Ga naar inhoud

lewieke

Lid niveau 2
 • Items

  5765
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  21

Alles dat geplaatst werd door lewieke

 1. Als die trut in de winkel er wat van zegt kleef je haar vast. Als ze zich kan losmaken is het de goedkope versie. Bij Action is het ALTIJD de goedkope versie. Bekijk waar je't spul voor nodig hebt. De tape van Stanley vind ik ook best ok, al is dat niet de originele. Hij kost wel bijna evenveel! L.
 2. Peace allemaal en fuck al de haters.

 3. Ikzelf ontdekt rare symptomen nadat ik regelmatig veel hete koffie dronk met kunstmatige zoetstof. Bleek dat de zoetstof aspartaam bevat. In combinatie met hitte zou er een chemisch proces ontstaan waardoor het aspartaam verandert in mierenzuur, een heel sterk gif met allerlei nare gevolgen. Bij mij werd de coordinatie aangetast, kreeg ik erge aanvallen die leken op trombose. Ik kon geen woorden meer vormen of duidelijk spreken, lag een tijdlang uitgeteld in de sofa, voelde me beklemd, kreeg spier- en rugpijn, leed aan geheugenverlies, ... . Nadat ik het onderstaande artikel las, besloot ik ten einde raad dit nog een keer te proberen, nadat ik al diverse voedingsproducten van mijn dieet schrapte om toch maar te achterhalen wat er fout ging. GA BIJ JEZELF NA OF JE VEEL LIGHT DRANKEN GEBRUIKT en lees het artikel. Ik weet hoe beangstigend het voelt als er geen diagnose gesteld kan worden en er duidelijk iets fout is. Ik heb ruim een jaar naar de oorzaak gezocht tot ik dit artikel las. http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=P684
 4. Jammer van de taalfouten in de poll. Ik vinD dat ... . En dan maar foeteren dat de nieuwelingen geen moeite doen.
 5. Zorg vandaag voor een netwerk. Veel kans dat de mensen die je nu vertrouwt, later ook vertrouwt. Even over nadenken.
 6. Warm water en soda werkt prima. Staat hier standaard in de kast voor lastige klussen. Wil je je producten bacterievrij, dan kan je ze ontsmetten met kaliumbisulfiet. In 10l water los je 1g sulfiet op en je voegt er een zuur aan toe om de werking te versterken (citroenzuur is prima). De spullen die je door dat water haalt zijn kiemvrij. Als je over veilig water beschikt kan je nadien de spullen spoelen met zuiver water. Je laat het water van de spullen aflopen en spoelt bij voorkeur na. 1kg kost 8.5€. Dat is een gigantische hoeveelheid. LET OP HET GENOEMDE PRODUCT IS EEN ALLERGEEN EN STERK GIF. BEWAAR HET VEIIG.
 7. Je kan maar beter de fiscale gevolgen van je beslissing meenemen in je overweging. Persoonlijk vind ik dat ook schulden een plaats hebben in je vermogensbeheer. Omdat je 'leverage' krijgt als je met schulden een project realiseert, omdat geld nu bijzonder goedkoop is én omdat goederen bij inflatie fors duurder worden. Dus kan je door (een gezond percentage) schulden aan te houden, ook welvarender worden.
 8. lewieke

  Zaden infobank

  Vlaams Stuudje. Van het Frans 'une portion'.
 9. lewieke

  Zaden infobank

  PORTIE bedoelt ie. Dat is gewoon spreektaal uit het noorden. Is zoiets als zjusdorangj.
 10. Toen we een bijna terrorismedreigen hadden werden 300 agenten en speciale eenheden ingezet om de 'verzetshaard' van 3 Jihadi's te neutraliseren. De agenten op straat hadden plots allemaal een hoop belangrijk papierwerk op kantoor. Met de slag was er geen overheid meer op straat, lokale bureaus werden gesloten, de burger, die kon het alleen wel af in de ogen van de ordediensten. De agenten daarentegen mochten wel hun dienstwapen weer meenemen naar huis, waar dat voorheen verboden was omdat het een te grote bedreiging was voor henzelf. (Te veel agenten pleegden een wanhoopsdaad met hun dienstwapen.) Kort gesteld : op de overheid hoef je niet te rekenen. Sterker nog. De doelstelling is de orde te bewaren en dat is niet noodzakelijk hetzelfde als de veiligheid handhaven. Er zijn nu al zones in Belgie (vooral in regio Brussel) waar de politiediensten de uitdrukkelijke opdracht hebben om NIET te reageren op provocaties, vandalisme, ... . Dat zijn zones waar de drugshandel welig tiert en die volledig in handen zijn van bendes. Molenbeek en Anderlecht de gevaarlijkste zones. Daarnaast zijn er gevaarlijke gebieden in Luik en Charleroi. Vergis je van een paar straten en je komt in de knoei. Bevestigd door onverdachte bronnen ; ZDF Zwarte stadsbendes in Brussel. Maar anders zijn er weinig problemen in België hoor.
 11. Of anders zet je 'r die Landrover op. Dan waait ie niet weg.
 12. Op het vlak van dat soort gear moet ik ook passen. Een Landrover en een dergelijke broek heb ik niet.
 13. Laat je man gewoon naar het journaal kijken @YVONNE35 en spreek dan je bezorgdheid uit over je kinderen en je kleinkinderen. Zelf sensibiliseer ik jaarlijks ongeveer 200 leerlingen en zowat mijn hele kennissenkring. Zonder het woord 'preppen' maar eenmaal in de mond te nemen. Mijn eigen partner is al lang overtuigd. We nemen elk onze eigen afdeling. Zij houdt de voedsel- en benodighedenvoorraad op peil. Ik zorg voor financiën en beveiliging. Dat soort dingen. Ze koopt grotere hoeveelheden in : waspoeder, deegwaren, rijst, koffie, chocolade, ... . Ze zorgt voor een volle vriezer, ... . Ook mijn laatste toy vond ze stilzwijgend ok. In de hoop dat ik ongelijk heb. Maar als ik gelijk krijg, dan weet ze dat ik tussen haar en de kids en de bedreiging sta. Als het echt erg wordt, dan staan de kids naast mij. Schouder aan schouder. Ze krijgen nu training en opleiding in veiligheid en hantering, ook al zijn ze maar 13 en 15. Het zijn keiharde bikkels als puntje bij paaltje komt.
 14. Mijn opmerking was eerder bewonderend dan denigrerend bedoeld.
 15. De 5th special air force werd volgens mij opgericht in het VK tijdens WO2. De eerste afdeling bestond enkel uit Belgen, voornamelijk Vlamingen. Daaruit is de SAS ontstaan ! Het is nog altijd een van onze meer succesvolle exportproducten. Als je relatie Pascal daarbij diende is hij beslist geen sukkel.
 16. Gisteren heb ik een elektrische fiets op de kop getikt. Nieuwprijs 2400€, megenomen voor 200€. De fiets is nauwelijks gebruikt maar heeft jaren in een garage gestaan. De batterij is defekt en verder zijn er wat kleine mankementen. De analyse : - na contact met de fabrikant blijkt de batterij 10j oud te zijn. En dus aan vervanging toe. - het is een 36v systeem. Hierop kan ik eventueel mijn bestaande batterijen aansluiten. - Een bedieningsorgaan is stuk, daarmee wordt de motorondersteuning geregeld. Ze lijkt me niet erg handig, die wil ik vervangen door een beter model. - de fabrikant wil geen elektrische schema's leveren De batterij is intussen gedemonteerd. Ik krijg de fiets aan de praat met mijn batterijen. Er komt enig verbouwwerk aan te pas : - bestaande batterij gedemonteerd - batterij in het frame verwijderd - controller demonteren en verplaatsen want die zit in de behuizing van de batterij. - bagagedrager aanpassen om een nieuwe beugel te monteren voor de batterij. - een nieuw plaatsje vinden voor de controller en een leuke behuizing zoeken. Een controller zoeken én juist aansluiten op het systeem. bij voorkeur zonder kortsluiting :-) Dit wil ik bestellen in China. Hiermee vervang ik de fiets waarvan ik de controller opblies. Stilaan breidt onze vloot elektrische fietsen uit. Dit wordt betaald met de fietsvergoeding die ik ontvang van mijn werkgever (750€/jaar). In principe kan ik hiermee in het onderhoud van de 4 fietsen voorzien. Momenteel beschik ik over 4 fietsen en 2 werkende batterijen.
 17. Hier thuis een Singer pedaalaangedreven Singer, daarnaast een semi-professionele naaimachine van degelijke kwaliteit. Mijn echtgenote leeft zich geregeld op de machine uit en maakt de mooiste dingen. Rokjes, jurkjes, tafellakens, ... . Het ding is zijn gewicht in goud waard. Ongeveer 15jaar geleden volgde mijn echtgenote avondlessen voor het maken van kledij. Mijn eigen dochter plaatst bestellingen voor jurkjes bij oma die maar wat graag dingetjes maakt voor haar. Gemiddeld kost een jurkje ongeveer 20€. Alle accessoires inbegrepen. Mijn dochter vindt het normaal dat ze niet naar de winkel stapt. Haar klasgenoten staan vaak te kijken dat ze zo stijlvol voor de dag komt. Het is haar manier om spaarzaam om te gaan met budget en toch vaak wat nieuws te hebben. Ondanks het feit dat ze alles mag kopen wat ze nodig heeft tijdens de koopjesperiodes. Ook de kleerkast van mijn echtgenote wordt geregeld geplunderd door dochterlief.
 18. Stel je moet kiezen. Een van je kids heeft medische hulp nodig. Jij zelf ook. Er is niet genoeg geld. In dat geval gaan de kids voor. In bedreigende situaties idem. Die heb ik overigens al meegemaakt. Dan ga ik letterlijk tussen mijn gezin en de dreiging staan. Dat geeft ze de kans om weg te komen.
 19. Je plaatst jezelf voor je lief? Hier is de volgorde : kids, vrouw, ikzelf, de rest.
 20. Mijn eerste zorg is zorgen voor mijn kinderen, zorgen dat ze gezond zijn en blijven, dat ze kunnen studeren. Daarna komen we zelf. Daarna de ouders.
 21. Dat zal een beetje moeilijk worden aangezien ik harder en 10 jaar langer moet werken voor ik zelf met pensioen mag. Intussen zijn de kosten van studeren voor mijn kinderen fors gestegen, zijn de woningen duurder, is het leven moeilijker, ... . Tegen de tijd dat ik met pensioen mag is mijn vader 95. Zelf genieten ze van een fantastische oude dag, gaan 4x per jaar op reis, doen zotte kosten, kopen geregeld nieuwe auto's, ... . Ze kunnen rustig een tuinman nemen en een poetsvrouw. Ze kunnen het ook betalen. Ze hebben een hoger pensioen dan wat wij verdienen met werken.
 22. Dat ben je vast niet. Maar het is wel een kwestie van prioriteiten. Je kan elke euro maar één keer uitgeven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...