Ga naar inhoud

JJ&A

Lid niveau 2
 • Aantal items

  2205
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  47

JJ&A won de laatste dag op 7 mei

JJ&A had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

2641 profielweergaven

JJ&A's Achievements

Mankinds only hope

Mankinds only hope (10/11)

1.2k

Community reputatie

 1. Beste @Takroe Neem contact op met Mickel Moen https://mickelmoen.blogspot.com als je graag mag varen is dat zeker de moeite waard om door hem geholpen te worden, het is een top vakman. @Enki heeft zeker gelijk en geeft wijze raad. Bvb een accu brand is haast niet te blussen of je moet de stroomkabel door hakken en veiligstellen.
 2. Ja dat is een goede vraag @Prepper-053 voor @Solonl dat was ik vergeten te vragen.
 3. Haha ik begrijp het, ik heb de stortkoker alleen maar gezien in de film home alone waar de jongen in omhoog en naar beneden klom.
 4. Heb je de scherm kopieën die ik mee heb gestuurd niet goed bekeken, daar kan je zien hoeveel en op wat voor manier je de accu's kan aansluiten. Kijk nog maar even naar mijn berichtje,,,,,,,,, en die van @Raycoupe die je ook heeft geschreven dat je de handleiding via het internet kan bekijken en downloden.
 5. Deze hebben wij vorige week gekocht.
 6. Je kan het raamtraliewerk ook op de ramen houtwerk monteren dan kan je toch de ramen openen met brand of vlucht route. Stortkoker idee weg gehaald. Ik ben aardig vindingrijk als je met een probleem zit wel ik graag met je mee denken. Ik weet niet hoe je ze anders moet noemen maak kan je ook nog raamdeurtjes aan de buiten kant maken die je van binnenuit dicht kan doen en op slot doen, als morgen verwachten ze best slecht weer en dan zou je zoiets kunnen sluiten om je ramen te beschermen tegen rondvliegende voorwerpen, en doe je het zo dat het goed bij het huis past is deze ook nog in waarde gestegen.
 7. Weer een goede tip @Raycoupe voor @Takroe. Een paar scherm afdrukken om een idee te krijgen, van de handleiding, en toestel.
 8. @Solonl, @Enki, @652 In die combinatie zouden we dan brand, CO2 melders en een blusinstallatie moeten installeren en daar naast nog losse brandblussers verdeeld door het huis, in de keuken en bij de openhaard blusdekens, dan zijn we dacht ik aardig op weg. En een rookinstallatie brengt inbrekers ook behoorlijk in verwarring en mochten ze de deuren openzetten om nog wat te kunnen zien, dan kunnen buren als we die hebben ook zien en komen er op af omdat ze denken dat er brand is, en komt hulpverlening op gang, denk hier bij aan brandweer politie en een menigte van mensen. Een alarm-inbraak-brand meld installatie met verrassing element zou nog mooier zijn. Maak je het zo dat het werkt op 24 volt gelijkspanning kan je ook stappen sirenes aanbrengen, de laatste stap is de herrie dan vrachtwagen horens af geven in geschakeld worden dan willen in brekers wel eventuele spullen los laten en snel verdwijnen met de handen stevig tegen de oren gedrukt. Als ze naar buiten vluchten kunnen ze nog even bespoten worden met verf die dagen op de huid blijft zitten, en het zichtbeperkt omdat het ook in de ogen terecht is gekomen, deze verf is legaal in plaats van prepperspray😉. Je begrijpt dat de intelligente computer alarm installatie zich moet aanpassen aan het soort van bedreiging. Mooi is als je iemand in de arm kan nemen die van deze zaken verstand heeft en mee kan helpen om de beste beveiliging voor je te maken in installeren. Veel dingen kan je zelf maken en doen, ik heb me in veel dingen ontwikkeld zonder gerichte school opleiding, wat ik kan kan jij ook, denk nooit dat kan ik niet, wat een ander kan kan jij ook het neemt misschien meer tijd om je er in te ontwikkelen meer vaardigheden te krijgen. Ik heb even niet de mogelijkheid om het op fouten te controleren.
 9. Rolluiken zijn zeker veel aangenamer maar als je budgetprepper is dat meer dan een rip uit je lijf omdat te laten installeren. Maar het is echt een prachtige beveiliging, en met vakanties als dat er in zit ga je met een prettiger gevoel op stap.
 10. Beste @Solonl Wij hebben in een beruchte wijk gewoond, daar hebben we alle ramen aan de binnen kant voorzien van gegalvaniseerde betonijzer en dat met aardig wat krammen vast geslagen, dat geeft veel herrie maar ook als inbrekers aan de slag zouden gaan, toen we er weer weg gingen hebben we de stukken betonijzer weer verkocht, en er weer aan verdient door het bij anderen te monteren, je moet in het leven gewoon kien zijn. Het was in een huurhuis nadien hebben we alles weer prachtig op geknapt. Heb je vragen stel ze gerust. O in het koperen deel van het slot wat in de deurpost valt heb ik een gat door heen geboord waar ik een stalen betonspijker door heen stak zo kon niemand het slot van de buitenkant openen op wat voor manier dan ook. Dat kan je doen als je binnen bent en niemand binnen wilt hebben. Buren kan je voor zijn op hun commentaar versier het betonijzer met leuke dingen, het is dan voor je zelf ook aangenamer.
 11. Je zou de vraag ook kunnen stellen op het: https://camperforum.nl waar ze veel ervaring hebben op dit gebied. Ik heb dit als reactie van onderstaand bedrijf gekregen. Goedemorgen Willem, Over de grotere omvormers is bij ons weinig kennis aanwezig. Mocht het mogelijk zijn de inverteren te resetten dan is dat een procedure die in de handleiding moet zijn beschreven. Mocht het niet eenvoudig te doen zijn dan zal alleen hulp van een dealer uitkomst kunnen bieden. Met vriendelijke groet, Lex van den Berg www.okaphone.nl
 12. Ik heb vroeger haast vijftig jaar geleden in een elektronica onderdelen zaak op de werkplaats gewerkt, we maakten ook stabilo's die 24 volt verlaagden naar 12 volt het principe is het zelfde maar er is nu een groter verschil. Ik probeer het voor je uitzoeken, het kan wel even duren. Maar hier zijn meer leden die verstand hebben van elektronica. Het zou trouwens mooi zijn als je ook prepper gericht bent, het zou leuk zijn als je daar wat over zou willen vertellen, dan kunnen wat breder adviezen geven en kennis uitwisselen, pluis het forum wat uit er zijn vele dingen die interessant zijn, haha net als wij als preppers.
 13. Toch mijn favoriet teken precisie instrument van chirurgisch Staal, we hebben het altijd in mijn tast.
 14. Daarom is het ook handig om ***op een composthoop dit goed in het zicht is*** ook te veel aan gewassen op te gooien, dan lijkt het meer dat je gewassen aan het verwijderen bent, in plaats van oogsten, je moet heel gewiekst te werk gaan, plant ook vingerhoedkruit velen weten dat de giftig zijn dan gaan ze de gewassen wantrouwen. Wees met alles wijs en vindingrijk, denk goed vooruit.
 15. TEKEN. Zo klein *drie dagen oud* kunnen die rot dragers van Lyme zijn.🤢 Dus daar maatregelen tegen nemen komt heeeeel precies, één zo'n beestje kan je voor het leven tot een gehandicapte maken. Pootjes zijn bijgewerkt. Je moet er niet aan denken dat je ze in het hooft haar of in je broekje komen, waar je ze zelf niet kan zien en pakken, dan is het misschien ook al te laat en ben je besmet. Weet iemand een nieuw reddend medicijn, of een echt goed preventief werkende vaccin plaats het dan op het forum, en velen kunnen je dankbaar zijn. Ondertussen,,,,,, wees preventief. Wil je toch ook van de natuur blijven genieten, zoek de juiste periodes uit, waarop ze nog niet actief zijn en je geen gevaar kan lopen. Voel je iets ga direct voelen, kijken, of laat je na kijken, haha nu gaan velen de kriebels krijgen, tot in het broekje.🤣
×
×
 • Nieuwe aanmaken...