Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Raycoupe

Lid
 • Aantal items

  9823
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  46

Raycoupe won de laatste dag op 3 november 2015

Raycoupe had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

8307 Uitstekend

Over Raycoupe

 • Titel
  Oud Moderator

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Mezelf

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Het gedeelte dat de deeltjes filtert, het keramiek of de holle vezeltechniek zoals de Sawyer, is zeer lang houdbaar, bijna onbeperkt. Zoals Simurgh en Prepass aanhalen, de reactieve componenten hebben een beperkte levensduur, de actieve kool en eventuele zilverionen. Sommige smaakverbeteraars zoals marmerkorrels (voor extra calciumzouten in het water) zijn eveneens oneindig houdbaar. Die laatste zie je veel in Britta-achtige filters, meestal een combi van actieve kool en marmerkorrels. Het preppen van actieve kool heeft dus zijn limieten en helaas kun je het niet zelf maken of regenereren, ook al zijn er 1000 youtube filmpjes die je anders doen geloven en met een petfles en houtskool van 't kampvuur wat aanprutsen. Actieve kool is duizenden malen reactiever dan kampvuur houtskool, dus zolang je daar niet meteen met hele kubieke meters komt aanslepen is dat zinloos. Helaas blijkt dunne bleek ook slecht houdbaar, na een jaar of twee ben je de helft kwijt. Poolshock (voor zwembaden) holt nog harder achteruit. Uiteindelijk is een goed deeltjesfilter onmisbaar en mijns inziens de eerste op het lijstje om aan te schaffen als prepper. Dat haalt de schadelijke bacterieen eruit, schadelijke virussen los in het water zijn er niet in Europa, wat je daarna nog doet om de smaak te verbeteren is bonus. Sterk ijzerhoudend water kun je laten oxideren door blootstelling aan zuurstof, vaak schudden met 80% gevulde jerrycan en daarna alsnog filteren met een deeltjesfilter. Actieve kool haalt naast smaakjes ook een deel chemische verontreinigingen uit het water. Zware metalen laten zich lastig vangen, zelfs met actieve kool, het heeft lang contact nodig om te binden. Zo'n Grayl vind ik zelf meer een filter voor hedendaagse trips, waar het gemak de mens dient en de beperkingen geen probleem zijn (aantal liters o.a.).
 2. Raycoupe

  Klimaatrealisme

  De GGC is opgeheven na wat teveel media aandacht, maar denk je dat er dan ook gestopt wordt met de activiteiten? Een van de oliemaatschappijen houdt ons nu voor dat ze machines aan het maken zijn die CO2 uit de lucht halen. Hoeven we verder niets te doen, gewoon lekker doorstoken. De universiteit die het kleinschalig in een lab heeft draaien, spreekt echter tegen dat dit de komende decennia haalbaar zal zijn.
 3. Het thuis opslaan van tanks met waterstof onder grote druk heeft ook risico's, waarvoor nu nog geen regelgeving bestaat. Wordt inmiddels wel over nagedacht: https://nos.nl/artikel/2319122-zelf-geknutselde-batterijen-waterstof-in-de-tuin-verduurzaming-vaak-onveilig.html
 4. @martin Ik denk dat de meesten het ook niet oneens zijn over het einddoel, schone energie. De controverse bestaat voornamelijk over de tussen liggende, tijdelijke oplossingen, die nu op stel en sprong genomen moeten worden omdat afspraken uit het verleden te lang genegeerd zijn. De spagaat met de stikstof bv. Minder stikstof in de natuur is het doel en daarom moet je rond die natuurgebieden dit lokale probleem streng aanpakken, maar is overal een strenge norm instellen en dan met trukendozen als extern salderen het op papier recht te lullen nogal onzinnig. Of de biomassa centrales. Iedereen weet dat er bossen voor gekapt worden en je weer een voorschot neemt op je uitstoot. Op papier staat dat het neutraal is, dus gooien we de centrales er vol mee. Ook het elektrisch rijden was er toch wel gekomen, simpelweg omdat het uiteindelijk goedkoper is, over 25 jaar de benzine toch niet meer te betalen is en over 45 jaar compleet op (als we al die laatste aardolie in de fik gaan steken en niet gebruiken voor specifieke toepassingen). Zonnepanelen idem. Stoppen met de gaswinning in Groningen is echt niet vanwege die aardbevingen, maar omdat er nog maar 100 miljard kuub makkelijk op te pompen gas over is. Daarna wordt het echt lastig en was er toch een einde aan gekomen binnen een jaar of vijf. Allemaal omdat de poltiek al decennia lang weigert om naar de lange termijn te kijken en nu het water aan de lippen staat maken ze soms gekke sprongen. Voor de rest is het ook veel angst voor verandering, voor het onbekende, waar de burger last van heeft.
 5. Raycoupe

  Klimaatrealisme

  Ok, pak ik een andere 'bron' en als je zelf even zoekt, zul je ook genoeg info vinden over de activiteiten van de grote olieboeren. Velen zijn al door het stof gegaan daarvoor, die zullen toch zeker niets toegeven als het complete onzin was? Sinds 1986 weet Shell bv. dat het verbranden van zoveel olie een probleem is voor de wereld, dus in 1989 werd de Global Climate Coalition opgericht, een lobby groep voor de olie, met methoden afgekeken van de tabaksindustrie. Een campagne om verdeeldheid te zaaien en regelgeving tegen te gaan. De Global Climate Coalition (zie ook het lijstje van leden): https://en.wikipedia.org/wiki/Global_Climate_Coalition (en onderaan tref je 95 bronnen aan)
 6. Raycoupe

  Klimaatrealisme

  @Charlie Het lijkt me ook zeer onwaarschijnlijk, want dan zijn er veel te weinig mensen om voor de rijken te werken. Ook de machtige partijen zoals de multinationals zouden ten onder gaan en niets meer hebben om uit te melken. De rijken der aarde zouden hun eigen (gecreƫerde) beneficiaire systeem om zeep helpen.
 7. Raycoupe

  Klimaatrealisme

  Verdeel en heers wordt nog steeds toegepast: Topbedrijven financieren desinformatie klimaatverandering met YouTube-ads: https://www.theguardian.com/technology/2020/jan/16/youtube-ads-of-100-top-brands-fund-climate-misinformation-study
 8. Thoriumreactoren en bv. kernfusie zijn wel technieken die nog moeten worden ontwikkeld, gaat echt nog een jaar of dertig duren. Het is dan nog maar de vraag of andere methoden niet goedkoper zijn, want dat zal altijd de doorslaggevende factor blijven. Een windmolen op zee, bestaat uit twee delen, de basis waarop het ding staat en de molen zelf. De basis is gebouwd om een honderd jaar mee te gaan en zal meerdere molens zien voorbij komen tijdens z'n levensduur. Die windmolen zelf, is prima en met lage kosten te recyclen. De kosten van onderhoud van kolen en gas centrales is ook een flinke factor. Uiteindelijk zal er meer zon dan windenergie komen in de toekomst, Nederland is daar een prima land voor qua temperatuur en zon, alle daken vol en we kunnen zelfs gaan exporteren. Er wordt inmiddels werk gemaakt van grote accu's locaties, die langzamerhand de huidige energiecentrales zullen gaan vervangen. De eerste is gebouwd en er volgen er meer. Hier bv. de techniek waar Vattenfall mee bezig is: https://www.vattenfall.nl/duurzame-energie/windenergie/opslag-windenergie-in-nieuwe-superbatterij/ Daar gaan we uiteindelijk naar toe, de rest, bv biomassa, zijn overgangstechnieken die op den duur weer zullen verdwijnen.
 9. Raycoupe

  Klimaatrealisme

  BIomassa wordt idd zwaar overtrokken door dit kabinet. Niets mis mee om je snoeiafval en andere afvalstromen te gebruiken, maar de schaal waarop de NL overheid dit plant is van de zotte. Je zou eerst die bomen moeten planten en wachten totdat ze groot genoeg zijn, ja, dan werkt het op papier en praktijk. Nu wordt gewoon een voorschot genomen, eerst veel meer uitstoot (Niet alleen CO2, maar ook met lokale gevolgen voor de luchtkwaliteit) en pas over decennia is die CO2 weer uit de lucht gehaald. Het is nu niet meer dan een rekentruuk, die al zwaar bekritiseerd wordt en hopelijk afgeschaft. Eigenlijk weten overheden als sinds de jaren negentig van de vorige eeuw dat er iets moet veranderen, Het paniekvoetbal wat je nu soms ziet is het resultaat van de overheid die alles voor zich uitschuift. Daar zien we de laatste tijd steeds meer voorbeelden van. CO2, stikstof, PFAS, Schiphol, duurzame energie, opraken van het Nederlandse gas, etc.
 10. Ah, dank je @f150 ik kon er weinig nieuws over vinden, de fabrikant of, idd, de verkoopcijfers.
 11. Je gaat hierbij ervan uit, dat hernieuwbare energie per definitie duurder zal blijven dan fossiele energie. Over tien jaar is dat echter volgens steenkolenstokers als Vattenfall e.d juist niet het geval. Zie bv. artikel in FD: https://fd.nl/economie-politiek/1308841/hernieuwbare-energie-haalt-steenkool-en-kernenergie-in-duitsland-in Of, als je door je gratis artikelen heen bent bij het FD: Bron: https://www.zonnepanelenophetdak.nl/schone-energie-binnen-tien-jaar-goedkoper-dan-steenkool/ Mijn mening is dat nogal snel wordt vergeten wat de voordelen zijn, waar de kansen liggen ook op economisch vlak en er teveel wordt gekeken naar alleen de nadelen. Dat de economie zeker geen tijden meer gaat kennen zoals in de periode van na WOII, ligt niet aan klimaat-, of milieuregels, maar simpelweg dat oneindige groei onhoudbaar is. Dat betekent simpel gezegd dat het nu, maar iig over een jaar of vijf, voor minder ontwikkelde landen als India die nu flink aan het uitbreiden zijn, er geen steenkolencentrale meer bij komt. Ander verschijnsel is dat landen waar nu nog geen goede elektriciteitsvoorziening is, bv. Afrika, vaak rechtstreeks van de olielamp overstappen op een zonnepaneeltje met accu, lampen en TV's. Dat is een grote hype daar in Afrika. Goed nieuws dat die niet het hele traject gaan doorlopen qua energie zoals de Westerse wereld dat deed. En je moet ook wat, want in de toekomst zal aardolie als energiebron grotendeels wegvallen. Nog zo'n goede 40 jaar en dan is de voorraad aardolie zo ongeveer wel op, iig in substantiƫle hoeveelheden.
 12. Puntje van aandacht, hoe staat het met Grayl en die firma? Ik vind alleen oud nieuws en oude pagina's en zou voor aankoop nakijken of het bedrijf de navulpatronen blijft leveren in de toekomst. Wellicht weet Marcel van Aqualine (NL importeur van 't spul) er meer van.
 13. Raycoupe

  Klimaatrealisme

  @Charlie Ik vind het wat lastig worden als nergens een bron is te vinden van die bewering, maar slechts mensen die er op youtube een mening over hebben (met de aanname dat er idd gestreefd wordt naar max 500 miljoen wereldbevolking). Er moet toch ergens iets te vinden zijn, waar deze mensen hun beweringen op baseren, dat moet je toch wel ergens zijn tegen gekomen in al die filmpjes? Omdat hele volkstammen tegenwoordig puur voor de hits en dus centjes allerlei prachtige verhalen de wereld in helpen, bij voorkeur via platformen waar centjes te verdienen vallen ipv een eigen website, vind ik het lastig om zo'n filmpje van bv. een mij onbekende Ileana op waarde te schatten, zonder enige bronvermeldingen. Nu blijft het een verhaal waarbij ze zo aannemelijk mogelijk trachten te maken dat hun vermoedens kloppen. @Amazing Dree Klimaatwetenschap bestaat al veel langer. In Nederland: " In 1986 krijgt het KNMI naast Weer en Seismologie ook Klimaat als onderzoeksgebied in de portefeuille."https://www.knmi.nl/producten-en-diensten/verhalen/Klimaatwetenschap Het begon al in de negentiende eeuw, begin twintigste eeuw was Edison al op zoek hernieuwbare energiebronnen. "In the late 19th century, scientists first argued that human emissions of greenhouse gases could change the climate. Many other theories of climate change were advanced, involving forces from volcanism to solar variation. Thomas Edison, pioneer of electrical technologies, voiced concern for climate change and support for renewable energy in the 1930s.[1] In the 1960s, the warming effect of carbon dioxide gas became increasingly convincing. Some scientists also pointed out that human activities that generated atmospheric aerosols (e.g., "pollution") could have cooling effects as well." https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_climate_change_science
 14. Raycoupe

  Klimaatrealisme

  Die mega machines zou ik graag meer van willen weten, want voor zover ik weet, is dat allemaal vooralsnog fantasie. Onze atmosfeer is grofweg 4,5 X 10^15 kubieke meter. Zelfs al zou je voldoende machines hebben om per minuut een kubieke kilometer (!) aan te zuigen, doe je er nog een dikke 8000 jaar over om het slechts eenmaal te filteren. Water gaat nog lastiger worden, om over de bodem maar te zwijgen. Zoals Duitsland al bewijst, met een groene industrie van 400 miljard op jaarbasis, kun je ook centjes verdienen met nieuwe technieken. Dat aspect wordt zelden meegenomen door klimaatsceptici, terwijl China zich massaal op het produceren van zonnepanelen heeft gestort en daarmee de wereldmarkt overheerst.
 15. Raycoupe

  Klimaatrealisme

  Wetenschap en medische kennis zijn gelukkig in die 50 jaar niet stil blijven staan. Gelukkig maar want als ik dezelfde redenatie zou volgen, zou ik niet meer naar een huisarts durven. Straks gaat ie nog aderlaten of zo. Wetenschappers en onderzoekers, de mensen, zijn net mensen. Sommigen vallen voor het geld, maar de meeste blijven gewoon degelijk hun werk doen. Het zal echter nooit moeite kosten om die ene aan te wijzen die z'n bankrekening het belangrijkst vind, want die zijn er gewoon ook.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...