Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Roel

Lid
 • Aantal items

  455
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Roel won de laatste dag op 11 oktober

Roel had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

716 Uitstekend

Over Roel

 • Titel
  Senior Prepper

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Nou ja, @Hermanusblaat hij voorzichtig zijn zou ik zeggen. Ik heb in mijn gevorderd leven vele vaardigheden opgedaan waar je in een off grid situatie iets aan kunt hebben. Maar om in Nederland de winter door te brengen in de bossen lijkt me zacht gezegd een bizar idee. Jaren geleden hebben we met vier mensen drie weken als jagers-verzamelaars (illegaal) in de Biesbosch doorgebracht. Maar dat was aan het eind van de zomer. Alles is dan klaar aan noten, bessen, wortels etc. Maar de winter had ik daar niet graag willen doorbrengen.
 2. En wat gaat Martijn doen als het winter wordt? En wat dat kruisboogje er toe doet? Jacht? Verdediging? Het lijkt me een tikje te makkelijk hoe deze jongeman het zich voorstelt. Nou ja...tikje....
 3. Dit soort "haken" werd al in de Midden-Steentijd gebruikt. Ze zijn, meestal van been, soms van vuursteen, met enige regelmaat gevonden op archeologische site's en blijkbaar redelijk vaak gebruikt. En zoals je kunt begrijpen, iets dat niet werkt, wordt niet gebruikt...
 4. Roel

  Kind wil zakmes

  Mijn beide jongens "speelden" al met grote scherpe messen vanaf hun vierde. Heeft misschien drie of vier pleisters gekost en toen was het over met de ongelukjes. Je kunt ze er nauwelijks vroeg genoeg mee in aanraking brengen. Het is blijkbaar net als met talen leren, hoe vroeger, hoe beter. De mannen zijn nu 35 en 33 en nog steeds in het bezit van alle vingers etc.
 5. De opruiming van de zagerij neemt z'n aanvang...
 6. Wij hebben gisteren voor wat hout voor het volgend jaar gesprokkeld...
 7. Leuke frase uit een aardige novelle... Je hebt geen idee....
 8. Ik heb het ergens anders ook al een gepost, wat wil je gaan doen bij een serieuze ineenstorting met....goud? Het is niet eetbaar, noch drinkbaar. Je kunt er geen spijkers van smeden, kortom, je kunt er weinig mee, behalve verlekkerd naar kijken... Als ik iets nodig heb heb ik volgens mij veel meer aan zaken die de tegenpartij te kort komt. Zou dat goud zijn? Ook hij/zij kan dat niet eten of spijkers van maken.... Heb je niet veel meer aan kennis, vaardigheden etc. om het hoofd boven water te houden? Maak me wijzer zodat ik het ga begrijpen.....?
 9. Roel

  beetje verbouwen

  Het zijn perskoppelingen, vandaar. Komt geen tin bij te kijken...?
 10. Roel

  beetje verbouwen

  Net als je denkt dat je alles wel gezien hebt aan eigenaardigheden in de boerderij... Als ik geen plaatjes zou hebben zou niemand het geloven...?
 11. Roel

  beetje verbouwen

  Douche is helemaal af. Eerste deur hangt er in... Restjes Douglas zijn nu houten "tegeltjes" geworden...
 12. Roel

  beetje verbouwen

  Bunker...? Daar moet je iets banger voor zijn dan wij....?
 13. Roel

  beetje verbouwen

  Ach, wij wisten bij de aankoop zeven jaar geleden al dat dit aan de hand was. Dus er was rekening mee gehouden. De rest van de boerderij is van betere kwaliteit, daar staat een goede fundering onder.
 14. Roel

  beetje verbouwen

  @Red, zoals je kan zien op de foto's, zowel binnen als buiten staat alles op beton, vanaf het vaste. Dat gaan we niet nog eens meemaken....?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...