Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Raycoupe

Lid
 • Aantal items

  9923
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  47

Raycoupe won de laatste dag op 29 juni

Raycoupe had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

8452 Uitstekend

Over Raycoupe

 • Titel
  Oud Moderator

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Mezelf

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. OHV is het merk. Het is een Chinees, verkocht op Aliexpress. Drie fasen, 14 pk een dikke jongen voor nog geen 250 euro aldaar. Ik zou de handleiding vragen bij zo'n verkoper op Aliexpress.
 2. Wij van WC Eend adviseren WC Eend? @Sports & Nutrition
 3. Groepsimmuniteit is goedkoop, iedereen testen, traceren en isoleren ontzettend duur. De economie van een land in pauzestand houden is ook ontzettend duur. Het virus treft met name mensen die niet gaan bijdragen aan de economie. Het land met de meeste centen over aan het einde van de crisis, heeft straks het grote voordeel als de economie weer aantrekt. Dat is het dilemma van Rutte en alle landen.
 4. De werkelijkheid haalt speculaties over de toekomst vanzelf in.
 5. Glycerol/Glycerine wordt toegevoegd zodat de alcohol beter aan je handen blijft zitten. Beetje zoals dikke bleek toevoegingen heeft zodat het langer aan de toiletpot blijft hangen dan dunne bleek. Glycerol/Glycerine doet verder niets met bacteriën en virussen, al kunnen bacteriën zich lastiger voortplanten. Alles wat ontvet, werkt tegen virussen. Alcoholen, zeep, gootsteenontstopper(kijk uit voor chemische brandwonden), ammoniak, soda, natirumbicarbonaat, EDTA (organisch oplosmiddel in veel schoonmaakmiddelen), etc. Het lastige bij een handgel is dat je hem niet afspoelt met water, wat het gebruik van bepaalde middelen beperkt omdat je huid teveel wordt aangetast. Water met een scheutje ammoniak werkt lastig, maar werkt ook. Je hebt dan 's avonds wel een potje handcrème nodig om je handen weer in te vetten, echt bevorderlijk voor de beschermende bacteriën op je huid zijn al die geïmproviseerde middelen niet. Waterstofperoxide werkt omdat het in oplossing twee reactieve radicalen OH- vormt, een base, net als zeep brengt dat vet in oplossing. Omdat de buitenste laag van het corona virus vettig is, trekt zeep/base het virus uit elkaar. De rest producten zijn verder volkomen neutraal en onschadelijk, net als van alcohol, vandaar dat het een vaak gekozen middel is. Mensen zijn veel te happig op potjes met opschriften als 'bacterie dodend', 'desinfecterend', het is schijnveiligheid. Die middelen doden sneller bacteriën, dat zijn veel lastiger klanten dan virussen die onbeschermd door het leven moeten zonder celwand die ze beschermd.
 6. Onze bio-industrie heeft heel wat ziektes voortgebracht, Q-koorts, BSE (gekke koeienziekte), Mexicaanse griep, maar ook de talrijke uitbraken van mond en klauw zeer in het verleden, zijn voorbeelden van zoonoses uit de moderne wereld die ik zo uit het hoofd ken, zullen er wel meer zijn. Daarnaast nog talloze andere ziektes die je kan oplopen van dieren: https://www.rivm.nl/ziek-door-dier
 7. Dat zal meevallen denk ik, zodra het bericht op Facebook rondging dat corona is veroorzaakt door dampen/e-sigaret is het al meteen ontkracht. Er zijn zoveel lobby groepen die nu een slaatje slaan uit de crisis. PG is nooit getest met dit virus, wel met z'n broertje SARS en die kan er niet tegen. Tijdje geleden op een ander forum de patenten tevoorschijn getoverd van een machine die PG verdampt in ziekenhuizen om infecties te voorkomen. Die is nooit populair geworden omdat de concentratie in de lucht zo lastig te regelen is in een ziekenhuis met heen en weer lopende mensen, deuren die steeds open en dicht gaan. Zoals bij sommigen wel bekend, werken airco installaties voor grote gebouwen niet met warmtepompen zoals alle kleine systemen, maar met water en het verdampen ervan. Hieraan wordt PG toegevoegd om legionella te voorkomen.
 8. In Amerika betekent 'vapen' dampen/e-sigaret gebruik. Kruiden verdampen bestaat idd ook en wordt ook wel vapen genoemd, zeer verwarrend idd. Het bleek een slecht idee om gemixte wietolie met vitamine E acetaat in zo'n e-sigaret te gooien, daar zijn er een riedel aan gestorven in de VS, navullingen van de zwarte markt om high/stonded van te worden. Uiteraard meteen aangegrepen om het dampen in kwaad daglicht te stellen, maar alle gevallen zijn inmiddels herleid naar vitamine E acetaat, wat gebruikt werd om wietolie mee te versnijden. Het is algemeen herkend onder dampers, dat sinds zijn dampen, ze veel minder vaak de griep krijgen en verkouden worden. Valt geen droog brood mee te verdienen dus niet onderzocht of dit de effecten zijn van het stoppen met roken, of dat ook de PG hierin een rol speelt. Er zijn al reeds meer dan 2000 erkende onderzoeken uitgevoerd naar de effecten van dampen, de e-sigaret de afgelopen 10+ jaren en nog steeds is er geen aanwijzing noch bewijs dat dampen schadelijk is, al doet me goed hun best dit aan te tonen.
 9. Dat is nu ook een probleem aan het worden, deserteurs uit de zorg, inmiddels zijn er hele ziekenhuizen die weigeren patiënten op te nemen tenzij er genoeg PBM's zijn om het volledige protocol te kunnen handhaven en er niet over peinzen om met inferieure, geïmproviseerde middelen als vuurwerkbrillen te werken. Een duivels dilemma als het je als persoon treft, gelijk soldaten die hun land moeten verdedigen.
 10. @OBL-Rien Misschien is het wel net andersom, aangezien een van de ingredienten PG, nogal effectief microben in de lucht, o.a. legionelle. Onderzoek is lastig, omdat mensen die stoppen met roken en overstappen op dampen alleen al om die reden een afname van bronchitis en infecties laten zien. https://www.quora.com/Would-the-PG-mist-from-vaping-help-to-reduce-deactivate-or-kill-some-degree-of-airborne-coronavirus/answer/Chris-Price-69?ch=2&srid=Cy83&fbclid=IwAR3gPlx5B6pKI_k-r3lDvyNZvlzyFT7l3_7_aoYuIPc2jOLtka_grZR2huw
 11. Bloedbank Sanquin neemt elke dag 2000 bloeddonaties af, die tegen allerlei zaken getest worden af en wil die ook gaan testen op antistoffen. Ongeveer 10.000 testen in een week, verspreid geografisch en qua samenstelling van leeftijdscategorieën. Een soort mega steekproef, waar Maurice de Hond jaloers op zou zijn, die met dergelijke aantallen idd goed representatief zou zijn. De antistof testen zelf zijn goedkoop en de techniek en personeel zit er al bij de bloedbanken. Met die kennis kun je tenminste bepalen hoeveel mensen reeds immuniteit hebben opgebouwd en dan weet je wanneer je maatregelen kunt laten vieren. De politiek is nu nagenoeg blind aan het besturen en dat moet veranderen. Meten is weten. Wat ik mistte in de discussie met de directeur van Sanquin is of ze nu ook testen op corona besmetting. Wellicht is dat voor gedoneerd bloed niet nodig omdat het virus het hele proces en opslag niet overleefd, maar ook dat zou met een dergelijke dekkingsgraad een goed beeld geven. We zijn nu het spoor helemaal bijster namelijk, 3000 gevallen positief getest, maar geschat tien keer zoveel besmettingen? Dat is natte vingerwerk en maakt het lastig sturen.
 12. Wellicht dat ik een hoop gemist heb, maar hoe is het met de Task Force? Nog bezig? Alleen noodzakelijke mensen worden nog getest, de kaart van het RIVM is nog maar een afspiegeling van het reële aantal besmettingen. Een factor tien wordt vaak genoemd, maar dat is natte vinger werk lijkt me. Ze weten het gewoon niet meer.
 13. Ik bedoelde het meer als het medicijn werkt niet specifiek, maar op alle lichaamscellen. Een effect is dat het celmembraan iets zuurder wordt, wat waarschijnlijk het mechanisme is wat het virus remt. Het lijkt een contradictie, chloroquine onderdrukt de immuunrespons (vandaar het gebruik bij lupus) van de patient, maar een veel te heftige immuunrespons is juist hetgeen mensen aan overlijden. Ikzelf heb een wat overactief immuunsysteem, handig bij de jaarlijkse griep, maar een nachtmerrie als het op hol slaat. Onderdrukkende medicijnen daarvoor heb ik geprept en zal niet aarzelen deze te gebruiken indien die 20 ICU's hier in een straal van 40 km vol liggen. De bijwerkingen moet je niet onderschatten, dat is nu het probleem met ouderen met andere kwalen/ en hele zwakke mensen. Het is het veiligste dit te geven aan mensen die nog niet op apegapen liggen, dus heel goed dat ze dit sturen naar de positief geteste mild zieke mensen die in thuis quarantaine zitten.
 14. Het lijkt mij een broodje aap verhaal, aangezien het je nooit gaat lukken je slijmvliezen in die holtes tot die temperatuur te verhitten.
 15. Daarom vroeg ik ook wat voor symptomen ze had doorgegeven aan de huisarts. Ik denk dat de HA het nogal druk heeft momenteel en als dan iemand met een verkoudheid/griepje teveel tijd dreigt op te slokken, gaat er een fopspeen in.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...