Ga naar inhoud

Maan

Lid niveau 2
 • Items

  335
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Maan won de laatste dag op 30 oktober 2015

Maan had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Maan's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

396

Reputatie

 1. Een waterdichte telefoon nemen of in een waterdicht hoesje stoppen en wassen.
 2. Het lijkt mij dat je er alles mee kunt desinfecteren, afhankelijk van de sterkte word het ook op open wonden toegepast, een heel lichaam moet dan ook kunnen. Ik denk alleen dat het voor bijvoorbeeld regelmatige handdesinfectie niet aan te raden is, het zal je waarschijnlijk droge handen opleveren. Barstjes en kloven wil je niet hebben in je handen. In b.v. alcoholgel zitten toevoegingen om je handen te beschermen. Kleding wassen, het kan, je kleding zal er mogelijk sneller van slijten en verkleuren. Je adembescherming zul je er goed meer kunnen ontsmetten. De filters durf ik niet te zeggen Bij desinfectie zijn van belang, de contacttijd met het middel maar ook hoe je handelt. Voorkom her- en kruisbesmetting. Bedenk goed van te voren hoe je je halfgelaatsmasker afzet en schoonmaakt. Welke handelingen welke stappen. Voor lichaam en kleding zijn er mogelijk betere oplossingen voorhanden, maar zo niet dan moet je het natuurlijk doen met wat je hebt.
 3. Ik kreeg gisteren de nl alert netjes binnen, twee keer zelfs, toevallig was ik bij de vodafone winkel voor een nieuwe sim. Toen die geplaatst was kreeg ik er weer twee binnen. Op een sony z1, 4G via vodafone. Mijn man heeft een samsung note 3, ook op vodafone 4G, maar die ontvangt niets. Zijn toestel zou ze gewoon moeten ontvangen. Weet iemand wat je daar aan kunt doen? Twee weken geleden ontving ik de eerste echte NL alert ivm een grote brand in de buurt (mijn man kreeg hem dus niet). Er stond in dat je ramen en deuren moest sluiten en de lokale media volgen. Tot mijn verbazing was er werkelijk helemaal niets te vinden op de lokale media. Pas na ruim een half uur een piep klein berichtje dat er brand was en er info zou volgen. Na 1,5 uur kon ik nog niets vinden. Ik vind het wel vreemd dat je geen info kunt vinden na het ontvangen van een NL alert. Ook via de site van NL alert is er niets te vinden. Weet iemand waar je informatie kunt vinden in geval van een NL Alert?
 4. Ja, klopt ze zijn activeerbaar met water. Het leek mij een mooie vinding om batterijen te kunnen opslaan als je er geen omkijken naar wilt/kunt hebben. b.v. als je je spullen ergens verstopt/begraven hebt. Ze zijn idd voor éénmalig gebruik.
 5. Deze kwam ik tegen op Aliexpress. Batterijen met een oneindige opslagduur. Bij komend voordeel, ze zijn licht van gewicht. Ervaring heb ik er niet mee, maar het concept spreekt mij wel aan. Ik wilde het even met jullie delen. http://nl.aliexpress.com/item/1-5V-1000mAh-AA-Battery-Water-Rechargeable-Battery-Eco-Friendly-Water-Charge-Battery-for-Clocks-Radios/32224619565.html
 6. Over brillen, ik zelf heb -6 en -7 met cylinder. Zonder bril of lenzen ben ik redelijk hulpeloos. Inmiddels heb ik ook nog een leesbril nodig om dat de letters steeds kleiner worden Ik kwam ooit eens op deze site terecht http://www.natuurlijkzien.com/gaatjesbrillen.html de brillen vond ik echter wat duur voor een experiment http://rasterbril.nl/ Het gaat om dit soort brillen Op aliexpress kwam ik ze een stuk goedkoper tegen http://nl.aliexpress.com/w/wholesale-pinhole-glasses.html?site=nld&SearchText=pinhole+glasses&g=y&SortType=price_asc&groupsort=1&initiative_id=AS_20151110122950&shipCountry=nl Voor €1,07 sturen ze er eentje op. Het schijnt dat je tot ongeveer -4 er goed scherp mee kunt zien. Ik zelf zie er nog wat wazig en wat dubbel mee. Maar absoluut meer dan zonder bril. De brillen werken voor alle sterktes, ook voor dichtbij. Het is natuurlijk geen volwaardige bril, maar voor die prijs kun je ze mooi op voorraad hebben voor noodgevallen of om te ruilen, uit te delen. Ze werken ook als zonnebril en ze zijn onbreekbaar. Ideaal voor de prepvoorraad.
 7. Naast mijn (hand)tas heb ik altijd een Hippers heuptasje aan mijn broek hangen. http://www.hippers.nl/ Bij het gebrek aan riemlussen of een bij een jurkje heb ik er een losse riem bij. Daar zit mijn telefoon en een epipen in . Soms gebruik ik er twee omdat sleutels, pillen, zakmes/gereedschap op het lijf gedragen moet worden en ik niet met een tas rond kan lopen. Dames kleding heeft altijd een gebrek aan zakken!
 8. Er van uitgande dat een volwassen kat 210kcal per dag nodig heeft bron zou je er ruim 12 dagen mee toe kunnen. Kosten per dag €0,75 Volgens de zelfde bron heeft een kat 3 zakjes nat voer nodig dat zou neer komen op €0,97 per dag. Bron Prijs Natuurlijk zijn er goedkopere soorten kattevoer en ik denk dat f-100 niet goed voor katten is, te zout en te veel lactose. Maar ik ben een meten is weten mens. Ik dacht het zelfde; het is duur, Dan gaat er iets knagen in mij en moet ik het uitrekenen. Nee dus, het is niet duur. http://www.ah.nl/producten/product/wi207022/completa-koffiecreamer Completa bevat meer kcal, maar Minder eiwitten en vetten en meer suikers. Als het puur om de kcal gaat zou het wel een goedkope bulk kunnen zijn. Die foto's probeer ik de volgende keer weer. Op mn pc staan ze gewoon recht op.
 9. @Stuudje, dat weet ik allemaal. Helaas voor mij geen granen ook niet glutenvrij en ook zaden en noten zijn een probleem. Ik verdraag geen zetmeel en ook erg slecht vezels. Maar als je alleen de gluten hoeft te mijden zijn er zeker meer opties.
 10. Kan iemand mij uitleggen wat ik verkeerd doe met de foto's? ze zijn te groot en staan op hun kant
 11. Zoekende naar een reep/noodvoeding die mijn opstandige darmen kunnen verdragen, kwam ik deze tegen. Ik was opzoek naar een voeding/reep zonder granen en zetmeel waarbij het grootste energie deel uit vet zou komen en niet uit suikers. Dit komt aardig in de buurt. Ik bestelde het bij http://www.countrystore.nl/bushcraft/shop/drinken-toebehoren/melkpoeder-geconcentreerd-f-100-therapeutisch.html en had het met een paar dagen in huis. De doos bevat 8 apart verpakte repen, die samen in een stevige aluminium vacuüm verpakking zitten. Het totaal weegt 500 gram en levert 2685 kcal. De repen zijn zo uit de hand te eten. De smaak doet mij denken aan Completa, iets minder zoet en wat zoutig. Niet vies. Een reep levert 336 kcal. De blokken zijn ook op te lossen in water. Ik nam een half blok en goot daar 150 ml heet water bij (het schijnt ook met koud water te kunnen) Het oplossen duurde even maar uit eindelijk waren de brokken geheel verdwenen. Het zo verkregen glas warme melk deed mij terug denken aan mijn kindertijd, toen we poedermelk kregen. Ik vond de smaak goed, maar zeker afwijkend van verse melk. Met wat cacao zal er goede chocolademelk van te brouwen zijn. Mijn doos is nog 2,5 jaar houdbaar en bij goede opslag zeker nog langer. Conclusie; Voor mij een goed noodrantsoen voor in de BOB, auto etc. Maar ook voor de huisvoorraad en mee op vakantie. Ik denk dat dit een goed item is voor mensen met kinderen en mensen met gluten/graan problemen. Ik ga er meer van aanschaffen en in de vriezer bewaren. Op het moment dat ik ze er uit zal halen hebben ze dan nog een houdbaarheid van een jaar of twee. Prijs; Ik vind €9,- voor een dag aan kcal en voedingsstoffen met een houdbaarheid van minimaal 2,5 jaar een nette prijs. Ik zag dat in Duitsland deze pakken goedkoper verkocht worden. Daar ga ik eens naar kijken. Extra; De kat lust het ook!
 12. Ik denk altijd beter iets dan niets, als mooie (dure) kwaliteit niet binnen je bereik is, zul je het moeten doen met wat wel kan. Beter een lek dak dan geen dak. Onze BOB's zijn van goedkope kwaliteit, omdat de kans zeer klein is dat we het huis zullen gaan verlaten. Maar een aantal dagen/ weken kunnen we ons er wel mee redden. De link werkt idd niet meer, ik kan ook niets anders meer vinden. In mijn bestel overzicht, lijkt alles verzonden, dus ik ben heel benieuwd wat er binnen gaat komen. Mocht ik er nog eentje tegen komen dan meld ik dat uiteraard.
 13. Helaas, de shop is nu offline en leeg. Een deel van mijn spullen hebben nu de status "has been shipped" ben benieuwd wat er aan komt. Idd bijna alles was gratis verzenden behalve de grote rugzak.
 14. Op Aliexpress vond ik gisteren het volgende. http://nl.aliexpress.com/store/sale-items/1266582.html Natuurlijk is de kwaliteit waarschijnlijk laag, maar de prijzen ook. Voor de budget prepper die nog visspullen of kampeerspullen zoekt een leuke start. Ik zelf heb wat regenjassen besteld, en wat spullen om de BOB mee aan te vullen. ,b.v. tent, matje, slaapzak, hoofdlampje, pannensetje, tarp/grondzeil, waterzak, parakoordarmband, survivial setje met compas, fluitje e.d. voor totaal €10, 34 thuisgestuurd.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...