Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

vheeswijk

Lid
 • Aantal items

  1743
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  13

vheeswijk won de laatste dag op 13 november 2015

vheeswijk had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

3512 Uitstekend

Over vheeswijk

 • Titel
  Prepper goeroe

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Geweldig! Alle materiaal is nog aanwezig. Ik voelde mezelf toch meer thuis in dit oude forum. Gegroet Allemaal !!!
 2. Ik kan niet zien vanaf mijn account wie zich al heeft aangemeld bij MailChimp. Ik zit vast!
 3. Dit forum was voor mij een podium. Vele uren heb ik doorgebracht met experimenten in een koude garage (mijn laboratorium) en achter de PC met het oogmerk om vanuit mijn expertise (materiaalkundige/chemicus) postings te maken die bruikbaar zijn voor preppers. Het is daarom voor mij, als "huischemicus" van preppers.nl, pijnlijk te moeten constateren dat deze informatie wellicht verloren gaat. Of misschien toch niet? Niet helemaal. Ik heb voor preppers.nl databases geschreven, deels in de vorm van web-pages, maar ook in de vorm van te downloaden applicaties die met zeer goede zoek-routines zonder het internet zijn te raadplegen: DEZE WEB-PAGES EN DATABASES BLIJVEN TOEGANKELIJK. Helaas zijn in deze databases veelal niet de volledige postings opgenomen maar samenvattingen hiervan en worden voor de afbeeldingen links gebruikt naar preppers.nl om het aantal megabytes van de applicaties binnen de perken te houden. Deze afbeeldingen (uitgebreid geannoteerd) zijn echter nog in mijn bezit en ik overweeg ze elders in de "cloud" nog onder te brengen. Een aantal belangrijke postings worden tevens onveranderd overgeplaatst naar "Preppers Zone". Daar moet ik dus heel vlug mee zijn. Download deze applicatie(s) voordat preppers.nl geheel ten onder gaat. Alle informatie hierover vindt u HIER: http://preppers.nl/forum/threads/6797-Mijn-preppers-nl-database?p=353142#post353142 vheeswijk (huischemicus van preppers.nl)
 4. Paardenbloem-extract doodt kankercellen binnen 48 uur Robin de Boer 15 oktober 2015 Uit een studie van de Universiteit van Windsor in Canada blijkt dat paardenbloemthee in staat is om kankercellen binnen 48 uur te doden. Gezonde cellen in het lichaam worden niet aangetast. Healthy and Natural Life meldt dat de wortel van de paardenbloem niet alleen kankercellen doodt, maar ook een vochtafdrijvende werking heeft, de lever reinigt, helpt tegen allergieën en het cholesterol verlaagt..... Scientists from Canada Discovered a Plant That Kills Cancer Cells in 48 Hours Posted by Admin on June 28, 2015 At the University of Windsor in Canada a research was conducted at the Department of Chemistry and Biochemistry, and the results can give hope to cancer patients.
 5. Ik ben geen medicus of physioloog maar Google leert mij: Dus histamine veroorzaakt geen allergie maar bij allergie kan histamine vrijkomen. Deze histamine, op zijn beurt, veroorzaakt een secundaire reactie die tot klachten kan leiden. Ik maak hieruit op dat er maar weinig histamine in brandnetel zit, in ieder geval ver beneden de toxische grens. Met dank aan Google.
 6. @GuywithAplan : Geweldige post. Ik zie andere posts met grote belangstelling tegemoet ! Als je meerdere planten gaat behandelen kun je misschien beter een draadje aanmaken zoals "Planten en kruiden, toepassingen" zoals ik heb gedaan met "mineraal suppleties" dan staat alles bij elkaar.
 7. Weer een goede analyse van onze eigen Joost Niemöller: Bombarderen Syrië leidt tot kruitvat Europa 4 december 2015
 8. Ik raadpleeg veel Russische bronnen. Ik heb sinds kort de "Fort Russ" als bladwijzer (bookmark) toegevoegd: http://fortruss.blogspot.nl/ Deze geeft goede informatie maar is tevens een portaal dat in de "Header van de page" direct toegang biedt tot de volgende sites: RT - Russia Today SPUTNIK PRAVDA KATHEON NOVORUSSIA - Ukraïne en Donbass IOUCO - International Observatory of Ukrainian Conflict BROTHERS IN ARMS - 10 sites waaronder "Vineyard of the Saker" en "Colonel Cassad" BINOCULARS (Inzoomen in allerlei thema's) En dit allemaal in het Engels in één bookmark-link.
 9. Zie ook post: Aluminium oxide op aquarel papier. Ik krijg mijn victorinox en Opinel er chirurgisch scherp mee. Concave messen zoals mijn snoeimes kan ik er niet mee slijpen.
 10. Ik zie nu pas dat er twee draadjes over kiemen zijn. Deze en die andere.
 11. @Wafels , Regenwater bevat net als gedestilleerd water geen mineralen. Ik vond de kiemen uit vogelzaad een bittere nasmaak hebben, maar deze smaak was verdwenen indien geblancheerd in boullion, dus als basis voor een SHTF groentensoep. EDIT: Ik zie nu pas dat er twee draadjes over kiemen zijn. Deze en die andere.
 12. @Stuudje (met dank) attendeerde mij op 'Schindele's mineralen' als mineralenbron voor voor kiemgroenten (Zie posts hierboven). Volgens mij zou dit inderdaad heel geschikt kunnen zijn. In ieder geval beter dan Himlayazout omdat deze veel te veel keukenzout (Natrium Chloride) bevat. Samenstelling : Kiezelzuur, aluminiumoxide, kaliumoxide, ijzeroxide, calciumoxide, magnesiumoxide, natrium, mangaan, koper, zink, kobalt, molybdeen, borium, chroom, nikkel, vanadium, fosfor, stikstof, ammoniakstikstof, stikstof organisch en overige sporenelementen. Vooral de aanwezigheid van Kobalt is opmerkelijk omdat Kobalt het enige mineraal is dat in een vitamine wordt ingebouwd, nl. in Vitamine B12.
 13. Nu lijken allerlei zaken rond het conflict tussen Turkije (=NAVO & VS) en Rusland uit de klauwen te lopen. Turkije (=NATO) is nu doende de Bosporus af te sluiten waardoor de Russische zwarte zee vloot niet meer in de middellandse zee en de atlantische oceaan kan komen. Dit is een 'point of no return' voor de WOIII. ISIS update 11/30/2015..Turkey has begun a defacto blockade of Russian naval vessels Monday, November 30, 2015 12:50 Türkei verweigert russischen Schiffen die Durchfahrt durch den Bosporus KOPP-Verlag | 30-11-2015 Escalatie: NAVO-gevechtsvliegtuigen naar Turkije; Bosporus afgesloten voor Russische schepen Xander 01-12-2015
 14. Goede bijdrage @Toverlevingsdrang . Kiemen kunnen wél vitaminen maken, maar natuurlijk géén mineralen. Deze moeten uit de omgeving worden gehaald. Gekweekt op gedestilleerd water bevatten ze geen mineralen. Dit geldt natuurlijk ook voor de gisten. Bierbrouwerijen gebruiken hiervoor voedingsvloeistoffen waarbij de mineralen apart zijn toegevoegd. Dit zijn meestal 'keukengeheimen' van de producent.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...