Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

 1. Vandaag
 2. Deze discord blijkt geen goede plek te zijn voor mensen die zich willen binden aan Preppers.nl. Binnen preppers landschap blijkt er veel te spelen met heel veel wantrouwen waar ik niet zoveel mee kan. Mijn conclusie is dat communicator helemaal geen enkel doel heeft om dit forum te steunen en een dubbel spel speelt. Preppers zijn hier niet mee geholpen.
 3. Wat vind je duur? Voor 115 piek heb ik RRS rioolservice laten komen. Wist ik meteen dat er boomwortels door mijn hemelwaterafvoer heen groeiden. Vond ik het geld waard. Zeker als je al vaker iemand hebt laten komen.
 4. Gisteren
 5. Hoii, Ik weet niet of ik met deze vraag bij de juiste plek ben, maar toch hoop ik dat iemand mij kan helpen. 🤞 Wij hebben nu al een tijdje last van een verstopping bij onze gootsteen. Telkens iemand laten komen, die maakt het dan en dan een week verder is het probleem weer terug. ☹️ Nu zit ik er aan te denken om een camera-inspectie in het riool te laten doen, zodat het probleem misschien gezien kan worden. Is er iemand die hier toevallig ervaring mee heeft? Ik vind de prijs namelijk best duur, dus wil geen onnodig geld uitgeven 😀
 6. O ja dat lijkt mij wel leuk hor, ben zelf nog maar een 2 jaar bezig met het drogen van vlees, dus nopg geen expert. Als er intresse is dan kan ik daar idd wel een apart onderwerp over aanmaken. tzt. Ik stook ook zelf sterke drank (Rum, Brandy, Gin etc) Mochten daar ook intresse in zijn. Ik kan mij namenlijk wel voorstellen dat, als de wereld om je heen aan het vergaan is, je wel een borrel kan gebruiken.
 7. Afgelopen week
 8. Heb je de spullen al eens voor jezelf uitgestald? Naast tevredenheid zie je zo ook sneller wat je in jouw situatie nog mist. zo heb ik laatst een tweedehands petroleumstel op de kop getikt….
 9. kruidentuin: goed idee. Succes met de aanleg. Meeverhuizen kan altijd.
 10. Beste allemaal, Er zijn veel te veel dingen die leuk zijn en ga gewoon lekker knutselen in de tuin dit jaar, ik wil diverse maken en oefenen nu het nog prima kan (voordat ik ga verhuizen). Ik vind planten leuk, koken leuk en eten ben ik erg goed in 😋Ik stond eerst sterk in twijfel omdat ik geen tuin wil gebruiken bij mij thuis, maar bakken maken en etc. zou prima kunnen en kan ik weer meenemen. --- Wat wil ik Ten eerste wil ik kruiden hebben omdat ik nu soms potjes koop en dat niet echt een duurzame oplossing is, daarnaast kan ik bij de nieuwe woning met gemak een volledige groentetuin inrichten en is dit een mooie voorbereiding. Ik wil dan ook een kruidenbak maken waar een beetje logica inzit i.v.m. grond en vocht, ik zag een trap methode en een kant en klare bak bij de Aldi, maar heb genoeg bij huis om zelf iets te kunnen maken en heb zelfs een kruidenpakket van zaden in opslag. Ten tweede vind ik wespen en bijen leuk, nu heb ik meer ervaring met wespen en bijen zijn er niet echt in de buurt, maar heb al contact opgenomen met een imker en binnenkort even een praktijk les. Doel is dat de bijen over mijn handen kruipen (omdat ik dat leuk vind) en direct goede kennismaking heb. De imker heeft koninginnen en heb inmiddels opgezocht dat ik bij mijn huidige woning een kast kan neerzetten, maar het kan zijn dat ik deze ergens anders plaats als ik toestemming heb van een volkstuinvereniging. Mocht dat niet lukken dan kan de imker vast wel helpen met een plekje opzoeken. Vuur en buiten koken is ook leuk en doe dat al wel regelmatig, maar wil dat nu meer op de manier van preppen/survival gaan doen. Zelf roken, drogen en een soort oventje bouwen zou het leukste zijn en een echte prepper zou dat kunnen doen met de dingen die voor handen zijn. Hoe te beginnen Verstand op nul en de achtertuin opruimen en spullen uitzoeken die ik heb. Ik wil proberen om basis gereedschap te gaan gebruiken die ik ook in een BOB zou hebben, niet alles zou direct super goed lukken en het en der zal er ook wel een schroef aan te pas komen. Ik heb geen plan maar dat is ook niet nodig en gaandeweg mag ik leren. --- Gelukkig komt er weer mooi weer aan en kan ik weer lekker buiten knutselen. Hartelijke groet, Nachtschaduw
 11. En wanneer is de open dag voor fijn proevers? 😋 Prachtig dat je dit zelf kunt, mocht je ooit tips hebben voor beginners hou ik mij aanbevolen. Zou dit graag willen leren en staat al jaren op mijn verlanglijstje om te kunnen en ook daadwerkelijk fanatiek te gaan doen, ik ben dan ook een echte vleesliefhebber. Wellicht dat je ooit een keer een onderwerp wilt aanmaken met een stukje info om simpel te kunnen beginnen. Super dat je dit kunt!
 12. Ik maak voor mijzelf gewoon afwegingen wat iets waard is op dat moment en hoe vaak ik het ga gebruiken. Stel je wilt het vaak mee hebben op vakantie of regelmatig mee nemen de tuin in als voorbeeld, dan zou ik iets beters kopen, maar als het domweg ergens in een kast komt te liggen dan is een werkend iets van een paar euro voor mij voldoende. Het is uiteraard een persoonlijke afweging wat van belang is voor jouw en hoeveel waarde je er aan hecht.
 13. Als je de Jerky / Biltong wilt bewaren voor je langetermijn voorraad zal ik sterk aanbevelen om colorozozout zout te gebruiken, daar zit naast zout ook Nitriet in, dit verlengt de houdbaarheid aanzienlijk. Zelf droog ik mijn vlees vaak met dit https://www.vanbeekumspecerijen.nl/drogeworst-mix-beku-mix.html en https://www.vanbeekumspecerijen.nl/starter-mix-van-beekum.html| De zuren en andere antioxidanten helpen veel met het verlengen van de houdbaarheid. heb zelf een goed aantal kilo vlees hangen (panchetta, worst, lardo en guanciale) en heb niet het idee dat dit de aankomende jaren zal vergaan.
 14. Interesante manier van hiernaar kijken. We hebben hoe dan ook eigenlijk altijd wel een voorraad batterijen in huis, dus is dan ook geen dure aangelegenheid.
 15. Ik gebruik dit onderwerp om een beetje alle info in te stoppen, maar dit is geen how to want moet het zelf nog leren en uitzoeken wat handig is. --- Vandaag even aan het kijken naar vuur mogelijkheden en wil wat gaan prutsen om te oefenen binnenkort (ook voor met de Dutch Oven), dus een beetje verzamelen van spullen en internet door struinen naar de mogelijkheden. Ik denk aan stenen, staafje, vuurstok, batterij en etc. Wat ik allemaal ga proberen weet ik nog niet, maar zal wel diverse oefenen op den duur en in de Discord live gaan met video verbinding als ik ga oefenen. Mocht het goed mislukken heb ik direct feedback als mensen online zijn, en anders is het leuk om daar een keer af te spreken met mensen om ervaringen te delen op het moment dat ik wat pruts. Wat ik zo snel in huis heb en kan gebruiken op dit moment, maar heb nog behoorlijk wat uit te zoeken en te wisselen.
 16. Discord blijkt heel veel knopjes te hebben waar je even doorheen moet bladeren, maar het werkt prima en heeft leuke mogelijkheden. Als het daar wat drukker is kan men ook makkelijk advies vragen of gewoon gezellig kletsen over onderwerpen. Ben er zelf wel voorstander van en vind het leuk.
 17. Het enige wat ik aan gedroogde groenten opsla heb ik of zelf gedroogd, of zijn bonen, linzen, pasta's en rijst. Maar die laatste groepen zijn mijn lange termijn opslag. Ik hoef er lekker niet naar om te kijken. Verder heb ik ik nog melk en ei-poeder in huis. Beide in de lange termijn opslag. Voor het dagelijks doen en koken (en de voorraadkast) heb ik eigenlijk gewoon blikvoer (voorraadkast) en vers.
 18. Dgps - Zendamateur.COM Voordat mensen denken dat je maar wat kunt doen en het allemaal wel meevalt... 👊
 19. Geprobeerd om een account te maken op discord maar krijg geen verificative mail... Foutje in het adres.
 20. Oke, ik dacht dat vrijwel iedereen vanuit Oekraïne eerst naar Ter Apel is gegaan voor inschrijving en verwerking persoonsgegevens, dan heb ik dat dus altijd verkeerd begrepen. Wel heb ik meegekregen dat men de asielzoekers over het land verdeelde en het nu zelf gaat verplichten. Tja zoals gezegd verwacht ik niet dat de bommen in het ronde vliegen zoals we dat van een WW2 herkennen, vast en zeker zullen steden verloren gaan, ik verwacht meer gerichte aanvallen op industrie en voorzieningen. Vluchten zie ik niet echt voor mij omdat ik niet zou weten waar ik heen zou moeten gaan. Als Europa in een oorlog verwikkeld raakt dan zou mogelijk iets als het noorden van Noorwegen wellicht een optie zijn voor wat ik kan bedenken, maar ik zit ook niet voldoende in de materie om daar inzicht in te hebben. Het idee om brandstof te hebben zodat ik met de bus 2500km kan overbruggen vind ik geen gek idee en kan daar in de toekomst rekening mee houden. Voor mij betekend dat een 150 liter ongeveer los van tank inhoud. Low key is wel een dingetje, zo ben ik op dit moment al zover dat ik mijn voedselvoorraad niet meer online zou zetten. Inmiddels toch wel voor een aardig vermogen ingeslagen en kom nu al een x aantal maanden vooruit. Zou ik verhuizen dan vind ik een groentetuin geen probleem, immers hoeft men niet te zien wat ik allemaal heb geprept en bij leegroof denkt men toch dat er niets meer te halen is.
 21. Ik denk @Nachtschaduw dat je het mis hebt. Als er in de landen ten oosten van ons oorlog uitbreekt komen er niet extra veel mensen naar Ter Apel. Dat is ook niet gebeurd met het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. Die verschenen overal en ja, óók in Ter Apel, maar niet méér dan in andere plaatsen. De meeste mensen zullen niet eens weten waar Ter Apel ligt. En als er werkelijk stront aan de knikker is houdt dat heus niet op in Polen of Duitsland, als die vallen, vallen wij zeker. Benzine en/of diesel is een ding. Ik heb er veel van op voorraad dat regelmatig wordt ververst door gebruik in tractor, maaimachines, etc. Dus mocht ik weg moeten, er is een grote voorraad brandstof. Wel een prio voor ons. Preppen is dáárom bij uitstek een low profile gebeurtenis. Wees de simpele geest in je buurt, voor de bühne dus. Maar zorg dat je je zaakjes als geen ander voor elkaar hebt.
 22. Ik ga er een beetje vanuit dat Nederland niet snel in oorlog zou komen waarbij bommen en granaten in het ronde vliegen. Wel veracht ik schaarste in voedsel, water, voeding en dergelijke door cyberaanvallen en verstoring van de Europese economie. In mijn optiek is Nederland dan een relatief veilig land om heen te gaan vluchten, gezien er toch een soort controle op de toestroom moet komen, zal Ter Apel de eerste keuze zijn en verwacht in nood dat er geen regels zijn van een x aantal personen wat per dag aanwezig mag zijn. Gezien mensen in nood weinig te verliezen hebben, zijn ze veelal ook eerder in staat om dingen te doen die in hun voordeel zijn ongeacht het welzijn van een ander. Ter Apel lijkt mij in die zin dan een minder veilige plek als daar al veel vluchtelingen zijn en ik mij richt op zelfvoorzienend zijn. Als prepper zijn de is de laatste plek waar je wilt zijn op de plek waar mensen samenkomen en niets hebben. De keuze om mijn vaste plek beter te hebben komt ook voort uit de gedachte dat bij vluchten de benzine binnen een week of eerder op is, denken dat je makkelijk kunt vertrekken is dan ook een beetje een illusie. Het neemt niet weg dat ik wel de mogelijkheid wil hebben, en dus benzine zou opslaan, maar het is geen prioriteit.
 23. Waarom @Nachtschaduw denk je dat juist Ter Apel een grote toestroom zal hebben? Als het uitdraait op oorlog hier zullen er overal stromen vluchtelingen op gang komen, in alle richtingen afhankelijk van waar je zit. Maar dicht bij de grens en een beetje in het noorden kan ik me wel voorstellen. Wij wonen ook in zo'n gebied.
 24. Eerdere
 25. Tijdens mijn 19e les van golf (waarbij ik niet veel verder kom dat het grasveld omploegen), gaat ineens het luchtalarm en prompt daarna gaat mijn NL alert op de telefoon, en er blijkt een buitenaardse invasie gaande te zijn. Uiteraard is mijn phase plasma railgun geladen die ik aan mijn riem draag en is mijn cloaking devise volledig functioneel. Ik ben natuurlijk geheel voorbereid op elke situatie, - 24/7 waar dan ook! Althans... Oke, dit is een beetje overdreven wellicht. --- Wat is een EDC Simpel gezegd is het gewoon een tas in welke vorm dan ook waar je spullen in hebt die je eerste nood zijn als je toevallig onderweg bent. Je kunt het bizar gek maken met wat je er in wilt stoppen, maar dat is niet wat ik wil vertellen en adviseren, neemt niet weg dat het mág en kán (vele preppers hebben dan ook een flink gevulde tas)! Ik spreek dan ook bewust over je eerste mini EDC zodat je er aan kunt wennen, en ook de voordelen gaat inzien die je direct kunt toepassen; we kunnen er wel verder op doorgaan met uitbreidingen natuurlijk. Het doel is dat je een tas(je) hebt die je constant meeneemt waar wat basis spullen inzitten die je snel kunt gebruiken in eerste nood, het is niet bedoelt om te vluchten vanuit huis want daarvoor is de bug out bag. Het meest verstandige is dan ook om klein en functioneel te denken wat je dagelijks ook kunt gebruiken, je wilt niet een immense tas meezeulen wat ook nog eens gigantisch opvalt waardoor mensen je kunnen hinderen door hulp te vragen. Een ander helpen is natuurlijk niets mis mee, maar het is een persoonlijke tas (handtas, schoudertas, rugzakje of wat dan ook). Wat stop je er in? Het is een persoonlijke tas die aan je eigen behoefte moet voldoen, dus benoem domweg een aantal zaken in de basis wat ik er o.a. in stop: Basis: 1. Multifunctioneel zakmes 2. Regenponcho 3. Vuuraansteker 4. Plastic handschoenen 5. Pen en papier 6. Handgel 7. Ziplock bags (diverse maten) 8. Telefoon lader en powerbank 9. Contant geld en ID kopie (los van portemonnee) Als extra en meer gericht naar prepper: 10. Micro verbandtas met tourniquet 11. Parachute koord 12. Waterfilter 13. Tondel / vuur bakje 14. Fluitje Persoonlijk: Denk aan hetgeen wat je nodig bent. Wanneer gebruik je het Voor mij persoonlijk mag een EDC goed bruikbaar zijn in het dagelijks leven, wanneer ik dan ergens ben wil ik het ook kunnen gebruiken omdat het handig is, en wil het niet bij mij hebben met de gedachte dat ik het alleen in nood ga gebruiken. Ik heb mij dit voorgenomen om er ook aan te wennen om de spullen bij mij te hebben en kan in de toekomst steeds verder uitbreiden. Als ik de lege blikjes inlever bij de super en klieder vies op mijn handen kan ik ze schoonmaken. Laat ik iets in het donker vallen kan ik mijn zaklampje pakken. Ben ik onverwachts langer onderweg en is er felle zon kan ik mij een beetje insmeren. Kom ik onderweg iets tegen wat ik mee wil nemen heb ik een extra tasje bij me. Zie ik een ongeluk gebeuren heb ik handschoentjes en anders is het wel om de aangereden kat van de weg te halen. Het maakt voor mij dat ik ook het nut inzie om dit bij mij te hebben en niet te denken dat het alleen voor fanatieke preppers is die zich overal op voorbereiden. Zoals ik het nu zie en wil adviseren naar beginners is het dus gewoon handig om bij je te hebben. Maar mijn ECD heeft... Een portofoon, telefoonnummers op papier, pepperspray, eten voor twee dagen en, en, en, en ... Ja dat klopt dat je dat kunt hebben en ga daar niet tegenin, het is immers een persoonlijke keuze en voorbereiding kan op vele manieren. Wanneer je op vakantie bent in een afgelegen gebied neem je wellicht al weer meer of ander spul mee. Wanneer je fanatiek survivalist bent heb je ook wellicht totaal ander en extra spul bij je, het zijn dan ook dingen naar persoonlijke keuze die voor jou van toepassing zijn op dat moment. Verder is het van belang dat je het ook kunt gebruiken en niet van alles gaat verzamelen omdat het zogenaamd moet volgens "x" lijstje of expert, je moet je er wel goed bij voelen en er ook persoonlijk nut van inzien. Stel je volgt alle meningen dan sleep je wellicht veel te veel mee en ben je ook snel geneigd om het niet mee te nemen, je hoeft niet een expert prepper te zijn om een ECD te hebben. Ik heb dit dan ook geschreven met de gedachte om beginners aan te moedigen en in te laten zien dat het niet per definitie iets extreems is. --- Toen ik zocht op ECD en internet bekeek had ik echt zoiets van... mij niet gezien. Pas een paar dagen later besefte ik mij dat ik ook gewoon simpel kan beginnen en het kan toespitsen op mijn persoonlijke situatie en kennis. Laatst haalde ik verse melk op bij de boer en het automaat morste een beetje en had niets bij mij, nu heb ik dat i.v.v. wel en is het ineens niet zo heel gek om gewoon een minimale basis EDC te hebben zonder direct te denken dat ik extreem prepper ben. Persoonlijk probeer ik dan ook anderen in te laten zien dat prepper niet iets heel geks is van extremiteiten en dat er ook gewoon los van nood voordelen zijn. Ik zie het dan ook als een introductie naar preppen toe op een speelse manier die ook aanlokkelijk kan zijn. Hartelijke groet, Nachtschaduw.
 26. Droge mix heb ik voldoende inmiddels, en ook wat gedroogde spullen aan het testen. Een droger staat nog wel op mijn wenslijstje, maar ben daar nog niet over uit.
 27. Beste, Op dit moment ben ik deels aan het inpakken in huis om straks sneller te kunnen verhuizen, ik ben veel spullen aan het wegdoen en ook weer spullen aan het verzamelen die ik straks nodig ben. Omdat ik niet vast wil zitten ga ik een woning huren en sta al geruime tijd ingeschreven waarbij ik nu zie dat ik dit jaar nog kan verhuizen, er is best wel keuze voor mij en maak dan ook afwegingen waar ik het beste aan doe. Voor mij is het van belang dat ik een redelijke tuin heb voor groenten verbouwen en een garage te kunnen plaatsen. Ik wil wat afgelegen wonen in een klein dorp en wens tegen de grens van Duitsland aan te zitten. Duitsland is gewoon handig voor boodschappen bij tijden en daar waar ik zoek is het landelijk zonder industrie en enige bebossing (niet om te overleven, maar voor lekker kunnen wandelen en oefenen). Waar ik nu woon is deels stedelijk, industrie (verwacht dat het een doel is bij oorlog gezien de soort) en erg laag gelegen. Wat ik mij wel afvraag is waar ik de focus op moet gaan leggen bij een verhuizing, zou ik direct een grote wateropslag moeten regelen aan de buitenzijde met filters of juist eerst de tuin in orde maken voor groente. Zijn er specifieke dorpen in het noorden welke je maar beter kunt vermijden zoals Ter Apel bijvoorbeeld, immers met oorlog zal daar een immense toestroom komen.
 28. Hallo allemaal, ik ben journalist voor jongerenplatform Brandpunt+, waar we schrijven en video's maken over alles dat jonge mensen bezighoudt. Met de oplopende geopolitieke spanningen lijkt preppen steeds populairder te worden, ook in Nederland. Daarom zou ik graag een paar preppers willen spreken voor een artikel, over waarom zij preppen en wat ze precies doen om zich voor te bereiden op een aanstaande oorlog of ramp. Vanwege onze doelgroep interviewen wij alleen mensen van ~30-. Wil jij je verhaal (anoniem) delen? Of heb je nog vragen? Stuur me een mailtje op neeltje.walgien@gmail.com. Ik hoor graag van je 🙂
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...