Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

JJ&A

Lid
 • Aantal items

  388
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

210 Uitstekend

5 Volgers

Over JJ&A

 • Titel
  Senior Prepper

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. JJ&A

  Stropharia telen!

  Ik ben heel benieuwd hoe het paddenstoelen kweken jullie is vergaan. En of jullie er nog steeds van eten. Zijn destropharia paddenstoelen ook te drogen?
 2. JJ&A

  optrekken aan een mes

  Ik zocht vroeger altijd makkelijke bomen uit als ik wil klimmen😁😉. En waarom zou je dat willen? Als je toch regelmatig in een boom wilt klimmen kan je beter twee ijsbijlen hebben met twee touwen er aan met instap mogelijkheid om je voeten, dan klim je heel wat makkelijker in een boom. Of rotspinnen met touwen zo als met een rotswand gaat beklemmen, of een touwladder die je om een dikke tak heen bevestigt, en een voordeel je beschadigt de bomen niet.. Misschien brengt je dit op een idee. Nogmaals waarom wil je de boom in, sorry ik moet er ook nog een beetje om grimlachten, neem me dat niet kwalijk, jij zal wel een goede reden hebben.
 3. JJ&A

  optrekken aan een mes

  Of een mes laten smeden van verenstaal die door de handvat loopt en iets uitsteekt dan kan je er net zo hard op slaan als je wilt om de mes in de boom te drijven, moet hij er weer uit dan kan je op de rug van de mes slaan tot hij met de snede tegen de boom aan ligt, dat is een mogelijkheid naar mijn idee. We hebben dacht ik ook leden die zo'n mes voor je kan maken, en het zal geen €200,00 kosten, misschien zelfs wel de helft.
 4. JJ&A

  optrekken aan een mes

  De Baco 2449 is een sterke sloop mes moet dus heel wat kunnen hebben, en om de prijs hoef je het niet te laten. Maar om een boom in te klimmen moet toch makkelijker kunnen bovendien mocht de mes toch afknappen dan kan je behoorlijk verwond raken door het deel wat nog in de boom zit. Afhankelijk hoe hoog je de boom in wilt dan kan je misschien nog beter twee bijlen kunnen gebruiken sla je behoorlijk hard de bijlen verticaal op verschillende hoogte in de boom dan kan je veiliger een stukje klimmen dacht ik dan met messen. En je kan ook nog makkelijk met een bijl een trappetje maken van gehakte stammetjes, voor mijn gevoel.
 5. @Mrsjones heel goed van jullie, preventief en vooruitdenken is een goede eigenschap van een prepper. Ik wens jullie veel geluk en voorspoed toe.
 6. Allemaal fantasie het zou kunnen, maar stel dat het allemaal te verwezenlijken is dan hebben we een enorm plus punt. Een ideetje om een zeer brede en hoge dijk op te spuiten. De dijk is bezaaid met windmolens getijden turbines en lichtpanelen. Vier sluizen. En drie vliegvelden. Het vliegveld voor Nederland heft een groot probleem op wat betreft het over bevolkte Nederland. Met behulp van baggerschepen van het Nederlandse bedrijf Van Oord, die fijn heef kunnen oefenen met de bouw van het palmeiland Palm Jumeirah https://www.ontdekdubai.nl/the-palm-jumeirah-palmeiland Hier is mijn ideetje ter bescherming tegen de hoge water standen, en eventuele vloedgolven die we in de toekomst kunnen verwachten. Er zou waarschijnlijk nieuwe afspraken gemaakt worden over de zee verdeling gezien het uit nood gedaan word om onder andere Nederland tegen de zee te beschermen. De enorm brede dijk heeft nog een veel mogelijkheden, waar ik nog over na moet denken. De getijden turbines moeten gecombineerd worden om de hoge standen van de vloed in de toekomst onder controle te houden, dat is de belangrijkste doel. Binnen de dijken kunnen drijvende eilanden worden gemaakt ter bewoning, met evetueel drijven de kassen voor het verbouwen van Groenten door condensatie van het zee water. Ook kan veel gebruik worden gemaakt met het telen van kweek vis en zee groenten. De dijk zou misschien ook begroeid kunnen worden met geneeskrachtige en voedzame planten de heel snel groeien zo als: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/110066-de-geneeskracht-van-kudzu.html De zwarte lijntjes in de dijk zijn betonnen beschermers tegen overwoekering naar vaste land. Vooral als met voor ons geschikt klimaat palmbomen zo planten die wel een meter per dag groeien, de palmscheuten kunnen gegeten worden, hout kan voor zeer veel dingen gebruikt worden, bouw van huizen gebouwen, en nog veel andere dingen, de opbrengst is enorm, en het verstevigt ook nog eens de dijk. Eb en vloed zullen iets geminimaliseerd worden. Ik kan de kaart later nog wat uitgebreider maken, met de voorzieningen waar ik het over had. Een deel van het idee had ik al als jong knaap, een dijk tussen de eilanden met verbinding naar het vaste land met getijden turbienes er in. Ik zag een keer een mankette van Nederland op het water bedrijf en legte het voor aan de persoon die het had gemaakt, je had het gezicht van de man moeten zien hij was stom verbaast dat een kleine jongen met dat idee kwam. Maar nu moeten we het veel groter aanpakken, het is noodzaak beworden. Nederland, Belgie, een deel Duitsland heeft er baad bij. En het bedrijf: het Nederlandse bedrijf Van Oord kan ons daar bij helpen. Als men dit doet, en het is een groot succes dat komen de opdrachten binnen van andere landen die ook voor de toekomst beschermt willen worden. Is bescherming voor de landen tegen tsunami's mogelijk ik weet het niet, dat lijkt haast onmogelijk, en de landen hebben daar ook niet het geld voor.
 7. JJ&A

  Kippen

  Ik zou dat toch voor Konijnen gaan denk ik de voortplanting is grandioos, voedsel kan heel goedkoop, ik ging vroeger als kleine jongen veel klaver en gras snijden met een zeis, ook veel groente afval is goed te gebruiken, gedroogde brood word ook op geknabbeld. Ziekten hebben we nooit mee gemaakt. Vader had toen ik heel klein was, tegen de duizend kippen, een paar koppels fazanten en wat eenden, en later dus konijnen, hij had toen ik getrouwd was gezegt beging nooit met kippen, (want die krabben achter uit (op zijn Gronings)), hij bedoelde zijn ervaring dat het niet uit kon.
 8. JJ&A

  Kippen

  Mooie Sneeuwkippen @Roel
 9. JJ&A

  Kippen

  We kennen dit product borax van de heer @vheeswijk . Misschien is het een probaat middel tegen de Bloedluis. -------------------------------------------------------- Mieren verdelgen borax - Tuinadvies https://www.tuinadvies.nl › zoek › mieren-verdelgen-borax In cache AMP 2 MG poeder tegen mieren - 750 gram ... Diaterrants DCM tegen mieren, bloedluizen, zilvervisjes. ... Poeder tegen mieren en andere kruipende insecten. https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=17&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwii8ejAyoHnAhWBalAKHcn2BY0QFjAQegQIBhAB&url=https%3A%2F%2Fwww.tuinadvies.nl%2Fzoek%2Fmieren-verdelgen-borax&usg=AOvVaw1Qlj_sFEnMm4wTnOWUCL3N Ik zie uit naar jullie reacties.
 10. Ik heb ook zo'n losse boorgeval ook, maar dan zonder boortjes, al hoewel ik nog wel een vlinder boor heb. Staalboortjes kunnen die er ook in??
 11. Wel een voordeel van Mercedes hoe oud de wagens ook zijn, de onderdelen blijven ze maken, en zijn bovendien ruimschoots tweedehands verkrijgbaar en niet duur, maar wel de Mercedes degelijkheid. Roesten, ja dat willen ze wel, of dat komt door werknemers geen idee. Aandelen in Mercedes??? Neeee die heb ik niet😁😉.
 12. Off Topic. Word ook gemist: @Highway
 13. Wees heeeel Behoedzaam als je iets koopt misschien mag ik hier meer over verklaren dat is even in overleg met het TEAM.
 14. Mercedes heeft het grote voordeel dat hoe oud een wagen ook is je kan altijd aan onderdelen komen, ook tweedehands op de sloop. We hadden een overbuurman (hij werkte voor een bekend reparatie en berging bedrijf) die kwam kijken toen ik onze tweede busje aan het isoleren was, hij wilde ook een bus ombouwen tot camper en wou een Fiat kopen want de vonden ze nooit met pech onderweg, ja dat kan zijn persoonlijke ervaring zijn dus hoeveel waarde je daar aan moet hechten weet ik niet, maar camper verhuurbedrijven bieden vaak campers aan op fiat basis, misschien ook om de betrouwbaarheid. Zelf hebben wij zestien jaar een T3-campertje gehad zelf geheel gerestaureerd en behalve de nieuw motor haast alles vernieuwd en extreem geperfectioneerd We hebben er in een betere tijd 8Ton mee gereden, met de zelfde motor die tot het eind heel zuinig bleef. Toch verkocht en weer opnieuw begonnen door een T5 busje te laten ombouwen tot campertje. Door gebrek aan pingels niet een duurdere Mercedes 4x4 bus of 4x4 Fiat gekocht. Heel veel belangrijke info is ook te vinden op Nederlands grootste Camper forum, ander kan je dingen gaan doen waar je later spijt van krijgt. Deze tip mogen jullie alleen gebruiken als je hier vol op aanwezig blijven Geintje😄😉 Ik had eerst ook wel gedacht om een oude SRV met elektrische motor te kopen en om te bouwen tot camper en het hele dak vol te bouwen met lichtpanelen om behoorlijk zelf redzaam te zijn, ze waren ook belastingvrij wegens beperkte de snelheid. Ook heb ik wel gedacht om een schade bus te kopen geheel te strippen om het vervolgen naar een groot verzinkbedrijf te brengen, te laten ontroesten en ontverven tot geheel blank en dan te laten zwaar verzinken en dan weer geheel weer opbouwen en er een camper van te maken.
 15. Welkom terug @Bunkerprepper, Hoe is het met je gegaan de voorgaande jaren, ben je nog een ontwikkeling door gegaan? je met iets kunnen verreiken. Zie maar wat je ons wilt vertellen, ik denk dat velen weer een ontwikkeling door hebben gemaakt, en zich met die kennis en prepper spullen hebben verreikt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...