Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

JJ&A

Lid
 • Aantal items

  649
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

JJ&A won de laatste dag op 16 februari

JJ&A had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

468 Uitstekend

6 Volgers

Over JJ&A

 • Titel
  Specialist

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

555 profielweergaven
 1. Als je zo gezond eet @Erny dan ben je zeker niet vaak ziek, en blaker je van gezondheid, met veel energie. Ik weet ook natuurlijk dat veel mensen die ziek zijn en de wegen vinden om te proberen zo gezond mogelijk te leven, maar de ziekten en kwalen niet altijd geheel overwinnen. Ha de radijs was meer een testje, ik wilde altijd al iets doen, en wie weet is het een begin van het grotere werk😉, maar dan moet je wel tuingereedschap hebben. Mijn vrouw lief wil juist amper iets bezitten, (met in het achterhoofd hier weg gaan) en dan zijn aanschaffen een puntje.
 2. Ha @Haskap dat is een mooi, wat heeft je doen besluiten de Kurkuma te vermeerderen, met welk doel eet je het, en wat heeft je doen besluiten om het zelf te verbouwen? Kan je ons meer verrassen met wat je zoal verbouwd?
 3. Houd altijd in gedachten dat bodem verrijking essentieel is voor een goede gezonde opbrengst. Als de plant rijkelijk zijn voeding kan ontrekken aan de bodem is het sterk en gezond, heeft dan ook amper of geen bestreiding middelen nodig, en de mens krijgt betere redelijke volwaardige voeding, en leid ook geen gebrek, want groenten die verbouwd worden op verarmde grond, geeft als mensen het eten gebrekziekten, en een slechte weerstand en virussen hebben redelijk vrij spel je ziek te maken en zelfs dat je het niet overleeft zoals nu met de corvit-19 https://www.mijntuin.org/articles/tuingrond-verbeteren Waar schrijf ik (betere redelijke volwaardige voeding,) omdat de gecultiveerde voedsel en genetisch gemanipuleerde voeding het bij lange na niet haalt bij voedsel, fruit en kruiden uit de natuur met hun geneeskracht.
 4. Beste @OBL-Rien misschien weet jij dat ook. Zou dat ook kunnen met de verse Kurkuma wortel, of is het in NL toch nog te koud, of moet de grond aan speciale ijzen voldoen. Verse Kurkuma is best reuze gezond en lekker, je kan het door het eten heen doen, maar je kan ook stukjes bij een hap eten afbijten en dan lekker samen doorslik klaar kauwen.
 5. JJ&A

  Zevenblad

  Misschien mag ik je nog een aanvulling laten zien. Het is echt de moeite waar dit op de website te kijken: Te vinden op: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/100686-de-geneeskracht-van-zevenblad.html Een voorproefje> Voedingswaarde zevenblad Zevenblad is lekker als alternatief slablad in een originele salade maar je kunt het bereiden als spinazie. Het is een gezonde plant waar veel vitamine A en C in zitten. De mineralen kalium, calcium en magnesium zitten er in ruime mate in. Zevenblad is een makkelijke plant om te kweken, zo makkelijk zelfs dat je er bijna nooit meer vanaf komt, of je moet er enorm veel van eten. Wanneer je er telkens weer van plukt, wordt het wortelstelsel verarmt en zal het plantje verdwijnen. Het voordeel van het eten van wilde groenten is dat ze allemaal biologisch zijn; er zit geen landbouwgif op. Geneeskracht Zevenblad versterkt de werking van de nieren en is urineafdrijvend. In de nieren zitten allerlei gifstoffen opgeslagen en zevenblad helpt er voor te zorgen dat deze via de blaas worden afgevoerd. Opeenhoping van deze stoffen kunnen leiden tot jicht en reuma. Vandaar dat zevenblad verlichtend werkt tegen deze ziekten en goed is voor nier- en blaasproblemen. In vroegere tijden was de geneeskracht van zevenblad alom bekend en werd het gebruikt tegen ´reizigersjicht´. De blaadjes werden niet alleen gegeten maar ook om gewrichten heen geslagen om de pijn te verlichten. Zevenblad heeft een rustgevend en licht laxerend effect.
 6. En vergeet niet je medicatie te preppen, wees daar in slim. Eventueel in het buitenland kopen, wat hier en daar ook nog wel eens mogelijk is. Sommige medicatie is van levens belang, ga er niet van uit dat alles als vanzelfsprekend goed blijf gaan vooral in de toekomst. Ze spreken al dat er een recessie kan komen die gelijkt of erger word dan de jaren dertig.
 7. Dat doen de meeste mensen gewoonte getrouw, of zelfs word er niet schoon gemaakt. Een gezegde hoe leer je de kinderen hun broekjes aan te trekken, GELE KANT VOOR, DE BRUINEKANT ACHTER. Onze reet is na dien brandschoon, met een verzorgend fris geutje van babyolie. Of door de schoonmaak doekjes van de Action winkel. Die verzorging spulletjes hebben we ook ruim in huis, en T5-campertje.
 8. Haha,,,, ik heb een heeeeeel klein beginnetje gemaakt heb een radijs die ging uitbotten in de grond gestopt, en hij groeit ook nog door😁😉 Wij hebben geen enkele tuingereedschap en haast alles is betegeld toen we hier kwamen 1 Maart.
 9. Heel begrijpelijk, blijf wel je ideeen en vorderingen hier schrijven, misschien ook daar door komen er nog meer tips. Wij blijven het volgen want we willen ook gaat zien wat onze mogelijkheden zijn. We hebben nu beiden ook onze AOW, en hebben geleerd met heel weinig toch goed en gezond te leven. Maar hier de oude dag door brengen is niets voor ons, wij hebben het wel gehad met het leven hier.
 10. JJ&A

  Stuk grond/bos kopen

  Beste @Roel ik hoop dat je tijd kan vinden om meer over jullie bos te vertellen met foto's. Heb je ook regelmatig bezoek van dieren, en wat heeft zich er gevestigd, plaats je er ook af en toe wildcamera's?. Heeft het ook hoogten en diepten met water. Wat is er voor jullie uniek aan het bos.
 11. JJ&A

  Eigen bosperceel

  Beste @MyronPrps Je weet dat ik een fan van je ben, heel fijn dat je weer met je topic aan de slag bent, ik blijf je volgen. Heel veel succes toegewenst met je bos en alles wat er bij komt kijken. Heb je ondertussen ook nog mooie dingen gemaakt van hout??? Ik weet niet of je dat wilt of toegestaan is, maar Aardpeer is heel gelieft bij hertel en wilde varkens, ook winters komen ze daar op af, het kan zich aardig uitbreiden, en zelf kan je er ook van genieten. Zo kan je het bos met meer dingen verrijken wat er van nature al zo kunnen groeien, mag je er trouwens een voedselbos van maken ik bedoel dus niet appels, peren en dat soort dingen, maar natuurlijk voedsel kruiden die je voor het eten kan gebruiken of als geneesmiddel, knollen, bosbessen, ga zo maar door. Onze @janvanloon weet daar heeeel veeel over, vooral wat het doet in het lichaam, wat best uniek is.
 12. JJ&A

  Buiten wc.

  Met ongebluste kalk😁😉 daar blijft dan niets van over.
 13. JJ&A

  Project HC

  Of het nu koud winters is of snik heet in de zomer het blijft aangenaam als de bunker altijd verwarmt word dan kan je voor het volgende misschien kiezen. Als je toch geld over hebt misschien is het mogelijk gebruik te maken van aardwarmte pomp en constant de bunker te verwarmen, en dat door geïsoleerde voorzet wanden te maken en daar achter net als vloerverwarming leidingen te leggen. Mocht dat daar niet mogelijk zijn omdat de boorinstallatie daar niet kan komen, is het nog mogelijk om de aangezogen lucht van buiten extra te verwarmen door de lucht door warmtezonnepanelen heen te zuigen, met goede zelf gemaakte warmtezonnepanelen heb je zelf baat bij winters zoneschijn. Nog beter is misschien om koelvloeistof -40 door de warmtezonnepanelen en vloerverwarming leidingen heen te stromen, plus een grote buffer om de warmte op te slaan net als een spekkachel die lang de warmte afgeeft, dat zou ook iets anders kunnen zijn. Maar er moet rekening mee worden gehouden, dat alles want je buiten installeert vaak ook gebruikt kan worden om de boel binnen te saboteren, daar bedoel ik even mee warme lucht aanzuigen of door vloeistof verwarming. Van niet te onderschatte waarde. Ook handig om daglichtlampen te installeren dat is voor veel dingen heel goed, en een kamertje met van de rode warmte lampen die ze vroeger hadden, die zorgen voor botdichtheid en zorgt voor snelle herstel van botbeuken en gewrichtsklachten, dat werkt best goed wij hebben de tip gekregen van onze tandarts, in verband met een in zeer slechte staat van de onderkaak van mijn vrouw het zou botherstel geven, na dien zijn we de lamp veel gaan gebruiken, om klachten verhelpen, en echt we zouden er niet meer zonder willen zoveel baat hebben we er bij. Bij ouderen en kinderen is het al uitgewezen dat daglichtlampen er voor zorgt dat ze zich beter voelen en beter slapen. Deze tips zijn ook handig als je als prepper met de SHTF er langer moet vertoeven. Een soort wc met ongebluste kalk is dat misschien iets? En ontvlocht installatie is misschien ook wel handig, (en kan ook schoon water leveren), vooral als je voor langere tijd met meerdere mensen in de bunker moet vertoeven, daar zijn de andere tips van mij ook voor bedoelt. Ook handig je te verdiepen in bushcraft om met die kennis in de omgeving de natuurlijke groenten, kruiden, te vermeerderen. Bessen, noten en fruit trekt mensen aan daar zou ik zelf spaarzaam mee zijn, ja een voedselbos is prachtig maar in die geval niet helemaal wenselijk, beter is dingen te vermeerderen die voor de grote groep minder bekend is. Winters zo zijn knollen, wortelen nog uit de grond te graven als er niets meer is. De natuur verreiken houd ook in dat je meer wild aan trekt dat is ook handig in gedachten te houden. Dit is aan één kant niet handig want het trekt aandacht. Wel een heel mooi product, maar wel weer heel opvallend is kwa groei is Aardpeer dat blijft zich maar vermeerderen altijd te oogsten maar trekt ook wilde varkens en herten aan. Haha wild beheer, je kan een ren maken waar het wild door de geur van de voeding in loopt maar er niet meer uit kan. Met wat vindingrijkheid kan je alles mooi idealiseren in mag het graag doen. Zet er maar een zelfvoorzienend Tiny house voor ons neer en we houden toezicht en beheren de boel een beetje, humor😁😉 maar het lijkt me wel wat. We hebben beiden onze AOW dus wat dat betref onafhankelijk
 14. JJ&A

  beetje verbouwen

  Wat een onderneming, geweldig aan gepakt. En inderdaad mooi dat jullie het boerderij niet hebben plat gegooid en er iets anders op hebben gezet. Had het best wel leuk gevonden op in de buurt te wonen en mee te helpen. Ik heb ook werk in de bouw gedaan, daarom trekt het ook. Een dikke pluim. De woning is nu zeker meer aardbeving bestendig geworden. De nieuw gestorte gewapende betonnen vloeren zullen naast het fundament ook mee helpen tegen verzakkingen ze dragen mee. Mooi die nieuwe koperen leidingen je zou ze zo met blanke lak willen over verven. Ik zie ook helemaal geen soldeertin bij de T-stukken?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...