Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Roel

Lid
 • Aantal items

  492
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Roel won de laatste dag op 11 oktober 2020

Roel had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

752 Uitstekend

Over Roel

 • Titel
  Senior Prepper

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. In dat geval.... je hebt helemaal gelijk...
 2. Ik vind het wel een eh..fors bedrag voor een paar stukjes ijzer.... Maar het idee ga ik iets mee doen....
 3. @JJ&A, ik ben niets vergeten mijn beste, ik weet ook waar het noorden is als ik op tien hoog in een flatgebouw sta. Het gevoel van weten waar het noorden is heeft met bomen niets te maken. Als je dat denkt heb je niet begrepen wat ik bedoelde te zeggen.
 4. Het is niet zo moeilijk @Sjuul, door steeds maar weer op zoek te gaan naar het noorden, d.m.v. compas of op de sterren of via je horloge, ontwikkel je mettertijd iets als een body radar. Ik weet ook niet hoe ik het anders moet noemen. Op den duur zul je merken dat je nagenoeg perfect het noorden weet te vinden.
 5. Ik heb eigenlijk nooit de behoefte om te weten hoe laat het is... En het noorden weet ik altijd te vinden. Dan weet je de rest immers ook...
 6. Kopen zou ik denken. Google maar even op houtkoorts.
 7. @JohnVonSchutz. Jan van der Veen heeft een heel goed boek geschreven over bogen bouwen. "Houtkoorts" is de titel. Er staat alles in wat je zou moeten weten op dit gebied. Wat betreft pijlen maken, van bv hazelaar kun je heel goed pijlen maken. Ze zijn sterk en als je ze een beetje selectief uit een hazelaar zaagt/knipt, hoef je er nauwelijks iets aan te doen wat betreft rechtmaken. En als je dan een stenen pijlpunt maakt kun je meteen vuursteen leren bewerken, tenminste mocht je dat nog niet kunnen.
 8. Ik denk dat het de bedoeling van @JohnVonSchutzis om er langbogen van te maken. Daar is taxus uitermate geschikt voor. Het fijne van dat hout is de eigenschap dat het spint zich goed laat rekken en het kernhout goed samengedrukt kan worden. Nog afgezien van het feit dat het erg mooi hout is om te zien. Zoals ik al zei, ik ben benieuwd wat er voor leuks uit tevoorschijn gaat komen.
 9. @JohnVonSchutzIk zou zorgen om er lichte bogen van te maken, de kans op breuk wordt anders te groot. De verhouding kern-spinthout is bij de meeste stukken een beetje zoek. Dat is niet erg zolang je het hout niet teveel gaat belasten. Volgende keer gewoon proberen om iets minder bogen uit één stuk hout te halen.... Ben benieuwd naar het resultaat.
 10. @JJ&A Mooie gemaakt, maar ik heb één kleine kanttekening. Ze zon komt i.d.d. op in het oosten en gaat onder in het westen. Maar dat geldt maar voor twee keer per jaar. Voor de rest is het zo dat in de zomer de zon ten noorden van het oosten opkomt en in de winter ten zuiden van het oosten. En daar moet je goed rekening mee houden als je aan de hand van de zon je richting wilt bepalen.
 11. Man, je hebt het ding gekocht.... problemen? Zoek het uit! Dat wordt tegenwoordig meer en meer de insteek van een heleboel bedrijven. Niet leuk, wel de realiteit....
 12. Ik weet niet wat er onder zit, maar het lijkt een gevalletje uitboren en nieuw draad tappen te worden... Als je de boor klein genoeg neemt kun je misschien het draad tappen overslaan en pulk je de restjes schroef uit het gat.
 13. Roel

  Gamestop

  Aha...dank je, nooit van gehoord...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...