Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

 1. Gisteren
 2. Enki

  Vooraad

  Uhm, een ICBM mag je dan best zien, je doet er helemaal niets aan. Van lancering vanuit Rusland tot detonatie boven Europa is een kwestie van minder dan een half uur. Neerschieten is geen optie, daar hebben we simpelweg de technologie niet voor. Daarnaast zijn grote steden helemaal geen interessante primaire doelwitten in een kernoorlog, maar wel de perfecte secundaire doelwitten. (In de 1e fase van een all-out kernoorlog zijn steden geen doelwitten, je focust dan op de militaire doelwitten van de vijand en probeert er zoveel mogelijk uit te schakelen zodat een tegenaanval zo beperkt mogelijk is; pas als die 1e fase gelukt is ga je dreigen "geef je over of je steden volgen"). Voeg hier de mogelijkheden voor EMP kernwapens aan toe en met een tiental kernwapens sturen ze heel Europa en de USA terug naar de middeleeuwen, deze kernwapens detoneren op grote hoogte, geven nauwelijks radioactieve straling/fallout, maar de EMP vernietigt op z'n minst het volledige stroomnet. Om dat te repareren is simpelweg niet mogelijk op korte termijn, daar gaan in het gunstigste geval meerdere decennia overheen. (De grote transformatorstations hebben momenteel al een levertijd van meer dan een jaar, er is geen capaciteit om er tientallen tegelijk te bouwen, met de huidige infrastructuur. Na een EMP is er geen stroom meer, gevolgd door het instorten van de economie en alle overgebleven infrastructuur en de levertijd van zo'n transformatorstation zal dus eerder richting "nooit" gaan). Of je nog rond kan lopen in de grote steden na een kernoorlog is dus niet echt een relevante vraag; na een kernoorlog zijn steden binnen enkele dagen onbewoonbaar, of het nu door straling is of door het compleet falen van alle infrastructuur maakt weinig uit. Wil je enige kans maken, is het platteland de enige optie; enkele weken schuilen in een bunker verhoogt je kansen exponentieel (niet alleen wat betreft de straling/fallout, maar vooral ook wat betreft de wanhopige mensenmassa die alles doet om te overleven). Ik zit in ieder geval liever onder m'n 2.5m betonnen dak en achter de 10cm dikke stalen deuren van m'n bunker, dan in welke stad dan ook Maar even voor de duidelijkheid, nee, ik ben niet bang voor kernoolog; al zie ik 't wel als een risico wat helaas toeneemt. Mocht het gebeuren dan zien we 't wel, ik kan er niets aan doen en ook geen minuut van wakker liggen. Satellieten kapot schieten is een optie; GPS (en andere GNSS zoals Galileo en Glonass) uitschakelen is iets waar vooral de civiele wereld veel last van zal hebben, maar verder geen mega risico; er zal niemand direct dood door gaan, Internet zal er niet door plat gaan en het stroomnet heeft er ook geen last van.
 3. Het punt is vooral het inschattingsvermogen. Veel honden reageren vanuit verdediging, bijvoorbeeld van hun territorium. In dat geval kan het de oplossing zijn om er ruim omheen te lopen en weg te kijken. Heeft een hond al besloten dat die overgaat tot aanval dan moet je daar dus op reageren, dan werkt rustig weglopen niet meer. In dat laatste scenario kan je denk ik het beste de hond ervan proberen te overtuigen dat jou aanvallen een slecht idee is door je groot te maken en te schreeuwen. Doe je dit op het moment dat de hond nog geen aanval ingezet heeft, dan ben je olie op het vuur aan het gooien en kan het dus juist een aanval veroorzaken. Ik zie het afbluffen dus wel echt als een laatste optie. In onze straat wonen bijvoorbeeld twee straathonden, flink formaat kuddebewaker. Deze blaffen en lopen een stukje met mensen mee maar hebben nog nooit gebeten. Laatst dacht iemand dat het een goed idee was om ze 'even te laten zien wie er de baas is'. Ik heb de beste man (inmiddels trillend als een rietje) toen snel mijn tuin in moeten trekken en de honden moeten kalmeren want dit werd echt heel link, terwijl dit normaal hele kalme honden zijn. Conclusie van de beste man was dan ook dat de honden vals zijn, wat niet het geval is als je niet als een wilde hun territorium in komt brullen. Dus gewoon om mee te geven er is niet één antwoord op hoe je moet dealen met honden. Brullend hun territorium in walsen is in ieder geval niet aan te raden...
 4. Top, ben benieuwd. Plaats je wat foto's wannneer die klaar is?
 5. Afgelopen week
 6. Tharifas

  Vooraad

  Voor interesse, en een generale blik: https://nuclearsecrecy.com/nukemap/ Voor accuraatheid zijn er zeer veel analyses en studies die online kunnen worden opgezocht. Oude handleidingen van de Koude Oorlog vanaf beide kanten zijn allemaal interessant referentie-materiaal, vooral omdat de zwaarste bom die daarin wordt besproken (de Tsar Bomba) is ook de zwaarste bom die nu in enige hoeveelheid aanwezig zijn (volgens Rusland, China en de VS zelf, logistiek gezien zeer onwaarschijnlijk dat ze grote hoeveelheden simpelweg hebben liggen). Deze bommen zijn ongeveer 50-100 Megaton, en toentertijd werd er ook al zeer veer onderzoek gedaan naar hoe je zo'n explosie overleefd. Moderne wapens liggen ergens rond de enkele megatonnen, niet veel hoger dan 1 tot 5. Als je de eerste klap weet te overleven (iets waarschijnlijker dan je denkt, er waren mensen die op nog geen 500 meter van de bom in Nagasaki waren en het overleefden en zelfs boven de 90 jaar kwamen) en je daarna na de zwarte regen 2-3 weken binnen blijft heb je een grote kans om de bom en fallout te overleven. Je voorbereiden op de eerste klap is zeer moeilijk en zelfs als je het doet met een hermetisch afgesloten bunker onder je huis kan je niet altijd thuis zijn om direct de kelder in te gaan. Het beste is om (als je je wilt voorbereiden op een leven na een nucleaire oorlog) te focussen op een manier om de fallout te overleven. De eerste week zal ongeveer 99% van de straling wegvallen (klinkt als een hoop, maar nog steeds zeer gevaarlijk), en de tweede week gaat het naar 99,99% (nog steeds oncomfortabel, maar veilig genoeg voor zeer korte externe activiteiten zolang je goed oppast en je geigerteller/stralingsmeter in de gaten houdt. P.S.: Zwarte Regen is radio-actief besmette en ge-ioniseerde stof dat door een nucleaire bom wordt opgeblazen en geactiveerd en daarna door het grote temperatuur verschil en verdampte water naar beneden komt als een zwart-gekleurde regen. Dit is meestal het meest dodelijke gedeelte van een nucleaire bom en directe periode daarna, en ook hetgeen dat het snelst wordt onderschat.
 7. rijst vacumeren in vacuüm zakken is ........... rijst prikt gaatjes in het plastic met gevolg weg vacuüm...
 8. jammer dat draadjes dood bloeden....... zou en hele leuke draad zijn om te lezen. ik zelf werkte met desem ik kweekte deze met rogge meel en langzaam overgaan op tarwe. smaakte altijd lekker brood met een zuurtje. vooral vloerbroden gebakken of laten rijzen in een speciaal rieten mandje. omkeren op bakplaat en aan de bovenkant insnijden met en scherp mesje. kan ook in een gietijzeren pan in en oven. je kunt vele toepassingen vinden om desem brood te vormen.
 9. 11 cent duurder bij AH (3,69) dan bij Jumbo (3,58) kan aardig oplopen als je groot inkoop.
 10. Hi dankjewel! Ik ga hiermee aan de slag om iets leuks neer te zetten!
 11. Hmmm ja, de centrales hebben gescheiden systemen, was me even ontschoten.. Als je de kans krijgt voor zoiets, altijd doen! Echter het concept vindt ik persoonlijk onzin, ik ben er niet zo bang voor. En als hij valt zal de straling niet zo ver reiken. Ik denk niet dat putler een tsaar zal laten vallen op Amsterdam, eerder iets van 1 tot 5 kt. Als hij Amsterdam al bereikt. Ik denk ook dat onze verdediging linie hem al lang al gezien heeft. En in Polen al gespot zou zijn. Ect. Echter.... Putler heeft al bewezen om satellieten uit de ruimte te kunnen schieten, daar zijn we wel van afhankelijk, dacht ik. Maar stel nu we zien hem dus niet en er knalt er eentje in het centrum van adam, tot hoe ver en hoe lang blijft de straling dan? Betere doelen zijn de harskamp, eindhoven, den helder en rotterdam, allen militair belangrijke doelen. Wat zal de verwoesting zijn van een 5kt in een straal van? Wat zal de straling zijn in een straal van? Hoe lang zal het aanhouden, voordat je daar weer lopen mag? Ga ik inderdaad eens doen, er zijn toch nog wel wat vragen open. Maar mn geiger teller verkoop ik niet... Mvg
 12. Enki

  Vooraad

  Om te kopen bedoel je, neem ik aan? Of het hele concept!? Wat kopen betreft, dat ligt natuurlijk geheel aan de prijs. Als het je lukt om, zoals wij, een voormalige overheidsbunker te kopen voor een hele leuke prijs, dan is het het absoluut waard (zeker omdat wij die van ons primair zakelijk gebruiken, het prep stuk is een leuke extra).
 13. Petroman

  Vooraad

  Als ik jou was zou ik die oude studie boeken maar weer eens opzoeken. Ik zou daarna snel een vliegtuig pakken naar Japan: daar hebben ze nl. een probleem met radioactief besmet water uit een centrale.
 14. bij het inmaken van mijn all american 921 vul ik de canner vol met potjes water. (aftoppen) ik wil zeggen omdat deze met het proces mee doen wordt het water gesteriliseerd. de temperatuur is ver boven de 125 graden geweest op 90 minuten lang. de potjes gebruik ik weer om thee of koffie van te zetten. je zie wel een laagje kalk op de bodem zitten.. ik denk dat nu het kalk ook uit het water is. voorzichtig uitschenken.
 15. Nadeel is dat er dan ook een soort kooi omheen moet maken net zoals bij de ibc. Behalve als je iets per se in een maat wil krijgen die niet te koop is is het heel onpraktisch en duur om zelf iets te bouwen. Ben trouwens wel benieuwd wat die andere manier is
 16. Wel onzin. Blijkbaar heb je het nooit uitgeprobeerd of zelfs maar bekeken. Ga jij lekker in je kelder solderen. Ik gebruik mijn IBC containers wel.
 17. Alle materialen, mineralen, stoffen, gassen, vloeistoffen ect houden straling in een bepaalde mate tegen. Beton is een van de slechtste 3 meter dik moet je muur/dak zijn. Water heeft als voordeel dat het nagenoeg geen straling opneemt en heel erg snel verarmd. Water moet je ook hebben om te drinken. een slab lood wat ook heel goed schijnt te zijn tegen straling, heb je alleen wat aan als je ook de spullen hebt om er projectielen van te maken(afgezien van de prijs) Karton van 50cm (oftewel 100 laags gemiddeld golfkarton) persen tot 25cm zal wel goed warmte isoleren. echter de vocht absorptie van het materiaal zou ik vraag tekens bij gaan zetten.(je wilt geen leef vocht in je constructie hebben) In welke mate papier/karton/hout radioactiviteit tegen houd durf ik je niet te zeggen. Wat wil je dat ik bewijs....dat het koelwater van een reactor niet hergebruikt wordt? Hoe de opbouw van een kern centrale in elkaar steekt?😁 Dat mn oude studie boeken het beter weten als google?😇 Staal/ijzer schijnt ook met 10cm dikte goed te werken, maar dit weet ik niet meer zeker. Huiswerk genoeg, graag hoor ik je reactie en je bevindingen. Mvg Igor
 18. Zekers, en niet echt duur, aanhanger achter de auto. Tis wel een hele goede oplossing, regenwater pijp erop, filter eraan en gaan. Echter in mijn geval en met de verbouwing waar ik nu mee bezig ben heb ik het even anders gedaan(-:
 19. Een soldeerbout van 50 tot 100 watt en wat oefening is genoeg. Of een houten bak met pvc/epdm folie erin(drukloos) Of koop zo een bak.. Geen onzin voor een normaal persoon
 20. kan je net zo goed zoiets (https://www.tankkopen.nl/ibc-container-zwart-op-houten-pallet-professioneel-gecleand.html?gclid=CjwKCAiA_vKeBhAdEiwAFb_nrW27hugnL5t7WfmaDyolECQQfjHrjiXQr_yFxtil5bGIFfnXVpQtIBoCw7UQAvD_BwE) kopen
 21. Totale onzin voor de normale persoon. HDPE zal je moeten lassen. Dat is speciaal werk en zal zeker in je kruipruimte nooit gebeuren. Kom svp met realistische oplossingen of ideeën. Oh ja ik weet dat het in de vijverbouw ook gebruikt wordt maar dan alleen als bekisting en altijd met een voorgevormde vijverfolie.
 22. Eerlijk gezegd ken ik de hdpe platen niet, ik probeer er achter te komen. Bedankt @just me igor voor je berichtje.
 23. Ik heb 1 maand geleden precies de vraag van dit topic getest. Het jaarlijks verversen zie ik ook niet zitten. En als je met een sawyer vanuit een beek kan drinken, dan moet oud kraanwater toch zeker kunnen. Heb een jerrycan met kraanwater van 10 liter. 5 jaar in garage gestaan. Heb de sawyer waterfilter er achter gezet en helemaal opgedronken. Het proeft normaal en ben er niet ziek van geworden.
 24. Onzin. Denk alleen maar aan het feit dat antennes, om het even welke en waarvoor, altijd op hoge plekken staan dan wel zelf hoog zijn. Correct, te lang en te veel in de zon zorgt ervoor dat de uv-straling en infra rood je huid verbranden. Het vermogen van en voor een telefoon is daarvoor te klein. Onzin: stel iemand belt je. Dan wordt dat signaal verzonden en verzonden ook al heb je dat ding niet bij je. radio en TV golven zijn ook continue aanwezig net zoals kosmische stralingen. Je DNA gaat er alleen aan als je enorm hoge vermogens ondergaat en of soort straling. bv cesium zoals dat van de week zoek was in Australië. En die cylinder was 6 bij 8mm (milimeter).
 25. straling verloopt via de grond... Teveel straling, daardoor verbrand je. Zonder smartphone sta je niet continue onder straling. Denk dat af en toe een kleine portie straling, niet leads to mutaties in je dna.
 26. Honden kijken naar hoe groot en sterk je bent, en hoe groot en sterk hij is. Is het de moeite waard om hem aan te vallen? Een hond wilt aanvallen en zelf geen schade eraan over houden. Ook energie is voor hem belangrijk, dus als hij jou kan wegjagen door naar je te blaffen; dan doet hij dat. Als een hond naar je blaft en je neemt geen afstand, dan kan hij jou nog weleens aanvallen. Maak jezelf groot, schreeuw en sla en trap van je af. Als het echt niet anders kan, omdat hij jou beet heeft in jouw arm; ga op de grond liggen, verslap, draai je gezicht van hem weg, doe als je dood bent, wees stil -maak geen geluid-.. Hij laat los en loopt van je weg. Heb dit weleens meegemaakt en dit werkt. Leer goed de kalmerings- en stress signalen van je hond te kennen. Raak de hond niet aan, laat hem aan je ruiken. Als hij met zijn rug tegen je rug schuurt, of met zijn snuit toestemming geeft om hem te aaien; doe dit dan ook... Lekker achter de oren, over de onderrug.. Honden en kleine mensen is gevaarlijk, want die staan op ooghoogte en honden ervaren dat als bedreigend.. Als je door twee of meer honden wordt aangevallen, dan heb je een groot probleem. Die gaan dan ook echt voor de kill. Bovenstaande tips helpen daar niet bij. Misschien dat zij ophouden met je, als je doet alsof je dood bent.
 27. Petroman

  Vooraad

  Kan je dat ook "bewijzen"? Ik kan ook schrijven: 50cm karton, samengeperst tot 25cm voldoet.
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...