Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Raycoupe

Lid
 • Aantal items

  9863
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  46

Raycoupe won de laatste dag op 3 november 2015

Raycoupe had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

8347 Uitstekend

Over Raycoupe

 • Titel
  Oud Moderator

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Mezelf

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Natriumhypocloriet is nogal instabiel en zal ook in gesloten flessen ontleden in natirumchloraat en natriumcloride. Nu werkt natriumchloraat ook desinfecterend, het is alleen ook giftig voor de mens en planten, het wordt in de praktijk gebruikt als herbicide. Wat van grote invloed is, is de temperatuur. Des te koeler des te langzamer het achteruit gaat. Je moet dan denken aan meer dan een halvering van de concentratie na twee jaar tijd, waarschijnlijk is jaarlijks vervangen het beste, al moet je dan ook nog rekening houden met een flink verminderde concentratie. Voor ontsmetting van spullen en oppervlakten niet zo'n probleem, omdat je daarbij flink overdoseert, maar bij gebruik als ontsmetter van drinkwater wordt het dan gokken.
 2. @JJ&A Dat bleekpoeder wat je promoot is geen natriumhypochloriet maar actieve zuurstof. 'Bleek' is maar een volksnaampje voor verschillende stoffen die de was wit maken en dus niet automatisch geschikt om dingen mee te desinfecteren. Poolshock (voor in 't zwembad) is al vaker besproken, zelfs hier op dit forum en is nog minder goed houdbaar dan een oplossing van natriumhypochloriet aka dunne bleek. Daarnaast kunnen zwembad middelen nog andere stoffen bevatten en zal je echt eerst moeten onderzoeken welke, voordat je deze veilig voor andere doeleinden kunt gebruiken.
 3. @Invictus Je moet ook geen Glorix hebben maar dunne bleek, zie hierboven bv. de link naar Jumbo supermarkt. Kost daar 39 cent per fles oid en staat geheid ergens zeer laag en lastig bereikbaar op de grond. Bij Lidl en Aldi ga je het idd niet vinden. Veel inslaan niet handig, want het spul verouderd vrij rap, na een jaar of twee heb je niets dan ingedeukte flessen met sterk verminderde concentratie natriumhypochloriet.
 4. Niets doen is ook geen optie, wachtend op het perfecte middel zonder bijwerkingen, dus voor zover men kan, sproeit men alvast.
 5. Het zou handiger en goedkoper zijn om nu sproeivliegtuigen te sponsoren ipv over een half jaar een hongersnood te bestrijden.
 6. Houtskool is tienduizenden malen minder reactief dan actieve kool. Een paar emmertjes vol zoals dit, doet bijzonder weinig. Weer zo'n filmpje dat bijdraagt aan de mythe dat je houtskool uit het kampvuur zou kunnen gebruiken als actieve kool. Dan voor het gemak ook vergetend dat niet perfect gemaakte houtskool tal van kankerverwekkende stoffen bevat, zoals het spul wat je koopt voor je barbecue.
 7. Bomen planten kan een onderdeel van de oplossing zijn, maar blijven dweilen met de kraan open is niet zo nuttig. Die kraan moet ook dicht en ook dat kan prima. Niet ineens, van vandaag op morgen, maar de komende 30 jaar zal er veel veranderen op dat vlak. Overbevolking lost zich op termijn ook op, door meer bestaanszekerheid. Net als hier in Nederland, waar je ook niet vanwege kindersterfte en je pensioen tien kinderen hoeft te krijgen. Een stuk of twee is dan genoeg.
 8. Een stijging van het CO2 gehalte in dit tempo van vandaag, is ongekend en nooit eerder vertoont in de geschiedenis van de planeet @FincaInSpanje Dus simpelweg zeggen dat onze planeet altijd al periodes van opwarming en afkoeling kende is weliswaar juist, maar niet in deze snelheid. Die extra uitstoot van CO2 komt van de mens en daar gooien we nog een bult methaan bij. Door deze ongekende snelheid kan het hele systeem, waar wij compleet afhankelijk van zijn, zich niet snel genoeg aanpassen en dat is het probleem. De focus ligt sterk op CO2, omdat methaan na een jaar of tien weer uit de atmosfeer is, terwijl dat bij CO2 eeuwen duurt.
 9. Ik denk niet dat jij weet hoeveel de string theorie kost of energie heeft opgeslokt. Er zijn maar een handvol mensen op deze planeet die de materie echt begrijpen en er mee bezig zijn. De rest praat er alleen over. De kwantumtherorie wordt ook maar echt fundamenteel begrepen door een handvol mensen op deze planeet. Toch hebben wij er elke dag mee te maken. Bij het hacken van computers bijvoorbeeld. De helft gebeurd door software fouten, de andere helft door een verschijnsel dat alleen verklaard kan worden met de kwantumtheorie. Het veranderen van een 0 of 1 (wat technisch gezien een bakje is met of zonder elektronen gevuld) waar een hacker niet bij kan door beschermende maatregelen kan toch worden veranderd door het naastliggende bakje heel snel en vaak te vullen en te legen. Dan gebeurt er een kwantummechanisch proces waardoor toch die afgeschermde 0/1 verandert in een andere waarde. Het onderzoeken en begrijpen van dat proces is van fundamenteel belang voor de mensheid, want al schrijf je de perfecte, waterdichte software, dan nog zijn er mogelijkheden te klooien met computers. Ook is dankzij de kwantumtheorie het waarschijnlijk in de toekomst mogelijk om gepaarde elektronen op grote afstand van elkaar te gebruiken voor communicatie die onmogelijk meer is af te luisteren omdat je helemaal geen encryptie meer nodig hebt. Verander je de spin van een van die gepaarde elektronen, draait de ander acuut mee, ongeacht de afstand. Dit kan communicatie ongekend snel maken, wat voor afstand er ook is. Niet alleen handig op aarde, maar ook voor toekomstige ruimtereizen. Je komt nooit verder als je geen nieuwe theorieën verzint en deze de test van de tand des tijds laat doorstaan. Wellicht om hem af te doen als onbruikbaar, slechts een enkele is de volgende stap vooruit in de kennis van de mensheid en zal leiden tot nieuwe praktische mogelijkheden. Ik ben het dus op dit vlak grondig met je oneens.
 10. @F150 Dat is een kwestie van eigen keuzes maken, maar er is gelukkig nog geen enkele reden voor een bug-in. Ook niet als er straks wel een paar honderd bekende gevallen in Nederland zijn, dan schakel je uiteraard wel over op de bekende hygiëne en mondkapjes maatregelen als je naar de supermarkt moet. Maar het als 't puntje bij het paaltje komt, moet je toch kiezen, blijf ik thuis vrienden uitnodigen, blijf ik naar m'n werk gaan en niet hoog noodzakelijke medische afspraken maken. Een keertje naar de kapper, sneuvelt als eerste lijkt mij.
 11. Tuurlijk gebeurt dat ook, je doelt vast op de WODC affaires Maar wil dat zeggen dat alle wetenschap niet te vertrouwen is? Als dat je insteek is, dan geldt ook dat iedereen die eens een fout maakte, altijd fout is en al blijven. Zwart wit denken is dat, maakt het allemaal wel heel simpel en bevatbaar voor de beperkte hersenpan (niemand kan alles weten) maar zo simpel zit helaas de wereld niet in elkaar.
 12. Toch wel apart dat Zerohedge miljoenen per jaar omzet met slechts een handvol schrijvend personeel. Goed verdienmodel, zo sensationeel mogelijk schrijven om de reclame inkomsten. Alex Jones is er multimiljonair mee geworden, paar jongens uit ' t Oostblok hebben miljoenen verdient tijdens de Trump verkiezingscampagne, lang leven het internet, nep en semi-nepnieuws is een geweldig verdienmodel. Als je wilt bewijzen dat een cirkel eigenlijk vierkant is, ga je daar geheid pagina's over vinden. Sinds ik voor een ander onderwerp, chemtrails was het, lijsten heb gemaakt met websites die dat aanhingen of tegenspraken heb samengesteld, ben ik een stuk kritischer geworden in welke sites ik nog geloof. Bij 1500 sites die chemtrails als waar promoten en 1500 die het ontkrachten en ik opgehouden. Het bos waarin je kunt verdwalen is ontzettend groot.
 13. Een beetje prepper heeft natuurlijk al lang het spul voor een Bug-in in huis. Ook voor hygiënische maatregelen, dus de zeep, mondkapjes en handschoenen, waarschijnlijk al complete overals om zelfs slachtoffers te kunnen begraven (als het echt uit de klauwen loopt). Als je nu als een malle achter mondkapjes aan moet, doe je iets niet goed en betaal je de hoofdprijs. Mondkapjes worden straks, als dit virus op zijn retour is plots heel goedkoop.
 14. Prima uitbreiding van wat ik bedoel, alleen het aanhalen van de stringtheorie wordt wel heel specialistisch. Zelf heb ik op de universiteit gezeten (ook HTS, al is dat gewoon een hogere vakschool) en ben vooral op natuurkundig en scheikundig gebied redelijk op de hoogte. Echter, de relativiteitstheorie in al zijn facetten, is een kluif waar ik nog mee worstel. Gaan we verder naar de kwantumtheorie, dan haak ik helemaal af en moet ook ik het doen met de 'simpele leken uitleg'. Oordelen over welke unificatietheorie steek kan houden, ik begin er niet aan en ik denk dat er bijzonder weinig mensen zijn op de hele wereld, die daar echt zinnige uitspraken over kunnen doen. Leuk als hobby, maar alweer de analogie 'bij een hersentumor snel naar een echte dokter gaan.' Het Dunning Kruger effect speelt dan een te grote rol.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...