Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

JJ&A

Lid
 • Aantal items

  661
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

JJ&A won de laatste dag op 16 februari

JJ&A had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

468 Uitstekend

6 Volgers

Over JJ&A

 • Titel
  Specialist

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

585 profielweergaven
 1. En toch zijn het de beste buren die we tot nu hebben gehad. Zo erg waren de anderen. Ze krijgen ook heel vaak de kinderen op bezoek ondanks de corvit-19, en worden heel vaak gebeld.
 2. Dank voor je reactie @Albis Mogen we weten in welk gebied jullie wonen, en wat is er zo goed aan jullie gebied. Zeker denk je als prepper niet het eerste aan Duitsland.
 3. Beste heer @vheeswijk wij nemen al een tijdje de paranoten, mijn vrouw is ook schildklier patiënte door het eten van de noten is ze waarschijnlijk van Euthyrox 100mg terug gegaan naar 75mg. Alleen als het mogelijk is en u een mogelijkheid ziet Maar we willen graag dat ze geheel geneest, heeft u meer tips om de zelf genezende werking van haar lichaam meer te ondersteunen??? Ook andere kunnen hier veel baat bij hebben.
 4. Zo willen wij ook wel wonen, wij zijn ook mensen die een ander in hun waarde laten, maar heeft iemand hulp nodig dan zijn we er, en hoe een ander leeft is ook hun zaak en vinden het niet vreemd of eigenaardig. We zijn al een paar jaar bezig met het uitzoeken waar we het beste heen kunnen met onze AOW zijn we nu vrij zijn om te gaan en staan waar het goed voor ons is, vallen er steeds meer landen af helaas. Sinds 1 maart 2020 zijn we verhuist van een ouderenflat naar een eensgezinds woning tussen,,, weer ouderen van boven de tachtig wel vriendelijk dat vonden we al een hele vooruitgang, maar ze zijn heeeeel nieuwsgierig, steeds gaan ze naar hun schuurtje (om er iets te doen) en dan maar kijken kijken en nog eens kijken wat we wel aan het doen zijn, ook al zitten we in de zon het is heeeel interessant, als we weg gaan met ons T5-campertje wordt er gevraagt waar we nu weer heen gaan, als we thuis komen, wordt er gekeken wat we bij ons hebben. Zit ik in de tuin en ben een klusje aan het wordt er gezegt, wat doe je daar? Dat is een sterke sociale controle, met bemoeizucht. Als we weg gaan staan ze voor het huis met de neus tegen het raam om te kijken hoe alles is, gelukkig brandschoon en opgeruimd maar leuk is het echt niet. Foto1 een kijk plaats, F2 Gluur plek door het hek heen.
 5. Hele maal mee eens. Saskia en Serge Het zijn de kleine dingen die het doen https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjXhY7KneXpAhWuwQIHHeK0BHoQ3ywwAHoECA4QBg&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dg3GWvDw3uWs&usg=AOvVaw3ijwNsxMopYosbpjCQUMdG
 6. Ik ken iemand uit de naaste omgeving die een document heeft op gesteld, dat als deze de corvit-19 krijgt, en opgenomen moet worden op de IC het leven moet worden beëindigt.
 7. Ik heb er wel eens over na gedacht zou je met een luchtpompje met daar voor de goede waterfilter met actieve koolfilter ook kunnen gebruiken om de corvit-19 er uit te filteren die je vervolgen gebruikt om gezuiverd lucht te kunnen inademen, met behulp dan een goede gezicht masker.
 8. De enige manier is denk ik distilleren, en daarna verreiken met mineralen, calcium en andere bouwstoffen. Wat ook nog zou kunnen is, uitwijken naar een natuur gebied, en daar op een afstand van natuurwater een gat in de grond maken en dat water er net zolang uitscheppen tot het water al een tijdlang glas helder is en dan nog een keer door een goede filter halen waar ook een actieve kool filter in zit. Bij droogte met zonneschijn kan je nog gebruik maken van verdamping van gewassen en dat opvangen. Er zijn ook bomen waar je vocht van kan onttrekken, ook nog eens gezond. Er komen vast nog betere ideeën. Het slootwater in de provincie groningen bevat al te veel zoutwater (verzilting) wegens grondverzakkingen. Het water is in verschillende gevallen niet meer geschikt om het land mee te bevloeien. En wat al eerder is genoemd is zeker het geval.
 9. Als je zo gezond eet @Erny dan ben je zeker niet vaak ziek, en blaker je van gezondheid, met veel energie. Ik weet ook natuurlijk dat veel mensen die ziek zijn en de wegen vinden om te proberen zo gezond mogelijk te leven, maar de ziekten en kwalen niet altijd geheel overwinnen. Ha de radijs was meer een testje, ik wilde altijd al iets doen, en wie weet is het een begin van het grotere werk😉, maar dan moet je wel tuingereedschap hebben. Mijn vrouw lief wil juist amper iets bezitten, (met in het achterhoofd hier weg gaan) en dan zijn aanschaffen een puntje.
 10. Ha @Haskap dat is een mooi, wat heeft je doen besluiten de Kurkuma te vermeerderen, met welk doel eet je het, en wat heeft je doen besluiten om het zelf te verbouwen? Kan je ons meer verrassen met wat je zoal verbouwd?
 11. Houd altijd in gedachten dat bodem verrijking essentieel is voor een goede gezonde opbrengst. Als de plant rijkelijk zijn voeding kan ontrekken aan de bodem is het sterk en gezond, heeft dan ook amper of geen bestreiding middelen nodig, en de mens krijgt betere redelijke volwaardige voeding, en leid ook geen gebrek, want groenten die verbouwd worden op verarmde grond, geeft als mensen het eten gebrekziekten, en een slechte weerstand en virussen hebben redelijk vrij spel je ziek te maken en zelfs dat je het niet overleeft zoals nu met de corvit-19 https://www.mijntuin.org/articles/tuingrond-verbeteren Waar schrijf ik (betere redelijke volwaardige voeding,) omdat de gecultiveerde voedsel en genetisch gemanipuleerde voeding het bij lange na niet haalt bij voedsel, fruit en kruiden uit de natuur met hun geneeskracht.
 12. Beste @OBL-Rien misschien weet jij dat ook. Zou dat ook kunnen met de verse Kurkuma wortel, of is het in NL toch nog te koud, of moet de grond aan speciale ijzen voldoen. Verse Kurkuma is best reuze gezond en lekker, je kan het door het eten heen doen, maar je kan ook stukjes bij een hap eten afbijten en dan lekker samen doorslik klaar kauwen.
 13. JJ&A

  Zevenblad

  Misschien mag ik je nog een aanvulling laten zien. Het is echt de moeite waar dit op de website te kijken: Te vinden op: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/100686-de-geneeskracht-van-zevenblad.html Een voorproefje> Voedingswaarde zevenblad Zevenblad is lekker als alternatief slablad in een originele salade maar je kunt het bereiden als spinazie. Het is een gezonde plant waar veel vitamine A en C in zitten. De mineralen kalium, calcium en magnesium zitten er in ruime mate in. Zevenblad is een makkelijke plant om te kweken, zo makkelijk zelfs dat je er bijna nooit meer vanaf komt, of je moet er enorm veel van eten. Wanneer je er telkens weer van plukt, wordt het wortelstelsel verarmt en zal het plantje verdwijnen. Het voordeel van het eten van wilde groenten is dat ze allemaal biologisch zijn; er zit geen landbouwgif op. Geneeskracht Zevenblad versterkt de werking van de nieren en is urineafdrijvend. In de nieren zitten allerlei gifstoffen opgeslagen en zevenblad helpt er voor te zorgen dat deze via de blaas worden afgevoerd. Opeenhoping van deze stoffen kunnen leiden tot jicht en reuma. Vandaar dat zevenblad verlichtend werkt tegen deze ziekten en goed is voor nier- en blaasproblemen. In vroegere tijden was de geneeskracht van zevenblad alom bekend en werd het gebruikt tegen ´reizigersjicht´. De blaadjes werden niet alleen gegeten maar ook om gewrichten heen geslagen om de pijn te verlichten. Zevenblad heeft een rustgevend en licht laxerend effect.
 14. En vergeet niet je medicatie te preppen, wees daar in slim. Eventueel in het buitenland kopen, wat hier en daar ook nog wel eens mogelijk is. Sommige medicatie is van levens belang, ga er niet van uit dat alles als vanzelfsprekend goed blijf gaan vooral in de toekomst. Ze spreken al dat er een recessie kan komen die gelijkt of erger word dan de jaren dertig.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...