Ga naar inhoud
GENEGEERD

Wat heb jij gegeten dat over de datum was?


Dreutel

Aanbevolen berichten

Volgens mij was hier al een topic over, maar ik kan het niet vinden. Geachte @mods: voeg maar samen.

 

Vandaag heb ik bij de zuurkool een rookworst geprobeerd die THT 03/04/2013 was. Dus 8 maanden over datum. Dit is niet aan te bevelen, want ook al maakt honger (trek) rauwe bonen zoet, hier zat echt een vieze smaak aan, die ook met mosterd niet weg te werken was.

 

Voor de compleetheid: Baroni Gelderse rookworst, 275 gram.

 

Gelukkig had ik nog een verse achter de hand.

 

:cool:

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Blijft altijd lastig om van tevoren in te schatten of iets nog goed is of niet als het over de datum is. Zelf hadden we een flinke voorraad soep die nog de juiste datum had maar pas na 8 blikken geopend te hebben was de laatste van goede kwaliteit. Er valt dus helaas weinig over te zeggen

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik kijk niet naar een datum, als het goed is is het goed en dan word het gewoon gegeten

ik kijk wat dat betreft nergens naar ;)

 

Ik kijk vooral met m'n ogen en m'n neus, en wat dat betreft was er niets mis met deze vacuüm verpakte rookworst, maar de proof of the pudding is in the eating. En toen bleek die dus echt niet te hachelen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

In mijn koelkast staat een potje uien op zuur die is al een jaar over datum maar eet er af en toe eentje uit ook vrouwlief eet er van al weet ze niet dat die over datum is . Ook onlangs brood gebakken met bloem uit 1988 . Niets aan de hand .

 

Geert

 

De laatste keer dat ik je zag vond ik je er niet zo heel erg hip uit zien @Geert. Zou het toch effect op je hebben ?:D Grapje he.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bijna alles wat ik dagdagelijks eet, heb ik wel al eens gegeten terwijl het voorbij de "maximale houdbaarheidsdatum" was...

En ik heb ook al dingen slecht weten zijn voor de "best eten voor datum", kan je nagaan.

 

Die data zijn een leuke leidraad, maar geen stevige referentie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ontbijtspek is naar mijn ervaring echt veel langer houdbaar dan THT. Ik bak het dan wel, liefst met over de datum eieren. :D

 

Een test om te controleren of een ei nog eetbaar is .

Leg het ei in een glas lauw water .

Als het rechtop komt te staan , best niet meer op eten .

 

Geert

Link naar reactie
Delen op andere sites

Flesje Fanta, pulp was wat verkleurd, voor de rest perfect in orde.

Rijstpap uit blik, iets meer dan één jaar over datum, was perfect eetbaar

 

Vorige week trouwens in het programma Telefacts op de Vlaamse zender maakten ze een wrap met onder andere mais uit blik van 2006, was blijkbaar nog perfect in orde.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dè manier om te testen of iets nog eet- danwel drinkbaar is, is het die oude trul ongevraagd je bezoek voor te zetten en te laten opdrinken, opeten, opsnuiven of anderszins te laten innemen.

 

Dat deed ik een jaar of twee geleden met mijn thee uit de late twintiger jaren van de Twintigste Eeuw (tweede van rechts op het plaatje).

 

w2ndsh.jpg

 

Niet dat ik zelf te weinig lef had zelf te proeven, maar uiteraard uitsluitend omdat je op deze manier en zo neutraal mogelijke mening te horen krijgt. Vertel je van tevoren dat je bijna negentig jaar oude thee schenkt, dan hebben de meesten hun mening al klaar alvorens gedronken te hebben. Het feit dat je geen enkel lichamelijk risico loopt is uiteraard mooi meegenomen.

 

Het testresultaat van de gebroken thee afkomstig van de erven de weduwe J. van Nelle uit Rotterdam? ‘Lekker, een beetje aan de slappe kant.’ Dat laatste is simpel te verhelpen door de volgende keer wat meer te gebruiken. Niet geheel ten overvloede: de thee zit verpakt in een papieren verpakking…

 

Als er na zo’n lange tijd kennelijk zo weinig van de kwaliteit verloren gaat in een papieren verpakking, dan ben ik bijzonder hoopvol wat betreft de thee van Simon de Wit (de naam van dit in 1974 overleden concern leeft voort in de onvolprezen Nederlandse sitcom ‘Toen was Geluk heel gewoon’ alwaar een heuse winkelpui deel uitmaakt van het straatdecor)

 

2ngsls3.jpg

 

345cx8n.jpg

 

en de koffie van Albert Heijn voorzien van het ietwat krullerige bedrijfslogo dat in 1965 veranderd werd in de saaie letters die we nu kennen; einde van de zwierigheid, op naar de zakelijkheid.

 

zl6ie.jpg

 

21almom.jpg

 

Beide zitten verpakt in een gesloten conservenblik dat zich slechts met een blikopener of eventueel met een stuk beton – zie http://preppers.nl/forum/threads/7801-TIP-Hoe-open-je-een-blikje-zonder-gereedschap?highlight=stoeptegel laat openen.

 

De halve eeuw oude thee van Simon de Wit en de koffie van de Gruyter blijven voorlopig ongetest, evenals de vooroorlogse Kentuck Pruimtabak van Douwe Egberts:

 

351vfbb.jpg

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey,Nonkel;gezien je reflectie in die koffie pot lijk je echt op Jaap Kooiman? :cool:

 

Zeg Zwellichaam, nog zo'n opmerking en ik trek de kop van je romp. Dat is geen koffiepot, maar een echte oude pruttelpot.

 

Wat er met de reflectie is misgegaan weet ik niet, maar als iemand je vraagt wie er in het rijtje Johnny Depp, Johnny Weissmüller en Johnny Flodder ontbreekt, vul dan gerust Nonkel Jones in.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Deze week staan 2 overdatum-maaltijden in de planning: aardappelpuree (poedervorm tht dec2012) en een potje pastasaus tht aug2013.

Volgens mij kan er met beide weinig mis zijn.

 

Tot een jaar of twee geleden gooide ik geregeld een prullenbak vol potten en blikken eten weg als de datum in zicht kwam, toch zeker 1-2x per jaar. Had nog geen idee dat het veel langer houdbaar zou kunnen zijn. Ik begon al te miepen als het een THT had van een maand verder. Als ik me nu bedenk hoe lang ik op die blikken soep en groente had kunnen overleven in een SHTF.... *schaamt zich diep*

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...