Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Richa

Lid
 • Aantal items

  1076
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

Richa won de laatste dag op 29 augustus 2014

Richa had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

1695 Uitstekend

Over Richa

 • Titel
  Diehard Prepper

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Midden

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Hier ook dit soort reacties van mijn FB vrienden: [citaat] "2018 zijn bijna 9.500 mensen in Nederland bij een 'gewone' griep overleden. Gingen wij steden en dorpen in quarantaine plaatsen? Nogmaals, het gewone griepvirius veroorzaakt jaarlijks tussen de 250.000 en 500.000 doden. Op dit moment is er naast Corona ook een 'gewone' griep actief. Sterftecijfer tot op dit moment 494 doden, waarvan 492 in China. Spaanse griep? Denk het niet! Massahysterie? Denk het wel! Maar goed, we moeten toch wat te doen hebben met z'n allen!"[einde citaat] En nog meer reacties, dat het om geld gaat voor vaccinaties. En dat de media het opklopt om zoveel mogelijk lezers te krijgen, etc. etc.
 2. Gaat het inmiddels weer wat beter met jullie?
 3. Ja @prepas dat not scared but prepared gaat over nu. Maar je weet nooit in wat voor situatie je terecht komt. Ik flip niet zo snel hoor, maar stress zal bij chaos en uitbraak heus wel gevoeld worden.
 4. Wat ik me afvraag, en het zijn zomaar wat overwegingen he? Stel dit virus is niet te stoppen, waar het nu al op lijkt, dan kan ik het toch maar beter zo snel mogelijk krijgen? Want nu is er nog ziekenhuishulp beschikbaar en als ik er goed doorheen kom, dan heb ik misschien al vroeg een resistentie opgebouwd. Ik ben nu nog gezond en ontspannen. Als ik nu al mijn best ga doen om het virus niet te krijgen, in hoeverre lukt dat? Ik raak gestressed en daardoor kan het wellicht in een later stadium harder toeslaan omdat mijn weerstand door de stress verlaagd is. Misschien krijg ik het dan toch nog, maar dan midden in de chaos en het verval. Wat een zeer onvoordelige timing is om het virus te krijgen. Ik moet er niet aan denken om constant te denken, oh heb ik nu wat aangeraakt? Die persoon hoest, zal dat het virus zijn? Oh jee nu heb ik toch aan mijn ogen gezeten wat nu? Om gek van te worden. Die onzekerheid en de ongerustheid gaan bij mij en ik denk bij iedereen wel een rol spelen. Aan de andere kant, stel dat ik en en mijn geliefden het virus kunnen vermijden op het moment van de grootste chaos, en dat het virus afzwakt in de vorm van een verkoudheidje of helemaal verdwijnt, dan is daar ook wel wat voor te zeggen. Hoe denken jullie erover? Ben benieuwd.
 5. Jemig, wat een info en wat ben jij een heerlijke pitbull 🙂 dank daarvoor.
 6. Dank voor je bijdragen @bunkerprepper en heel graag gezond blijven. Als ik zie hoe onvoorspelbaar dit virus lijkt te zijn en hoe China cijfers naar buiten brengt die niet kúnnen kloppen, simpelweg omdat het onmogelijk is alle besmette en zieke mensen te detecteren dan gaat het goed fout. Ik hoop dat het met een sisser afloopt, of dat het virus vanzelf op een natuurlijke manier afzwakt. Maar als ik dan gewoon even logisch nadenk, denk ik dat we dichter bij TEOTWAWKI zitten dan ooit. Dus preppen maar!
 7. Ik weet niet of die 'mensenhand' nou zo irrelevant is. Er worden constant virussen gecreëerd, velen zijn experimenten voor biologische oorlogsvoering. Er op gericht om ondergronds te gaan en zoveel mogelijk schade aan te richten. Receptoren van virussen in slangen en vleemuizen krijgen receptoren die op de menselijke cellen passen. Hierdoor is het gedrag van een virus nogal onvoorspelbaar. En het lijkt er wel op dat dit speelt, maar de wetenschap is er natuurlijk nog niet unaniem over. Het is ook complexe materie. Daarnaast begin mijn directe vermoeden voor mij duidelijker te zijn (na veel youtubefilmpjes te hebben gekeken van wetenschappers) namelijk dat de getallen die China naar buiten brengt inderdaad niet goed zijn zoals jij zegt. De boodschap is ook, geloof niets en niemand en bereid je voor. En in die tussentijd rustig doorademen en lekker de dingen doen die je normaal altijd doet. 🙂
 8. Raar dat er in Nederland wordt gezegd: "Wychgel zegt dat het geen nut heeft om de Nederlandse groep alsnog te testen op het coronavirus, omdat de drager van het virus daarvoor in een bepaald stadium van de ziekte moet zitten. De persoon moet op het moment van de test ziekteverschijnselen hebben. Daardoor is het in de praktijk mogelijk dat een besmet persoon alsnog negatief test op het virus." >> dat is nou juist compleet niet juist. En dat lees ik overal in de media, ook van wetenschappers, namelijk dat het virus overdraagbaar is vóórdat er ziekteverschijnselen zijn. ?!?
 9. Relax, gewoon even afwachten wat er de komende 2 a 3 weken gaat gebeuren. Er wordt zoveel paniek gezaaid. Dat was ook met MERS, SARS varkensgriep en Ebola. En uiteraard is dit virus weer anders hoor, daarom is het goed om je ogen en oren open te houden. En ook niet met alles op de overheid te vertrouwen. Let op de nuchtere degelijke berichtgeving. Zorg er gewoon voor dat je voor minimaal een maand (liefst langer) voedsel in huis hebt en dat je latex handschoenen hebt, een duikbrilletje en mondkapjes voor het geval je naar buiten moet. Verder geen stress, gezond eten, mulitvitaminen slikken en wat extra vitamine C in huis. Bovendien, als je een prepper bent, betekent het dat je meer voorbereid bent dan niet-preppers. Het gevolg is dan ook dat je minder bang hoeft te zijn. Be prepared, not scared is mijn huisspreuk 🙂
 10. Dank @Bunkerprepper voor je logische en statistische uiteenzettingen. Ik heb het met grote interesse gelezen.
 11. Als tegenhanger vond ik onderstaand artikel, is het wel een virus en hoe kunnen ze zo snel een virus in iemand detecteren? Ik vind het zelf fijn om alle mogelijkheden te bekijken. De mogelijkheid dat er echt een gevaar is en ook de mogelijkheid dat we worden belazerd. Wie zal het zeggen. Maar dit artikel geeft voer tot nadenken. https://blog.nomorefakenews.com/2020/01/24/man-who-pushed-sars-dud-now-pushing-new-chinese-virus/?fbclid=IwAR0HD9lR-Klplh2jHUaxTuKMAAHNeVJF8OvD24wj2tq06m9yebtd_ppBUiw
 12. Vergeet je beschermbril niet @Mr. Gold zo'n duikbrilletje met dichte randen bijvoorbeeld. Want het virus komt makkelijk op je oogslijmvlies terecht. En natuurlijk latex handschoentjes.
 13. Dat is meestal met virussen, voordat je ziekteverschijnselen krijgt ben je al besmettelijk en vlak daarna ook. Als de incubatie tijd hoog is, kan het virus zich langer ongezien verspreiden. Die koortsmetingen op vliegvelden zeggen dus weinig!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...