Ga naar inhoud

JJ&A

Lid niveau 2
  • Items

    2450
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    69

JJ&A won de laatste dag op 19 juli

JJ&A had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

7434 profielweergaven

JJ&A's prestaties

Mankinds only hope

Mankinds only hope (10/11)

1.3k

Reputatie

  1. Ik heb het maar even vertaalt via vertalen https://www.google.com/search?q=vertalen&sca_esv=00cbfd697922c9db&sxsrf=ADLYWIJpG2F_HvsZwT8GTbcNF4gj6qh4_A%3A1721914817692&source=hp&ei=wVWiZuyYJ7OMi-gPp_m1sAg&iflsig=AL9hbdgAAAAAZqJj0ZJ7qn6F3hH796kWeRVqoZY4XQMg&oq=v&gs_lp=Egdnd3Mtd2l6IgF2KgIIADILEAAYgAQYsQMYgwEyDhAAGIAEGLEDGIMBGIoFMgUQABiABDILEAAYgAQYsQMYgwEyBRAuGIAEMg4QLhiABBixAxjRAxjHATILEAAYgAQYsQMYgwEyERAuGIAEGLEDGNEDGIMBGMcBMgUQABiABDIFEAAYgARI-iRQixVYixVwAngAkAEAmAEAoAEAqgEAuAEByAEA-AEBmAICoAIJqAIKwgIHECMYJxjqApgDBJIHATKgBwA&sclient=gws-wiz Ik verander voortdurend mijn uitrusting en vind nieuwe/betere versies van dingen, maar ik heb altijd de basis. Waterzuiveringstabletten, aanmaakblokjes, dekzeilen, touw, messen, wat voedselbenodigdheden, zaklampen, extra batterijen en nog veel meer. ----------------------------- Beste @bhart Het beste advies wat wij je kunne geven koop een goede waterfilter met tegelijk een actieve koolfilter dan hoef je geen waterzuiveringstabletten te gebruiken wat ook weer je gezond houdende bacteriën schade kan toe brengen. Aanmaakblokjes geven nog al wat stank af, ook als je het mee zo nemen in je rugzak dan gaat echt alles er naar stinken, wat je ook uit de natuur kunt halen is onder ander de schors van de witte berk die al van zich zelf wel los komt, en die kan we weer aan maken met een goede firesteel en schraper. Probeer altijd het beste van het beste aan de schaffen, daar ga je het meeste plezier en nut van verkrijgen. Veel info daar voor is al op het forum te vinden, mocht je zelf ook achter goede dingen komen plaats het dan in een passende topic of maar zelf een aan waar je al je goede bevindingen in kan plaatsen zo verrijk jij ook weer het forum en blijf het actueel.
  2. Dank je wel @bhart voor je waardering, ik had er nog iets bij geschreven.
  3. Hoi @bhart We begrijpen je ook wel als je in het Nederlands schrijft, doe dus niet de moeite om het in het Engels te schrijven. Mocht je moeite hebben met het Nederlands dan komen we daar ook wel met elkaar uit. Het is misschien handig om je voor te stellen die topic is makkelijk te vinden, het is altijd handig meer van elkaar af te weten dan kunnen we ook makkelijker elkaar advies en raad geven, en het schept ook een band wat best handig is in tijd van een SHTF waar we misschien wel op elkaar aan gewezen zijn.
  4. JJ&A

    Wie zit waar?

    En houd er altijd rekening meer dat ook bezoekers misbruik kunnen maken van de persoonlijke gegevens die je op het forum zet. Wil je echt privé contact dan kan je via de PB een ander benaderen, die van ons zit barstend vol, er staan veel dierbare berichtjes in ((door de jaren heen)) ik niet kan niet over het hart halen om die te verwijderen.
  5. JJ&A

    Wie zit waar?

    Ja zoals @Roel al aan gaf zijn preppers behoedzaam, en dat is niet voor niets, mensen met goede intenties, en die het waar kunnen maken vind je tegenwoordig nog maar zelden, en mensen kunnen ook zomaar omslaan een richting op die dan weer nadelig kunnen zijn, zie maar in relaties van stellen, hoe velen worden oud met elkaar met blijvende gelukt en tevredenheid. Vroeger was dat meer normaal dan tegenwoordig, de onzekerheid heeft groten deels de overhand gekregen, en daar rekening mee te houden is wijs. Om je prepper maten mee te kunnen maken zou je een meeting kunnen voorstellen op een daar voor geschikte plek met faciliteiten en plek waar je met een tent kan staan, dat is in het verleden nog wel eens gedaan, daar lieten verschillenden hun handige spulletjes zien en handigheidjes laten zien hoe je met bvb natuurlijke spulletjes vuur kan maken, of handige skills om te leren, gezellig met elkaar eten en drinken, op een fijne ordelijke manier, met het verlaten zag alles er weer heel netjes uit. Tja maar nu het forum sober word bezocht zal er geen grote groep op af komen, al hoe wel met een paar leden kan je elkaar nog beter leren kennen dan dat je aandacht besteed aan een grotere groep. Laat zien dat je een goede forum ondersteuner bent wie weet wat je daar mee kunt bereiken. Je intentie lijk me goed. Misschien wil je ook wat meer over je zelf vertellen, hoe je al op het gebied van preppen bezig bent en wat je voornemens zijn op dat gebied. Zelfredzaam is ook iets wat past bij het voorbereid zijn op een SHTF, de onzekerheid van deze tijd is groot, en het is wijs daar terdege rekening mee te houden. Ik ben heel benieuwd hoe jij je gaat ontwikkelen, en wat je bij ons los maakt.😃 Met een hartelijke groet, JJ&A Uit de provincie Groningen.
  6. JJ&A

    Wie zit waar?

    Welkom op het forum @Marcus91 Mooi dat je het forum aan het uitspitten bent, het kan trouwens je leven een stuk veranderen, er is zoveel te leren en het ik je leven toe te passen, dat kan echt geweldig zijn, we hopen je vaak mee te maken op het forum en wie weet waar het toe leid. Ja het is rustig op het forum maar er komen vaak oud leden en zien wie ze kunnen helpen of weer een bijdrage leveren.
  7. Toen ik dakloos was ben ik ook gaan kijken een daklozen opvang, waar ik keek was voor mij een verschrikking, er stonden twee knapen te wachten tot de deur van het slot ging de een bood de ander een paar strippen verdovende medicatie aan in ruil voor seks. En ze stonken ook een uur in de wind. Ik was ook het gebouw naar binnen gegaan om wat te kijken, en kwam in het slaap verblijf daar zou je dan kunnen slapen, maar de deur ging dan wel op slot, er was geen alarm knop en camera toezicht, dat was genoeg voor mij op het pand te verlaten om nooit meer naar zoiets toe te gaan, de huisarts had mij dat aangeraden hij had gezegd je komt er van alles tegen ook mensen die hoog opgeleid zijn maar die door omstandigheden dakloos zijn geworden, haha maar daar liet ik het niet op aan komen. Ik ben weer mooi in mijn nog vrij nieuwe wagen gaan verblijven, en had gelukkig nog mijn uitkering, waar ik goed van ging sparen, want ik heb nooit gerookt en gedronken had geleerd om met weinig geld rond te komen en ik had immers weinig onkosten. Ik vond steeds weer plekken waar ik mij vrijwel elke dag kon wassen, en zo bleef mijn kleiding langer schoon en fris je moet altijd zorgen dat het niet aan je is te zien dat je dakloos bent, probeer er altijd voortreffelijk uit te zien, maar draag geen kostbaarheden, en als je in een auto of campertje bivakeer laat nooit kostbare spullen zichtbaar achter laat dat er maar sober uitzien, maar wel schoon en opgeruimd.
  8. Beste @six-shooter, Probeer van je huurbaas een papier te krijgen dat je een goede huurder bent, dat is je toegangsbrief als je bij een nieuwe huisbaas/woningstichting aan klopt voor een woning, heel goed bewaren. Heb je een goed contact met ouders/familie als het zo ver is en ze willen je als briefadres hebben dan kan je het in de gemeente waar zij wonen ingeschreven worden op hun adres, dan behoud je alle rechten als Nederland staatburger, je heb dan recht op een uitkering, medische zorg ga zo maar door, en je WAO uitkering recht blijft zich opbouwen heb je daar een gegeven moment recht op, haha dat gaat snel genoeg, dan heb je een goed inkomen. Als je het brief adres hebt ben je zo vrij als een vogeltje, als je dan een tentje hebt mag je op heel veel plaatsen je tentje opslaan en meneer agent mag je er niet weg sturen je hebt dan recht om daar te bivakkeren, het is ook een Europees recht om dakloos te mogen zijn, met behoud van al je rechten. Toe ik dakloos werd door mijn Ex had ik gelukkig nog een goed nog jonge auto wat mijn huisje werd ik hielt het ook brandschoon en mijn spulletjes zaten mooi in de achterbak niet te zien voor een ander, daar had ik ook mijn nette kleding in men kon niet aan mij zien dat ik dakloos was, ja misschien een stuk magerder maar daar ging ik ook op vooruit, haha niet dat ik heel dik was maar een paar kilootjes er af was zo gek nog niet. Mijn nieuwe vrouw is ook dakloos geworden door haar Ex die had zelf geen uitkering en moest echt zien te overleven, zonder spulletjes. Samen zijn we ook een paar keren dakloos geweest, maar hadden gelukkig een goed T3-campertje tegenwoordig een T5-camper die er toppie voor staat. En zijn vaak verhuist vanwege slechte buren die ons het leven onmogelijk maakten, dat krijg je gouw als je in volksbuurtjes te recht komt als minima, daar is veel haat en nijd. Wij staan al jaren door het hele land bij woningstichtingen in geschreven als woningzoekenden, we kunne zo vertrekken als we dat willen, dat moet je zeker weten ook doen, want zekerheid heb je tegenwoordig niet meer, en daar is best mee te leven, en als prepper ben je wat meer op dingen voorbereid, wij hebben ontzetten veel geleerd in ons leven echte ervaringsdeskundigen op een heel breed vlak, haha dus blijf contact houden, je kan veel aan ons hebben maar ook aan de Nederlandse preppers. Ja er kan een hele wereld van mogelijkheden voor je open staan, maar heel belangrijk houd je koppie er altijd bij wees op je hoede en zorg goed voor je zelf. Eet zo min mogelijk de ziek makende troep uit de supermarkten, maak er een studie van wat je uit de natuur kan eten en hoe het klaar moet maken daar zitten nog de natuurlijke bouwstoffen in wat de zelf genezende werking van het lichaam ondersteund en je afweermechanisme. Ja jongen we kunnen je zoveel leren je houd het niet voor mogelijk.
  9. Beste @six-shooter, Is het misschien iets om je eigen topic te openen op de juiste plek om ons je ideeën te vertellen. En heb je ook iets met preppen, wat wil je daar over weten. Misschien is het handig om je voor te stellen en daar wat over je zelf te vertellen dan met die wetenschap kunnen we jouw ook verder helpen of je vragen beantwoorden. https://forum.preppers.nl/forum/9-voorstelronde/
  10. Van harte welkom @six-shooter, Ha je maakt er wel nacht werk van net als ik. In het wilde westen hadden de mensen ook gedroogd vlees en konden het aardig lang bewaren als ze onder weg waren, daar van heb ik hier nog geen recept gezien.
  11. Haha ja en groene vingers.
  12. Een fijne dag @Brabander, We hebben wat jaren geleden ons VW T5busje bij dit bedrijf laten ombouwen tot camper, ik heb daar zelf het hefdakje er op gemonteerd na dat zij er het groot gat in het dakje hadden gemaakt. Ja je mag daar ook zelf je camper bouwen of deels of geheel door de mensen daar zelf, je mag gebruik maken van alles spullen en machines, en gereedschappen. Het is een stuk bij jullie vandaan maar als je toch veel wilt gaan rijden in de toekomst dat is de afstand maar een geringe stap, mocht je met de werkzaamheden een paar dagen nodig zijn kan je misschien een paar of één dan in je bus bivakkeren, misschien is dat met elkaar een goed idee. Trouwens ze willen ook je met ideeën bijstaan, kan je het nog mooier krijgen, ja haha het een stuk dichter bij jullie brengen. Geef mij een reactie hoe je dat idee vind. We kunnen altijd kijken naar een andere oplossing eerst maar even denken aan dit idee. Ik kon de slaap niet vatten dus ben ik maar even jouw gaan schrijven. https://jwgcampers.nl Als je wat tijd over hebt bekijk dan de foto's op facebook om een goed idee te krijgen wat een zee van mogelijkheden dit bedrijf je kan verschaffen. https://www.facebook.com/jwgcampers1/ Vergeet bij de ombouw dit forum niet we hebben jullie zoveel te bieden, het prepper kan het leven zoveel bieden de mogelijkheden zijn haast onbeperkt.
  13. Dag beste @Brabander Wat betreft het zonepaneel zou het heel goed bij een werk-bus passen omdat je er ook misschien werkzaamheden in doet en wat extra stroom welkom is. Wij hebben een T5-campertje en dacht aan een plak zonepaneel op het vlakke hefdakje te plakken (( deze is vrijwel niet te zien op de hoogte van je bus)), dan is het ook nog enigszins op de zon te richten. De plakzonepanelen zijn zo weerbaar dat ze op op het dek van bootjes worden geplakt waar je ook overheen kan lopen met je schoenen. De aggregaat kan ik je op dit moment nog niet vertellen, maar ik ga er mee aan de slag. Is het misschien wat voor jouw om een behoorlijke huishoudaccu aan te schaffen die tijdens de rit word opgeladen, misschien in combinatie met een omvormer naar 220 volt wisselstroom. Houd ons op de hoogte wat je allemaal met de wagens wilt gaan doen dan kunnen we mee denken en misschien waardevolle tips geven.
  14. Ik wil een kleine aanvulling geven op dit stukje van @Stuudje Er worden zelfs verplichte lessen in gegeven, op de buitenlandse scholen dus lekker op vakantie gaan en het leren, echt ook net wat voor ons preppers om met een SHTF met elkaar in contact te komen, in een omgeving waar we elkaar niet zien. Gelukkig kan het ook met behoud, en gebruik van je vingers, beste @Kvgorp.😃😉 Heel leuk om te zien en te horen. Bekijk alle drie de filmpjes.
  15. Wat een bijzonder mooi kundig antwoord, ik heb hier veel aan. Prachtig dat je zo goed bent voorzien van spullen en de nodige kennis, het was ook best wat voor ons om een goede EHBO opleiding te volgen, ik heb in mijn leven maar een paar keren iemand kunnen helpen, een keer een kind die een muntje had in geslikt en heel ongelukkig in de keel bleef zitten ik zag dat het jongetje geen lucht meer kreeg en zonder na te denken greep ik in terwijl de moeder er vlak bij stond, door achter hem te gaan staan en op de juiste plek een vlotte druk uit te oefenen vloog de munt uit zijn keeltje, een mooie reactie van de jonge moeder u heeft mijn kind het leven gered, nu is het gewezen knaapje zelf misschien we vader. Een keer reed plots een jonge dame voor mijn auto kwam te vallen en had haar arm uit de schouderkom, ze zij schrik niet want dat gebeurd wel vaker en ze gaf mij instructies hoe ik de arm weer in de kom kon krijgen, met de arm in een bepaalde stand moest ik er een ruk aan geven en toen kon je zien dat de arm een zwenking maakte en weer op zijn plaats zat, en ze fietste weer verder met haar vriendinnen en dankte mij voor de hulp. Wat een fijne ervaring een mens in nood te kunnen helpen. O nog een kleinigheid, als jong knaapje heb ik een keer een vriendje uit de blubber getrokken, een behoorlijke sloot was uit gebaggerd, en het knaapje kwam er in terecht en viel om ik kon op een goede plek staan en heb hem er uit getrokken zij zou waarschijnlijk in de blubber zijn gestikt want liggend kon hij nog net zijn hooft boven de blubber houden, ik heb hem mee naar ons huis genomen en zijn kleren gewassen, en zo goed mogelijk gedroogd in de centrifuge, zij toe in de zon verder gaan spelen en de kleding was niet veel meer aan te merken dat het vies en nat was geworden, thuis hadden de ouders er verder niets van laten merken, want het zat vast nog wel een geutje aan ondanks het wassen van de kleding. Jij zult vast nog meer ervaringen kunnen vertellen, misschien dat het ons allen aanmoedigt om ook voorzieningen te treffen en eventueel ook een opleiding te gaan volgen, ik hoop van harte dat je bij ons zal blijven, en we nog veel van elkaar kunnen leren, dus voel je vrij om ons veel te vertellen en ons vragen te stellen over het preppen en te overleven onder behoorlijke omstandigheden, waar wij als stel ook veel ervaring mee hebben, wij zijn ervaringsdeskundigen op een behoorlijk breed vlak, en zijn er nog steeds mee bezig, we hoeven trouwens niet meer te leven als extreem minima nu we onze AOW hebben, daar kunnen we ons nu heel goed mee redden, ondanks dat alles steeds maar duurder word. Ik kan jou geen PB sturen want mijn postvak zit vol met hele fijne berichten die ik niet verwijderen kan, want ze zijn te waardevol voor mij. Je kan wel via @mevr.Grijpstra ons e-mail adres krijgen, zodat we altijd via deze weg elkaar nog kunnen bereiken, voor het geval dat, je weet maar nooit, via de eter zijn ook met een STHF te bereiken, en ook meerdere leden zijn zo straks bereikbaar dan pas, nu kunnen we de voor nood liggende communicatie middelen nog niet gebruiken, daar voor zijn ze net te krachtig.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...