Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Kennen jullie nl-alert? Ik werd in het buitenland al lastig gevallen met berichten van iedere telefoonmast die ik passeerde in Zwitserland. Het zijn een soort radioberichten die je telefoon oppikt. Je kunt zelf de kanalen instellen. Nl-alert lijkt mij wel handig, dan weet je meteen wat er aan de hand is. Bij een sirene moet je maar raden.

 

Een jaar geleden ging bij ons de sirene af, terwijl ik thuis aan het werk was. Het enige wat ik dacht was: o, het is zeker testtijd. Heb helemaal niets gedaan, terwijl het om een echt gifalarm ging. Gelukkig loos achteraf, maar ik was er wel van geschrokken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Zag het ook laatst ja, heb mijn telefoon er al voor ingesteld.

Hier kan je zien wat je met je telefoon moet doen om de eventuele berichten te ontvangen:

 

http://instelhulp.nlalert.nl/

 

Als je hier even zoekt op je merk en typenummer kan je zien hoe zo'n bericht er op jouw telefoon uitziet:

 

http://www.youtube.com/user/nlalert/videos

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij is het meer dat de iphone deze techniek niet ondersteunt. Wel gek, meestal is Apple een van de eersten met een nieuwe techniek.

 

Volgens mij is cell broadcasting juist een erg oude techniek. Op m'n Samsung E2370 (back-up telefoon, bijna 2mnd stand-by tijd!) werkt het ieg wel. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

AMSTERDAM - De overheid gaat vanaf 12 november sms'jes sturen naar mobiele telefoons die zich in rampgebieden bevinden.

 

Het nieuwe alarmmiddel, met de naam NL-Alert, werkt volgens Tweakers op 60 procent van de mobiele telefoons in Nederland. Via een speciale webpagina kunnen mensen controleren of hun eigen telefoon ook noodsms'jes kan ontvangen. Bij de meeste toestellen moeten daarvoor handmatig instellingen worden veranderd. Opvallend is dat enkele nieuwe telefoons, waaronder ook alle iPhones en de Lumia-reeks van Nokia, de alerts helemaal niet kunnen ontvangen. NL-Alert verstuurt sms'jes niet via het normale mobiele netwerk, maar via een apart kanaal. Daardoor werkt het systeem nog steeds als mobiele netwerken platliggen.

 

[MOD] Bericht ingekort ivm forumregels

 

Bron: nu.nl/tech

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is geen sms service , maar een cell-broadcast service, waar zo langzaam elke telecom provider zijn infrastructuur heeft op ingericht. De software is al een flinke tijd klaar. Alle mobiele telefoons die afgestemd zijn op het betreffende cell-broadcast kanaal (919), krijgen locatie gebonden informatie.. Dus alleen als je in de omgeving van de ramp bent, krijg je bericht, mits de telecom-masten nog staan en werken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Bunkerprepper

Het probleem dat je telkens ziet bij dergelijke systemen is dat een dreiging al een bepaald gehalte moet hebben voordat men besluit om een alert in te zetten. Standaard zal iedere voorlichter juist paniek willen voorkomen en qua informatie willen 'downplayen'...

Het moment dat je dit soort alerts dus geactiveerd ziet worden is daarom eigenlijk aan de late kant.

 

BP

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

In het kader dat een duur project nog steeds niet werkt.. Als sinds 2002 werken diverse organisaties aan de Cell Broadcast diensten bij alle providers. De meeste providers werken maar schoorvoeten mee,

 

 

Alarmsysteem NL-Alert voor het eerst getest

 

Het nieuwe alarmeringssysteem NL-Alert is maandag om 12 uur 's middags voor het eerst getest, tegelijk met de sirenes. Veel mobiele telefoons waaronder de populaire iPhone kunnen de berichten echter nog niet ontvangen. Sowieso zijn de meeste smartphones nog onbereikbaar. Daar komt later dit jaar verandering in.

 

Hoe de test precies is verlopen, blijkt pas over een paar weken. Het verzenden van het bericht is in ieder geval geslaagd, aldus de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Op basis van sociale media constateert de Veiligheidsregio wel al dat lang niet iedereen een bericht heeft ontvangen.

 

Zelf instellen

De overheid heeft NL-Alert opgezet om mensen in een specifiek gebied snel te kunnen informeren in noodgevallen. Uniek aan het systeem is dat niemand zich ervoor op hoeft te geven. Wie de berichten wil ontvangen, moet in veel gevallen wel zelf zijn telefoon instellen.

 

Op NL-alert.nl staat per toestel beschreven of dat mogelijk is met hun toestel en hoe de dienst kan worden ingesteld. Op veel telefoons is dat echter nog onmogelijk. Alle mobiele aanbieders ondersteunen NL-Alert voor mobiele telefoons zonder internet (2G). Voor oudere telefoons moet wel een flink stappenplan worden gevolgd om de dienst in te stellen.

 

KPN ondersteunt de dienst ook al op smartphones (3G), maar Vodafone en T-Mobile zijn daar nog mee bezig. Zij verwachten dat het systeem in de loop van 2013 werkt op smartphones.

http://www.rijnmond.nl/nieuws/04-02-2013/alarmsysteem-nl-alert-voor-het-eerst-getest

 

Meerderheid zendmasten verstuurde NL-Alert niet

 

PROVINCIE UTRECHT - De proef met NL-Alert vanmiddag is buitengewoon stroef verlopen. Maar liefst 57 procent van de zendmasten in de regio heeft het bericht niet verstuurd. Bij 43 procent van de zendmasten ging het wel goed.

 

De VRU schuift de schuld voor de mislukte proef in de schoenen van de providers omdat die eigenaar zijn van de zendmasten.

 

Toen het luchtalarm vorige maand op veel plekken niet afging, wees een woordvoerder van de VRU er nog op dat de sirenes slechts één manier zijn om inwoners te waarschuwen voor naderend onheil. NL-Alert was één van de andere manieren.

 

In heel Nederland zijn zo'n 11 miljoen mobieltjes aangesloten op NL-Alert maar nog lang niet alle telefoons kunnen de berichten ontvangen. Dat geldt onder meer voor de iPhone van Apple en mensen die Vodafone als provider hebben.

 

NL-Alert wordt in de toekomst gebruikt om mensen een tekstbericht te sturen als ze zich in de buurt van een ramp of andere calamiteit bevinden.

 

De test met het alarmeringssysteem wordt op de eerste maandag van mei en de eerste maandag van november herhaald.

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/933093/meerderheid-zendmasten-verstuurde-nlalert-niet.html

 

Cell Broadcast is echt geen nieuwe techniek, het bestaat al sinds vele jaren, en was al onderdeel van de eerste GSM netwerken, en nagenoeg alle toestellen hadden in 2002 die functionaliteit. Cell Broadcast is een techniek die berichten naar alle toestellen in de buurt van een zendmast kan sturen. Deze hoeft niet aangemeld worden, alleen moet de ontvanger in het toestel geactiveerd worden.

Het gekke is dat een aantal gsm-bouwers zelfs deze techniek sinds 2009 uit de telefoon slopen. terwijl er meerdere landen in europa en in de US, juist cellbroadcast weer invoeren.

De GSM providers vertikken het systeem aan te sluiten en te configureren en er mee voortmaken.. Omdat de commerciële toepassing van Cell Broadcast een beetje uitblijft. Terwijl de overheid mee financiert in het project.

 

Ook in de G3 en in de G4 netwerken is Cell Broadcast een standaard onderdeel van het GSM protocol. Het is feitelijk een zeer goedkope techniek. Echter er valt voor de providers niet veel te verdienen. Alleen KPN is wettelijk verplicht om mee te werken.

 

Dit project gaat ten onder om dat het te goedkoop is ??? Bizar..

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 8 maanden later...

header_achterliggend_campagne.jpg

Is jouw telefoon geschikt hiervoor? Zoja, gewoon instellen dan!

 

Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en beter worden geïnformeerd.

Bron: Nederlandveilig

 

Deze test valt samen met de sirene test.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mij werkt het niet.

Heb namelijk nog een oude nokia zonder mogelijkheid voor de NSA om mij te besnuffelen.

 

NL-Alert op jouw mobiele telefoon

 

Nokia E72

 

Nokia E72 - NL-Alert - NL-Alert op jouw mobiele telefoon - 1

 

 

Uit tests blijkt dat deze mobiele telefoon NL-Alert niet kan ontvangen. Steeds meer toestelfabrikanten ondersteunen NL-Alert in hun nieuwe mobiele telefoons, of brengen software-updates uit voor bestaande mobiele telefoons zodat je je toestel alsnog kunt instellen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...