Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst


Populaire inhoud

Toont de inhoud met de hoogste reputatie sinds 12/18/19 in alle zones

 1. 5 punten
  In het Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (2017-2020) is een serieuze risico inventarisatie gemaakt. Aan de hand van de scenario’s is een beeld van geschetst van mogelijke tot waarschijnlijke effecten (aantal doden/gewonden, schade aan economie, ecologie, cultureel erfgoed, etc.) van een dergelijke ramp of crisis. Als je inspiratie op wilt doen op waarom preppen (zowel het voorbereiden op incidenten, als kennis nemen van), kun je je lol op. Er zijn bijna 30 scenario's uitgewerkt: Overstroming van buitendijkse gebieden Overstroming van binnendijkse gebieden Storm en windhozen Extreme neerslag Grote brand in complexe (hoge) bebouwing Grote brand in oude binnenstad Instorting van complexe bebouwing LPG-tankwagen BLEVE op rijksweg Tankputbrand Bezwijken in hogedruk (40 bar)-gasleiding Lekkage toxische stof uit spoorketelwagon Grote uitstoot toxische stoffen (opslag cryogene vloeistof) Verspreiding radioactieve stoffen na kernincident Uitval elektriciteitsvoorziening Breuk in toevoerleiding afvalwaterzuivering Neerstorten groot personenvliegtuig Groot verkeersongeval op de weg Complex treinongeval Vrachtwagenbrand in een tunnel Brand in een metrostel in metrotunnel Door voedsel overdraagbare infectieziekte Dier-op-mens overdraagbare infectieziekte (zoönose) Grieppandemie (mens-op-mens overdraagbare infectieziekte) Paniek tijdens festival Maatschappelijke onrust Er is een risico diagram opgenomen in het rapport. Download: Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio RR (pdf, 170 pagina's)
 2. 5 punten
  Diatomeeënaarde! Ik heb een zak hier staan van 25 kilo, ik gebruik het voor alle dieren tegen luizen, vlooien en wormen. Het droogt extreem uit, dus je kan het in de legkastjes doen en op de kippen zelf, wel op je ogen letten en niet inademen wegens het uitdrogende effect.
 3. 5 punten
  Ik zit hier bijna emotioneel te worden als ik alle ouwe rotten weer zie reageren 😢
 4. 4 punten
  Dit topic voor klimaatrealisme is bedoeld om ook een ander geluid te laten horen en niet om andere opvattingen te diskwalificeren. Zo kan elke stroming terecht in een topic naar keuze. De klimaatverander industrie, veelal gesponsord door grote multinationals of NGO's, staat bijna elke vorm van kritiek of nuance niet meer toe in diens publicaties, de media aandacht, in het politieke debat en in de wetenschap door het niet (meer) toewijzen van budgetten/functies voor (kritisch) onderzoek. Dit alleen zou ons al aan het denken moeten zetten en aanleiding zijn voor een kritische houding tegen de huidige 'men made climate change' narrative. Immers, een kerntaak van de wetenschap is het continu uitdagen/proberen te weerleggen van een thesis en deze gesloten houding schaadt de geloofwaardigheid als geheel. Last but not least, cui bono? Marcel Crok legt het uit.
 5. 4 punten
  Ik heb ooit eens een stuk of 3 artikelen die op Xandernieuws gepost waren tot in detail op bronnen gecontroleerd en dit resulteerde in een permaban toen ik "xander" er mee confronteerde. Uiteraard moet je nooit alles zomaar aannemen dus ook niet wat ik post. Ik kan je wel aanraden om eens wat historische posts te toetsen op bronnen/waarheid. Hetzelfde geldt voor de site wanttoknow. Het is best wel frustrerend als je aantoonbare onzin in een artikel probeert recht te zetten en dat dit resulteert in een ban. Normaal gezien zou ik me er niet druk in maken als het onschuldig zou zijn. Het probleem is echter dat deze 2 sites ook de meest onjuiste informatie verspreiden over vaccinaties en dit resulteert in desinformatie.
 6. 4 punten
  5 dingen die ik wil : O prep gerelateerd, dat is lastiger. Ik heb veel op orde, maar wat grond zou leuk zijn al weet ik boei hoe nuttig dat is als ik daar niet ook zou wonen. Een vakantiehuis dan? Haha het wordt een soort dromen voor mijn gevoel. Hetgeen ik echt zou willen is een veilige wereld voor iedereen (al is dat wellicht helemaal een waan idee)
 7. 3 punten
  Hey iedereen, hier wat links naar wat populaire youtube kanalen waar je altijd wel wat nuttige tips kan vinden. Canadian Prepper: https://www.youtube.com/user/CanadianPrepper33 prepper princess: https://www.youtube.com/channel/UCWLJvbNiv5GTOIK1K9o1TMg City Prepping: https://www.youtube.com/channel/UCmb2QRAjdnkse21CtxAQ-cA PREPSTEADERS: https://www.youtube.com/channel/UC2v8xZo6zTLytkBkDbjqhmQ Tinyhouse Prepper: https://www.youtube.com/channel/UCXA05MlE6HicYcKkQ9jNCpQ preppernurse: https://www.youtube.com/user/preppernurse1 Waarschijnlijk zijn deze links jullie niet onbekend, en ik wil zeker niet zeggen dat ik achter deze kanalen sta en hun inhoud, maar ze hebben soms wel goeie info ivm prepping.
 8. 3 punten
  Half jaar geleden of zo eens gegoogled op het woord klimaat wetenschapper, en ook de universitaire studie daarvan........ Kwam voor 2018 niet eens voor......... En nu velen ineens ????? Die ook nog eens pretenderen, dat ze alles weten van het klimaat, en dat alleen zij gelijk hebben, en dat we biljoenen moeten gaan uitgeven, om zogenaamd het klimaat te redden 😂😂😂😂😂 Ze kunnen gvd niet eens het weer voorspellen voor de komende maand met zekerheid, dus wie in die onzin trapt.....
 9. 3 punten
  Om een plank recht af te zagen zou ik persoonlijk geen decoupeerzaag gebruiken, maar een handzaag, cirkelzaag of afkortzaag. Denk dat het resultaat je een stuk beter zal bevallen dan
 10. 3 punten
  Ik kan me eigenlijk niet goed voorstellen dat iemand serieus kan geloven in het voorspellen van de toekomst, gebaseerd op historische cyclussen. Ik begrijp heel goed dat sommige zaken zoals hoog/laag waterstanden na verloop van tijd als een cyclus verklaard zijn zonder dat men (duizenden jaren geleden) de intelligentie/kennis bezat om de link te leggen tussen de maanstand en deze cyclus. Maar we zijn nu toch wel iets verder ontwikkeld om te kunnen concluderen dat complexe zaken (zoals gedrag/klimaat/humeur van een vrouw) niet in een grafiek weer te geven is? Uiteraard zijn er diverse rake opmerkingen en geeft hij op bepaalde punten stof tot nadenken. Maar er zit zoveel tegenstrijdigheid in zijn verhaal dat ik het echt niet heb kunnen opbrengen om het compleet door te lezen. Ik heb ook maar 24 uur op een dag, en 7 dagen in een week. Ik vind het echt heel interesant om patronen te zoeken/vinden in "big data" maar ik zie het gedrag van mensen meer als chaos. Maar zelf is chaos zijn patronen te ontdekken dus misschien moet ik er toch verder induiken als ik een manier kan vinden om de tijd voor de gek te houden.
 11. 3 punten
  Het is natuurlijk heel dubbel. Aan de ene kant leren we de noodzaak van voorbereid zijn. We groeien bijvoorbeeld op met fabels die ons leren hoe je in de herfst al noten moet verzamelen, omdat je anders in de winter verhongert. Zoals je zelf al aangeeft, gaat dit echter om noodzaak. We leren voorbereid zijn op het onvermijdelijke: die winter komt, of je nou wil of niet. Aan de andere kant leren we te vertrouwen in de wereld waar we in leven. Heel de samenleving zou als een kaartenhuis in elkaar vallen, zonder dat vertrouwen. Kijk maar naar de DSB toen, er hoeft maar 1 persoon te zorgen dat het vertrouwen weg is, en de bank valt. Maar ook bij andere factoren draait het om vertrouwen. De reden dat de supermarkten zo groot konden worden, is omdat we er in vertrouwen dat we er morgen, volgende week en volgende maand nog steeds gewoon ons brood kunnen kopen. Als dat vertrouwen weg zou zijn, zouden we zélf moeten voorzien in onze behoeften. Nu hoeft dat echter niet, vanuit dat vertrouwen leggen 'we' blind ons welzijn in handen van de supermarkten. Preppers houden daar dus wel rekening mee, maar in tegenstelling tot het bovengenoemde voorbereid zijn op het onvermijdelijke, is het een kwestie van voorbereid zijn op het mogelijke (of soms zelfs waarschijnlijke). Ze durven de zekerheid in twijfel te trekken, en te denken 'wat nou als...' Voor veel mensen is de zekerheid van onze huidige manier van leven echter de fundering waar heel hun bestaan op gebouwd is. Die mensen kunnen het zich helemaal niet permitteren om de zekerheid daarvan in twijfel te trekken. Dat zou immers heel hun leven op losse schroeven zetten, en ieder gevoel van veiligheid (of het nou terecht is of niet) onderuit halen. Dan kan je tegen die mensen wel zeggen dat het verstandig is om voorbereid te zijn op bijvoorbeeld stroomuitval, en misschien leggen ze dan een zaklamp in een lade. Maar verder denken dan dat, hun eigen fundering onderuithalen, dat is vaak toch echt een paar stappen te ver. Niet omdat ze niet willen, maar simpelweg omdat het indruist tegen alles waar ze in geloven. Zaak is dus om die mensen te overtuigen ook voorbereid te zijn, zónder hun fundering onderuit te halen (waardoor angst zonder houvast volgt). Op het moment adviseert de overheid om enigszins voorbereid te zijn, in plaats van adviseren zouden ze het kunnen verplichten. Nadeel daarvan natuurlijk is dat A: de overheid al veel te veel oplegt (nou ja, in mijn ogen dan) en B: het juist weer inspeelt op een veel groter al bestaand probleem: mensen doen dingen alleen omdat het gezegd wordt dat het moet, waardoor men totaal niet meer in staat is zelf verantwoorde, doordachte keuzes te maken. Een andere optie zou zijn, om mensen gewoon van jongs af aan weer te gaan informeren over het belang van preppen. Zoals de fabels waar ik in het begin van deze lap tekst al naar verwees. Leer ze verhalenderwijs, zonder bangmakerij, waarom het goed is voorbereid te zijn op onvoorziene zaken. Misschien moeten we met zijn allen kinderboeken gaan schrijven of zo ;) Ipv 'Sjakie en de chocoladefabriek' schrijven we dan 'Sjakie en de voorraadkast' :p Nou ja, ik weet het ook niet. Op een nuchtere, verstandige manier blijven informeren lijkt me een van de belangrijkste punten. Om de fundering aan te vullen, in plaats van onderuit te halen. Berichten zoals bovenstaande van de CIA lijken me een heel goede zaak. Geen doemscenario's, geen sensationele teksten als "als je dit niet doet ga je hartstikke doooddddd", maar gewoon: stel wat tassen samen, misschien dat je ze ooit nodig gaat hebben. Al zijn het maar allemaal kleine speldenprikjes, op een gegeven moment raakt die speld de goede plek en is er weer iemand die zich voorbereid.
 12. 3 punten
  Heeft iemand al eens uitgerekend hoeveel procent van die CO2 die vrijkomt bij ontdooing van permafrost weer wordt opgenomen door alle planten en bomen die daar weer gaan groeien? Maar stel dat het allemaal smelt. De laatste keer dat het daar langdurig dooide liepen er kuddes mammoeten rond, en aangezien we intact mammoet dna hebben + gen/kloontechnologie zie ik kansen 😄 Woolly mammoths: Plans to bring them back from extinction in Russia
 13. 3 punten
  Voor mij is dit een van de dossiers die steeds meer urgentie heeft gekregen in de afgelopen jaren toen het forum stil lag. Natuurlijk, ook politiek is er van alles gaan schuiven en we hebben tegenwoordig 'gratis geld' - voor die onderwerpen is elders op het forum al volop plek ingeruimd. Heb @Luke gevraagd om een eigen plek voor klimaat-topics. Me dunkt dat er genoeg aan de hand is op dat gebied. Of maak ik me volgens jullie ten onrechte zorgen? (Please prove me wrong...) Op Twitter volg ik verschillende klimaatwetenschappers en ik heb flink wat gelezen en informatie verzameld, dus wilde daar maar eea van delen. Vooral om te informeren. Volgende vraag is natuurlijk, wat is de impact en hoe kun je je voorbereiden? Kun je je uberhaupt voorbereiden? Hoeveel Australiërs hebben het vorig jaar voor mogelijk gehouden dat ze nu in bloedrode luchten met mondkapjes per boot de zee opvluchten? In de media en tijdens de zoveelste klimaatconferentie-zonder-resultaat wordt nog steeds gesproken over 2050 en 2100. Steeds meer experts waarschuwen dat allerlei feedbackeffecten nu al op gang lijken te komen en dat dat kan zorgen voor een enorme versnelling van de problematiek. Zodat de komende 10 jaar wellicht al laten zien wat de politiek nog steeds vooruitschuift naar de periode 2050-2100. Intussen (een greep) - zien we dagelijks de beelden van de ongekende bosbranden in Australië, - wordt in Californië tijdens het bosbrandseizoen nu regelmatig de elektriciteitsnet dagenlang uitgeschakeld omdat de infrastructuur er zo belabberd bijstaat dat brekende bedrading een van de oorzaken voor nieuwe branden is, - is het poolijs dit jaar zover gesmolten als in de klimaatmodellen was voorspeld voor 2070 - zijn er wetenschappers die zeggen dat de Amazone al voorbij het tipping point is: er is zoveel bos gesloopt dat het ecosysteem niet meer functioneert (en zal gaan functioneren) als het deed. Het regenwoud van de Amazone zorgde voor een eigen kringloop in het weer. Die is onherstelbaar beschadigd, en de weerseffecten daarvan kunnen niet worden ingeschat. - is de permafrost op land in de Noordpoolcirkel in hoog tempo aan het ontdooien - is men het er inmiddels over eens dat de IPCC modellen de realiteit eigenlijk nogal conservatief inschatten En wat uberhaupt niet in deze modellen is meegenomen zijn de onderzeese methaanemissies tussen Siberië en Alaska. Terwijl in Nederland iedereen afgelopen jaar over elkaar heen buitelde vanwege methaan ruftende koeien en stikstofdeposities, worden sinds de zomer in de Noordpoolcirkel zeer hoge methaanemissies geregistreerd. Dat is niet heel prominent in het nieuws, maar behoorlijk verontrustend. Het artikel The Dangerous Methane Mystery vertelt (in het engels) over een mogelijke 'Big Burp' aan methaan, die per direct de hoeveelheid methaan in de atmosfeer kan verdriedubbelen. Daarmee zou de global heating binnen 10 jaar naar 8 C kunnen schieten. Natalia Shakhova (International Arctic Research Center, University of Alaska / Fairbanks) is een van de weinige researchers die onderzoek doet in deze East Siberian Arctic Shelf ("ESAS"). De ESAS is het meest uitgebreide continentale plat ter wereld, bij elkaar even groot als de gecombineerde landmassa's van Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Japan. Er zijn daar gigantische hoeveelheden methaan opgeslagen in onderzeese permafrost in relatief ondiep water. Bij opwarmend oceaanwater gaat ook die ontdooien en komt er methaan vrij. Omdat er weinig gegevens bekend zijn over deze regio is het niet opgenomen in de IPCC scenario's. Shakhova is een van de mensen die ter plekke monitort en metingen uitvoert en zij zegt "we do not like what we see there". Via YouTube: Arctic Methane Emergency: Civilisation is heading for collapse (4 mins to 13 mins - de hele presentatie is de moeite waard) Nick Breeze interviewt wetenschapper Dr Peter Carter die zijn gal spuugt over COP-25 in Madrid: "It is gone practically unreported: this summer there was a massive increase in methane, never seen anything like it. And it stays like that." (vanaf 23:11) Ook wat info hierover via Twitter:
 14. 3 punten
  Ook hier een voorraad AEDs aanwezig al dan niet verenigingsmatig. In de oude posts zag ik iemand die adviseerde refurbished AED te kopen. Pas hier mee op! Na 8 tot 10 jaar zijn de condensatoren in het apparaat echt op. Deze vervangen is qua kosten geen echte optie. Verder, voor iedereen die het kan betalen, doen! Elk leven wat je er mee kan (proberen te) redden is een compliment aan jezelf en de omgeving.
 15. 3 punten
  Het is geen vraag óf de Europese Unie valt maar wanneer. Een kijkje in de geschiedenis heeft ons geleerd dat grote “rijken” altijd zullen vallen. Het kan kort of lang duren maar vallen zal ze. Toen ik (helaas) een poos terug landde op een vliegveld In één van onze zuidelijke landen zag ik een compleet opgeknapt vliegveld met allerhande grote kunstwerken in en rondom het complex. De kennis die daar woont en ons kwam ophalen zag mij kijken en antwoordde lachend: “Mooi hè? Van jullie centen en dat terwijl hier bijna geen vluchten landen”. Op dat soort momenten denk ik gauw die stekker er uit...
 16. 3 punten
  Nou in de maand van de lijstjes dacht ik, laat ik mijn oude lijstje eens erbij pakken om te zien of ik al wat kan afvinken.... Een deel is inderdaad gelukt en daarnaast nog een aantal zaken die hier niet in het lijstje staan. Ik heb niet echt zaken die ik persé wil hebben, zou liever dingen willen doen en beleven aankomend jaar... weer een mooie backpack trip zou leuk zijn.
 17. 2 punten
  Ik wil je even laten weten dat ik dit draadje zeker kan waarderen. Prima onderbouwd met diverse links en je bent zo slim geweest om niet je persoonlijke mening er in te verweven. Misschien bagatelliseer ik de diverse aspecten wel te veel. Het is echt zo jammer dat dit onderwerp tot een bekende tweedeling leidt. De politieke aanpak maakt het er ook niet beter op. Ik denk niet dat er veel mensen beweren dat er geen klimaatverandering is. Maar waarom er nu zo gefocust word of het nu wel of niet door de mens is/wordt veroorzaakt is naar mijn idee nutteloos. We kunnen ons beter bezig houden met de gevolgen en de consequenties van die gevolgen. Uiteraard is het belangrijk om de onderliggende oorzaak te weten, maar dit gaat de gevolgen niet veranderen. In mijn werk kan ik er ook zo moe van worden waarom een gemiddelde klant zich volledig focust op de schuldvraag. Als grap zeg ik dan "het is mijn schuld, maar laten we het eerst oplossen, dan gaan daarna kijken of het inderdaad mijn schuld is, en dat laatste kan een uurtje of 4 onderzoek kosten maar als het belangrijk is dan doen we het graag" Het meest bizarre is dat ze het nog echt willen dat we het onderzoeken terwijl het geen enkele zin heeft. Back OT: Het probleem wat ik met dit onderwerp heb is dat de huidige maatregelen zeer discutabel zijn. Als we domweg kijken naar kosten/baten dan is het naar mijn idee onverantwoord om zoveel kosten te maken voor een minimaal resultaat (als het überhaupt resultaat zal opleveren) Maar dat betekent beslist niet dat ik het complete probleem niet erkent. Ik zou me dan meer focussen op het onderzoeken naar alternatieven zoals het verhogen dijken en het onderzoeken op welke punten we bepaalde zaken zullen moeten aanpassen als de temperatuur gaat stijgen.
 18. 2 punten
  Hey Berend, wat mij betreft prima om op dit forum meer kennis te delen over waterstof, maar dan wel svp in een aparte topic. Er is een oud topic over waterstof, maar die is verouderd, en gaat voornamelijk over auto's en niet over de productie, opslag en verwerking ervan. Het rendement van het elektrolyse proces is een belangrijke factor. Als je 20% zonlicht omzet naar elektriciteit, kun je ca 75% gebruiken voor de elektrolyse; je verliest nog (denk ik) 20% voor de compressie, en nog eens 50% bij het omzetten naar elektriciteit. Dan hou je net 5% rendement over. Hoeft geen probleem te zijn, maar het is best veel. Zelf zit ik met smart te wachten op de technische details van de vorig jaar gepubliceerde uitvinding: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/02/24/belgische-wetenschappers-kraken-de-code-voor-betaalbare-groene-w/
 19. 2 punten
  Een paar jaar terug een docu hierover gezien, blijkt dat al die virussen in dezelfde vallei in China ontstaan.
 20. 2 punten
  Daarvoor hebben we o.a. deze dan nog.... nu de boortjes zelf nog eens tegenkomen
 21. 2 punten
  Een interessante klimaatfilm van onafhankelijk filmmaker Marijn Poels. After eight years of travelling through conflict and poverty zones, Marijn Poels - a left wing filmmaker/journalist - decides to take some time off. In the Austrian mountains no less. It confronts him unexpectedly with the roots of agriculture and its modern day perspective. Globalisation and climate politics are causing radical changes such as farmers becoming energy suppliers. But the green ideology raises questions. The scientific topic of climate change has now become incontrovertibly a matter of world politics. Poels faces a personal conflict. Are we doing the right thing? “This film has all the ingredients to become a milestone in the debate on climate change” - De doorbraak "As a viewer you start to think whether we need to think different" - My Filmviews "Confrontational and confusing, journalism at his highest level" - BIFF
 22. 2 punten
  Zelf heb ik een Chevrolet bus op LPG, op zich een prima ding maar niet handig in het buitenland. Diesel is makkelijk te verkrijgen en eventueel zelf te maken. Daarom wil ik deze bus inruilen voor een ouwe diesel van Chevrolet of Ford. Bouwjaar van max 1993 zodat de motor niet afhankelijk is van elektronica, behalve de startmotor.
 23. 2 punten
  Als we dus vanaf nu af aan onder de preppers afspreken dat Parkside/Bosch de standaard wordt, dan blijven we universeel bezig en kunnen we elkaars accu lenen bij een shtf.😍
 24. 2 punten
  Ik heb mijn elektrisch gereedschap van Bosch professional en ben er zeker heel tevreden mee. Veel op accu zowel 12v als 18v. In het verleden andere merken gehad maar blijf nu toch bij Bosch omdat alles uit wisselbaar is en ik als uitbreiding een losse body kan kopen. Ook denk ik dat men zich niet moet blindstaren op de voltages, 18v is vaak super maar een 12v serie doet voor veel werkzaamheden niet onder, en het is vaak compacter in gebruik en beter betaalbaar. Veel merken hebben daarom ook een hele mooie 12v serie waar je een compleet huis mee kan bouwen.
 25. 2 punten
  Vind my self reliance op youtube ook een aanrader verder ook de journal of the yurt series van dave canterbury op YT. Vind dat soort series erg leerzaam vaak.
 26. 2 punten
  En daar is het volgende incident al: https://www.ad.nl/buitenland/canadese-premier-trudeau-bewijs-dat-oekraiens-vliegtuig-uit-lucht-is-geschoten-door-iraanse-raket~ac248be6/
 27. 2 punten
  Goeie overwegingen @PrepperSjors. Een buscamper biedt je veel voordelen. Budget is bijna altijd leidend, maar een Euro 5 (of 6 natuurlijk) gaat bijna onmisbaar worden als je t.z.t. je camper niet alleen wilt gebruiken om naar de Zweedse bossen te rijden. Zelf hebben we vorige maand in Duitsland een (nieuw model) Sprinter besteld, de 2.2l, 120kW Euro VI, 4x4 automaat met gear reductie voor ombouw naar camper. Niet onbelangrijk vond ik ook de breedte - met 200 cm blijf je goed mobiel, ook in verstedelijkt gebied. Aan de buitenkant werken we het sober af - wel een reservewiel/trekhaak maar geen grote raampartijen of zonnescherm. Van binnen draait alles op autarkie: 93 liter dieseltank, Truma verwarming en vorstbescherming, 2x 100Ah Li-ion, 300Wp zonnepanelen op dak, ruim 100 liter water en dito waste water tanks.
 28. 2 punten
  Die zijn nu weer beschikbaar
 29. 2 punten
  Rustaaaaghh.ontzettend gaaf dat het forum weer werkt.
 30. 2 punten
  Denk dat de EU niet gebaat is bij geen akkoord met Nederland. En hoe lang gaan de Duitsers accepteren dat ze voor de EU kunnen gaan zorgen, als wij, de grootste netto betaler per hoofd van de bevolking niet meer mee doen, net als het VK dadelijk. Overigens een interessant geheel die Brexit en zijn ontwikkelingen. Daarbij is een land aan zee met havens dus, strategisch gezien altijd beter af voor handel, dan dat je afhankelijk bent van de buren. Het vestigingsklimaat voor bedrijven is goed, de infrastructuur behoort tot de beste van de wereld, kennis is behoorlijk op niveau etc. Dit kan alleen maar aantrekkelijker worden gemaakt wanneer je zelf weer kan bepalen. Naast de EU zijn er nog genoeg landen in de wereld waar akkoorden mee gesloten kunnen worden. En mocht de EU geen akkoord willen afsluiten dan is er nog de mogelijkheid tot handel via een derde land, dat gebeurd nu ook met Rusland. Dan heb ik het nog niet over puls vissen (visrechten) , pensioen gelden die op de helling komen te staan, open grenzen, dubieuze landen als Albanië die dadelijk kunnen aansluiten....
 31. 2 punten
  @Mr. Gold & @Simurgh Bedankt voor jullie mooie berichten. We hebben grote plannen met de website, het forum en natuurlijk ook de prepshop en we hopen dat iedereen hier weer zijn oude plekje terugvind en dat we met zijn alles veel kennis kunnen delen. Ook kan ik al verklappen dat het organiseren dat een SC hoog op de agenda staat 😁 Veel plezier iedereen en alle feedback op zowel het forum als de prepshop is altijd welkom!
 32. 2 punten
  Hier ook maar even aangemeld. Nu nog even zoeken of ik m'n voorstelrondje van 2013 nog kan vinden De titel staat bij mij ook nog moderator. We zullen het gaan zien. Voor oude en nieuwe bekenden van harte welkom.
 33. 2 punten
  Tof. Hopelijk is er uit het verleden geleerd.
 34. 1 punt
  @Raycoupe De google trendline is - zeker voor consumentenproducten - een goede graadmeter voor de 'verkoop'. Kort gezegd: meer interesse betekent meer verkoop. Daar zit je dat in 2019 de gemiddelde lijn significant is gestegen. (De lijn van Katadyn ging de andere kant op, wat overigens niets zegt over een causaal verband).
 35. 1 punt
  Meneer linkdump ligt plat met een beknelde zenuw in de rug, tikken is niet erg prettig 😘
 36. 1 punt
  En MP in de gaten houden voor je accu's/reserve spul. De Lithium accu's die ik gebruikte kostten destijds 90€ voor mijn modellen. Maar op MP vond ik regelmatig een of meerdere gereedschappen van mijn type inclusief één of meerdere accu's voor minder dan de helft van dat geld.👍
 37. 1 punt
  Goed je hier weer te zien @Bunkerprepper!
 38. 1 punt
  Zou dat vlees niet meer goed zijn dan?
 39. 1 punt
  WOIII misschien nog niet maar Golfoorlog III zitten we al een tijdje heel dichtbij. Al decennia is Iran de dans ontsprongen maar ze kunnen zomaar een kapitale fout maken. De enige reden waarom de VS tot nu toe geen oorlog is gestart komt door Trump. Die wil liever geen oorlog dus probeert hij het land eerst met sancties onder de duim te houden. Echter is Iran te ver gegaan in hun provocaties dat hij wel een grens moest trekken. Mochten de Iraniërs de dood van hun generaal wreken, dan stelt hij ze een nieuwe aanval in het vizier waarbij de VS 52 doelen zullen vernietigen. En reken maar dat er al lang en breed een plan ligt mer nog honderden doelen. De bal ligt nu dus bij Iran.
 40. 1 punt
  7 countries in 5 years, vier sterren generaal Wesley Clark
 41. 1 punt
  Ja ik kende 'm al en heb er ook al eens op zitten kijken. Echter eet ik geen vlees dus voor mij niet heel erg interessant Hoewel ze ook een paar vegaopties hebben zie ik
 42. 1 punt
 43. 1 punt
  Er worden hier vele hectares mee ingezaaid elk jaar, het zit als landbouwproduct in de lift hier in het oosten, omdat graan de laatste jaren weinig opbrengt. Wel grappig soms, als je met mensen die er onbekend mee zijn er langs rijdt met de auto. Zeeën van wiet, zover het oog reikt, de THC loze, legale variant dan weliswaar. Blijft een marktkwestie voor de boer en de verwerkende bedrijven, dat heeft weinig met politiek van doen. Er zijn twee verwerkende bedrijven in de provincie Gronginen, Dun Agra en Hempflax en dan gaat het over 1500 tot 2000 hectare uit NL. Zie bv: https://www.rtvnoord.nl/nieuws/181865/Steeds-meer-boeren-willen-hennep-telen
 44. 1 punt
  Dank voor de adviezen... Kan zo een andere plek voor de planten vinden dus wellicht het gedoe vermijden dan maar.
 45. 1 punt
 46. 1 punt
  How it ends is wel een aanrader. Het gaat over een man die samen met z'n schoonvader zijn vriendin gaat redden aan de andere kant van de USA nadat er een ramp gebeurd is. Stroom en brandstof zijn schaars.
 47. 1 punt
  Wat een verrassing!! Ik had verwacht nooit meer in te kunnen loggen op dit forum... maar toch... @Floshtf inderdaad; ben ook erg benieuwd naar het hoe- en wat..
 48. 1 punt
  En ik ben er ook weer.
 49. 1 punt
  Beste Preppers, Ik heb mij de laatste maanden zeer afzijdig gehouden van de Preppers community vanwege diverse incidenten die hebben plaatsgevonden zowel in mijn privé leven als in de community De rode draad in mijn leven is dat ik dingen wil doen die goed voelen en met passie gedaan mogen worden. Dr. Prepper, Ecoprepper en ik zijn samen gestart met een prachtig avontuur om Nederland in beweging te krijgen en met de kracht van een community dit in werking te zetten. Voor ons is de tijd daar om te stoppen met het forum Preppers.nl en de mensen die dat willen eigen initiatieven te laten ontplooien om een vervolg te geven aan „zelfredzaamheid”. In de afgelopen 4 jaar heb ik een mooie reis met jullie mogen meemaken, veel geleerd en ook gezien dat ieder mens uniek is. Het forum is een spiegel van de maatschappij en we kunnen constateren dat de wereld nog veel te leren heeft om alle problemen die er nu zijn constructief aan te pakken. Wat ik heb geleerd vanuit de community is dat een netwerk cruciaal is in het dagelijkse leven en bij eventuele ontwrichtingen in de maatschappij. Als we met respect en empathie omgaan met elkaar is dat in mijn ogen de grootste winst voor de mensheid. Er staat nog een mooi bedrag open van 739€ die jullie bij elkaar gebracht hebben voor de community pot en deze zou ik graag willen overdragen aan de beheerders van deze pot zodat zij kunnen beslissen wat er mee gedaan kan worden. Ik wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan deze community en mij op persoonlijk vlak geholpen heeft. Till we meet again. Mr. Gold out
 50. 1 punt
  Een enorme dreun dit en een alternatief zou mooi zijn, maar het zal jaren duren voor het preppers.nl kan evenaren. Bert en Jeff bedankt voor deze jaren! Het zou wel leuk zijn als de alternatieven dan ook niet aan de poort willen selecteren... Helaas is aanmelden voor mij bijvoorbeeld niet mogelijk...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...