Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream updatet zichzelf

 1. Vandaag
 2. Ik ben opgegroeid in het gebied dat in 1953 onder water stond. Dat heeft gezorgd dat ik mij heel erg bewust ben van de kracht van water (en dat je er een als het even kan gewoon niet te dicht op moet zitten) Bij het kiezen van een woning heb ik gehamerd op ergens boven NAP en wat we aan voorraad hebben, ligt iig niet in de kelder. Is dat het soort 'preppen' waar je op doelt Tracy? Zelf vind ik het lastig onderscheid te maken tussen 'preppen' en gezond verstand gebruiken namelijk. Ik heb ook geen boot of zwemvesten ofzo, dus om nou te zeggen dat ik echt volledig voorbereid ben op een overstroming.... Maar ik heb er wel rekening mee gehouden.
 3. Gisteren
 4. Goeiedag, Nieuw op het Forum, me net ook voorgesteld, en al meteen een vraagje aan de leden hier. Ik heb een Petroleumkachel bestel. Een qlima, zal een dezer dagen arriveren als goed is. Gewoon een met kous, wel een dubbel brander. Vandaag wel alvast wat petroleum gekocht, 76 liter. Zit in jerrycans nu. Ik heb geen garage, wel een schuur maar daar word het best warm in wat niet goed is voor petroleum wat ik zo gelezen heb. Dus wil het in de kruipruimte gaan bewaren, vroeg me af of dat gevaarlijke situaties kan gaan geven. Of dat dat geen kwaad kan. Alvast bedankt.
 5. Afgelopen week
 6. Dit forum?! Op Telegram zijn er groepen. Ik heb gemerkt dat op de groepen met de wakkere ook aardig wat preppers zitten.
 7. Ik heb een aantal pakken seven oceans. Ook een voorrad met ingeblikte maaltijden en roggebroden van de preppershop. Dit heb ik aangevuld met wat winkel, pindakaas, blikken soep en gedroogde noedels. Ik heb het niet uitgerekend, maar samen met wat in onze keukenkasten staat is het ongeveer genoeg om een maand comfortabel te kunnen overleven met zn tweeen. Het is geen gigantische voorraad, maar het lijkt me genoeg voor realistische situaties
 8. Goeie! Ik kan daar wel mee leven denk ik als bug out optie. Is dan echt overleven. Bug in denk ik meer aan blikvoer en pasta enzo. Hoe heb jij dat?
 9. Ik moet je wel echt waarschuwen. Koop eerst 1 pak nrg5 om het uit te proberen. Het is namelijk echt niet te eten. Had zelf om te proberen een pak seven oceans en nrg5 gekocht om te zien of er veel verschil in zit. En hoewel seven oceans heel droog is smaakt het nog best lekker. Maar van nrg5 kon ik geen enkele hap wegkrijgen. Zoals de reviews zeggen; het smaakt naar zaagsel en zand. Het grote verschil is ook dat ik mijn voorraadje seven oceans gewoon opeet als hij over datum is. Het is namelijk een prima tussendoortje. Vind ik minder zonde dan de nr5 weggooien Die 5 jaar is wel een tenminste houdbaar tot in hele slechte omstandigheden. Ik zou het met gemak opeten als het daar een aantal jaar overheen gegaan is als het in mijn huis heeft gelegen.
 10. Hahaha, ik moet al lachen terwijl ik dit typ, maar here goes nothing. Zijn er dating apps of sites met gelijkgestemden? Alleen is ook maar alleen, en het lijkt me wel zo handig als je op dezelfde lijn zit met iemand. Iets met snel voor wappie worden uitgemaakt 😂 Thanks!
 11. Thanks! 5 jaar vind ik te kort, dus ik sla Seven Oceans over. Ik zit net te Googlen, NRG-5 is ook onder dit soort omstandigheden lang houdbaar dus daar blijf ik bij denk ik. Ben nu vooral benieuwd of water in pakken en ander blikvoer dat ook is
 12. Seven oceans, het broertje van nrg5 wat wel goed te eten is, is ontworpen voor op reddingsboten. Dus ook warm vochtig klimaat. In slechte omstandigheden zou dit op zn minst 5 jaar mee moeten gaan. Hoe het met droog/ingeblikt voedsel zit zou ik niet weten, ben benieuwd
 13. Hi, Ik woon flink onder NAP (laagste punt... 🙄) en wil een voorraadje aanleggen. Zal dan op zolder moeten zijn. De temperatuur kan daar echter best wel oplopen in de zomer. In hoeverre is dat schadelijk voor de voorraad? Vooralsnog alleen pakken water en high calorie repen, maar wil dat uit gaan breiden. Ook weer niet té, want het idee is wel om met een jaar of 5 te verhuizen. Dus basic voorraad en focus op bug out bag tot die tijd. Hebben jullie tips? Ik ben heel nieuw 🙂 Bedankt!
 14. Tegen hoog water zou ik de optie : boomhut onderzoeken. Of de zolder leefbaar maken. Ik zou even niet weten wat voor natuurrampen in NL (aanname) een meerdaagse schuilplek nodig maken. Ik denk een windhoos, veel wind en regen kunnen je huis aardig slopen. Een overmatig stevige schuur (betonnen doos) is dan ook een optie. Schuur sluit je dan aan op alle nutsvoorzieningen. Je nieuw te bouwen huis voorzie je natuurlijk ook van een afsluitbaar riool (terugslagklep).
 15. Het ligt er natuurlijk ook aan wat je precies wilt beschermen. Je zou ook de spullen die je wilt beschermen in een metalen kist kunnen stoppen.
 16. Eerdere
 17. Ben ik zeer benieuwd hoe je je dat voorstelt. Aangezien de prof. bunkers bv defensie bunkers toch aardig wat voorzieningen hebben moeten aanbrengen.
 18. Het idee is om enkele dagen bescherming te kunnen bieden aan (natuur)rampen. Een EMP had ik hier niet in meegenomen, sterker nog, ik leer pas net wat het is, maar lijkt me een goede om mee te nemen en dus geen permanent leidingen of kabels naar de kelder te leggen. Een Faraday kooi aan de binnenkant plaatsen zou ook nog kunnen zonder teveel moeite.
 19. Wat ik heb gelezen is dat, behalve als je tientalle meters ondergrond zit, je een faraday cage nodig hebt om een emp af te weren. Aangezien een kelder, over het algemeen, telefoonsignalen nauwelijks verstoort lijkt het mij ook dat deze al helemaal geen emp tegen zou houden
 20. Volgens mij schrijft hij dat het een prefab kelder is/wordt. Dus geen schuilkelder en al helemaal geen bunker. Waarom zou een ondergrondse doos niet beschermen tegen EMI ? Zolang er geen (ge)leidingen, kabels van buiten bovengronds naar binnen lopen denk ik dat er weing gebeurd.
 21. let er dan wel op dat het bunker niet beschermt tegen een mogelijke emp, mocht dit belangrijk voor je zijn
 22. Allen bedankt voor de reacties! Er is mij op gewezen dat er een vrij hoge grondwaterstand is, dus een prefab betonnen kelder zal het worden vermoed ik. Zodra er een beslissing gemaakt wordt laat ik mijn verdere bevindingen en conclusies weten
 23. 11 liter per dag zal je nooit halen. Mijn ontvochtiger haalt max 4liter. Werkt perfect. En betrouwbaar.
 24. Goed idee om een lucht ont vochtiger te gebruiken om water te maken... om te filteren lijkt mij onnodig omdat het uiteindelijk gestileerd water is .... en dat is het reinste water zonder vervuiling.. mits het apparaat schone lucht kan aanzuigen..? Verder is gestileerd water heel gezond water... zie: https://elixerwater.nl/9-fabels-over-gedestilleerd-water-drinken/ Dit is een mooie oplossing voor noodgevallen, mits je stroom hebt..? en voor 200,- euro heb je een zonnepaneel en omvormer.. en ben je onafhankelijk..!
 25. voor mensen die ook benieuwd zijn naar het hoe en wat van actieve koolfilters: zojuist heb ik twee topics gevonden die echt over mijn vragen gaan. heel blij mee ik heb nu een Sawyerfilter besteld en ga eens kijken wat het resultaat is als ik stinkend regen- en slootwater filter met de Sawyer en daarna een actieve koolfilter. doel is dan niet drinken, maar beter water voor m'n planten.
 26. @mevr.Grijpstra, ik gebruikte slechts 2 theelichten in mijn metalen "koffertje", De houten stoofjes uit tijden van weleer ken ik ook, maar heb deze nooit gebruikt. En gloeiende kolen als verwarmingsbron zal in een WTSHTF situatie ook niet voor iedereen beschikbaar zijn. Theelichten kunnen probleemloos opgeslagen worden,
 27. Hoi, Wij hebben er ook zo een staan in de garage van het huis dat we kochten. Gebruik je dit om hout te stoken? Of enkel kolen? Is het bruikbaar om in een living te plaatsen denk je? Alvast bedankt om te antwoorden moest je dit topic nog opvolgen. Mvg
 28. Hoi @Oma Miet, wat een goed idee! Dat doet mij denken aan het ouderwetse "stoofje" wat vooral oudere dames gebruikten,om de voeten op te zetten. Een houten soort kistje met opening aan de voorzijde ,daar werd een aardewerken kommetje met gloeiende kooltjes in gezet en gaten bovenin voor de warmte afgifte. Daar drapeerde men dan de lange rokken overheen! Ik heb er nog zo een,door mijn grootvader voor elk van zijn kleindochters 1 gemaakt!! Ach,als de man eens wist dat dat anno 2022 misschien nog es zo van pas zou komen..... Wat gebruikte jij als verwarminkje? moet ik dan denken aan ook zo'n stalen kistje als in je link,een aardewerk bloempot of een soort schotelwarmer ofzo? groet, mevr.Grijpstra
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...