Ga naar inhoud

JJ&A

Lid
 • Aantal items

  1996
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  39

Alles dat geplaatst werd door JJ&A

 1. @Solonl Dus je zou ook graag een filter voor onderweg willen, je bedoelt voor in je rugzak??? Er zijn hele goeden die voor een levenslang goed drinkwater kunnen leveren, doe je er dan ook nog een actieve koolfilter in serie dan kan je zeer goed water maken.
 2. Beste @Solonl, Je kan hier ook voor de beste producten terecht met goede garanties. https://www.prepshop.nl/drinkwater/waterfilters/ Het preppers forum word ook door hen in stand gehouden en beheerd.
 3. Bedankt beste @Ronin Kogaratsu dat je zo klaar staat voor je mensen hier op het forum, je doet het geweldig, wat een inzet, en een pijler van het forum bent. Je zal het best druk hebben maar het forum blijft belangrijk voor je. Kinderen en klein kinderen kunnen trots zijn op hun papa. Ik heb nog wel een belangrijke tip. Je kan nog kunnen vechten en je verdedigen, maar als je botten niet sterk zijn leg je toch het lootje. Hoe wil je meppen blijven uitdelen of incasseren als de botten gebroken worden. Ja als je in Israël woont en voldoende groenten binnen krijgt heb je hele sterke botten en ook geen gewrichtsklachten een aandoeningen om dat daar Borium in de voeding bodem zit. Ja je kan denken maar daar woon ik niet dus wat heb ik daar aan de heer @vheeswijk heeft tips op het forum gezet waar door je van heftige klachten af kan komen, wij spreken uit ervaring, waar door jij ook sterke botten kan krijgen en zelf dan genezen van botontkalking en gewrichtsaandoeningen. Wil je prestaties blijven leveren investeer dan ook. Denk je ha ik drink veel melk, haha vergeet het maar, volwassen dieren en mensen kunnen geen baat hebben bij zuivel we hebben de enzymen niet om het te kunnen benutten, tevens verzuurd het product in het lichaam waar door je verzuring krijgt en dat geeft botontkalking. Wel eens op gelet als het weer skiseizoen is hoeveel botbreuk mensen door de ANWB terug gehaald moeten worden van de wintersport vakanties. Wel eens ouderen, zorgflat of de botbreuk afdeling van ziekenhuizen bezocht, wil jij het slachtoffer worden van breuken, of als een gebochelde rond lopen met je kin zowat op de grond achter de rollator en niet eens vooruit kunnen kijken om te zien waar je loopt als je nog kunt lopen. Wij zien vele zo lopen, in onze flat en omgeving. Wij zijn net niet op tijd begonnen met wat aan de oude botten te doen, mijn vrouw heeft zeer ernstige botontkalking en is regelmatig behoorlijk door de rug gegaan, en heeft er fracturen aan over gehouden. Maar sinds we met de borium en andere producten bezig zijn gaat het een stuk beter, veel veel minder pijn zeg maar nog een fractie. Ik heb ook geen gewrichtsklachten meer. Een zeer risico volle behandelingen in het ziekenhuis is niet meer nodig voor mijn vrouw. Investeer ook in je zelf, doe er wat mee, en sta weerbaar als er iets moet gebeuren. Zo kan je beginnen met een unieke gevecht/verdediging en het volhouden dat in linkte van dagen. Borium. (((zie daar voor de tips van de heel @vheeswijk))) Calcium Magnesium citraat poeder. Zink. Kiezelzuur. Fosfor. Neem niet te vaak vlees, en zelden zuivel en zoete rommel. Eet meer producten uit de natuur.
 4. Als budget prepper heb je wat meer geld over als je bespaart op je energie kosten. Wij hebben weer een overzicht gekregen van het afgelopen jaar. Datum Stroomverbruik Gasverbruik December 2021 64 kWh 15 m³ November 2021 62 kWh 14 m³ Oktober 2021 66 kWh 13 m³ September 2021 56 kWh 13 m³ Augustus 2021 48 kWh 13 m³ Juli 2021 48 kWh 12 m³ Juni 2021 45 kWh 14 m³ Mei 2021 46 kWh 12 m³ April 2021 50 kWh 16 m³ Maart 2021 48 kWh 22 m³ Februari 2021 54 kWh 37 m³ Januari 2021 75 kWh 29 m³ December 2020 57 kWh 20 m³ November 2020 46 kWh 11 m³ Oktober 2020 41 kWh 15 m³ Het energie bedrijf geeft ons elk jaar het advies om €25,00 per maand te betalen dat de €75,00 die elke maand word overgemaakt. We krijgen al aardig wat jaren mooi wat geld terug, daar mee hadden we dan weer een buffer, en een goed gevoel. De overgang naar buiten is ook kleiner als je wat went aan de koude, het verhoogt ook je weerstand en vet verbranding, haha daar zie je bij mij niets van het ouderdomsvet blijft lekker op zijn plek, ik heb geen obesitas maar mag er wezen 182 lang en 95 kilo schoon aan de haak. Rond de 15 graden in de woonkamer vinden we nog best dragelijk, soms even goed bewegen, elke dag een tijdlang buiten lopen, dan is het voor ons best te doen. Ik zit ook regelmatig in mijn T-shirt om gewent te blijven aan de koude, af en toe ook de armen stevig wrijven zodat die weer wat warmer zijn. Mijn maatje heeft minder last van koude voeten en benen, die loopt elke dag de trappen van de flat in een snelle pas verschillende keren op en neer, en heeft meer vet verbranding. Ik ben er mee begonnen en zij gaat er mee door, ik heb het ook wat jaren gedaan, je conditie krijgt ook een behoorlijke buffer, dat is ook de reden dat zij er mee door is gegaan, en dat doet ze ondanks al aardig wat jaren heel slecht slapen, maar een paar uurtjes op een nacht. Wel ventileren we verschillende keren op een dag het moet niet vochtig worden, dan word de koude een marteling en ongezond. Heb je vragen stel ze gerust.
 5. Nee dat klop niet, overal hangen tegenwoordig kamera's en als je met je auto rijd en je kenteken staat geregistreerd dat je gezocht word (wat de reden ook mag zijn) hebben ze je zo te pakken, voorkom dat.
 6. Beste @gokker, Je hebt kunnen lezen dat ik ook dakloos ben geweest. Ik heb ook anderen gezien die dakloos waren, je wilt niet weten hoe slecht ze terecht kunnen komen, probeer alles om niet zo terecht te komen. Een briefadres geeft je rechten die je niet hebt als je deze niet hebt, je blijft een Nederland staatsburger met alle rechten op medische zorg en bescherming, en recht op geld, en wettelijk mogen de schuldeisers mogen nooit alle geld van je eisen/afnemen, en ik vraag me af of ze wel zoveel van je mogen eisen dat je niet meer in je auto kan verblijven en onderhouden. Een eten en drinken en je zelf kunnen verzorgen heb je volgens mij ook recht op, als Nederland staatsburger. Als je niet zorgt voor een briefadres, kan je ook geen belasting meer voor je auto betalen en word die bij een controle in beslag genomen, en sta je op straat met al je spullen die je in je wagen had, en sta je bloot aan berovingen. Drink je niet voldoende water dat na een paar dagen loop je versuft door de straten, en kan je prooi worden nog veel ergere dingen, wat ik hier niet kan vertellen. Denk heel goed na, blijf in overleg met ons, houd je koppie er bij. Wij als forum kunnen veel voor je betekenen, als je verder niemand meer hebt. Verval nooit meer in gokken, (en blijf op het rechte pad zoal het bedoeld word.) Kom hier weer boven op het eer aan je zelf, knok voor je terug keer, naar wat als normaal gezien word.
 7. Ik heb het even opgezocht, meer info en prepperkorting.😁👍 https://www.vitaminesperpost.nl/s-acetyl-l-glutathion-100-mg?msclkid=c3f6ad7a2ffc16d24c68cc9bb61829cc
 8. Nog een oud krantenknipsel Er zou meer voedsel zijn die de cellen sterk maken. Vooral wat uit de natuur komt heeft nog de kracht. Zie de laatste regel. Nog beter oogst zelf de vruchten uit de natuur eet ze zo vers mogelijk. Als je kan conserveer ze op een natuurlijke manier, zodat je het gehele jaar er wat aan hebt, en word nog gezonder met een krachtig afweer en zelf genezende werking van het lichaam weer te stimulerend. Eet zoveel mogelijk uit de natuur en voel je nog beter, en word sterker als voordien. Ook DNA reparatie door voedsel uit de natuur is mogelijk, dat zou helemaal mooi zijn voor het nageslacht.
 9. Dit was even boeiend om te lezen. Bedankt @Richa
 10. Die van mij heeft hij niet kunnen vinden🤣 @williammb28 Laat je niet weg jagen dat is zeker de bedoeling niet. We maken wel vaker geintjes, Humor dat is een overleving factor wat ook nog eens gezond is vooral in deze tijd.
 11. Ja de persoon blijft weg ondanks niet eens zulke rare reacties. En vooral je gaat je toch eerst netjes voorstellen voor dat je met zo'n topic begint, dat is geen fundament om op door te borduren. Ik heb nog nooit zo met een onderwerp gezeten, en me er zo over uit gelaten. Ik hoop dat het een dikke vergissing van mij is, laat de persoon maar zien, dat hij het beste voor heeft, ik sta er open voor.
 12. Ik laat me nog even niet opjutten door @williammb28 de persoon heeft zich nog niet eens netjes voor gesteld. We weten niets van deze gast. Misschien had deze op een ander forum moeten zitten. Is mij niet positieve reactie reëel, mijn gevoel geeft het in.
 13. Honderd % steriel zal deze set dus nooit en te nimmer zijn. Ten eerste is de ruimte niet steriel. Ik had nog net mijn hond uit gelaten, op het daar voor bedoelde schijt veldje. Maar heb wel mijn mijn schoenen grondig op het groene matje geveegd. Mocht je iets wat steriel moet uitstallen, dan is dat het niet meer nadien. Kan je de verleiding niet weer staan, doe alles dan zo steriel mogelijk. Ik heb er wel een GEINTJE van gemaakt, maar wees altijd alert. @Dauntless heeft ons zeker waardevolle tips gegeven. Maar het blijft mensen werk.
 14. Deze werkt nog wel: https://www.pdok.nl/pdok-downloads Maar ik weet het niet te gebruiken.😪
 15. Heel fijn @Raff445 dan je @carismo hebt bij gestaan met jou visie. Nee boze reacties ga daar maar even niet van uit. Blijf vrijmoedig, en genieten. Je kan in deze tijd murw geslagen worden door alle info, en indrukken die op je af komt. We blijven elkaar bij staan, ik heb geweldig veel aan alle info die is verzameld op ons mooi forum, daar mee zijn we tot nu beschermd gebleven en heb kennis van zaken gekregen. Ja dat heb ik hoofdzakelijk aan de ontwikkelingen van het forum te danken, in het begin dan de pandemie waren we als éénfront aan de slag verschillende waren ingedeeld en kwamen met de info die we met elkaar verzamelden om een goed overzicht te verkrijgen hoe de stand van zake was in NL. Ook hoe je te beschermen met de inzichten van toen, en die ontwikkelingen zijn door gegaan. De overheid kon meer hebben aan dit forum, dan wij aan de inzichten van de overheid. Wat hebben we het goed gedaan, maar we gaan door.
 16. Ik wilde je eerst begroeten voor dan je weer weg bent. Dag beste @carismo fijn dat je er weer bent, zo nu ga ik je bericht lezen.
 17. Bedankt @Esmeemeer, Ik eet al een tijdje regelmatig een stukje verse Kurkuma wortel en hoef geen bril met te dragen om verkeersborden goed te zien. Als we allemaal goed voedsel en water hadden ge krijgen was niemand ziek, en waren we veel gelukkiger en sterker.
 18. Wat jaren terug heb ik ze wel af en toe zien rijden, en op het camperforum kwam ik ze ook af en toe tegen. In Duitsland heb ik ze ook wat jaren geleden aardig wat tegen gekomen. Als ik dan echt mijn zinnen op de wagen had gezet zou ik wel voor de zekerheid bij de Dealer vragen of het echt zo is dat je altijd onderdelen voor de wagens kan krijgen. Als je echt belangstelling heb wil ik wel wat voor je rond neuzen onder de hobbyisten. Bedankt voor je reactie @Madeliefje.
 19. Volgens een kennis een echte MB monteur, had mij een keer een idee aan de hand gedaan om een MB 100 4 wheel-drive, Weer het grote voordeel onderdelen zullen volgen zeggen altijd verkrijgbaar zijn, en het buizen systeem zou heel sterk, en onverwoestbaar zijn, alles met elkaar een beste aanschaf. Maar de Diesel met ook niet te duur worden met de oude zuipschuiten. Maar met beste SHTF is het wel handig als je veel soorten oliën kan gebruiken, dan kan je in ieder geval een tijd voor uit tot je accu het begeeft en is daar een alternatief voor??? Zijn er al gloed nieuwe accu's de vele jaren lang mee gaan en ook gebruikt kunnen worden in de oude wagens. Haha of moet je dan een hele oude auto hebben met carbidlampen, en die je aan moet zwingelen. Gniffel en die ombouwen tot BOV/camper. Ik zie ons er al in rijden. Haha weet je wat mijn vrouw dan zou zeggen,,,,,,, ja ja en dan moet is zeker mee trappen, als Fred Flintstones. https://www.google.com/search?q=flintstones&tbm=isch&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwjd35LOl6f1AhWp5rsIHVBkDWYQrNwCKAB6BQgBEPsB&biw=1519&bih=722
 20. Boven aangegeven verstelbare bril. Hoe het op de enige juiste manier te verzorgen weet ik niet. Misschien een bad met vloeistof wat dat dan ook mag wezen. Het moet ook opdrogen zonder dat het vlekken na laat. En hoe je dat moet doen met een SHTF is me ook een raadsel. Je kan ook geen kist vol met de brillen in gaan slaan, het is wel een geweldig ruil middel.
 21. Wij hebben al wat jaartjes een verstelbare bril geprept, voor een eventuele SHTF. De bril heb ik altijd bij mij in de tas. Huismerk - Kruidvat Instelbare bril unisex - Promotie bij Kruidvat Instelbare sterkte lens lezen bijziendheid bril brillen variabele focus visie voor-6.00 D tot + 3.00 D De bril heef 4 glazen die over elkaar heen zijn te verstellen en zo ideaal te maken voor de juiste sterkte. Attentie voor mijn gevoel moet je bril wel heel goed bewaren in een stof/zand schone doesje en heel goed schoonhouden. Het is niet uitgesloten dat er door het over elkaar heen schuiven beschadigingen ontstaan. https://www.promobutler.be/nl/kruidvat/promoties/promotie-huismerk-kruidvat-bij-kruidvat-instelbare-bril-unisex-bril-brillen?id=8886539 Brillen type: Leesbrillen Coating: HMC Geslacht: Unisex Lenzen kleur: Clear Functies: Draai de wijzerplaten aan te passen voor afstand of het lezen van direct. Groot als reserve oogglazen Schokbestendige lenzen flexibele frames Continu instelbare vergroting Specificaties: Instelbare focus:-6 00 tot 3 00. Materiaal: PC Metingen: Lens hoogte: 35mm/1.38 in Lens breedte: 51mm/2.01 in Brug: 16mm/0.63 in Been hoogte: 126mm/4.96 in https://www.beslist.nl/gezond_mooi/Instelbare_sterkte_lens_lezen_bijziendheid_bril_brillen_variabele_focus_visie_voor-600_D_tot_+_300_D/3kVDY4D1viS54foW6kqnp7A6rSLn/?
 22. Wij hebben gisteren de derde vaccin gehad, over de bijwerkingen en ervaring vertel ik jullie later. We moeten het nog even een paar dagen aanzien.
 23. Wat ook goed voor de vijver is dat salamanders kikkertjes en ander leven die zorgen dat muggenlarven op gegeten worden. Wel moet de vijver beschermd worden tegen water vogels, misschien een groot net. Doe geen vissen in de vijver die zorgen voor vervuiling, en troebel water. Nogmaals ga op zoek naar heel goed natuur water om micro organisme te ontwikkelen in de vijver. Maak de vijver zo ideaal mogelijk, en prachtig om te zien. Je kan er ook lichtspotjes maken die een tijdlang lichtgeven dan kan je gezellig avond bij de vijver zitten om de onderwater planten te kunnen zien. Streef naar een biologisch evenwicht, dan kan je het allen aardig aan de natuurlijk proces over laten.
 24. Beste @MamaM Als je de sloot mag uitbreiden met een vijver zou het prachtig kunnen zijn dan kan je er water planten in kunnen zetten die het water reinigen (filteren) en zorgen voor gezond water wat heel goed is te gebruiken. Mijn idee. Maak je een compost hoop die in de linkte vlak bij de sloot is kan de vocht zich wat vermengen met het vijverwater, waar door er goed wat leven zich in de vijver kan ontwikkelen, eventueel haal je in de natuur wat liters water mee omdat weer in de vijver te doen. Het verreiken van voeding stoffen en mineralen in het water is heel goed om het water te verreiken, waar door er steeds meer leven in de vijver zich kan ontwikkelen. Ook de sloot over een heel groot deel met de beste planten verreiken om het water te vilteren. Het gezonde verreikte water zou je ook kunnen gebruiken om het te filteren en het te gebruiken als drinkwater. Maar voor het zo ver is zal het wat jaartjes duren voor het natuur water in evenwicht is en geschikt voor veel. Het is goed als de vijver in verschillende diepten is gegraven, je kan met beleid uit zoeken op welke diepten welke planten moeten groeien. Regen water in de vijver laten stromen. Dat kan het beste niet direct in het water laten stromen meer in het midden van de planten groei, dan kunnen de niet goede dingen als nog uit het regen worden gefilterd. ------------------------------------------------- Info van het internet. Een helofytenfilter – ook wel rietzandfilter – is een systeem waarbij het water wordt gezuiverd door plantenwortels, de bacteriën tussen de wortels en de zandlagen waarin de moerasplanten staan. In het filter doen verschillende soorten bacteriën het zuiveringswerk, ze breken afvalstoffen in het water af.16 apr. 2020 Een paar planten die heel goed zijn om schadelijke stoffen uit het water te halen. De meest gebruikte moerasplanten in helofytenfilters zijn riet, biezen, zegge en lisdodde. . https://nl.thegreencities.eu/planten-als-waterzuiveraars-helofytenfilters/ Ook zou het prachtig zijn al je aan stenen kan komen die veel mineralen in het water doen oplossen. Borium in de grond zit van Israël zorgt er voor dat mensen geen botontkalking en gewricht klachten krijgen teven krijgen de groenten een nog betere smaak, en sterkere gezonde gewassen. Mineralen kunnen er voor zorgen dat je ontzetten sterke gewassen krijgen die in het geheel geen bestrijdingsmiddelen behoeven, ook kunstmest is beslist niet nodig dat haalt teven de Borium uit de grond en zorg juist voor verarming van grond. Ook kunstmest, bestrijding, middelen en medicatie worden door de planten uit het water opgenomen. Ik denk dat al wat oudere planten beetje bij beetje er uit moeten worden gehaald, waar de schadelijke stoffen in zijn opgenomen en er weer nieuwe planten gaan groeien, het goed om daar een schema van te maken, zodat stapsgewijs de oude planten er uit gehaald worden en niet de nieuwere. Mochten er nog vragen zijn stel ze gerust. Mocht je zelf nog goede info hebben zet het er bij.
 25. Wij hebben vandaag de derde boostervaccinatie gehad, mijn vrouw werd er niet goed en moest met de Ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden, zijn ongeveer vijf uur geleden weer thuis gekomen. Ze moet nog naar de huisarts om een verwijzing voor de cardiologie te vragen. Wij zijn beiden hartpatiënten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...