Ga naar inhoud

preppzh

Lid
 • Aantal items

  117
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door preppzh

 1. Verschil zit hem in waar je het voor wil gebruiken en waar je je op voorbereidt natuurlijk. In het ene scenario kan je niet zonder seinspiegel en in het andere is het compleet nutteloos en heb je veel meer aan een normale spiegel. Nu we kennelijk toch reclame gaan maken voor webshops: seinspiegel Volgens mij is dit dezelfde als die van DickBerts: normale spiegel
 2. Gelukkig is deze aanvraag goed voorbereid. Ik bedoel het is niet alsof de datum van die NSS al een jaar bekend was. Na morgen is die top alweer voorbij en heeft dit geen waarde meer voor BNN.
 3. Misschien handig om een nieuw begrip te introduceren: ADC, de all day carry ADC: spullen die je de hele dag op je hebt EDC: spullen die je iedere dag dichtbij je hebt
 4. Het enige wat ik zou kunnen bedenken is kijken of een webshop ook een fysiek adres in de buurt heeft waar je de bestelling zonder extra kosten op kan halen. Helaas weet ik buiten de countrystore niet zo snel een fysieke winkel met waterzuiveringstabletten.
 5. Volgens de Daily Mail wonen er (helaas) nog steeds een paar families. Ik vond die laatste foto's van die boekwinkel al zo vreemd. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2400359/Goussainville-Inside-French-ghost-town-abandoned-40-YEARS-AGO.html
 6. Ik moet toegeven dat ik hier de laatste maanden ook al geregeld over nadenk en zelfs na lang denken heb ik nog geen concrete ideeën. Het lijkt me al zeer moeilijk om überhaupt in de eerste levensbehoeften te voorzien. Dit is wat ik tot nu toe heb bedacht: Onderdak: Een verlaten gebouw 'lenen' in een landelijk gebied(gelukkig zijn er in deze tijd meer dan genoeg)/ 's winters een ruitje ingooien om in een warme cel te kunnen slapen Eten: 'Dumpster diving' achter supermarkten (hoewel dit ook niet makkelijk is, van de 12 supermarkten die ik onderzocht heb staan de containers bij 9 ervan op slot of binnen) Misschien is dit anders buiten de stad Water: gebruik maken van openbare voorzieningen (toiletgebouwen campings// toiletten in openbare gebouwen: belastingkantoren/universiteiten/ziekenhuizen/enz. Hygiëne/uiterlijke verzorging: toiletgebouwen campings Vervoer: een fiets zodat je een groter gebied kan bestrijken
 7. Mijn kennis van stroom e.d. gaat niet verder dan onderbouw techniek/natuurkunde, dus heb ik een paar (waarschijnlijk domme) vragen. Moet je echt een weerstand van 22 ohm gebruiken of zou je ook een hogere/lagere weerstand kunnen gebruiken? Of zijn zulke weerstanden in elk 3v apparaatje te vinden? Zou je ook een led lampje als diode kunnen gebruiken?
 8. Het is natuurlijk leuker als je een hele groep schaapjes bij elkaar zet, een soort kruising tussen de gouden kooi en the colony.
 9. In het geval van SHTF denk ik niet dat het openbaar vervoer nog (goed) zal functioneren. Zelfs als een deel van de bussen/treinen/metro's etc. nog rijdt zit je waarschijnlijk als haringen in een ton op elkaar geperst. (wat in de spits al geen pretje is, laat staan in een stressvolle situatie) Daarom denk ik dat eigen vervoer eigenlijk de enige optie is, dus lopen/fiets/brommer. In mijn geval zal dit waarschijnlijk lopen worden aangezien ik geen zin heb om een fiets/brommer te 'lenen'. Omdat ik zelf gelukkig maar maximaal 30 kilometer van huis zit is dat wel te doen in 1 dag of desnoods 2. De routes hiervoor heb ik al bepaald en afhankelijk van de situatie kies ik er dus een uit. Als het om een grote situatie gaat betekent dit drukke stedelijke gebieden vermijden en kom ik dus op die 30 kilometer uit.
 10. Al gedaan: BHV Binnenkort: EHBO BHV Ploegleider Opfriscursussen Frans en Duits
 11. Als deze hoax voorbij is zal er binnen een halfjaar waarschijnlijk weer een nieuwe Doomsday-datum bekend gemaakt worden.
 12. De vraag over familie en vrienden was er volgens mij nog niet, wel heb ik een topic over de buren gevonden. http://preppers.nl/forum/threads/695-Gewetensvraag?highlight=buren Een combinatie van 2 en 3 lijkt me het beste, eerst mogen ze een tijdje rustig aan doen om van de shock te bekomen maar uiteindelijk zullen ze bij moeten dragen of vertrekken.
 13. Het ligt er ook een beetje aan op welk subforum je zit. Als je een serieuze discussie wilt dan moet je inderdaad naar TRU of desnoods General Chat. Want in Klaagbaak zitten vooral mensen die andere mensen graag uitlachen. Zo veranderen 9 van de 10 serieuze klachten/onderwerpen in een backfiretopic waarin de Topicstarter belachelijk wordt gemaakt. groet een fokker
 14. BOL = Bug Out Location, een plek anders dan je huis waar je in geval van SHTF naartoe kan gaan. Hier een woordenlijst met meer prepperjargon : http://preppers.nl/forum/threads/676-Lijst-met-preppers-afkortingen-(glossary)
 15. Gezien je gezondheidsprobleem zou ik zeggen dat een bug in de beste optie is. toevoeging: zonder BOL ben je tenslotte niet meer dan een vluchteling en zal je een makkelijke prooi zijn voor bendes en ander tuig.
 16. ehbosetje met als toevoeging paracetamol, ibuprofen, immodium en laxeermiddel mes aansteker lucifers klein led-zaklampje poncho filterpapier waterzuiveringstabletten en een kaart + potlood
 17. Bedankt voor de herinnering. Ik heb hem meteen even ingesteld, een (late) alert is nog altijd beter dan geen alert. Opmerkelijk dat dat alert-systeem dus zelfs werkt op een nokia 3310 maar niet op de nieuwste smartphones.
 18. Ik ga voor een mix omdat beide verpakkingen zo hun voordelen hebben. Een pot kan je hergebruiken en je kan ook zonder wikkel zien wat er in zit. En een blik is natuurlijk makkelijker op te slaan en minder breekbaar. Bovendien denk ik dat je door een mix te gebruiken je het risico aardig spreidt.
 19. Luxe voedsel. filet americain croissants frisdranken speciale koffie zoals cappuccino etc. etc. En verder hoe eenvoudig het leven tegenwoordig is. Dus warm water zodra je de kraan opendraait, een werkend toilet, schoon drinkwater, supermarkten, vervoer en nog veel meer.
 20. De post van Rothbard is inmiddels ook verwijderd. Nou ja, misschien maar beter ook gezien ze amper 3 pagina's redelijk ontopic kunnen blijven.
 21. Hoe zit het met zwaveltabletten? Werken die echt tegen blaasontsteking of is het een hollywoodmiddeltje? (bron: The Green Mile)
 22. Tsja, ergens hebben ze wel een punt. Sommige van die preppers in de serie gaan imo veel te ver, zoals mensen die meer dan 8 uur per dag bezig zijn met preppen en een man die zo bezig is met preppen dat er geen geld is om zijn kinderen een opleiding te laten volgen. Wat zij echter doen is het preppen volledig verwerpen en een typische sheeple-reactie geven: "gaat het fout dan gaat het ook goed fout, dus preppen heeft geen zin.". (ze zullen de kleinere SHTF's op het nieuws wel niet zien) Typisch ook dat wanneer een echte prepper de standpunten wil toelichten hem verweten word manipulatief bezig te zijn.
 23. Doorgaan met mijn normale leven en vrienden proberen te worden met de machthebbers/soldaten. en in guerilla-stijl strijden tegen de vijand natuurlijk.
 24. 's Avonds moet je toch ook wat te doen hebben, als je niet met de kippen op stok gaat. Dus ik denk dat er redelijk wat tijd is om zelf een spel te maken, al neemt het ene spel natuurlijk meer tijd in beslag dan het ander. Voor een complete schaakset zal je meer tijd nodig hebben dan voor Mens-erger-je-niet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...