Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Alle activiteit

Deze stream updatet zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. Bron: AD Enorme aantallen tests worden al wekenlang in het vooruitzicht gesteld. Maar ondertussen gebeurt er niets; we testen nog steeds ongeveer 4000 tests per dag en je moet hemel en aarde bewegen om überhaupt getest te worden.
 3. Bij ons in de supermarkt is bloem en meel al sinds Hamster-donderdag uitverkocht. Gelukkig voldoende op voorraad voor de komende 3 weken. Tip mijnerzijds, probeer ook te oefenen met broodbakken zonder broodbak machine. Die machines zijn reuze makkelijk natuurlijk, maar zonder stroom heb je er niets aan of als ze kapot gaan. Zelf brood kneden en bakken in een oven, of boven (of in) een vuurtje is erg fijn en handig om te kunnen. Succes, O.
 4. Vandaag
 5. En zo zie je maar, we hebben het niet in de hand. We bereiden ons voor, of houden rekening met bepaald situaties en uiteindelijk kom je voor het voldongen feit van dit virus te staan en de maatregelen die afgekondigd worden. Hoe anticipeer je daarop en hoe is je voorbereiding hierop afgestemd. O.
 6. Ook wij hebben al jaren een moestuin op een volkstuin complex, en sinds vorige maand ook in eigen tuin weer een stukje van zo'n 10m2. Dit laatste puur als extra omwat aan huis te hebben zoals snelgroeiende groenten als spinazie, snijbiet, kruiden en wat specifieke zaken zoals citroengras. Om een gezin te voeden heb je ongeveer 80m2 nodig, dan zou je volledig in groente en fruit moeten kunnen voorzien door het jaar heen. Het belangrijkste voor een moestuin, zeker in dit soort tijden, is dat je alleen datgene verbouwd wat iedereen lekker vindt. We weten niet hoe de toekomst eruit gaat zien en hoeveel waarde zo'n tuintje gaat krijgen, maar wij verbouwen alleen datgene wat mijn kinderen echt lekker vinden. Je steekt een hoop energie in je tuintje en dan is het fijn dat iedereen het eten eruit ook waardeert. Succes! O.
 7. Na de persconferentie gisteren nu een uitgebreid artikel in de Volkskrant over het leven na de eerste golf, met div epidemiologen aan het woord: Nederland na de lockdown: ‘Dit wordt het grootste experiment dat we ooit hebben gedaan’ https://www.volkskrant.nl/a-b525ac91 - Waarschijnlijk de scholen het eerste weer open - Vergeet alle evenementen voor onbepaalde tijd - Vergeet vakanties voorlopig maar en zeker in het buitenland - Veel economie moet lokaal blijven: alleen in eigen stad of regio uit eten of naar het theater - Lastige scenario's voor het ov, moet je mensen gaan vervoeren op reservering? 'Veel fietsen naar je werk' Etc (edit) En laten we niet vergeten, wat we ook doen, welk scenario we ook volgen, de druk op de zorg zal in alle gevallen nog heel lang enorm hoog blijven. Het blijft gaan om balanceren zodat de capaciteit in de zorg toereikend kan zijn...
 8. Vanaf 10:10 Patroon van veld-hospitalen lijkt volgens Eric een voorbereiding op het verspreiden van vulkanisch as vanuit de Long Valley Caldera, via oostelijke windstroom.
 9. Ik heb bij het bevoorraden nu extra aandacht geschonken aan dingen die van ver komen en waarvan ik verwacht dat daar een schaarste in zal komen. Ze zijn niet een eerste levensbehoefte maar maken het wel aangenamer: peper, kaneel (en verdere kruiden), cacao en henna (haarverf). Mischien weet iemand anders nog een paar tips in deze richting? Ik heb al jaren een groentetuin in mijn voor- en zijtuin. Is heerlijk en leuk maar levert te weinig om 3 mannen constant mee te voeden. Behalve zoetzuur vinden de mannen (mijn) gewekte groenten niet lekker dus dat hoef ik niet meer te doen. Wel maak ik altijd veel jam maar het fruit moet van de markt komen. Van mijn 10 aardbeienplanten, 20 frambozenstruiken en 2 aalbessen komt niet genoeg. Wil je echt al je groente zelf kweken heb je toch echt wel een stukje grond nodig, zeker met koolplanten, aardappelen en uien voor een heel jaar. Wat ik doe is meer voor bijvoederen 🙂
 10. Over subsidie voor e-health, een stimuleringsbedrag van 23 miljoen! https://www.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2020-20748.html
 11. Kan gebeuren 😘. Ik zal het bericht opnieuw plaatsen, met veel quotes want de info is na 2 dagen niet meer te zien.
 12. Dank je wel voor je medeleven. We hebben er beiden naar gevraagd maar zoals verwacht werd dat afgewezen. Het is overduidelijk dat je of 70+ moet zijn of eerst half dood ligt te gaan voor ze je willen testen. En zelfs dan kan het nog zijn dat men je niet wil testen. Heb er via dit forum al zoveel over gelezen. Onze regering pakt het in mijn ogen nog totaal niet goed aan.
 13. Gisteren
 14. Ik vond dit kanaal een tijdje terug, van een psycholoog, in verband met een mogelijke NTHE (near term human extintion) hospice chats. Dit is klimaatgericht. https://www.youtube.com/channel/UCz4h_BJrAaDmnp6yUeabfYQ Basically is er Peter Miller, en altijd een andere gast, die dan samen deze topic verder exploreert naar mogelijke relevantie toe.
 15. Voor wie dat nog niet heeft gedaan, aanrader om naar Jinek te kijken zeker m.b.t. de uitspraken van Feike Sijbesma t.a.v. de COVID-19 app.
 16. Precies dit. Na al die jaren zorgvuldig plannen, toch enkele minpunten ontdekt waarop ik nu moet anticiperen. Dit is echter nog wel te doen. Het lastigste vind ik dat ik tegen mijn principes in (werk gerelateerd) toch mijzelf in de maatschappij moet plaatsen. Ik had graag gezien dat dit een bewust gekozen keuze was, doch is dit het echter niet volledig. Hier houdt ik nog wat mijmeringen over....
 17. martin

  Zevenblad

  Ik heb ooit eens een blikje water getest wat een beetje over de datum was. https://www.preppers-shelter.nl/forum/threads/preptest-blikje-bronwater-15-jaar-over-de-tht.1518/ Het was de meest langdradige post die ik ooit heb gemaakt en ik heb er geen spijt van.
 18. “Het coronavirus wordt niet doorgegeven via klinken, gsm’s, afstandsbedieningen, katten of in kapsalons of winkels. Het gevaar op besmetting bestaat vooral als mensen urenlang samenzijn in een enge ruimte.” Dat stelt de Duitse viroloog Hendrik Streeck na onderzoek in de regio Heinsberg nabij Sittard." https://m.hbvl.be/cnt/dmf20200401_04910262/virus-niet-overdraagbaar-via-voorwerpen
 19. Omdat nu veel mensen sterven die gered hadden kunnen worden wanneer de medische wereld niet per se vast wil houden aan lange tests van medicijnen. Special voor dit middel is dat imo meer dan onzinnig omdat het een wel bekend medicijn is, zonder noemenswaardige risico's wanneer het slechts korte tijd gebruikt wordt. Wanneer dit naar buiten komt cq bevestigd wordt, dan kun je stellen dat door de terughoudendheid van de medische wereld honderden of duizenden mensen omgekomen zijn. PS: Ik had het bovenstaande nog moeten ontscherpen met "indien", "als bevestigd wordt", "mogelijk" etc. Ik hoop dat iedereen er dat even bij wil denken.
 20. Hartelijk dank @OBL-Rien wat je tot nu hebt kunnen doen, alle begrip dat je even minder tijd aan het forum kunt besteden.
 21. Ik begrijp uw punt maar vind de situatie waarin we nu zitten toch van een andere orde dan de 'normale huis tuin en keuken kwaaltjes googlen'. De goedkopere saturatiemeters zijn juist bedoeld voor thuisgebruik (o.a. te koop bij thuiszorginstellingen), net zoals bijvoorbeeld veel hartpatiënten regelmatig zelf thuis ter controle de bloeddruk meten met een goedkopere bloeddrukmeter. Er verschijnen de laatste tijd steeds meer berichten in de media waarin wordt gesproken over 'stille hypoxemie'; bron: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/op-de-ic-gaat-de-coronapatient-in-een-paar-uur-van-een-redelijke-toestand-naar-ademnood~bc4e6e9f/ Ik heb een digitale koortsthermometer in mijn medicijnkastje liggen. Ik voel heel goed aan wanneer ik koorts heb maar het is wel zo prettig om te kunnen meten of het 39,5 of 40+ is. Waarom zou het dan onverstandig zijn om ook thuis de zuurstofsaturatie te meten en de huisarts te bellen wanneer deze onder de 90% zakt. Het kan misschien net het verschil maken tussen extra zuurstof of aan de beademing... bron: https://www.linda.nl/nieuws/interview/lydia-voorkamp-huisarts-corona/
 22. Ik ken mensen, waar rond de 90% hun normaal waarde is. en dat daar geen extra interventies nodig zijn. (en dat is wat anders dan dat het normaal is.) Maar de de boodschap is, de waarde op zich zelf zegt niet veel. Zelfs niet bij Corona. wel als je langdurig een patiënt moet bewaken, maar als zelf monitoring is het grappig, maar dan kan je je geld beter in andere zaken steken. Maar er zijn nog genoeg patiënten monitoren te koop om mee te hobbyen. en eigen echo-apparatuur. Maar investeer in PBM en hygiene, en goede training daar doe je concreet wat mee. Dan heb je een saturatiemeter niet nodig. Ik ben er niet op tegen, als je alle preps al op orde hebt, dan is misschien een leuke gadget. Net zo goed, dat je nooit genoeg messen kan hebben.
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...