Ga naar inhoud

Down

Lid
  • Items

    73
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Down won de laatste dag op 28 december 2023

Down had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Down's prestaties

Adventurer

Adventurer (3/11)

9

Reputatie

  1. "TT is a misery, and anything that even remotely leans towards criticizing the government gets blocked. This forum might be a place where people can go much further, and we're allowed to speak in multiple languages. I know you're into prepping, so it's not weird to make contacts from different countries. I don't take it all too seriously because I believe people prefer to follow a list rather than experience things themselves."
  2. Zoals ik het nu leer kan ik met aceton mijn vlampunt verhogen (dus bij lagere temperatuur ontbranden) en de geur neutraliseren. Ik ga het morgen ophalen en testen, maar de verhouding durf ik nog geen uitspraak over te doen.
  3. Teste even iets met een foto, blijkt nog steeds niet lekker te gaan. Soms komt de foto er in en soms weer niet.... Ik denk dat ik de derde met staalwol wil testen. Maar het feit is dat het kan branden en dan zijn er mogelijkheden... Staalwol wil wel, maar dan is de temperatuur en zuurstof weer een probleem. Ik moet dus iets maken zodat er meer zuurstof in gaat komen. Blikje met luchtgaten en filterwol en het blikje vervormt direct! het was een ander blikje en het knetter direct, het is dus te heet!
  4. papier walmt niet immens en de sok wel (nylon). Vuile ontbranding uiteraard, maar dat doet er even niet toe. Olie raakt overhit en het begint mooi te knetteren omdat er nog vocht in zit. https://i.ibb.co/VjZc2Qf/IMG-1407-1.jpg
  5. We gaan het nog niet moeilijk maken en testen dom, vlampunt van zonnebloemolie ligt over het algemeen rond de 225-230 graden Celsius (437-446 graden Fahrenheit). We hebben een stukje wc rol, een oude sok en nummer drie moet ik even voor zoeken...
  6. Ik gebruik de bami blikken op vakantie en ze zijn wel te doen. Heb er in de kast ook wat staan en bij de Aldi is nu een aanbieding (ken het merk niet maar wou het wel proberen). Ik doe er ook wat sate bij en een eitje, best wel lekker simpel en doe alles in 1 koekenpan. Bami opbakken, opschuiven en ei ernaast, vervolgens ei op de bami en koekenpan schuin en de sate aanmaken. Ik eet het ook uit de pan omdat ik te lui ben om af te wassen 😁
  7. Top, dat is jouw ervaring en het advies dat het niet werkt. Ik vind dat het nu tijd is om mijzelf te bewijzen en een eerste setup moet maken om zonnebloem olie in een warmtebron om te zetten. Ik denk dat dit een heel mooi begin is van een experiment waarvan ik denk dat het kan werken. Ik heb het op internet gevonden en het zag er leuk uit, maar heb de ervaring niet. Ik vind dit een mooie uitdaging om te proberen en het is iets wat ik kan doen voor mijn plezier. Ik neem een paar blikjes en zie wel wat ik als "lont" ga gebruiken, mogelijk moet ik een catalysator toevoegen voor de ontbranding. https://ibb.co/bs3jhS7
  8. Niet doen!!!! Quansheng UV-K5 (Alleen de K5 versie) heeft open code en is makkelijk te hacken. Ze vertellen je bij de buren dat ze veel ervaring hebben van het beste wat je kunt kopen en het is een leugen! Deze is open source en dat hadden ze moeten vertellen. Band is veel ruimer en je betaald 5 euro meer. Er is open firmware op internet https://www.youtube.com/watch?v=92XVwY54h5k
  9. Petroleum: 8,8 kWh / liter Diesel: 10 kWh / liter Zonenbloem olie: 9,97 kWh / liter Kan gefilterde zonnebloem olie in een petroleum kachel? Is de kous dan geschikt en welk vuurtje ben ik nodig om hem te starten? Als het bijna op is, krijg ik dan overdruk dat er een draft back komt? Sterk genoeg dat de kous terug geduwd gaat worden. Op het forum van de buren zit iemand die veel met olie lampen heeft, zegt jammer genoeg dat niemand het wil weten en denkt blijkbaar dat het niet gewenst is.. Dus ik ga maar op eigen bagger kennis leren zonder hulp van iemand die het goed weet? Ik laat mij liever niet kooien en doe wel wat ervaring op.
  10. Dat weet ik, en dan... dan is dit onderwerp afgelopen of ik deel nog een paar linkjes van kijk eens wat ik heb gevonden? Heb ik het dan gedaan? Ik heb liever de reactie: Dit is een link van een winkel waar je voor 3 euro potten koopt (of je hergebruikt je hak groente potje), deze groente kun je nu spotgoedkoop kopen, dit is je azijn en zout wat je nodig bent en je doet dit om het in te wekken. Dus het forum heeft mogelijk de informatie, internet staat er vol mee, maar er is geen persoonlijke beleving en de info is immens waardoor twijfel toeslaat en wat ik zie op sociale media kost een vermogen... Is iemand hier mee geholpen op een forum en nodig de reactie uit om op YT te kijken dan uit om hier verder te gaan? Wat is dan het doel van het forum en waarom zou ik hier dan blijven? Iedereen kan heel veel vertellen, maar het is allemaal van internet geplukt en een beetje persoonlijke begeleiding is er dan niet meer. Waarom zou ik hier nog willen blijven als ik te horen krijg dat ik het maar op internet moet opzoeken. laten we het letterlijk doen: Ik heb prij in de tuin staan en wil het wecken/cannen maar weet niet hoe. Ik heb letterlijk 25 euro op tafel contant liggen maar geef het liever niet uit. En nu dan? Op internet zoeken en tot ziens... waarom zou ik nog terugkomen nu? In het voorjaar kunnen we vertellen dat je voor 49 cent een immense lading prij kunt kweken. We kunnen ook nu alvast vertellen om potten te verzamelen, het is niet een moment opname dat je iets doet (dat is duur), het gaat om de beleving en het voorbereiden; het is niet voor niets preppen! Letterlijk: https://www.youtube.com/watch?v=d5bX9y-V5jk
  11. Dank je, Nu ik heel veel keuzes heb gemaakt de afgelopen dagen kan ik verder en weet ik beter waar ik aan toe ben. Ik zou graag verder willen gaan en maak zo snel mogelijk een lijst met de voeding. Ik merk dat er alweer van alles mist omdat ik nooit voorraad had en er toch heel makkelijk spullen uithaal om te gebruiken nu ik het heb. Voor mijzelf staat voeding hoog op mijn lijstje om mee bezig te zijn omdat ik ook met mijn gezondheid aan de slag wil. Daarnaast vallen heel veel dingen die ik wou doen nu af en kan er ook tijd voor maken. Het grootste probleem blijft vlees en wil graag leren cannen. Zorgen dat ik combinaties krijg die in 1 pot zitten en zo op het vuur kunnen is voor mij het mooiste wat er maar is uiteindelijk en hoop dat mij dit gaat lukken.
  12. Ik weet niet of je hier nog mee bezig bent, maar ik heb vroeger behoorlijk wat filters gebouwd en heb een twee jaar geleden in huis met filters gespeeld. Waar haal je het water vandaan en wat heb je eventueel aan materialen al in huis? Mocht je een buitenfilter willen maken voor een grotere watervoorraad kan ik een airlift aanraden voor laag stroomverbruik. Wat betreft bacteriën is het een kwestie van een stilstaand filter beluchten en heel af en toe een dopje ammoniac aan toevoegen (20% per week verversen). Eventueel kun je het water via een plantenbak laten lopen (planten zijn afhankelijk van waar de bak komt te staan). Zelf heb ik wel eens een overvolle vijver of aquarium op puur planten laten filteren zonder kool of specifiek bacterie filter. Uiteraard wel een stilstaand bed met filter medium voor grof vuil. Met een 50 liter filter zou je in elk geval al een 10 kuub water kunnen filteren voor opslag, ik denk dat het ruim voldoen de is Uiteraard spreek ik dan niet over een filter wat vijverwater moet filteren waar vissen en etc. in zitten. Wel kun je vijverwater oppompen en dat filteren en vervolgens opslaan. Zand ben ik geen voorstander van i.v.m. algen en dat het zwaar is voor verschonen. Kous, mat, wat en bio daarna heeft mijn voorkeur. Voor de kleur en eventuele overige chemicaliën zou je dan actieve kool kunnen gebruiken, maar anderzijds is regenwater makkelijk te filteren en ben je dan geen kool nodig. Ik neem ook aan dat het filter een vaste plek krijgt en niet bedoelt is om mee te nemen.
  13. Valt nog veel eten te verzamelen, maar kruiden en ander spul zet ik hier niet in. Netjes indelen komt later wel, het doel is dat het straks mooi compact gaat worden omdat ik er nog niet ben met alles. Voor nu alleen nog het broodnodige en dan wekelijks/maandelijks aanvullen afhankelijk van budget (armoede grens, maar ik klaag zelf niet!). Vlees is even uitzoeken, want wil dit zelf gaan wecken omdat de blikken mij tegenvallen. Wanneer ik denk dat het eten compleet is, leg ik alles uit op tafel en maak een foto met overzicht, mocht er dan iets ontbreken wat echt essentieel is dan hoop ik dat iemand mij daarop attendeert. Voor nu eerst zelf verder zoeken en afweging maken van kwaliteit vs. prijs. Ik moet nog noten, chocolade en etc. hebben en kan nog wel 100 dingen bedenken. PS: Speciaal droog opbergen doe ik niet in deze kast, ik gebruik dit (behalve het zout dan 🙃)
  14. Beetje bij beetje meer verzamelen, voor nu mis ik voornamelijk ontbijt producten en moet een bakje met hygiene producten klaarmaken. Verder water in de koelkast en losse flessen met water gevuld voor in de diepvries (i.v.m. stoormuitval).
  15. Ik heb hem besteld en naar NL kost het 17,74. Ben benieuwd naar de kwaliteit, maar verwacht natuurlijk geen wonderen; maar voor mij op een beperkt budget zeker de moeite waar om te testen. Ook nog redelijk snel binnen zo te zien, anders had ik het niet gedaan.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...