Ga naar inhoud

Paraatpaal

Admin
  • Items

    534
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    18

Paraatpaal won de laatste dag op 23 februari

Paraatpaal had de meest gelikete inhoud!

3 Volgers

Persoonlijke Informatie

  • Locatie
    Utrecht
  • Interesses
    Programmeren, Elektrotechniek, Motoren, Ethiek, Moestuin

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Paraatpaal's prestaties

Specialist

Specialist (6/11)

563

Reputatie

  1. Beste @Prepje De reden dat het na 6 maanden vervangen dient te worden is dat er bacterieopbouw kan plaatsvinden in het geactiveerd koolstof van het filter. Dit kan in theorie al na 1x gebruiken optreden. Omdat je deze groei niet goed kan vaststellen raad ik aan het filter ook na 1x gebruik te vervangen. Actief koolstof raakt inderdaad ook verzadigd (ook langzaam door blootstelling aan lucht, dus als je deze filters wilt opslaan goed drogen en dan luchtdicht verpakken). Het koolstofgranulaat kan na een tijd ook gaan afbreken waardoor de opgenomen afvalstoffen juist in je water terecht komen. Dit gebeurt zeker niet binnen 6 maanden, maar wordt wel mogelijk wanneer je het filter veel te lang gebruikt.
  2. Ik heb zoals jullie zien weer ingegrepen. @1A Auditor / @Ted Ik ben goed klaar met je. Nog 1x ruzie trappen en deze 24 uurs ban wordt permanent. Je zorgt maar dat je normaal doet, ook als je het niet eens bent met hoe iemand je aanspreekt kan je daar normaal mee omgaan.
  3. @Ted @Roel22 Hou het vriendelijk aub, hou het bij de de materie en niet op elkaar inhakken. (Ook al is het een uiterst frustrerend onderwerp.)
  4. @Willem725 Dat is de gloflengte. Dat wil zeggen, het signaal golft met 27 megahertz, dat is 27 miljoen keer per seconde. Wanneer je dat deelt door de lichtsnelheid in meters zie je dat dat rond de 11 meter uitkomt (299792458 / 27000000 = 11.1034)
  5. @LaSa De AM ontvangst is prima, maar ik heb geen wereldradio bij de hand om een èchte vergelijking te maken.
  6. Dag @LaSa, Hij laadt goed op via de hendel, de hendel is ook stevig. De batterij gaat bij normaal gebruik 25 uur mee. Laden via het zonnepaneeltje is vrij traag, dat zou ik vooral gebruiken om de batterij vol te houden wanneer hij sporadisch wordt gebruikt. De ER300 biedt ook ruimte voor AA batterijen, wat handig kan zijn in een noodsituatie. Ik vind het ontvangst prima, maar dat is uiteraard een mening. Ik denk dat je met een goeie wereldontvanger meer kunt op de korte golf, omdat die daarvoor is geoptimaliseerd. De ER300 ondersteunt geen DAB+, dus dat moet je meewegen. Ikzelf vermoed dat er bij een echte crisis genoeg te vinden zal zijn op de FM banden. Denk bijvoorbeeld aan DARES. De 310 is voor zover ik weet voor de Amerikaanse markt.
  7. Nee, geen ervaring mee. Ik zie ook vrij weinig informatie over de filterkaarsen. Filteren ze zware metalen, pesticiden? Welke chemicalien? Testrapporten, certificaten etc. Ze zien er een beetje uit als Berkey Black filters, maar dat kan voor die prijs niet. Had jij daar al meer over gevonden?
  8. @JJ&A Ze heeft aangegeven dat ze daar niet naar op zoek is. Bij Type 1 maakt je lichaam zelf geen Insuline meer aan omdat de cellen die insuline aanmaken worden aangevallen door het afweersysteem. Voor zover ik weet "genees" je daar nooit meer van. Laten we de vraag die wordt gesteld gewoon beantwoorden en niet (weer) op een zijspoor belanden.
  9. Hey @Mw. jack Ik zie je post nu pas. Ik kan wel wat inzicht geven. Uiteraard niet te vergelijken, maar ik heb katten die Insunline nodig hebben, dus ik ben een beetje bekend met het probleem. De Patni Koeltas is zo te zien op te laden met USB en 12volt, en heeft een accu van 7800mAh. Ik kan zo snel niets vinden over de producent, en het EAN nummer lijkt verzonnen. Ik zie hetzelfde product ook terugkomen onder de noemer Qazal, met een ander EAN nummer. Ik kan zo snel ook niets vinden over het stroomverbruik, en hoe lang hij dan mee kan gaan met welke buitentemperatuur. Ik denk dat dit een whitelabel cooler uit china is, dus ik zou voorzichtig zijn. Je kunt het uiteraard kopen en een weekje testen met een thermometer om te zien of hij ook echt mooi op temperatuur blijft (en niet te warm wordt aan de buitenkant) en hoeveel stroom hij verbruikt. Bij een koelkast is stroomverbruik altijd een probleem, eigenlijk wil je een compressor koelkastje, dat is het meest efficient. Maar die worden al snel groot (en duur). De kleinste die ik ken is de Dometic CFX3 25, maar dan ben je wel 800 euro kwijt en het is niet gemaakt voor medicatie. Qua stroomverbruik zit deze rond de 250 watt per dag voor 4 graden koeling bij een buitentemperatuur van 32 graden. Als je daar dan een flinke camper accu bij koopt kun je de boel een week lang koel houden zonder bij te laden. (165 ampere * 12 volt / 250 watt = 7,9 dagen). Je moet dan wel een stekkertje kopen om de sigarettenaanstekerstekker rechtstreeks op de accu aan te sluiten. Als je dan een USB stekkertje daarbij koopt kun je meteen al je apparaten ook laden. Deze accu kun je dan weer laden met zonne-engergie, wind energie of door iedere dag een flink stuk te rijden. Voor zonne-energie moet er natuurlijk genoeg zon zijn, voor wind-enegrie genoeg wind, en voor laden met de auto, genoeg brandstof. De meeste sigarettenaanstekers leveren 10 ampere, dat is 120 watt. Als je deze accu helemaal wilt laden met de auto ben je wel (165 ampere * 12 volt / 120 watt) 16,5 uur aan het rijden. Om de accu te laden met zonne- of windenergie moet je naast panelen of een windwokkel ook een laadregelaar hebben (denk aan +- 100 euro). Het is ook een optie om een complete accu met omvormers en laadregelaars te kopen (Ik heb goede ervaring met Goal Zero en EcoFlow). Maar dan zit je al gauw aan de 2500 euro. Laat maar even weten waar je meer informatie over wilt hebben, want het wordt een beetje een complex verhaal zo, en wie weet is dat helemaal niet wat je zoekt
  10. Hey @Awake Ik weet er wel wat van, wat wil je precies gaan doen met de ketel? Is het een nood-kook oplossing voor thuis, wil je er mee kamperen/wandelen/etc? Het is een prima apparaat als je er alleen water in wil koken, maar ook vrij wankel wanneer je er een grotere pan op wil zetten. Hij is redelijk licht, maar vrij lomp om mee te gaan wandelen. Het is in de basis een rocket stove waarbij het water de isolerende werking op zich neemt, waardoor je heel snel water kan koken. Kortom, wat is het probleem dat je wil oplossen met de Kelly Kettle?
  11. Bij de Prepshop verkopen we er een aantal, de Midland ER300 is wat mij betreft de beste. Die kan worden geladen met USB, spierkracht, heeft een zonnepaneeltje en heeft ruimte voor AA batterijen. De scanner is digitaal, wat ik zelf prettiger vindt. Hij ondersteunt AM en FM, maar dus geen DAB.
  12. Hey, wat een tof initiatief! Ja, natuurlijk mag je de bovenstaande lijst gebruiken. Ik hoop dat er nog een paar worden toegevoegd
  13. De telefoon kan met de juiste apps een fantastische prep tool zijn. Ik heb zelf een aantal apps gevonden, maar ik vermoed dat er nog veel meer moois verstopt zit. Hebben jullie nog goeie tips? Een vereiste is wat mij betreft dat de app offline bruikbaar moet zijn. Trail Sense Een survival toolbox. GPS beacons, kompas, lineaal, weersvoorspellingen op basis van barometer en zichtbare wolktypes, maan en zonstanden, etc. Kosten: Gratis (Open Source, geen reclame) OS: Android, F-Droid & Play store https://kylecorry.com/Trail-Sense/ Knots 3D Een selectie van veelgebruikte knopen met omschrijving en 3D animatie per knoop. Kosten: 6 euro OS: iOS en Android http://nynix.com/knots-3d/ Offline Survival Manual Een info-app die een selectie van de informatie uit de publieke US Army Survival Field Manual op een prettige manier toegankelijk maakt. Kosten: Gratis (Open Source, geen reclame) OS: Android https://play.google.com/store/apps/details?id=org.ligi.survivalmanual&hl=nl&gl=US De meeste offline survival guides die ik kon vinden zijn gebaseerd op het document "Public domain US Army Survival Field Manual - FM 3-05.70 (FM 21-76)". Deze is gratis te downloaden vanaf: https://fas.org/irp/doddir/army/fm3-05-70.pdf Maar ik hang hem voor de zekerheid ook aan deze post:fm3-05-70.pdf Windy Maps Offline maps, gebaseerd op OSMAnd, maar werkt veel soepeler. Wel de kaarten downloaden nadat je de app hebt geinstalleerd anders heb je er niets aan Kosten: gratis OS: iOS en Android https://apps.apple.com/au/app/windy-maps/id1201228182 https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.seznam.windymaps&hl=en&gl=US Desert Golfing (game) Een beetje offline vermaak kan nooit kwaad. Dit is een eindeloos spel dat je snel start en ieder moment kan stoppen. Alles wat deze developer maakt is overigens het overwegen waard. Kosten: 2 euro OS: iOS en Android https://play.google.com/store/apps/details?id=com.captaingames.golf&hl=en_US&gl=US https://apps.apple.com/us/app/desert-golfing/id902062673
  14. Ik ben ook redelijk thuis op dit gebied, en ik heb het qua Android een beetje opgegeven. Wat ik nog wel doe: - Ik draai mijn eigen mailserver, en dat is een HBO opleiding op zich. Ik raad het niet aan. - Ik heb een VPS servertje waar ik mijn bestanden op heb staan die toegankelijk zijn via WebDav, dus in plaats van Dropbox of OneDrive. - Yubikeys met GPG key waar ik mee mail (en servers mee beheer). De encrypted mail is meer als geintje. Ik heb een paar mensen in mijn ring-of-trust en daar mail ik encrypted mee. Is wel gedoe, op je mobiel kun je die mail niet makkelijk lezen (versleuteld, yubikey moet met OTG-stekkertje, gedoe). En zoals terecht genoemd, als dergelijke mail langshopt op een server die wordt gemonitord zien ze mijn mailadres+mailserver en een bak encrypted data waar ze niets mee kunnen; dat zal wel de nodige rode vlaggetjes genereren. - Thuis geen smart zooi, ik koop alles "dom" en sensortjes en handigheidjes bouw lekker zelf, dat is wel een hobby op zich, en je mag het zelf fixen als het een keer kapot gaat (wat het natuurlijk steeds gaat, want ik doe dit hobbymatig). - Ik heb wel slimme brandmelders, dat vind ik net even wat te belangrijk, maar die komen niet op internet. - Internet staat in bridging mode, dus router beheer ik zelf, net als WIFI, via RouterOS/Microtik, wederom erg complex. Niet echt uit veiligheid, maar weer als hobby, en om buffer-bloat tegen te gaan.. - Alle apparaten die wel internet willen en op een vaste plek staan zitten met draad op een eigen VLAN, ook een hoop gezeik, maar als je weet wat je doet en beperkingen zijn is het ietsjes veiliger. Ik heb een aantal jaar mn eigen android versie onderhouden via RattlesnakeOS: https://github.com/dan-v/rattlesnakeos-stack Daarmee bouw je geautomatiseerd je eigen android versie + updates, zonder Google, en zonder root/firmware unlock (wanneer je je eigen keys in de bootloader zet). Het grote nadeel van een telefoon zonder Google, en dus zonder Google App-Store, is dat je je software toch ergens vandaan moet halen. F-Droid is de logische keuze, maar zodra je iets buiten F-Droid nodig hebt voor: je communicatie, werk, bank, plezier, wat dan ook, ben je aangewezen op andere bronnen. Dan moet je je apps elders halen, en dan moet je heel goed alle signatures controleren, anders loop je risico dat je een versie met troep installeert. Er zijn open source App-store clients, maar het voelde altijd zeer hacky om daarmee software te installeren. Daarnaast moet je dus je eigen updates regelen, eigen backups maken, en handmatig de apps buiten F-Droid up-to-date houden. Nog een beperking: Bijna geen notificaties. Alle notificaties in Android moeten van Google via Firebase, en voor Firebase heb je een Google telefoon nodig. Er zijn wel apps die een eigen notificatiedienst in de lucht houden (toentertijd: signal) maar dat was vrij onbetrouwbaar. Als je zonder Google wil, zou ik dat eerst even goed testen op een extra telefoon, gewoon naast je huidige mobiel. Dan kun je langzaam over, en zien wat er wel en niet werkt. N.B: Als je met Yubikeys gaat werken, neem er altijd minimaal 2 en gooi er 1 in een kluis, je gaat hem verliezen en dan kom je nergens meer in.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...