Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

JJ&A

Lid
 • Aantal items

  652
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

JJ&A won de laatste dag op 16 februari

JJ&A had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

468 Uitstekend

6 Volgers

Over JJ&A

 • Titel
  Specialist

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

569 profielweergaven
 1. Ik ken iemand uit de naaste omgeving die een document heeft op gesteld, dat als deze de corvit-19 krijgt en opgenomen moet worden op de IC het leven moet worden beëindigt.
 2. Ik heb er wel eens over na gedacht zou je met een luchtpompje met daar voor de goede waterfilter met actieve koolfilter ook kunnen gebruiken om de corvit-19 er uit te filteren die je vervolgen gebruikt om gezuiverd lucht te kunnen inademen, met behulp dan een goede gezicht masker.
 3. De enige manier is denk ik distilleren, en daarna verreiken met mineralen, calcium en andere bouwstoffen. Wat ook nog zou kunnen is, uitwijken naar een natuur gebied, en daar op een afstand van natuurwater een gat in de grond maken en dat water er net zolang uitscheppen tot het water al een tijdlang glas helder is en dan nog een keer door een goede filter halen waar ook een actieve kool filter in zit. Bij droogte met zonneschijn kan je nog gebruik maken van verdamping van gewassen en dat opvangen. Er zijn ook bomen waar je vocht van kan onttrekken, ook nog eens gezond. Er komen vast nog betere ideeën. Het slootwater in de provincie groningen bevat al te veel zoutwater (verzilting) wegens grondverzakkingen. Het water is in verschillende gevallen niet meer geschikt om het land mee te bevloeien. En wat al eerder is genoemd is zeker het geval.
 4. Als je zo gezond eet @Erny dan ben je zeker niet vaak ziek, en blaker je van gezondheid, met veel energie. Ik weet ook natuurlijk dat veel mensen die ziek zijn en de wegen vinden om te proberen zo gezond mogelijk te leven, maar de ziekten en kwalen niet altijd geheel overwinnen. Ha de radijs was meer een testje, ik wilde altijd al iets doen, en wie weet is het een begin van het grotere werk😉, maar dan moet je wel tuingereedschap hebben. Mijn vrouw lief wil juist amper iets bezitten, (met in het achterhoofd hier weg gaan) en dan zijn aanschaffen een puntje.
 5. Ha @Haskap dat is een mooi, wat heeft je doen besluiten de Kurkuma te vermeerderen, met welk doel eet je het, en wat heeft je doen besluiten om het zelf te verbouwen? Kan je ons meer verrassen met wat je zoal verbouwd?
 6. Houd altijd in gedachten dat bodem verrijking essentieel is voor een goede gezonde opbrengst. Als de plant rijkelijk zijn voeding kan ontrekken aan de bodem is het sterk en gezond, heeft dan ook amper of geen bestreiding middelen nodig, en de mens krijgt betere redelijke volwaardige voeding, en leid ook geen gebrek, want groenten die verbouwd worden op verarmde grond, geeft als mensen het eten gebrekziekten, en een slechte weerstand en virussen hebben redelijk vrij spel je ziek te maken en zelfs dat je het niet overleeft zoals nu met de corvit-19 https://www.mijntuin.org/articles/tuingrond-verbeteren Waar schrijf ik (betere redelijke volwaardige voeding,) omdat de gecultiveerde voedsel en genetisch gemanipuleerde voeding het bij lange na niet haalt bij voedsel, fruit en kruiden uit de natuur met hun geneeskracht.
 7. Beste @OBL-Rien misschien weet jij dat ook. Zou dat ook kunnen met de verse Kurkuma wortel, of is het in NL toch nog te koud, of moet de grond aan speciale ijzen voldoen. Verse Kurkuma is best reuze gezond en lekker, je kan het door het eten heen doen, maar je kan ook stukjes bij een hap eten afbijten en dan lekker samen doorslik klaar kauwen.
 8. JJ&A

  Zevenblad

  Misschien mag ik je nog een aanvulling laten zien. Het is echt de moeite waar dit op de website te kijken: Te vinden op: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/100686-de-geneeskracht-van-zevenblad.html Een voorproefje> Voedingswaarde zevenblad Zevenblad is lekker als alternatief slablad in een originele salade maar je kunt het bereiden als spinazie. Het is een gezonde plant waar veel vitamine A en C in zitten. De mineralen kalium, calcium en magnesium zitten er in ruime mate in. Zevenblad is een makkelijke plant om te kweken, zo makkelijk zelfs dat je er bijna nooit meer vanaf komt, of je moet er enorm veel van eten. Wanneer je er telkens weer van plukt, wordt het wortelstelsel verarmt en zal het plantje verdwijnen. Het voordeel van het eten van wilde groenten is dat ze allemaal biologisch zijn; er zit geen landbouwgif op. Geneeskracht Zevenblad versterkt de werking van de nieren en is urineafdrijvend. In de nieren zitten allerlei gifstoffen opgeslagen en zevenblad helpt er voor te zorgen dat deze via de blaas worden afgevoerd. Opeenhoping van deze stoffen kunnen leiden tot jicht en reuma. Vandaar dat zevenblad verlichtend werkt tegen deze ziekten en goed is voor nier- en blaasproblemen. In vroegere tijden was de geneeskracht van zevenblad alom bekend en werd het gebruikt tegen ´reizigersjicht´. De blaadjes werden niet alleen gegeten maar ook om gewrichten heen geslagen om de pijn te verlichten. Zevenblad heeft een rustgevend en licht laxerend effect.
 9. En vergeet niet je medicatie te preppen, wees daar in slim. Eventueel in het buitenland kopen, wat hier en daar ook nog wel eens mogelijk is. Sommige medicatie is van levens belang, ga er niet van uit dat alles als vanzelfsprekend goed blijf gaan vooral in de toekomst. Ze spreken al dat er een recessie kan komen die gelijkt of erger word dan de jaren dertig.
 10. Dat doen de meeste mensen gewoonte getrouw, of zelfs word er niet schoon gemaakt. Een gezegde hoe leer je de kinderen hun broekjes aan te trekken, GELE KANT VOOR, DE BRUINEKANT ACHTER. Onze reet is na dien brandschoon, met een verzorgend fris geutje van babyolie. Of door de schoonmaak doekjes van de Action winkel. Die verzorging spulletjes hebben we ook ruim in huis, en T5-campertje.
 11. Haha,,,, ik heb een heeeeeel klein beginnetje gemaakt heb een radijs die ging uitbotten in de grond gestopt, en hij groeit ook nog door😁😉 Wij hebben geen enkele tuingereedschap en haast alles is betegeld toen we hier kwamen 1 Maart.
 12. Heel begrijpelijk, blijf wel je ideeen en vorderingen hier schrijven, misschien ook daar door komen er nog meer tips. Wij blijven het volgen want we willen ook gaat zien wat onze mogelijkheden zijn. We hebben nu beiden ook onze AOW, en hebben geleerd met heel weinig toch goed en gezond te leven. Maar hier de oude dag door brengen is niets voor ons, wij hebben het wel gehad met het leven hier.
 13. JJ&A

  Stuk grond/bos kopen

  Beste @Roel ik hoop dat je tijd kan vinden om meer over jullie bos te vertellen met foto's. Heb je ook regelmatig bezoek van dieren, en wat heeft zich er gevestigd, plaats je er ook af en toe wildcamera's?. Heeft het ook hoogten en diepten met water. Wat is er voor jullie uniek aan het bos.
 14. JJ&A

  Eigen bosperceel

  Beste @MyronPrps Je weet dat ik een fan van je ben, heel fijn dat je weer met je topic aan de slag bent, ik blijf je volgen. Heel veel succes toegewenst met je bos en alles wat er bij komt kijken. Heb je ondertussen ook nog mooie dingen gemaakt van hout??? Ik weet niet of je dat wilt of toegestaan is, maar Aardpeer is heel gelieft bij hertel en wilde varkens, ook winters komen ze daar op af, het kan zich aardig uitbreiden, en zelf kan je er ook van genieten. Zo kan je het bos met meer dingen verrijken wat er van nature al zo kunnen groeien, mag je er trouwens een voedselbos van maken ik bedoel dus niet appels, peren en dat soort dingen, maar natuurlijk voedsel kruiden die je voor het eten kan gebruiken of als geneesmiddel, knollen, bosbessen, ga zo maar door. Onze @janvanloon weet daar heeeel veeel over, vooral wat het doet in het lichaam, wat best uniek is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...