Ga naar inhoud

Trooper

Lid
 • Items

  257
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Brabant
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Trooper's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

275

Reputatie

 1. 1. Regenponcho welke ook als Tarp te gebruiken is (ik weet niet meer of ik hem van prepshop.nl had of dumpstorehengelo.nl) 2. Sawyer mini waterfilter (prepshop.nl) 3. Light my fire fireknife (van bever meen ik) 4. goede rugzak (ik heb een stevige tas van Perry sport via marktplaats gevonden) 5. Cold Steel Kukri Machete (dumpstorehengelo.nl) 6. Thinsulate handschoenen (plaatselijke dumphal) 7. Hangmat (plaatselijke dumphal) 8. Softshell schoenen (bij anwb winkel) 9. Touw/paracord (kun je overal wel vinden) 10. Esbit brander (dumpstorehengelo.nl) Ben met meer dingen wel heel erg blij maar heb de dingen die ik kado heb gekregen er nu uitgelaten.
 2. Al zie je sommigen op youtube reviews doen met een 80lbs kruisboogpistool die toch denken dat je kleine dieren er wel mee kunt hebben. Ik denk dan zelf aan gevogelte. Ook is aangetoond dat je er mensen mee kunt uitschakelen (als dat nodig is ter zelfverdediging uiteraard). ze kunnen dus wel nuttig zijn.
 3. Tekentang zit in de EHBO-kit zoals vermeld. Genoeg materiaal mee om strikken/vallen te zetten.
 4. Ik heb zelf ook de Sawyer mini en zuiveringstabletten maar wil er niet afhankelijk van zijn. Daarom wil ik zelf een filter kunnen maken en heb in sommige tassen ook materialen gedaan die me daarbij helpen en de boel makkelijker maken.
 5. Ik zal voor je duimen dat je uitgekozen wordt. houd ons op de hoogte.
 6. Voor mij idd niet prio 1 omdat je ook een waterfliter zelf kunt maken met dingen uit de natuur (heb er wel hoor). Dus zeker wel filteren maar niet per se met een gekocht filter. Tja bommetje op je voorraad is pech hebben maar wat als je waterfilter daar nou ook bij ligt!!??
 7. Ik vind de filter ook niet het allerbelangrijkste (al heb ik er zelf wel en is het verdomd makkelijk), maar heb je wel de kennis om aan goed water te komen? Anders zou ik dit wel snel oppakken. Lees dan bijvoorbeeld eens over de manieren verdamping, transpiratie, bomen tappen en eigen waterfilter maken. Zijn na het simpel opvangen van regenwater en smelten van ijs/sneeuw toch handige dingen om te weten.
 8. Ja er bleef maar weinig over van die deelnemers. Ze laten wel goed zien wat weinig eten/drinken met je doet.
 9. Heb op youtube de Engelse versie gezien. seizoen 1 vond ik nog gaan en was wel interessant. Bij seizoen 2 ben ik op gegeven moment afgehaakt. Deelnemers krijgen van tevoren nog een korte survivalcursus en men weet precies hoe je krokodillen moet vangen, vallen moet zetten etc etc. Het is wel wat heftiger dan bijv. expeditie robinson want er zijn er toch wel wat in elkaar gezakt etc en ze krijgen alleen voor de eerste dag wat water mee en een vuurboog en 3 machete's en messen en wat vishaken. Uiteraard hebben ze ook filmmateriaal mee en in seizoen 2 met name zie je toch ook dat ze aardig wat ehbo-materiaal hebben. Er spoelt ook wel heel erg veel aan op het eiland. Na een aantal afleveringen van seizoen 2 te hebben gezien hoop ik wel dat de vrouwen van Nederland wat slimmer zijn. Ik zou in ieder geval niet na 2-3 weken zonder voedsel varkentjes als huisdier gaan houden! Zo maken ze nog wel meer briljante keuzes.
 10. @Davena die kompas truc kende ik al wel maar ik zag dat het helpt tegen stroom!? Helpt dat echt? Weet niet of je daar ervaring mee hebt of @Bla Bla me dat kan vertellen. Vind die ritssluiting ook wel een goede oplossing en moest gelijk aan mijn schoonvader denken die laatst zijn knoop van zijn broek verloor, die had er toen goed ene kunnen gebruiken. haha
 11. @apex bedankt voor je inbreng. De walkie talkies zijn bij de mensen waarmee gecommuniceerd moet worden (en ook 1 bij mezelf uiteraard). Die paddenstoelen zijn inderdaad verdomd lastig en ben ook nog niet zo ver dat ik die zomaar ff ga oppeuzelen. Het determineren van dingen in de natuur is nog niet altijd even makkelijk. Heb zelf van alles opgezocht en nagevraagd over eten uit de natuur en breng alle bruikbare informatie bij elkaar en gaat mijn tas in. Het zijn voornamelijk dingen over hoe ik aan me eten kom en van welke dingen ik zeker moet afblijven/oppassen. Daarnaast nog wat handige survivaltips over vallen zetten, water vinden en drinkbaar maken, shelters maken, omgaan met extreme kou etc. Wat betreft de vaseline is het een klein blikje wat ik mee heb en ben bekend met de wattenbollen. Die gebruik ik soms hier ook om fikkie te stoken. char cloth maken heb ik zelf nog niet gedaan maar weet wel hoe het moet. Ga ik binnenkort maar eens doen. Vind een spiegeltje wel een hele goede tip voor als je een wond hebt op een vervelende plaats. Ook al zijn we waarschijnlijk met meer personen denk ik toch dat ik die erin ga gooien. Waarom zou jij kniebeschermers er in doen? Puur voor je zithouding te verbeteren bij bijv de vuurboog of heb je er een andere reden voor?
 12. Wat ik zelf doe is het zware bovenin tegen me rug en de lichtere dingen aan de onderkant. Verder alle straps goed aantrekken zodat je tas goed op zijn plaats zit en niet schuift tijdens het lopen (met name als je wilt gaan rennen merk je dat).
 13. heb zelf gewoon paracord gebruikt maar heb ook zo'n horloge zeg maar
 14. Ik heb er zelf zo ene als deze: Ook heb je in sommige sluitingen weer fluitje of firesteel ofzo inzitten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...