Ga naar inhoud

Richa

Lid niveau 2
 • Items

  1206
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

Richa won de laatste dag op 29 december 2021

Richa had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Midden

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Richa's prestaties

Diehard Prepper

Diehard Prepper (7/11)

1.8k

Reputatie

 1. Is het onder je bed wat koeler? Dat is ook een optie, koop een aantal kilozakken met rijst (niet de gebroken, maar de hele) doe dat wel in plastic containers tegen muizen. Blikjes makreel, tonijn, sardiens in olie erbij en wat groenteconserven. Als je alles in handzame bakken of containers plaatst, kun je dat zo een verdieping hoger tillen als shtf. Pakken en flessen water kun je nooit genoeg hebben voor als je op zolder bent aangewezen. Liever wat te warm geweest in de zomer dan geen water. Denk ook aan zeil (tegen vocht) en genoeg warme kleding en dekens.
 2. Ja wij hebben ook een pelletkachel (geen ketel). Ben benieuwd, heeft die van jou ook elektriciteit nodig en wat doe jij als de stroom uitvalt?
 3. Ben zelf ook al 3 weken op en af verkouden, af en toe minimale verhoging, opgezette klieren al 3 weken, dan weer ok en dan weer hoesten, dan weer slijmproductie en dan weer een hele droge hoest en dan weer ok, hetzelfde met een druk achter mijn ogen. Meestal s'avonds wat beroerder dan overdag. Met een normale verkoudheid was ik altijd s'morgens meer beroerd. Dit is voor mijn doen ook anders dan anders. Ik hoorde gisteren dat ik begin maart in dezelfde ruimte ben geweest met iemand die het virus had. Voel me verder ok, neem uiteraard de thuisquarantaine in acht. Ben benieuwd of ik het heb, geen idee, als het zo is dan hoop ik het wel eigenlijk. Dan heb ik het ook maar gehad ?
 4. Fijn dat jullie (weer) o.k. zijn, heel veel sterkte en ook plezier met jullie nieuwe huis, het wordt vast een mooie tijd. Leuk wat je schrijft over vheeswijk, natuurlijk wil ik even contact met ze hebben hoor. Ik volg zijn kennis en vaardigheden (en volgde hem ook al jaren geleden), maar ik heb zijn email niet. Misschien dat dat op de één of andere manier tot stand kan komen, lijkt me leuk.
 5. Klinkt heftig, heel veel beterschap, je komt er weer helemaal bovenop.
 6. Oh fijn, want skype en FB video klappen er steeds uit, niet te doen bijna. ?
 7. Wat super, ik zal eens kijken. Kan dit ook gebruikt worden ipv skype en FB video? Fijn dat je dit deelt.
 8. Heb je zink supplementen in huis? Ik heb meerdere onderzoeken gelezen dat ACE2 receptoren en zink een positieve connectie hebben. Drink thee van bonenkruid, tijm of rozemarijn. Verder extra vitamine C. (en natuurlijk de dokter bellen voor advies)
 9. Wat hebben jullie toch romantische ideeën over kado's :-) Ik heb hem van de zomer af en toe gebruikt, zonder problemen. Eén keer trok ik per ongeluk iets te hard (of zo, ik weet het ook niet precies) maar ik stond daar ineens met de helft in mijn handen. Gelukkig had ik rubberen laarzen aan in de volkstuin. De 2 losse delen kunnen dus van elkaar raken, er zit een soort klein wit knopje (nee geen opmerkingen!) dat het 2e deel vasthoudt. Dat zou wel wat beter kunnen wat constructie betreft.
 10. Misschien handig om dit topic naar preppersonly te verplaatsen om bepaalde redenen?
 11. Richa

  Stropharia telen!

  Wat geweldig @Greener, dank voor deze geweldige suggestie. Paddestoelen zijn helemaal nieuw voor mij. Is wel een goede aanvulling in de prepverzameling. Ik heb nog wel wat ruimte in de volkstuin, dus ik zou het graag willen proberen. Uiteraard tegen kosten. En als je niet genoeg hebt, dan hoor ik graag waar je ze gekocht hebt.
 12. Da's lekker ik vraag jou om een bron en nu moet ik via bronnen aantonen dat jij ongelijk hebt?? :-) Jouw bron: 'meerdere filmpjes' zegt mij niets, er wordt zoveel geluld in filmpjes. Ik kan een scala aan kruiden opnoemen die voor de lever (in combinatie met medicijnen) niet zo handig zijn en braamblad zit daar niet bij.
 13. @Range ik zie dat er al veel adviezen zijn gegeven en ik ben er ook voor om naar de oorzaken te kijken ipv de symptomen proberen weg te toveren. Ik zeg altijd: eerst medische oorzaken uitsluiten, dus eerst naar de huisarts. Kan die niets vinden, dan kun je er van uitgaan dat jouw systeem is vervuild. Die vervuiling kan komen door overbelasting, teveel informatie, etc. ook je lichaamssysteem kan vervuild zijn. Kijk eens naar wat je binnenkrijgt qua informatie en ook qua voeding. Op mentaal gebied: Genoeg rust nemen, ontspanning, misschien ruimte geven aan interne gevoelens die je mogelijk hebt geblokkeerd. Focus op jezelf i.p.v. focus op informatie van buiten. (even algemeen gezegd, omdat ik niet genoeg van je weet om hier verder over uit te wijden) Een detoxkuur kan zeker helpen. Google eens op detoxdieet of detoxkuur. Eet puur voedsel en er zijn zeker kruiden die je kunnen ondersteunen. Kruiden die je zo kan gebruiken ivm toevoer mineralen, verwarmend en/of opwekkend effect: brandnetelblad, heermoes (deze kopen en niet plukken), vlierbes, berkensap, rozemarijn, tijm, geber en knoflook. Een kruid dat helpt bij het verbeteren van prestaties ivm grotere opname van zuurstof in de lichaamscellen is Rhodiola. (hier is veel onderzoek naar geweest, staat ook op de nominatie voor onderzoek bij genezing van kanker) Ook werkt dit kruid tegen vermoeidheid (nogmaals eerst oorzaak nagaan) en concentratieproblemen. Niet vlak voor het slapengaan innemen en ook niet als je last hebt van paniekaanvallen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...