Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Roel

Lid
 • Aantal items

  472
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door Roel

 1. @JJ&A Bedankt dat je me vernoemd, maar ik denk dat je de verkeerde Roel voor hebt. Ik weet wel het nodige van de natuur, maar van app's en i-phones weet ik helemaal niets...
 2. Het verbouwen is klaar en aardig gelukt. En aardbevingen hebben we hier (nog) niet gehad, maar ik denk wel dat het goed gebouwd is. En de kachel gebruikt nog niet de helft van wat de hongerige wolf deed. Het enige verschil zit hem in de tijd dat de schuur op temperatuur is. Maar goed, als je dat weet doe je de kachel iets eerder aan....
 3. Tja man, gereedschap hóórt schoon en goed onderhouden te zijn.... Dat is het jaarlijks terugkerend winterklusje. Spaden en batsen schoonmaken en scherpen. Zeisen haren, schoffels scherpen, vorken schoonmaken en scherpen etc. etc... Motorzagen een beurtje geven, de bijlen weer scherp maken, er is altijd wel iets op dat gebied te doen. Maar goed, dat is eventueel iets voor een ander topic...
 4. Wij hebben een 14 pk Hatz diesel als krachtbron voor het aggregaat. De diesel in de tank zit er nu Acht jaar in en iedere maan slinger ik het ding even aan en laat hem lopen tot ie lekker warm is. Geen problemen met de diesel dus.
 5. En als dit alles zijn beslag bij je heeft gevonden @wandering neonedan ga je het uiteraard proberen zonder lucifer of aansteker. Er zijn vele goede manieren te vinden op het internet die laten zien hoe je dmv een fire steel en je mes een prachtige serie vonken kunt trekken om je nestje tondel aan te steken. Lukt je dat op een gegeven moment dan wordt het tijd voor vuursteen plus vuurslag. Vuursteen plus markasiet is de volgende stap. Heb je dan nog puf, en geloof me, mocht het vuurmaakvirus je te grazen nemen dan heb je die puf, dan zijn de vuurboor en -boog aan de beurt. Minder
 6. Deze is 63 en stopt er in de loop van volgend jaar mee. Het is dan wel mooi geweest. Ik krijg van de baas drie jaar een "bedrijfs AOW" Dat houdt in 900 euro in de maand netto en het pensioen wat naar voren halen. Gaat helemaal goed komen.
 7. Hee, min of meer leeftijdsgenoot dus. Pa was vrachtwagenchauffeur en dus veel van huis. Opa was een notoir stroper en ik strikte mijn eerste haas op mijn zesde... En trotser dan een hond met zeven staarten, dat spreekt voor zich.... Trouwens, ik heb ook wel wild van heel dichtbij gezien. Maar om dan al de bewegingen te maken die nodig zijn om iets af te vuren, ik geef het je te doen.
 8. Nou, ik zal niet beweren dat het niet kan, maar met dat speelgoedje wat ik op het filmpje zeg lijkt het me een verdraaid sterk staaltje. Ten eerste zou je dan al heel dicht bij de prooi moeten komen, echt heel dicht, en ik denk niet dat hij deze vaardigheid bezit. Het kan wel als je iets verder van de prooi blijft en je hebt een echt goede kruisboog met een goede kijker erop. In een gebied met genoeg beestjes zou ik trouwens eerder kiezen voor een strikkenlijn. Kost nauwelijks moeite en dus zeer werkbesparend. Ik weet wel dat dit niet mag, maar dat geldt voor de kruisb
 9. In de schuur stond een eigenbouw houtkachel, bijgenaamd de "hongerige wolf". Na daar in de loop der jaren onnoemelijk veel kuubjes hout in te hebben verstookt vond ik het welletjes. Er kon eigenlijk niet goed op gekookt worden en er stond nog steeds een vedspis op de deel. Je spreekt het uit als wedspis. Ze hebben in Zweden ooit bedacht dat je de W wel als V kunt schrijven. Nou vooruit dan maar. Meteen ook maar even een pastamaaltijdje op klaar gemaakt..
 10. Nou ja, @Hermanusblaat hij voorzichtig zijn zou ik zeggen. Ik heb in mijn gevorderd leven vele vaardigheden opgedaan waar je in een off grid situatie iets aan kunt hebben. Maar om in Nederland de winter door te brengen in de bossen lijkt me zacht gezegd een bizar idee. Jaren geleden hebben we met vier mensen drie weken als jagers-verzamelaars (illegaal) in de Biesbosch doorgebracht. Maar dat was aan het eind van de zomer. Alles is dan klaar aan noten, bessen, wortels etc. Maar de winter had ik daar niet graag willen doorbrengen.
 11. En wat gaat Martijn doen als het winter wordt? En wat dat kruisboogje er toe doet? Jacht? Verdediging? Het lijkt me een tikje te makkelijk hoe deze jongeman het zich voorstelt. Nou ja...tikje....
 12. Dit soort "haken" werd al in de Midden-Steentijd gebruikt. Ze zijn, meestal van been, soms van vuursteen, met enige regelmaat gevonden op archeologische site's en blijkbaar redelijk vaak gebruikt. En zoals je kunt begrijpen, iets dat niet werkt, wordt niet gebruikt...
 13. Roel

  Kind wil zakmes

  Mijn beide jongens "speelden" al met grote scherpe messen vanaf hun vierde. Heeft misschien drie of vier pleisters gekost en toen was het over met de ongelukjes. Je kunt ze er nauwelijks vroeg genoeg mee in aanraking brengen. Het is blijkbaar net als met talen leren, hoe vroeger, hoe beter. De mannen zijn nu 35 en 33 en nog steeds in het bezit van alle vingers etc.
 14. De opruiming van de zagerij neemt z'n aanvang...
 15. Wij hebben gisteren voor wat hout voor het volgend jaar gesprokkeld...
 16. Leuke frase uit een aardige novelle... Je hebt geen idee....
 17. Ik heb het ergens anders ook al een gepost, wat wil je gaan doen bij een serieuze ineenstorting met....goud? Het is niet eetbaar, noch drinkbaar. Je kunt er geen spijkers van smeden, kortom, je kunt er weinig mee, behalve verlekkerd naar kijken... Als ik iets nodig heb heb ik volgens mij veel meer aan zaken die de tegenpartij te kort komt. Zou dat goud zijn? Ook hij/zij kan dat niet eten of spijkers van maken.... Heb je niet veel meer aan kennis, vaardigheden etc. om het hoofd boven water te houden? Maak me wijzer zodat ik het ga begrijpen.....?
 18. Roel

  beetje verbouwen

  Het zijn perskoppelingen, vandaar. Komt geen tin bij te kijken...?
 19. Roel

  beetje verbouwen

  Net als je denkt dat je alles wel gezien hebt aan eigenaardigheden in de boerderij... Als ik geen plaatjes zou hebben zou niemand het geloven...?
 20. Roel

  beetje verbouwen

  Douche is helemaal af. Eerste deur hangt er in... Restjes Douglas zijn nu houten "tegeltjes" geworden...
 21. Roel

  beetje verbouwen

  Bunker...? Daar moet je iets banger voor zijn dan wij....?
 22. Roel

  beetje verbouwen

  Ach, wij wisten bij de aankoop zeven jaar geleden al dat dit aan de hand was. Dus er was rekening mee gehouden. De rest van de boerderij is van betere kwaliteit, daar staat een goede fundering onder.
 23. Roel

  beetje verbouwen

  @Red, zoals je kan zien op de foto's, zowel binnen als buiten staat alles op beton, vanaf het vaste. Dat gaan we niet nog eens meemaken....?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...