Ga naar inhoud

JJ&A

Just Juice
 • Aantal items

  2231
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  48

JJ&A won de laatste dag op 8 juni

JJ&A had de meest gelikete inhoud!

Over JJ&A

Recente bezoekers van dit profiel

2888 profielweergaven

JJ&A's Achievements

Mankinds only hope

Mankinds only hope (10/11)

1.2k

Community reputatie

 1. De reactie van een dame hier dat een beet van een hond wel kom meevallen je misschien ik deze tijd, maar honden tijden een SHTF gaan alles eten om te overleven ook kadavers waar door ze nog meer besmettingen bij zich dragen misschien zelf vlees etende bacteriën, dan ben je echt naar de aap gelogeerd, en gaat het vlees eten bij je door, zelfs in het ziekenhuis moeten ze alles uit de kast trekken om de bacterie te bestrijden, die mogelijkheid is waarschijnlijk niet meer mogelijk met een beste SHTF. Mijn wijlen schoonvader deed werk als postbode, en maakte een agressieve hond mee die hij met moeite kon ontwijken, hij was ook voetballer de volgende keer dat de hond weer in de aanval ging heeft hij de grote hond een behoorlijke trap tegen het hooft gegeven en de hond zakte in elkaar met het volgende bezorging was er geen hond meer. Hij had geen schoenen aan met stallen neuzen. Ik vond deze topic indrukwekkend.
 2. JJ&A

  Urine drinkbaar maken?

  Voor mij nieuw licht, maar geen haar op mijn hooft dat ik het zou gaan drinken. Informatie van het dagblad Trouw, LOES SMIT16 maart 1992, 00:00 https://www.trouw.nl/nieuws/urine-drinken-is-een-natuurlijke-kringloop~b9dce327/ 'Urine drinken is een natuurlijke kringloop' Hij oogt mager, maar zegt zich kerngezond te voelen. De remedie: dagelijks een glas ochtendurine op de nuchtere maag. Vers natuurlijk, en van eigen makelij. Sinds hij dat doet, is hij nooit ziek meer, hoogstens eens licht verkouden, zegt de Amsterdammer Coen van der Kroon (29). LOES SMIT16 maart 1992, 00:00 Als huismiddel voldoet urine al eeuwen uitstekend, al zul je zelden iemand tegenkomen die toegeeft het zelf te gebruiken. Het zou helpen tegen kaalheid, wintervoeten, wratten, bij oor- en oogontstekingen, open wonden en nog wel meer. Kort geleden onthulde het Engelse weekblad New Scientist dat ook de wetenschap urine niet uitsluitend als een wegwerpprodukt beschouwt: twee medewerkers van de universiteit van Newcastle in Australie gingen, nieuwsgierig naar de beweegredenen van een aantal Indiase yogi's om hun eigen ochtendwater te drinken, op zoek naar wat daar dan wel zo goed of lekker aan was. Ze vonden de stof melatonine, een hormoon dat volgens hen prima werkt tegen stress. Voor een wetenschapper is zoiets pas bewezen na uitgebreide proeven, waar je letterlijk proefpersonen voor nodig hebt. Maar wie is zo gek elke dag een glas urine leeg te slobberen? Volksstammen Volgens Coen van der Kroon zijn er hele volksstammen die dat heel gewoon vinden. In India drinken tienduizenden mensen elke ochtend hun eigen urine. Al toen hij na zijn studie Grieks en Latijn afstudeerde op een scriptie over vrouwengeneeskunde in de Griekse oudheid, stuitte hij daarop: "Ik heb toen een vergelijking getrokken tussen de Griekse geneeskunde en de Indiase ayurveda. Van de ayurveda, een van de oudste en toch meest geavanceerde geneeswijzen ter wereld, is de urinetherapie een belangrijk onderdeel. Die wordt daar wel 'de moeder van de ayurveda' genoemd. Er zijn nog altijd klinieken met reguliere artsen, waar die therapie wordt toegepast." Voor veel meer info zie: https://www.trouw.nl/nieuws/urine-drinken-is-een-natuurlijke-kringloop~b9dce327/
 3. JJ&A

  Urine drinkbaar maken?

  Besef wel dat we in een waterrijkland wonen, en er redelijk wat regent valt. Met een klein goede waterfilter, en uitkienen waar je natuurwater drinkbaar wilt maken, kom je een heel eind. Voor thuis en onderweg: https://www.prepshop.nl/drinkwater/waterfilters/
 4. Uitleg wat de symbolen op de kaart betekenen, en hoe een topografische kaart te gebruiken. De uitleg word door Dave Canterbury gedaan in het Engels. David Canterbury http://www.thepathfinderstore.com
 5. Dit lijk mij de beste kompas, met uit leg die er bestaat. Ook wordt er nog even uitgelegd hoe je gebruik kan maken van de zone oriëntatie. Deze uitleg word gedaan door ons bekende Dave Canterbury in het Engels. Dave Canterbury, David Canterbury, The Pathfinder School,Bush Craft ,Survival skills, Historical Lore, Primitive Skills, Archery, Hunting, Trapping, Fishing, Navigation, Knives, Axes, Fire, Water, Shelter, Search and Rescue https://www.thepathfinderstore.com Idee van @JJ&A Met een SHTF is het heel belangrijk dat je je goed weet te oriënteren, want je moet er niet van uitgaan dat je van richting aanwijzer op aan kan, alles kan wel eens na een tijdje heel anders zijn, wees daar terdege van bewust. Maar blijf met beide benen op de grond staan, houd je zinnen bij elkaar, vertroebel je geest niet door in paniek te geraken. Paniek ideeën (aanvallen) is zijn slechte raadgevers. Probeer je gevoel goed te ontwikkelen, hoe dat het beste kan doen weet ik niet, ik denk dat wij redelijk ontwikkeld zijn in dat opzicht.
 6. Goed @mevr.Grijpstra dat je dit weer op tafel brengt, we moeten alert blijven, het is zo makkelijk om de aandacht te doen verslappen. Gebieden onder ze zeespiegel zullen onderlopen, want het constante weg pompen van het natuurwater is gestopt misschien loopt het land ook nog vol door zeewater dat het land kan binnen stromen. Hoe snel het water zal stijgen kan ik niet inschatten. Er is al aangehaald dat het riool zal overstromen. En het vee zal massaal sterven, gevolg ziekten verspreiding. Dit is al op deze website aan gehaald. https://www.climategate.nl/2020/02/wat-er-allemaal-mis-gaat-als-de-stroom-uitvalt/
 7. Een digitale camera draait het beeld ook nog even voor je om zodat je alles als normaal kan zien.
 8. Ja zeker @652 heel goed van je dat je deze vraag stelt. Nu weten jullie weer iets meer van mij. Het gaatje zorgt er voor dat je huis als een fototoestel werkt, zou je een hele grote film-laag of te wel een negatief op je wand plakken en en het buiten licht er een paar seconden op kunnen laten schijnen, en het zou ontwikkeld worden en je zou het op fotopapier leggen en weer belichten dan heb je een foto van wat je ziet als je uit je raam zou kijken, met alles er op en aan en ook nog in kleur, maar dat is dan een gefikzeerde opname. Op de muur zou je alles zien bewegen, als of je naar buiten kijkt maar dan geheel omgekeerd, zoals het licht valt in de foto toestellen op je filmrol van vroeger. Hier een foto gemaakt van de afbeelding op de muur, zou het een filmpje zijn dan zie je ook auto's en voorbijgangers voorbij komen: Kijk bij deze foto ook goed naar het plafon, je ziet een persoon bij de auto staan. Zou je een passende "camera lens" op het gat maken dan zie je als nog scherper met minder strooilicht. Bekijk meer voorbeelden op via deze snelkoppeling. https://www.kronkeling.com/2020/05/maak-eens-een-camera-obscura/ Zou je een wit lagen tussen de vloer en plafon kunnen spannen en je raam kunnen blinderen met een gat er in dan zou je zien wat je nu hier boven ziet. Heb je nog vragen stel ze gerust. Ik heb een opleiding gevolgd als fotograaf en beoefend, met een eigen vaklaboratorium dat is een bijzonder mooie tijd geweest.
 9. In een camera obscura en gaatjescamera werpt het licht een omgekeerd beeld op de achterwand. Mochten we toch de ramen moeten voorzien van plaatwerk dan is het best handig om er een rond gaatje in te maken, en de muur er tegen over helemaal wit te maken. Waarom dan ontstaat er de wel bekende: Camera obscura Optica Beschrijving Een camera obscura is een verduisterde ruimte waarbij in een van de wanden een klein gaatje is aangebracht, later ook wel een lens. Het hierdoor invallende licht werpt een afbeelding van de buitenwereld op de tegenoverliggende wand. https://nl.wikipedia.org/wiki/Camera_obscura_(optica) Zo kan je heel mooi een beeld krijgen van wat er zich buiten afspeelt, wel is het dan in spiegelbeeld. Wat zien je dan allemaal, haha alles ook kan je bomen zien bewegen door de wind dieren als die er nog zijn mensen die voorbij lopen, zo ben je dan toch betrokken bij het buiten gebeuren. Heb je verborgen op afstand beweegbare camera's, en stroom tot je beschikking dan is het niet nodig.
 10. Ik vind dit een waardevolle topic ontwikkeling. Ook al gooien ze met stenen tegen de ramen, ook al zijn ze door wat dan ook beschadigt het maakt je huis toch tot een vesting en je hebt tot daglicht in het huis en goed beschermd. Op een filmpje heb ik een keer gezien dat ze met zware materialen hebben geprobeerd een winkelruit in te slagen met grof geweld maar het is de lui niet gelukt om er maar een gat in te krijgen. Wij hebben een huurhuis, maar zouden we een eigen woning hebben dan werden de ramen zeker met de folie en rolluiken honderd procent zeker beveiligt worden. Beste @Solonl er is al mooi wat na gedacht en geschreven, hoe denk je er nu over, ben je er al wat uit hoe je het probleem gaat aanpakken of mis je nog info? vertel het ons en we gaan er weer over na denken en je proberen de beste adviezen te geven. Zelf leren we er ook nog wat van of worden in ieder geval zelf ook meer op de feiten gedrukt.
 11. Daar heb je een goed punt beste @652 Met een SHTF is het helemaal een verschrikking als je een raam door het een of ander manier er uit lig, je kan niet even een raamzetter opbellen om het te vernieuwen, dan heeft de folie wel een heel grote waarde, het is heel goed om dat te beseffen. Sta er even goed bij stil als hoe zou jij je voelen als de ramen er compleet uit liggen, en wat een tegenstelling dat je hele goede deuren hebt met de beste sloten en vergrendelde ramen, en het glas ligt er totaal uit, je bent aan alles overgeleverd. Ja je kan er platen voor timmeren, maar dan zit je in het donker, hoe voel je je dan.
 12. Leuk al die mogelijkheden om een vuur te maken, maar je moet het vuur wel starten vandaar het volgende. Hier staan tal van mogelijkheden in, ga het even lekker door spitten. https://www.hiking-site.nl/tipsentricks_vuur.php/1 Een voorbeeldje: Vergrootglas uit ijs Als je (bij vriestemperaturen) een leeg frisdrank blikje hebt/vindt. Zet het dan op de kop en vul de concave (bolling) op de onderzijde met water. Zodra dit bevroren is, heb je een perfect vergrootglas. Het is me daadwerkelijk gelukt om daar vuur mee te maken, ondanks dat de zon winters zwakker is. Het is mooi als je ook een in V vorm takje mee kan laten invriezen dan heb je tegelijk een handvatje, om het loepje vast te houden. Ik denk als je het gaat proberen dat de platte kant richting de zon moet. Veel genoegen met het uitspitten en uitproberen van de vele tips.
 13. Met deze beveiliging duur het nog langer, als het de persoon het überhaupt lukt om binnen te komen, het is haast onmogelijk. Explosiewerende folie https://www.raamfolieconcurrent.nl/veiligheidsfolie Het is vrij onopvallend je ziet het vrijwel niet, en ziet er daarom ook niet duur uit, en dat je niet heel veel moete doet om je huis te beschermen, als je daar naast ook geen interessante spullen in het zicht heb lijkt het een oninteressante woning wat ook nog de raam beveiliging betreft. Ik zie raambeveiliging op deze manier toch wel als favoriet. De voordelen dus het missiert niet. Het kogel. Inbraak Explosiewerende Ha wat wil een mens nog meer, ja als Nederlander zou je het natuurlijk gratis willen hebben😁 Sorry @Solonl dat ik nu pas met dit idee kom, ik heb er al eens over geschreven.
 14. Beste @Takroe Neem contact op met Mickel Moen https://mickelmoen.blogspot.com als je graag mag varen is dat zeker de moeite waard om door hem geholpen te worden, het is een top vakman. @Enki heeft zeker gelijk en geeft wijze raad. Bvb een accu brand is haast niet te blussen of je moet de stroomkabel door hakken en veiligstellen.
 15. Ja dat is een goede vraag @Prepper-053 voor @Solonl dat was ik vergeten te vragen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...