Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Loreen

Lid
 • Aantal items

  4258
 • Registratiedatum

 • Dagen gewonnen

  67

Loreen won de laatste dag op 12 april

Loreen had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

7841 Uitstekend

Over Loreen

 • Titel
  Mankinds only hope

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik mag toch hopen dat je je hier vergist 😅 Naar mijn weten is het hier niet toegestaan om te discussiëren over religie, aangezien men daarbij in het verleden nogal eens verzandde in niet al te vriendelijke "welles/niets"-topics die nergens toe leidden. Niet mogen praten over spiritualiteit lijkt me een behoorlijk aantal stappen verder?
 2. Je bericht spreekt zichzelf nogal tegen volgens mij. Als het gros van de samenleving even slim is als jij bent, ben je denk ik eerder geneigd te denken dat anderen ongeveer net zo zijn en denken als jij. Dat is immers de status quo waarmee je je omringt, en uitzonderingen zijn letterlijk exemplarisch. Juist voor de mensen met een hogere intelligentie is hun eigen manier van denken uitzonderlijk, waardoor zij minder snel geneigd zullen zijn om aan te nemen dat anderen net zo zijn en denken als zijzelf. Volgzaamheid is iets heel anders, en staat grotendeels los van intelligentie. Punt is dat sommige mensen graag volgen, en anderen graag leiden. Weer andere bepalen wel graag beleid, maar zijn niet graag degenen die het uitdragen. Dat er regels zijn als leidraad lijkt me in principe helemaal niet slecht. Sterker nog, dat lijkt me grotendeels heel goed. Heel veel mensen willen helemaal geen absolute vrijheid, voor hen is dat juist een enorm beklemmende dreiging. Een paar dingen zijn hierbij echter essentieel in mijn ogen, waarvan de belangrijkste dat het doel leidend moet zijn, niet het middel. Daarnaast zou in mijn ogen de nadruk moeten liggen op de eigen verantwoording van mensen. Dat veel mensen daar niet mee om zouden kunnen gaan vind ik persoonlijk meer gekoppeld aan de huidige maatschappij, dan aan het vermogen van de individu zelf.
 3. Dat stukje bedoelde ik gewoon letterlijk. Als jij mbv een protest je onvrede ergens over wil uiten, is de kans niet bijster groot dat dat over komt als je met drie man op het malieveld staat
 4. Weggeflikkerd? Bedoel je dat bij wijze van spreken, terwijl je ze eigenlijk gewoon in een doos in de kast hebt gezet? Of heb je echt mondkapjes weggegooid, zonder eerst bij bijvoorbeeld zorginstanties te vragen of zij er wellicht wat aan hebben?
 5. Nou ja, helaas pindakaas dan. Want met de huidige regelgeving, en dan vooral met de handhaving waar we 'met zijn allen' om roepen, is er dus mooi voor gezorgd dat er niet meer geprotesteerd mag worden. Althans, niet met meer dan 3 man. Iets zegt me dat de boodschap dan niet erg over komt, denk je wel?
 6. Los van het feit dat het natuurlijk de vraag is of jij er mee door wil gaan, is het wellicht een idee om ipv dagelijkse updates een wekelijkse update te geven? Op die manier kan toch een beetje visueel gemaakt worden hoe het zich allemaal ontwikkelt en het er voor staat. Mbt het virus zelf lijkt het nu al een tijd redelijk constant te zijn over de grote lijn gezien. Het is natuurlijk interessant om te weten of dat ze blijft, of dat het afneemt, of toch weer heel langzaam oploopt, etc. Dagelijkse updates lijken me daar niet perse voor nodig, zeker met het oog op trage rapportage en andere factoren die zorgen voor een vertekend beeld, maar wekelijkse updates zouden wellicht wel nuttig kunnen zijn? Maar nogmaals, vraag is natuurlijk wat jij zelf wil
 7. Dat was natuurlijk slechts ter illustratie Dat zou zeker kunnen, dat lijkt me dan echter alsnog een weergave van de (zij het relatieve) werkelijkheid, ipv een vertekend beeld door vertraagde rapportage. Yup, deze grafieken zouden dan ook eigenlijk niet de meest recente gegevens mogen bevatten. Ook met een rollende som ondervang je dat probleem namelijk niet.
 8. @joostven Als je echt kijkt naar de werkelijke sterfdatum, wat heeft de rollende som van 7 dagen dan nog voor nut? Het idee daarvan was juist om foutieve weergave door trage rapportage te ondervangen (in het bijzonder de lage cijfers in het weekend, terwijl de sterftecijfers dan in werkelijkheid niet lager waren, maar ze gewoon nog niet doorgegeven waren). Daardoor kreeg je dan weekcijfers ipv dagcijfers. Als je werkt met de daadwerkelijke aantallen zou volgens mij een rollende som juist weer een vertekend beeld geven. Want de cijfers kunnen dan bijvoorbeeld al 3 dagen op rij explosief oplopen, zonder dat dit in de grafiek naar voren komt als de eerste 4 dagen van die week de aantallen juist lager waren. Geen kritiek, slechts een oprechte vraag
 9. Yup, érg interessant en klinkt ook zeer aannemelijk. Ook als je bijv kijkt naar de problemen op cruiseschepen, dat past perfect binnen wat hij schrijft. Maakt ook weer haarscherp duidelijk hoe bizar de richtlijnen in de thuiszorg zijn. Zolang 1,5 meter afstand gehouden kan worden hoeft niemand een mondmasker voor, zelfs niet bij klachten, en zelfs niet als die klachten zijn ontstaan nadat men in direct contact is geweest met een corona-patiënt. Terwijl bijv de thuishulp vaak urenlang in dezelfde ruimte is als de cliënt.
 10. Ik weet niet zeker of je nu doelt op informatietekort bij de instelling die de regels maakt, maar juist dat vind ik het verwarrende in dit geval. Alle dingen die ik hierboven besprak, komen allemaal uit hetzelfde tehuis, dus vanuit dezelfde informatie, besloten door dezelfde mensen en dus in alle gevallen vanuit dezelfde waarden en dezelfde intelligentie. Overigens lijkt het me dodelijk saai, als iedereen alle informatie en dezelfde waarden heeft ik bedoel, wat valt er dan nog te leren van elkaar?
 11. Even iets heel anders, maar het valt denk ik wel onder 'actualiteiten' Een van mijn cliënten woont in een seniorenflat. Die flat is onderverdeeld in verschillende afdelingen, in min of meer aparte gebouwen, die allen met elkaar verbonden zijn (je kan van de ene afdeling naar de andere toe), en een centrale receptie hebben. Een van de afdelingen bestaat uit duurdere appartementen, dat zijn 'de residenties'. Zij hebben ook aparte faciliteiten. De bewoners van de residentie maken wel gebruik van de faciliteiten van de overige gebouwen (eetzaal ed), maar de bewoners van de overige gebouwen kunnen niet gebruik maken van de faciliteiten van de residentie (een eigen recreatiezaal ed). Waarom ik dit nu schrijf is het volgende: waar de bewoners van de residentie vrij zijn om te doen en laten wat ze willen onder het mom van 'eigen verantwoording', is de rest van het gebouw onder lockdown. Er zit letterlijk bewaking bij de deur, en de tussendeuren tussen de verschillende gebouwen zijn ook dicht. Er mag géén visite komen in die overige gebouwen, mensen mogen wel boodschappen komen brengen, maar moeten dan binnen een kwartier weer buiten staan. Dit wordt getimed door de bewaking. Ondertussen is er bericht, dat de fysiotherapie wel weer begonnen is in het gebouw. Dat is dus inpandige fysio, voor alle bewoners (zowel residentie als overigen). Geen groepstherapieën, maar dus wel 1 op 1 direct contact met de therapeut. Nou weet ik niet of het aan mij ligt, maar ik vind dit dus nogal opmerkelijk. Die mensen wonen dus in dezelfde flat van dezelfde stichting, vallen onder dezelfde doelgroep, maar het beleid is volledig anders. Persoonlijk vind ik het nogal raar dat de duurdere appartementen blijkbaar wel recht hebben op hun eigen verantwoordelijkheid, maar de goedkopere niet. Daarnaast vind ik het persoonlijk ook nogal raar om te begrijpen waarom fysio, die met de een na de andere cliënt in aanraking komt, wel mag, maar bv een dochter die zelf al een maand in thuisisolatie zit niet langs mag komen bij haar eenzame alleenstaande hoogbejaarde moeder. Het gaat mij er niet om wat nou wel wijsheid is en wat niet, maar ik vind het gewoon zo moeilijk om te begrijpen doordat het zo tegenstrijdig is.
 12. Ja, maar dat is iets heel anders. In essentie zou wetenschappelijk onderzoek objectief en repliceerbaar moeten zijn. Dat dat nogal discutabele begrippen zijn, is in deze even niet zo heel relevant. Punt is dat men als wetenschapper aan 'waarheidsvinding' zou moeten kunnen doen, en dat het belangrijk is voor de samenleving dat die 'waarheidsvinding' objectief en onafhankelijk kan gebeuren. Op het moment dat wetenschappers gestraft worden op het moment dat de resultaten van hun onderzoek niet gewenst zijn, dát noemen ze dus een totalitair regime waarbij de overheid bepaalt wat wel of niet waar is. En mij lijkt dat dat iets is dat we niet moeten willen, laat staan dat we het moeten propageren. Dat ondertussen de wetenschap natuurlijk sterk betaald en gestuurd wordt door allerlei instanties, tja dat is weer wat anders. Maar in mijn ogen geen rechtvaardiging van een roep om wetenschappelijke bevindingen te sturen.
 13. Dit zou zomaar waar kunnen zijn. Maar wetenschappers 'afstraffen' omdat ze resultaten presenteren die niet overeenkomen met wat men wil horen lijkt mij in geen enkele samenleving gewenst! Kritisch naar onderliggende motieven kijken lijkt me dan wel weer wijs.
 14. Tenzij je in een ander land bent opgegroeid dan Nederland, klopt het niet wat je zegt. In nl werd en word je ingeënt tegen mazelen (sinds 1976), bof en rode hond (sinds 1987). Niet tegen waterpokken, althans, niet via het rijksvaccinatieprogramma. Daarnaast had je de DKTP prik (sinds 1962), dat is nu DKTP-Hib-HepB. DKTP is difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Dat de ziekten zijn uitgeroeid klopt ook al niet, al komen ze in Nederland nauwelijks nog voor. Tegen polio en de bof wordt men dus nog steeds ingeënt, tegen waterpokken vroeger niet en nu nog niet. Wat betreft de vraag of ik me zou laten vaccineren: Nope.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...