Ga naar inhoud

Raycoupe

Lid
 • Aantal items

  9984
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  48

Raycoupe won de laatste dag op 28 augustus 2020

Raycoupe had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Mezelf

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Raycoupe's Achievements

SHTF Expert

SHTF Expert (11/11)

8.5k

Community reputatie

 1. Edit: Na de laatste post van @martin: Joh, zelfs iemand die hulp zoekt, vindtj pas hulp bij die tiende hulpverlener waarmee het wel klikt. Helemaal eens met je post daarvoor, behalve de ps: Natuurlijk altijd iedereen gewoon netjes in het ziekenhuis behandelen. Deze vaccinatie heb ik graag genomen, maar wil bij alle volgende zelf kunnen blijven beslissen. Van mij hoeft dus ook al die vaccinatie druk niet, dat je als ongevaccineerde moet gaan betalen voor je test. Wel heb ik begrip dat personeel dat met kwetsbare mensen of in de covid zorg werkt, gevaccineerd moet zijn of anders ingeroosterd dienen te worden. En ga je naar een evenement, (snel)testen graag, wel of niet gevaccineerd, iedere dag, want we weten dat ook gevaccineerden besmet kunnen raken en een aantal dagen besmettelijk kunnen zijn. Maar we dwalen af, of eigenlijk niet, wat die protesten zijn juist tegen dit soort vrijheden voor alleen gevaccineerden. Als de overheid slim was geweest, was ze wars gebleven van die zachte drang tot vaccinatie en zouden twijfelaars het vanzelf aan de ziekenhuisopnames zien. @Petroman Dat punt maakte ook ik eerder in een ander draadje. Het is natuurlijk ook zo, als je er aan begint, dat modereren, hoe ga je dat dan doen. Met een uitgewerkt regelboek? Dan ga je advocaat en rechter worden met ellenlange discussies over de interpretatie en situatie. Meestal overheerst dan uiteindelijk toch het idee wat de beheerders met hun site willen. Zelfs de grote jongens als Google, Facebook en Twitter hebben daar mega problemen mee. Of gewoon heel eerlijk zijn en simpel het idee hanteren dat elk onderwerp wat een forum gaat overheersen en niet specifiek uitgebreid tot het onderwerp van het forum behoort, naar inziens van de beheerders (vaak na signalen van meerdere leden) te snoeien. Eerder was het de vluchtelingencrisis(2015) nu corona dat 75% van de posts oplevert. Lastig hoor, als prepper die beide crises toch echt als voorbijgaand heeft en zal ervaren. Als mensen dit als SHTF, dictatuur, machtsovername of wat dan ook zien, dat gaat nog wat worden dan, een echte verstoring van het 'normaal'. PS, En ik ben nog steeds van mening dat alle toekomstige randstadvluchtelingen in de regio dienen te worden opgevangen, we hebben er hier in Drenthe al genoeg.
 2. @Mir Actieve kool kan een onderdeel van waterfiltratie zijn, maar filtert geen bacteriën. Het kan bepaalde chemicaliën verwijderen, lang niet alle. Als je een heel groot actieve kool filter hebt en daar water op druppelt, vangt het zware metalen op. De meeste koolfilters zijn te klein en de stroomsnelheid te hoog om zware metalen te filteren. Het werkt dus vooral goed om smaak te verwijderen uit water. Nog steeds zul je eerst een deeltjesfilter of chemicaliën moeten gebruiken om van de bacteriën af te komen. Zonder dat wordt zo'n nat actieve koolfilter binnen een paar dagen een broeinest van bacteriën. Schadelijke virussen hebben we hier op het Noordelijk halfrond gelukkig niet in het water. Zie evt deze review eens, eerste deel staan de stappen van filtratie, alsmede technieken zoals zilverionen om het water en het actieve kool filter de filters bacterie vrij te houden. Voor onderweg, tijdens kamperen en voor nood, kan ook alleen een deeltjesfilter volstaan. Makkelijkste blijft dan voor mij toch een Sawyer squeeze en dan liever niet die mini. Die gebruik ik al jaren, ipv liters water meeslepen.
 3. En dan stijgen die veel gedeelde links weer in de ranglijsten van de zoekmachines. Dit topic staat in het openbare deel, geïndiceerd door vele zoekmachine en andere robots. Dankzij cookies en degenen die deze links ook daadwerkelijk aanklikken, spint de machine van microtargeting op toeren: https://www.cits.ucsb.edu/fake-news/spread Daar hoef je nog geeneens bezwaar tegen te hebben, als ze jou gericht advertenties voor spullen en diensten willen voorschotelen, maar het wordt net zo fanatiek gebruikt voor politieke campagnes, propaganda, fake news en onruststokerij. En je hebt altijd genoeg fanboys die de handmatige arbeid geheel gratis verrichten. Ontevreden en boze mensen heb je overal wel, dat zijn makkelijke prooien die elk alternatief kritiekloos omarmen.
 4. @joey92 Heb enig begrip voor de kritische reacties, je stelt nogal een miljonairs project voor. Je zoekt dus gekwalificeerde vakmensen die hun baan willen opzeggen, hun huis willen verkopen en verhuizen naar die locatie. Althans, ik ken weinig mensen van de genoemde competenties die 3 ton op de plank hebben liggen. Of moet ik als ik met een partner kom 6 ton meebrengen? Het plaatje is zomaar van het web getrokken neem ik aan, aangezien deze Aristocrat bunker in de VS al tegen de 8 miljoen euro aanhikt voor alleen het bouwen en dat wordt er aan deze kant van de plas niet goedkoper op. Uiteraard heb je nog een flink stuk grond nodig en vergunningen voor zo'n bouwwerk. Als de SHTF losbreekt kon het ook wel een druk worden voor de deur, zo'n complex hou je niet geheim. Nu zal je wellicht de locatie niet in NL gepland hebben, aangezien twee derde van dit land overstroomt als iemand een paar kleine bommetjes op strategische plekken laat vallen, of gewoon niemand meer naar de zeewering omkijkt. En als evt. de SHTF niet uitbreekt en deelnemers na een x jaar wensen te vertrekken of uiteindelijk sterven? Kan die of zijn erfgenaam zijn aandeel verkopen aan eenieder die hem blieft op marktplaats oid, vangt de community dat intern op? Hoe wordt het dan geregeld met de investering?
 5. Bron: https://www.indiatoday.in/coronavirus-outbreak/story/revised-health-ministry-guidelines-stop-usage-of-ivermectin-doxycycline-in-covid-treatment-1811809-2021-06-07 Voor de duidelijkheid, dit betreft India.
 6. Gelukkig klopt bovenstaande niet qua inklaringstarieven. Shops kunnen prijzen inclusief BTW vermelden en die BTW zelf afdragen, dan veranderd er voor de klant niets. Let op de incl. BTW of excl. BTW prijzen. Als shops dat niet doen, betaal je voor pakketten tot 150 euro 4 euro aan inklaringskosten bij PostNL + de BTW. DHL werkt alleen met shops die zelf BTW afdragen. Andere pakketverzenders zullen net als PostNL ook hun tarieven voor inklaringskosten tot 150 euro aanpassen. Klein voordeel, je hoeft bestellingen niet meer op te splitsen om onder de 22 euro te blijven. Tot 150 euro is nu alles gelijk getrokken. Boven 150 betaal je net als nu ook nog invoerrechten. Ongetwijfeld zal het sjoemelen met de waarde van een pakketten blijven, nu staat er ook vaak een veel lagere waarde op de bon gedrukt. Nog steeds zal steekproefsgewijs die waarde gecontroleerd worden en dan moet je bv. een bevestigingsmail van de bestelling opsturen. Ik verwacht dat grote platformen als Aliexpress na een tijdje de BTW zelf geregeld hebben zodat we van die inklaringskosten af zijn, maar dat is nog koffiedik kijken. Anders houdt het bestellen van prullaria van een paar euro wel op, tenzij ze uit een EU warehouse komen. Wel combineren ze nu al pakketten voor PostNL, zodat je over het geheel maar 1 keer inklaring zou hoeven te betalen.
 7. Stel je wilt in de houtbewerkingshandel stappen, omdat het bv. booming is in de VS en wellicht zal overwaaien. Dan start je een community. Die laat je posten over de mooie tafeltjes die ze al gemaakt hebben, welke spullen en technieken ze daarbij gebruiken et voila. Gratis reclame, gratis inspiratie en gratis How to's stromen binnen. Des te meer, des te hoger je in de zoekresultaten komt. Meteen leer je als ondernemer ook waar behoefte aan is, welke producten en merken populair zijn en zelfs nieuwe ontwikkelingen over houtbewerking komen vanzelf binnen waaien. De kosten zijn miniem, een stukje goedkope software en hosting, het beheer delegeer je gratis aan toegewijde gebruikers. Hoef je alleen nog een shop aan te hangen en kijken of de vlieger ook gaat vliegen. Allemaal vanuit je luie stoel achter een schermpje. Welkom in de wereld van de internetondernemer. 😎 Een forum zou zich moeten onderscheiden van de diverse social media die er al zijn. Geen voorbij razende tijdlijn, maar vindbare, gerubriceerde informatie die in de loop der tijd uitgebreider en completer wordt. Zolang het lekker rustig hier blijft is het wel bij te houden, tot meerdere mensen de activity stream vol rammen met hun gevonden linkjes op het WWW die kennelijk iedereen moet meekrijgen. Zelfs als het geen biet met preppen te maken heeft. Zolang er maar veel komt, meer reacties, meer topics, ongeacht de inhoud, stijgt zo'n forum toch in de algoritmes, dus de keuze van de beheerder is begrijpelijk, die zit er commercieel in met zo'n aangehaakte shop. Dat gaat altijd wringen op den duur, hoe goed ook getracht wordt het te verbloemen en Mr. Gold is daar meester in, veel van geleerd. Een community bouwen rond een onderwerp voor de gratis reclame, ranking in de zoekresultaten en de klanten die het oplevert. Daarom waren de problemen vijf jaar geleden niet op te lossen. Genoeg oplossingen, maar geen waarbij iedereen te vriend bleef en slechte reclame wil je als commerciële rakker vermijden uiteraard. Klein jaartje terug bleek dan ook dat alle bezwaren voor een andere eigenaar/beheer verdwenen, zodra er centen op tafel kwamen. Voor iedere post van doom in een non-discussie draadje een apart topic starten is, hoewel weinig praktisch, best begrijpelijk vanuit dat perspectief.
 8. @Perry Zou het een reactie zijn op het samentrekken van Russische troepen aan de oost grens van Oekraïne? Ik denk het wel.
 9. Tja @doom Het fijne is wel, dat daar bronnen worden gegeven die je kunt checken. Dat prefereer ik toch boven sites die naar elkaar wijzen als bron. Als is mijn frans voldoende om jouw link te kunnen lezen, heb je het zelf ook gelezen en zo ja, wat is het precies waar je op duidt?
 10. Bron: https://www.nu.nl/nucheckt/6123842/nucheckt-goedgekeurde-coronavaccins-zitten-niet-tot-2023-in-de-testfase.html Lijkt mij een betere bron dan frontnieuws
 11. Vanwaar de aanname dat dit is om je met een coronapaspoort burgers te kunnen volgen? @doom Ik zie dat nergens in die PDF.
 12. @Ron sr De video's van de kamervoorlichting zijn het beste te volgen via het officiele kanaal waarop ze uitkomen:https://www.youtube.com/c/NOS/videos Bovenstaande video die via het kanaal van Rafiek de Bruin niet doorgespit dus kan best 1 op 1 zijn overgenomen uit de officiële bron, maar het is uitkijken geblazen. Regelmatig duikt er 'inventief' knip en plakwerk op van deze briefings, met name in chatgroepen. Daarom is het handig om de officiële bronnen te gebruiken, want daar gaat het wel opvallen als die niet overeenkomen met de briefing die door vele journalisten live gevolgd zijn.
 13. Kun je dan ook stellen dat mensen in de zorg, die altijd een handen wassen en behoorlijk vaak al voor corona mondkapjes dragen hun immuunsysteem aan het afbreken zijn? En al die andere beroepsgroepen die mondkapjes gebruiken, bv asbest saneerders?
 14. Je hebt het over de Mexicaanse griep in 2018-2019, De Mexicaanse griep speelde in 2009. Zie wiki link die ik gaf. Volgens mij ben je in de war met influenza. Alleen sterfgevallen tellen dekt de lading ook niet. Longcovid is ook nogal een probleem, wat we nog niet precies in kaart hebben, maar wel bestaat: https://www.ad.nl/binnenland/tienduizenden-jonge-gezonde-mensen-gesloopt-door-corona-ik-neem-afscheid-van-wie-ik-was~a588bc90/ Probleem daarbij is dat we niet weten wanneer en of dit hersteld en in tussentijd zitten al die mensen thuis. @martin Hoe kijk jij aan tegen long covid, want als je jouw strategie zou volgen en langzaam aan iedereen laat besmetting voor groepsimmuniteit krijg je alsnog dit cadeau erbij.
 15. Je vergelijkt het aantal doden wereldwijd van de Mexikaanse griep met het aantal doden door corona alleen in Nederland?? https://nl.wikipedia.org/wiki/Mexicaanse_griep Waarom? En het probleem blijft, met jongeren die minder getroffen worden door corona dan ouderen, dat die twee groepen niet te scheiden zijn. Dat is een illusie. De ouderen die je wilt afscheiden van de rest van de bevolking om zo te beschermen tegen corona, zullen in contact komen met jongere mensen. Bv. omdat ze zorg nodig hebben (niet gegeven door andere bejaarden meestal), familie hebben, naar de supermarkt moeten (hier in Drenthe is online bestellen een gedoe en niet genoeg aanwezig), bejaarden delen dezelfde lift als jongeren in hun flatgebouw, etc, etc.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...