Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

JJ&A

Lid
 • Aantal items

  723
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

JJ&A won de laatste dag op 11 juli

JJ&A had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

489 Uitstekend

6 Volgers

Over JJ&A

 • Titel
  Specialist

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

667 profielweergaven
 1. Wij hebben ook redelijk wat Paracetamol geprept, maar (1) hoe weet je of je de foute hebt??? Ik heb de doosjes er om weg gehaald en het zaakje compact in de BOB gedaan. (2)Waar is de betere paracetamol aan te herkennen. (3)En waar koop je die?, op deze drie vragen heeft misschien de heer @vheeswijk het antwoord.
 2. Haha dat is nog eens inventief @steve, De elastiek kan je ook gebruiken als broekophouder. En als je twee wiggelroeden hebt, twee buizen waar je ze in kunt zetten, in combinatie met een gril pen, die daar dan in kan draaien dan heb je een spit, voor het grillen van vis, of ander leven. Humor een everzwijn. Maar wat voor elastiek moet je hebben, en waar haal je het vandaan, het mooiste zijn siliconen elastiek, die drogen niet uit. Ha misschien in een sport artikelen zaak, van die elastieken om je spieren te ontwikkelen??? Bij de Aldi hebben ze ook wel van die dingen gehad maar weet niet of dat van siliconen elastiek is? Je zou het moeten kunnen ruiken.
 3. Dit lijkt me eerder iets voor het: https://forum.bushcraftnederland.nl/ Daar heb je meer specialisten op het gebied van de natuur. Misschien is het beter dit te lezen: En als er toestemming is, beste @Peggy, dat bij er even bij te zetten. Mvg, JJ&A.
 4. Ik weet onder ander dat @Stuudje ook regelmatig wat op een peteroliestelletje zet, maar het huis is er misschien wel op berekend, zij weet er anders wel raad mee.
 5. Veel preppers preppen paracetamol. 10-07-2020 13:16 Maar nu is er een paracetamol die uit CHINA komt met een waarschijnlijk kanker verwekkende stof PCA. Kruitvat en nog een zaak zouden die verkopen. Ik weet niet of op de verpakking of bijsluiter te zien is of de stof ook word aan gegeven of dat de medicatie uit CHINA komt. Kankerverwekkende stof ontdekt in paracetamol | Binnenland ... www.ad.nl › binnenland › kankerverwekkende-stof-ont... 15 uur geleden - Uit de analyse blijkt dat alle drie de partijen vervuild zijn met 4-chlooraniline, afgekort PCA. Deze stof, ontstaan bij de productie van paracetamol, ... https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjj15GyxMLqAhXysaQKHSbqAVcQFjAEegQIAxAB&url=https%3A%2F%2Fwww.ad.nl%2Fbinnenland%2Fkankerverwekkende-stof-ontdekt-in-paracetamol~a41a42f4%2F&usg=AOvVaw36EKkLZm10GJQKu37Ma-zr ========================================================================================================= De grootste producent van paracetamol ter wereld, het Chinese Anqiu Lu'an Pharmaceutical, verkoopt paracetamol die vervuild is met een kankerverwekkende stof. De fabriek leverde afgelopen jaren de grondstof van veel paracetamol die te koop is in drogisterijen, supermarkten en apotheken in Nederland, melden Zembla en NRC. https://zorgnu.avrotros.nl/nieuws/item/paracetamol-bevat-kankerverwekkende-stof-hoe-gevaarlijk-is-dat/?utm_source=dmdelivery&utm_medium=email&utm_content=dmd-zorgnu&utm_campaign=20200710&at_medium=email&at_emailtype=retention&at_campaign=avrotros_dmd_zorgnu&at_send_date=20200710#at_emailtype=retention&at_medium=email&at_campaign=avrotros_dmd_zorgnu&at_send_date=20200710
 6. Beste @mevr.Grijpstra Veel preppers hebben een peterolie noodkachetje en een kookstelletje, misschien ook wat voor jou. En het peterolie stelletje word bovendien veel door hun gebruikt. Ik zie trouwens uit naar je handigheids projecten.
 7. Beste @mevr.Grijpstra, Dan lijkt me een hooigaarkist nog meer een uitdaging een uitdaging om te maken, een zonnekookdoos kan je alleen gebruiken als de zonneschijn en krachtig genoeg is, en hoeveel maanden in een jaar heb je dat???. https://www.digibron.nl/viewer/collectie/Digibron/id/f219978c92ab58a60b131b936c743ac6 En je moet het buiten doen terwijl een hooikist kan je overal gebruiken, op elk tijdstip. =================================================================== Een verhaal van iemand op het internet: 5 Ik heb jarenlang een hooikist in de keuken gehad. Heel makkelijk te maken. Een houten kist maken, alle zijden met tempex bedekken. Daarin deed ik mijn slaapzak tot -30. Om de pan deed ik een keukenhanddoek als bescherming voor de slaapzak. 's Ochtends erin was 's avonds nog warm. Maar niet warm genoeg om gedroogde bonen goed te krijgen want ik werd er altijd niet lekker van, in tegenstelling tot een paar uur gewoon koken. En de rest roerbak ik,of is de kooktijd maar kort van.Terwijl je de rest van de maaltijd klaarmaakt. Zelden gebruikt dus, ik vind het totaal niet praktisch. Wat betreft de zonnekoker. Die werkt bij ons helaas niet. Heb hem eerst in een ecodorp gezien in Duitsland waar ze hem niet meer gebruikten. Ook in Portugal waar het elke dag zonnig was en rond 39 graden, lukte het niet om in 1 dag appelmoes te maken. En dan moest je de hele dag dat ding in de gaten houden en draaien om hem op de juiste manier richting zon te zetten, ook niet praktisch. Hele grote zonneschotels gericht op een oven werkte daar wel. Geplaatst door: Chanouk | 15 mei 2014 om 22:51 https://www.lowtechmagazine.be/2014/05/koken-zonder-vuur-hooikist-isolatiefornuis-thermokoker.html
 8. Hoi beste @martin Een bescheiden aanvulling. Ik heb niet alles gelezen maar mis, dat je kruiden moet aanbakken zodat de smaak meer vrij komt. Ook in de plaats van suiker in de Indische keuken gula jawa te gebruiken dat maakt het een stuk lekkerder. Ook in plaats van keuken zout Himalaya zout te gebruiken dat maakt het een stuk lekkerder. En voor degene die hardleers zijn, Nasi is rijst wat je in de winkel of op de markt koopt, en nog niet is verwerkt tot "nasi kukus" (gestoomde rijst) (kukusan is een rijststomer) Nasi goring, gebakken rijst, eerst ga je de rijst stomen, en dan klaar maken met de ingrediënten die @martin al heeft beschreven in een koekenpan, Wadjan of wok de wok is ideaal omdat je het even er snel ik kan goreng of roerbakken. Dus wat is Nasi, ja helemaal goed, droge rijst wat je niet zo wilt eten, voor mij dus toch maar geen Nasi *makan* (dat betekend *eten*). Nasi Goerih goreng Nasi kuning goreng, dat is gele rijst door de kurkuma die er door heen zit. Kukusan (keukengerei) - Wikipedia nl.wikipedia.org › wiki › Kukusan_(keukengerei) Doordat de kukusan van gevlochten riet of bamboe is vervaardigd, wordt aan de rijst ook een licht en typerend smaakaccent gegeven. Het woord is kukusan .. https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjhkpfSrcDqAhXJ_KQKHVJtB4QQFjABegQIAxAB&url=https%3A%2F%2Fnl.wikipedia.org%2Fwiki%2FKukusan_(keukengerei)&usg=AOvVaw2dKY-JZ5WW72DYhqU6oZYG Deze rijststomer of Kukusan kennen de meesten hier wel. Wil je het originele (bamboe) smaakje verkrijgen, dan kan je hier je rijst in stomen: Je kan ook rijst in een gewone pan stomen. Je gaat is de rijst lezen (steentjes en rommel er uit halen), dan ga je het wassen, rijst in de pan, water er in door roeren met je gewassen handen, af gieten en nog een keer de rijst wassen, dan weer afgieten, en weer water toevoegen tot een vingerkotje boven de rijst, kan laat het koken tot het water op is dan op wachten tot je het rijst iets hoort aanbakken (een zacht kraken geluitje ) dan laat je het op heel laag vuur iets door stomen dan zetje je het uit en laat het nog even staan, na stomen. De gula jawa
 9. EEN SERIEUSE WAARSCHUWING SCHOKKEND, NIET LEZEN ALS JE ERG GEVOELIG BENT, JE RAAKT HET IDEE NIET MEER KWIJT.. We hebben een keer een film gezien gebaseerd op waar gebeuren, het was geloof ik een zuid Amerikaans land, zeker ben ik niet. straatkinderen en dakloze kinderen kunnen gratis eten om gezonder te blijven, de prijs leven in angst, en medische hulp krijgen in een of meer ziekenhuizen, dat lijkt heel nobel. Je kan nog stoppen met lezen. SCHOKKEND, OP BESTELLING, ORGANEN ROOF. Hun medische gegevens worden goed in beeld gebracht, met foto's zodat ze op straat goed te herkennen zijn. Soms worden ze plots verdooft, of door een opzettelijk ongeluk (dat lieten ze ook allemaal zien), om zo vervolgens in het ziekenhuis terecht te komen. Daar word het kind onder verdoving gebracht en word er een orgaan of ander onderdeel uit of van het lichaam gehaald, net wat nodig is om voor grof geld een kind te helpen door het donor lichaamsdeel. Later als het kind weer wakker word heeft het een litteken of mist iets zichtbaars, de dakloze kinderen lieten het ook zien. Vaak gebeurde het ook dat het kind van het straatbeeld verdwijnt, maar dan is vaak het lichaam ook leeg geroofd, en is voor lesdoeleinden gebruik, of illegale verkoop van de organen. ===================================================================================================================== Info van het internet. Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks Ontvoering voor orgaanhandel De ontvoering van kinderen om organen uit hun lichaam te verwijderen is moeilijk te bewijzen. De aanwijzingen stapelen zich echter op. In dc Zuid-Indiase stad Madras heeft een van de sloppenwijken de bijnaam gekregen van Nierkolonie. De meeste inwoners hebben wel een nier of een ander orgaan verkocht. Als er geen verkooplustige donoren meer zijn. Ontvoert men kinderen. die vervolgens op de snijtafels verdwijnen. https://www.digibron.nl/viewer/collectie/Digibron/id/0014becc74e57582f4747be3d6d25254 ========================================================================== Ik weet niet wat dit moet voorstellen, maar het gebeurd gewoon op straat, zie foto. En waarom moet de persoon vast gehouden worden, de ene operatie medewerker went het gezicht af. https://www.debate.org/opinions/china-harvesting-organs-from-prisoners-should-foreign-governments-take-more-serious-actions-to-punish-china-for-human-rights-abuses https://www.digibron.nl/viewer/collectie/Digibron/id/0014becc74e57582f4747be3d6d25254 https://www.google.nl/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.nemokennislink.nl%2Fpublicaties%2Fillegale-organen-te-koop%2F&psig=AOvVaw3a1HR8unkruXbXq0L7F2Ue&ust=1594380399901000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwi2u6D8h8DqAhXZkKQKHfI6C24Qr4kDegUIARCMAQ =========================================================================== Is angst voor schijn dood terecht. De angst voor schijndood is nog zeer actueel. In mei van dit jaar stond in de krant dat een begraafplaats in Santiago, Chili speciale lijkkisten heeft laten ontwerpen met standaard ingebouwde sensoren. Deze sensoren herkennen alle bewegingen in de kist nadat een overledene is begraven. Volgens een zegsman van de organisatie wordt zo'n sensor aan iedere kist toegevoegd. Dit moet voorkomen dat een persoon mogelijkerwijs levend wordt begraven. De uitvinding dient volgens de begraafplaats als een geruststelling voor de nabestaanden. Mocht het ooit gebeuren dat iemand levend begraven wordt, dan zorgt de sensor ervoor dat onmiddellijk een reddingsactie op touw kan worden gezet. https://www.dood.nl/showit.php3?cid=408 Schijn dood. Wat doen ze in zo'n geval in het buitenland. Organen worden zo snel mogelijk uit het lichaam gehaald, (het moet zo vers mogelijk zijn), ik moet er niet aan denken dat ze zonder verdoving organen uit een lichaam halen en je word waker wat gaan ze dan doen???? Een praktischer manier om te kijken of iemand wel echt dood was, was om te wachten tot de eerste tekenen van lijkontbinding zich voordeden, zoals verkleuring van de huid, lijkvlekken en onwelriekende geuren. Daar waren vroeger lijkhuisjes of baarhuisjes voor. Men mocht - en mag nog steeds - mensen niet binnen 36 uur na hun overlijden begraven of cremeren. Dat is mede om te voorkomen dat per ongeluk mensen worden begraven of gecremeerd, die nog niet echt dood zijn. Maar zo lang word er niet gewacht om een orgaan uit het lichaam te halen, wij laten zeker weten heen organen uit ons lichaam halen, wij hebben afsproken bij overlijden we terdege overtuigt zijn dat de ander echt is overleden. Vroeger was er een grote angst bij de bevolking voor schijndood. Je ziet soms ook wel oude prenten met een doorsnede van een graf in de grond, waarbij een touwtje aan de grote teen van de overledene was vastgemaakt, dat boven de grond bij een belletje uit kwam. Als de persoon nog zou bewegen, zou er gebeld worden.23 aug. 2004 @Info_junky kan je hier even naar kijken of dit allemaal wel kan??? Wat hier is beschreven zijn werkelijke dingen die gebeuren of zijn gebeurd, er is niets bij wat we niet op de Tv krijgen te zien en horen, maar toch.
 10. Ik heb als reactie maar niet leuk aan geklikt. Lering voor de volgende keer, nog beter nadenken😉, beterschap, en ga voor zekerheid.. Doet me denken aan een actie van de dokters zoon de mepte een keer op de kleuter school met een kinderbezem op mijn hooft het bloed spoot er uit, bij de dokter aan gekomen zegt deze maar goed dat de school direct naast mijn praktijk is want die is een beste bloeding, hoe is dat gekomen vroeg de dokter tot vertelde ik dat zijn zoontje dat had gedaan, daar werd hij niet vrolijk van. Dus als het blik ongunstig op je hooft terecht was gekomen had je ook nog een beste bloeding kunnen krijgen. Tip maak de kast of rek zo vast dat je met je achterste gerust tegen de kas kan blijven tikken😁. ============================================================================ Is dit een voorbeeld voor de anderen om nog even de veiligheid goed onder de loep te nemen.
 11. Een oud bericht van 11-02-2015 UPDATE 07-07-2020. Wij zijn verhuist van de ouderen flat. Aan energie kosten waren we nog geen €50,00 per maand kwijt en kregen ook nog een paar honderd €uro terug, en krijgen steeds het advies om €25,00 per maand over te maken. Hoe we dat deden, nog steeds geen huishoudelijke apparaten, we heel even een combi gehad maar daar maakten we amper gebruik van. Ook zonder koelkast vriezer gedaan winkels waren niet ver bij ons vandaan. Nog steeds heel sober geleefd en wat dan toch nog over bleef hebben we wat opzij gelegd, en we bleven toch we aardig wat rijden met ons T5-campertje maar rijden heel bewust wat ook besparen is. We doen wel een stuk meer aan onze gezondheid hebben ook veel aan de tips van de heer @vheeswijk wij preppen dus ook op onze gezondheid. We hebben het ook finatieel makkelijker, we hebben nu beiden onze AOW, wel zonder pensioen, maar dat is nog altijd iets beter dan de minimum wat we jaren hebben gehad. Verder heb ik geen nieuw tips wat betreft besparingen, wat ik nog wel moet uitvinden is hoe we hier netjes door de koude heen gaan komen dit is volgens de buren een heel koud huis met een overdreven afzuiging die we ook steeds geheel uit doen, we vergooien niet ons geld aan energie verspilling. We hebben ook gedacht aan een tinny house minder kosten meer vrijheid, dan zou er zelf wel een willen bouwen, het liefs op wielen zoveel mogelijk zelfredzaam en top geïsoleerd. Er zijn plekken in NL waar je voor €100,- van de gemeente een plek kan pachten en een huisje geheel naar eigen idee mag bouwen, dan heb je met een geldig adres, met daar mee alle rechten en plichten als Nederlander. ==================================== Ha ik heb nog wel een besparende tip je verdiepen is Bushcraft. Preppen op je lichaam. Daar leer je veel van kan je eten ook hier en daar uit de natuur of je omgeving halen, ook koken en bakken in de natuur is heerlijk en goedkoop. Voedsel uit de natuur daar zitten nog de bouwstoffen in die onmisbaar zijn voor een gezonder leven, en je zelf genezende werking van het lichaam en weerstand weer opkrikt. Het voedsel uit de winkels leid tot gebrekziekten en bevattelijk voor besmettelijke bacterien en virussen, bot degeneratie, hersenziekten, en het versnellen van andere degeneratie ziekten, ga zo maar door. De groenten bloemen en kruiden in de natuur kunnen je helpen van ziekten en kwalen af te komen, onze @janvanloon heeft daar best veel verstand van, ook een paar anderen hier hebben de nodige kennis daar van.
 12. Hoi @Ratman kan je er alles over vertellen ben beste wel heel benieuwd. Misschien kan je er een topic voor openen om daar alles te beschrijven met eventuele snelkoppeling waar we verdere gegevens kunnen na slaan. Als je onze forum naam: @JJ&A dan ook gebruikt krijg ik wel een melding.
 13. @Lone Wanderer, Wil je de meest krachtigste, met een langlevensduur oplaatbare batterijen. Zoek uit wat de beste oplaatbare gereedschappen zijn die bedrijven gebruiken om hun werkzaamheden uit te voeren, dat moet optimaal betrouwbaar zijn. Zoek uit wat voor accu's daar in zitten. Maak daar mee je eigen Pouwerbank 12 volt, met stroom aanpassingen met aansluitingen voor je oplaatbare apparatuur zoals telefoon, Laptop, verlichting. Maak er ook een aansluiting om je Powerbank op te laden aan een sigaretten aansluiting van een auto of zonnepaneeltje of ander stroom voorziening. Als je ook wat kennis hebt van Electronica en om kan gaan met een passende soleerboud zal het voor jou niet moeilijk zijn zelf dingen te bouwen. Het beste zou zijn de accu's met soldeer draadeindjes te gebruiken om storingen en kans op hitte (brand) te voorkomen, gebruik daarom ook altijd de beste componenten. Wees heel doordacht bezig, en voorkom explosie gevaren. Dit zijn de beste adviezen die ik je kan geven. Mijn werk ervaringen, werk als Electro monteur, en bouw en reparatie Electronica en nog veel meer. Ben nu gepensioneerd. Maar blijf leergierig, en ontwikkelbaar, kneedbaar als een jonge man van haast 20 jaar, nooit denkend ik heb de wijsheid wel in pacht, leer dus nog steeds en zeker van fouten die ik heb gemaakt, en nog. Ik word ook niet opstandig als ik gekneed word, maar probeer er van te leren, of laat het even bezinken, soms duurt het een paar jaar voor dat ik er achter kom en valt het dubbeltje uiteindelijk, het kneden heeft dus wel degelijk zin gehad...….
 14. Het moet niet nog gekker worden. Dat microplastics in de lucht zitten die we ademen, het water dat we drinken en de vissen en schaaldieren die we eten, weten we al jaren. Maar uit twee studies blijkt dat plastic deeltjes ook in groenten en fruit kunnen terechtkomen. Via het water dat ze opzuigen, nemen de wortelstelsels van sla- en tarweplanten microplastics op. Zo komt plastic in de eetbare, bovengrondse gewasdelen terecht. Appels en wortelen zijn respectievelijk het fruit en de groenten die de meeste plasticdeeltjes bevatten. Dat vertelt het onderzoek van de Italiaanse Margherita Ferrante van de Universiteit van Catani. Haar rapport in het tijdschrift Environmental Research dringt aan op meer onderzoek naar de gezondheidseffecten van plastic. 'Via planteneters kan het zo ook in ons vlees en zuivel terechtkomen', stelt Maria Westerbos, directeur van Plastic Soup Foundation. https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/plastic-dringt-appels-wortels-en-sla-binnen/?utm_source=dmdelivery&utm_medium=email&utm_content=dmd-radar&utm_campaign=20200626&at_medium=email&at_emailtype=retention&at_campaign=avrotros_dmd_radar&at_send_date=20200626#at_emailtype=retention&at_medium=email&at_campaign=avrotros_dmd_radar&at_send_date=20200626 Nog een paar jaartjes en we kunnen ook gerecycled, maar komen dat eerst bij het geschieden afval. Ja ik maak er nu wel een geintje van, maar wat een toestand allemaal, het gaat ons boven onze pet. Ik weet wel dat de medische zorg steeds meer aan ons gaat verdienen. Wij zijn het melkkoetje.
 15. Hier moest ik even om grinniken: Bedek de lege plekken met (onder ander) grasmaaiers, lijkt mij een kostbare aangelegenheid. grinniken😇
×
×
 • Nieuwe aanmaken...