Ga naar inhoud

Renanim

Lid niveau 2
 • Items

  411
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Renanim's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

373

Reputatie

 1. Ik heb sinds kort een Samsung S6. Maar ik heb dit niet op dit toestel ingesteld. Of staat dat met de nieuwere toestellen standaard aan? Want ik kreeg gisteren wel de NL alert melding. Bij mijn 'oude' toestel, de S3 moest ik het zelf instellen.
 2. Mooie CRKT Ik heb zelf ook pouches van MFH. Geen topkwaliteit, maar als je het niet dagelijks stevig gebruikt voldoet het. Daarnaast heb ik pouches van Tasmanian Tiger en Condor, deze zijn van een aanzienlijk betere kwaliteit. Steviger gestikt en een betere rits.
 3. In mijn vriendenkring keken ze mij in het begin ook raar aan als ik vertelde dat ik een rugtasje met basic-gear in de auto heb liggen. Maar doordat ik met een paar eenvoudige argumenten kwam, zag je dat sommigen toch wat meer 'survivalspul' in hun auto legden. Toen ik mijn vriendin een half jaar geleden ontmoette, had ze gelukkig gelijk een 'aha! erlebnis'. De ideale vrouw dus
 4. @QuickFix ja dat heb je met die Tukkers die spreken een raar taaltje. Goat goan! (dit betekent: fijne dag)
 5. Deze 3000/1000 steen zou ik als beginner niet kiezen. Dit is een wat zachtere steen waardoor je de steen zou kunnen beschadigen. (Ik praat uit ervaring...) En let op als je een slijpstaaf neemt, neem dan de keramische en niet de diamanten want deze vernaggelen je snede (ja ik weet het, ik zie nog vaak genoeg professionele koks hun messen nog ff aanslijpen met zo'n diamanten slijpstaaf).
 6. Ik zou zelf de beitels slijpen op schuurpapier met daaronder een dikke spiegel of glasplaat. Omdat de slijpstenen door het slijpen met de beitels ongelijkmatig afslijpen vind ik dit persoonlijk jammer. Dan moet je ze weer vaker egaliseren waardoor ze snel dunner worden. Voor de messen zouden de stenen wel kunnen. Maar als ik je mag adviseren zou ik voor de stenen van Naniwa gaan. Kosten wat meer maar bij Knives&Tools hebben ze vaak mooie (combi)aanbiedingen. Of je gaat voor een geleide systeem van bv. EdgePro. Of DMT.... Het is allemaal erg persoonlijk. Ik heb veel verschillende systemen gehad en heb nu alleen nog de Naniwa's voor mijn keukenmessen en de EdgePro voor mijn zak-en outdoormessen.
 7. Leuk voorbeeld hoe je de pootjes kunt mod-en: http://test.bushcraftnederland.nl/index.php?topic=10881.0 Ik heb hem een pm gestuurd of hij er nog meer aan ge-mod heeft. Omdat ik er zelf iets van een as-lade en een rooster in wil maken zodat het vuur van onderaf meer lucht krijgt. Wellicht heeft iemand hier nog suggesties?
 8. Renanim

  Nieuw speeltje

  @Nickx je zult je verbazen maar ook dure messen komen soms redelijk bot en ongelijk geslepen uit de doos.
 9. Renanim

  Nieuw speeltje

  Dat is het dilemma ook. Je koopt een dijk van een mes. Maar hij is zo mooi dat je hem eigenlijk niet wilt gebruiken.
 10. Ik zelf heb de pech dat ik ongeveer -6 heb. Ik draag dus harde contactlenzen waar ik ongeveer 5 jaar mee doe. Daarnaast heb ik een bril. Het nadeel daarvan is dat je continue door een kader zit te kijken. Ik kan hier heel slecht tegen omdat ik ook door mijn beroep als fotograaf erg visueel ingesteld ben. Ik heb wel eens zitten nadenken om mijn ogen te laten laseren maar dan moet ik eerst een maand met een bril lopen omdat mijn hoornvlies een geultje heeft door de harde lenzen. Die moet eerst weg zijn voordat ze kunnen laseren. Zachte lenzen is voor mij geen optie. Heb ik een paar keer geprobeerd maar ik krijg mijn zicht niet scherp. Ik werd helemaal leip van die dingen. Nu heb ik sinds een jaar ook een leesbril (+1) nodig. Deze zet ik echter niet te snel op want ik merk toch dat je ogen er na gaan staan. Dus maw. ik merk dat je ogen daardoor luier worden. Dus het verhaal van de 'theorie' klopt wel enigzins.
 11. Renanim

  Nieuw speeltje

  Haha...nu heb je een beest van een mes gekocht en dan ben je bang hem te gebruiken
 12. Renanim

  Nieuw speeltje

  Damn, mooi stuk gereedschap man! Bij wie heb je hem laten slijpen?
 13. De Titan: http://www.dumpstorehengelo.nl/x-bow-titan-kruisboog-compound-kruisboog-200-lbs Ik heb zowel met deze als met de Stinger geschoten. De laatste had mijn voorkeur. Schoot iets rustiger en lag fijner in de hand.
 14. Leuk dingetje. Heb er zelf ook 1. Heb er een kolf aan gemaakt van 40mm pvc pijp met t-stuk. Daardoor is hij ook wat makkelijker te spannen door het hefboom effect. Nog iets anders: persoonlijk zou ik het doel wat dichter tegen de schutting zetten. Nu heb je meer kans dat het pijltje er per ongeluk overheen vliegt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...