Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Paraatpaal

Admin
 • Aantal items

  174
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Paraatpaal won de laatste dag op 12 juni

Paraatpaal had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

199 Uitstekend

3 Volgers

Over Paraatpaal

 • Titel
  Survivor

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Utrecht
 • Interesses
  Programmeren, Elektrotechniek, Motoren, Ethiek, Moestuin

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ondanks dat het respectvol verloopt gooi ik dit draadje op slot. Hier de betreffende forumregel:
 2. @JJ&A Dit lijkt mij qua vorm een prima oproep. Toestemming vragen is in dit deel van het forum niet nodig.
 3. Hoi @Pin d"Ar Ik bewonder je volhardendheid. Ik geloof ook dat je echt je idee over wil brengen, en zelf net zo gefrustreerd bent als de reageerders. Je stelt dat wij beter af zouden zijn zonder overheid. Ik neem aan dat je daarmee ook iedereen buiten Nederland bedoelt. En daarmee ook de landsgrenzen en alles wat daarbij komt kijken. Een situatie die (vermoed ik) niemand hier zich goed kan voorstellen. Bij een dergelijke stelling verwacht de lezer dat de schrijver daar een beeld bij heeft, en heeft hier (begrijpelijk) vragen over. Dat leek ook uit je opmerking ("Zonder een "regering" zouden we veel beter af zijn! [...] We kunnen onze boontjes best zelf doppen!"). Wanneer je vervolgens bij vragen het antwoord geeft dat je niet weet hoe we onze boontjes zelf moeten doppen, is dit frustrerend en voelt de discussie doelloos. Ik geloof dat je ons wil laten beseffen dat belastingen diefstal zijn, gevangenissen kidnapping zijn, NOS nieuws propaganda is, en de overheid daarmee slecht is. Ik denk dat je een stapje terug moet doen en dit eerst moet benoemen zodat we mee kunnen groeien met het beeld dat je neer wilt zetten. Het blijft nu te abstract. Vergeet niet dat de meeste hier jouw visie op de overheid/regering niet delen. Dit topic is inmiddels te vervuild voor een vruchtbare discussie. Ik gooi hem op slot.
 4. Peerke heeft aan ons gevraagd zijn account te verwijderen. Dit is bij deze gebeurd.
 5. Ach ja, ik heb het toegevoegd aan mijn post hierboven. Nou ben ik wel benieuwd, wat voor testbank hebben jullie staan?
 6. De chinese portos kun je naar mijn weten op 0,5 watt programmeren. Of zie ik dan iets over het hoofd?
 7. Ik ben geen specialist, maar weet er wel iets van af. Naar mijn ervaring heb je het volgende onderscheid. Dit is zeker niet allesomvattend maar ik denk wel dat het kan helpen bij een beslissing. Misschien kan iemand met meer kennis dit aanvullen. Complexiteit Simpel: Aan/uit draaiknop met volume, draaiknop met 16 kanalen, programmeerbaar via een usb-kabel. Ideaal voor de werkvloer, skivakantie, etc. Complex: Volledig programmeerbaar via de knoppen, en via usb-kabel, meer voor de hobbyist. Vergunning Bruikbaar zonder zendvergunning (Alles onder 0.5 watt, gemonteerde antenne) Alleen bruikbaar met zendvergunning (Alles boven de 0.5 watt, verwijderbare antenne) Kwaliteit Kenwoord/Motorola: Is stevig spul, werkt goed, maar is erg prijzig. Baofeng / Bamiporto: Prima spul voor de prijs, accuduur en bereik zijn niet slechter of beter. Bouwkwaliteit is eigenlijk altijd prima, ikzelf heb een kenwood en een baofeng, en gebruik eigenlijk altijd de baofeng omdat hij kleiner, lichter en goedkoper is (Mocht hij kapot gaan) Signaaltype Analoog: Klassiek, meer bereik doordat een slecht signaal toch kan worden verstaan door de ontvanger (desnoods via squelch knop) Digitaal: Versleutelbaar, helderder, duurder, maar minder bereik doordat digitaal signaal geen afbraak tolereert Batterij AA batterijen: Makkelijk te vervangen, voor dagelijks gebruik onhandig. Accu pack (Meestal Lithium): Heeft aparte lader nodig, maar gaat wel langer mee Kanaalstandaarden Standaard PMR Kenwood: start-tooncode waardoor de ontvanger normaal PMR verkeer negeert, wijkt af van PMR kanaalvolgorde Motorola: Weet ik weinig van, wijkt wel af van standaard PMR, ik vermoed ook met eigen tooncode. Overig Sommige portofoons zijn water- of stofdicht, hebben een repeater functie (zenden en ontvangen op verschillende frequenties), zijn dual-band (zowel de 70-centimeterband (136-174 MHz = bv. Marifoon) als de standaard 2-meterband (400-480 MHz)), enzovoort. Maar dat wordt te uitgebreid. Wat wil je met de portofoon? Daarmee kunnen we je een kant op sturen
 8. Beste Iedereen, Vandaag is @Info_junky toegevoegd aan ons moderator team! We zijn erg blij met de versterking (die hard nodig was), ik hoop jullie ook!
 9. Dit kan wanneer je een nieuw topic start, niet als losse post.
 10. Ik krijg meldingen binnen dat dit draadje wat onnavolgbaar wordt. Er is vrij veel off-topic gepost en afsplitsen wordt lastig met zoveel kleine discussies. Probeer het bij de actualiteiten te houden en om eventueel een nieuw topic te starten wanneer je een vraag hebt over een specifiek item.
 11. Ik heb deze discussie even afgesplitst van het actualiteiten draadje omdat ik verwacht dat hier meer over gediscussieerd zal gaan worden.
 12. Lieve mensen. Voeg een link naar de bron toe als je die hebt, dit staat uitgelegd in de forum-regels. Ik zou het zonde vinden om alles te moeten verbergen dus de afgelopen 3 posts heb ik zelf gefixt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...