Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Paraatpaal

Admin
 • Aantal items

  337
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  8

Paraatpaal won de laatste dag op 14 mei

Paraatpaal had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

388 Uitstekend

3 Volgers

Over Paraatpaal

 • Titel
  Senior Prepper

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Utrecht
 • Interesses
  Programmeren, Elektrotechniek, Motoren, Ethiek, Moestuin

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik ben op recht benieuwd waar dit heen gaat. Hoewel ik er natuurlijk wel sceptisch in sta, dus als Reuters met een logische verklaring komt zal ik die vrij makkelijk accepteren. Ik zal mijn best doen er unbiased naar te kijken.
 2. YouTube is inderdaad goed doorgeslagen met het verwijderen van video's. Dit verhaal is gelukkig redelijk concreet, dus ik verwacht dat de waarheid wel boven water zal komen.
 3. Het zegt precies niets.. Of het is onzin en Youtube wil onzin filteren, of het is een complot en Youtube wil het in de doofpot stoppen (ik neem aan dat je daar op doelt), of er worden filmpjes gedeeld van mensen die het daar niet mee eens zijn. Dingen die worden verwijderd van youtube zijn niet automatisch waar.
 4. Jaah! Die hebben wij ook thuis. Superfijn spul.
 5. Ja, die ken ik inderdaad. Diegene die ik ken zendt met LoRa. Ik heb zelf wel eens zo'n tracker in elkaar gezet met een arduino, op The Things Network. Superleuk spul. Daar zit echt wel een antenne in, misschien niet 1 die uitsteekt, maar binnen dat doosje zit een draad, blokje of een trace op de printplaat. Hij gaat aan wanneer hij beweging traceert en gaat dan 1x per zoveel tijd zenden (instelbaar). Zonder beweging zendt hij veel minder updates. Dat werkt goed voor campers, maar minder goed voor mensen die je wilt traceren.
 6. Wauw, dat gaat ver zeg Maar inderdaad, die chip lijkt passief. Net als de RFID chips die we in huisdieren stoppen. RFID chips bevatten een spoel en gebruiken de energie van de zender om genoeg stroom op te slaan om een reactie te sturen. Dat heeft in praktijk een bereik van een meter of 5. Misschien gebruiken ze de chip om te meten of de eigenaar van het GPS-kastje nog in de buurt is, om een signaal te sturen wanneer dit niet het geval is. Dan weet je zeker dat iemand nog bij het kastje is als je hem zoekt.
 7. Ja, een piëzo-element. Voor ultrasoon geluid. Dat is toch letterlijk wat je van mij quote of zie ik iets over het hoofd? Daar moet je naast staan om het te ontvangen.
 8. Ik zet hem overal even bij. Voor de eventuele lezers.
 9. Ik zet hem overal even bij. Voor de eventuele lezers.
 10. Ik zet hem overal even bij. Voor de eventuele lezers/
 11. @wandering neone Zou je dit soort links willen voorzien van een persoonlijke motivatie of een stelling waar je het over wil hebben, met eventueel een kleine uitleg waar het over gaat. 1 klein zinnetje is een beetje summier. Je forceert nu iemand om de video te bekijken voordat diegene uberhaupt weet of hij het er over wil hebben. En dan kijken er maar weinig mensen naar, en daarmee is het geen nuttuge bijdrage aan het forum.
 12. Mooi stukje inderdaad. Bedankt voor het delen. Ik ontken ook nergens dat we geen kleine chips kunnen maken, en deze is inderdaad heel klein! Ik werk vrij veel met chips, computers en zenders dus misschien weet ik waar ik moet kijken. Maar heb je bijvoorbeeld gelezen dat de chip geen accu heeft en draadloos voorzien moet worden van stroom? Of dat de chip veel te klein is voor een antenne, en dus alleen data kan versturen met ultrasoon geluid? (Zie quotes hieronder). Deze chip is zo groot als een korreltje zout, denk je echt dat je daar een magneet aan kan hangen als die onder je huid zit?
 13. Die filmpjes die zullen wel blijven komen, want mensen.. ik ben vooral benieuwd naar de eerste onderzoeker die die chip er uit wipt. Zo diep kan hij niet zitten als je er een koelkastmagneet aan kan hangen, en hij komt uit een naald, dus hij kan niet groot zijn. Als ik hem voel zitten met een magneet, dan wandel ik even langs een bevriende huisarts om hem er uit te plukken en dan post ik hier wel een verslag.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...