Ga naar inhoud

Renanim

Lid
 • Aantal items

  411
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Renanim

 1. Mensen, relax...ik had er nog een knipoogsmiley achter moeten zetten, want het was niet serieus bedoeld. Internet en interpretatie Neemt niet weg dat ik wel benieuwd ben naar de werkelijke reden om te stoppen.
 2. Jep, een methode om mensen hun emailadres te laten plaatsen zoals nu gebeurd...
 3. Ik heb sinds kort een Samsung S6. Maar ik heb dit niet op dit toestel ingesteld. Of staat dat met de nieuwere toestellen standaard aan? Want ik kreeg gisteren wel de NL alert melding. Bij mijn 'oude' toestel, de S3 moest ik het zelf instellen.
 4. Jammer dat je mij een negatieve kuddo geeft over mijn opmerking om kinderen leren om te gaan met bepaalde gereedschappen. (Wat jij opvatte als kinderen leren omgaan met moordwapens...). Terwijl je zelf een officier wil lekschieten.
 5. Mooie CRKT Ik heb zelf ook pouches van MFH. Geen topkwaliteit, maar als je het niet dagelijks stevig gebruikt voldoet het. Daarnaast heb ik pouches van Tasmanian Tiger en Condor, deze zijn van een aanzienlijk betere kwaliteit. Steviger gestikt en een betere rits.
 6. Precies. En daarom moet je ze als ouder leren omgaan met allerlei gereedschappen. (Ja mods ik weet het, maar dit is een heel dun scheidslijntje in dit topic).
 7. Ik ben al aardig bedreven in het slijpen van messen. Maar zou hier alround in willen worden dus ook schaatsen en scharen willen leren slijpen.
 8. Bruine aanmaakblokjes en Firesteel.
 9. @Communicator, you are so right... En vluchten? Geen denken aan! Al kom ik totaly fucked up uit de strijd, ik doe het voor mijn kinderen, voor hun toekomst...
 10. Weer een heerlijk staaltje symboolpolitiek van de heren en dames politici: http://www.volkskrant.nl/buitenland/eu-beperkt-verkoop-kalasjnikovs~a4188931/ Dit gaat dus niet om terrorismebestrijding maar puur om de EU burger nog meer te beperken in z'n vrijheid.
 11. Wat is iedereen toch lekker fucked up vandaag...gezellig
 12. De visie van Peter van Buren op de aanslagen in Parijs.... En omdat het voor sommigen blijkbaar teveel werk is om ff op een linkje te klikken: We gave up many of our freedoms in America to defeat the terrorists. It did not work. We gave the lives of over 4,000 American men and women in Iraq, and thousands more in Afghanistan, to defeat the terrorists, and refuse to ask what they died for. We killed tens of thousands or more in those countries. It did not work. We went to war again in Iraq, and now in Syria, before in Libya, and only created more failed states and ungoverned spaces that provide havens for terrorists and spilled terror like dropped paint across borders. We harass and discriminate against our own Muslim populations and then stand slack-jawed as they become radicalized, and all we do then is blame ISIS for Tweeting. [MOD] Gebruiker gevraagd bron link toe te voegen, gebruiker al offline, doe ik het even [MOD] Paris: You Don’t Want to Read This: http://wemeantwell.com/blog/2015/11/14/paris-you-dont-want-to-read-this/
 13. In mijn vriendenkring keken ze mij in het begin ook raar aan als ik vertelde dat ik een rugtasje met basic-gear in de auto heb liggen. Maar doordat ik met een paar eenvoudige argumenten kwam, zag je dat sommigen toch wat meer 'survivalspul' in hun auto legden. Toen ik mijn vriendin een half jaar geleden ontmoette, had ze gelukkig gelijk een 'aha! erlebnis'. De ideale vrouw dus
 14. @QuickFix ja dat heb je met die Tukkers die spreken een raar taaltje. Goat goan! (dit betekent: fijne dag)
 15. Deze 3000/1000 steen zou ik als beginner niet kiezen. Dit is een wat zachtere steen waardoor je de steen zou kunnen beschadigen. (Ik praat uit ervaring...) En let op als je een slijpstaaf neemt, neem dan de keramische en niet de diamanten want deze vernaggelen je snede (ja ik weet het, ik zie nog vaak genoeg professionele koks hun messen nog ff aanslijpen met zo'n diamanten slijpstaaf).
 16. Ik zou zelf de beitels slijpen op schuurpapier met daaronder een dikke spiegel of glasplaat. Omdat de slijpstenen door het slijpen met de beitels ongelijkmatig afslijpen vind ik dit persoonlijk jammer. Dan moet je ze weer vaker egaliseren waardoor ze snel dunner worden. Voor de messen zouden de stenen wel kunnen. Maar als ik je mag adviseren zou ik voor de stenen van Naniwa gaan. Kosten wat meer maar bij Knives&Tools hebben ze vaak mooie (combi)aanbiedingen. Of je gaat voor een geleide systeem van bv. EdgePro. Of DMT.... Het is allemaal erg persoonlijk. Ik heb veel verschillende systemen gehad en heb nu alleen nog de Naniwa's voor mijn keukenmessen en de EdgePro voor mijn zak-en outdoormessen.
 17. Leuk voorbeeld hoe je de pootjes kunt mod-en: http://test.bushcraftnederland.nl/index.php?topic=10881.0 Ik heb hem een pm gestuurd of hij er nog meer aan ge-mod heeft. Omdat ik er zelf iets van een as-lade en een rooster in wil maken zodat het vuur van onderaf meer lucht krijgt. Wellicht heeft iemand hier nog suggesties?
 18. Renanim

  Nieuw speeltje

  @Nickx je zult je verbazen maar ook dure messen komen soms redelijk bot en ongelijk geslepen uit de doos.
 19. Renanim

  Nieuw speeltje

  Dat is het dilemma ook. Je koopt een dijk van een mes. Maar hij is zo mooi dat je hem eigenlijk niet wilt gebruiken.
 20. Er wordt gezaagd aan de 'poten' van Merkel: http://nieuws.tpo.nl/2015/11/01/duitse-toppoliticus-duitse-grenzen-gaan-dicht-met-of-zonder-merkel/
 21. Ik zelf heb de pech dat ik ongeveer -6 heb. Ik draag dus harde contactlenzen waar ik ongeveer 5 jaar mee doe. Daarnaast heb ik een bril. Het nadeel daarvan is dat je continue door een kader zit te kijken. Ik kan hier heel slecht tegen omdat ik ook door mijn beroep als fotograaf erg visueel ingesteld ben. Ik heb wel eens zitten nadenken om mijn ogen te laten laseren maar dan moet ik eerst een maand met een bril lopen omdat mijn hoornvlies een geultje heeft door de harde lenzen. Die moet eerst weg zijn voordat ze kunnen laseren. Zachte lenzen is voor mij geen optie. Heb ik een paar keer geprobeerd maar ik krijg mijn zicht niet scherp. Ik werd helemaal leip van die dingen. Nu heb ik sinds een jaar ook een leesbril (+1) nodig. Deze zet ik echter niet te snel op want ik merk toch dat je ogen er na gaan staan. Dus maw. ik merk dat je ogen daardoor luier worden. Dus het verhaal van de 'theorie' klopt wel enigzins.
 22. Renanim

  Nieuw speeltje

  Haha...nu heb je een beest van een mes gekocht en dan ben je bang hem te gebruiken
 23. Renanim

  Nieuw speeltje

  Damn, mooi stuk gereedschap man! Bij wie heb je hem laten slijpen?
 24. China warns US against ‘minor’ incidents that could ‘spark war’ https://www.rt.com/news/320116-china-us-incident-spark-war/
 25. De Titan: http://www.dumpstorehengelo.nl/x-bow-titan-kruisboog-compound-kruisboog-200-lbs Ik heb zowel met deze als met de Stinger geschoten. De laatste had mijn voorkeur. Schoot iets rustiger en lag fijner in de hand.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...