Ga naar inhoud

Rataplan

Lid niveau 2
 • Items

  1291
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

Rataplan won de laatste dag op 2 mei 2022

Rataplan had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Rataplan's prestaties

Diehard Prepper

Diehard Prepper (7/11)

2k

Reputatie

 1. Volgens mij ging die een oude tank uitgraven en kwam daar ruimte door vrij voor een optie ; zwembad/waterreservoir mogelijkheid
 2. Tof!!! Mooi cadeau. Inpakken en wegwezen dan
 3. @John Durden Waarom geen zwemvijver ipv een bad en in een ondiep gedeelte beplant met diverse waterplanten die een natuurlijke (eerste) filtering geven. Hoef je ook niet met chloor aan de gang etc. Daarna uiteraard je standaard filters gebruiken of iets groters voor een vaste thuis opstelling evt.
 4. @John Durden volgens mij is je reactie niet geplaatst.
 5. Dat klinkt lastiger dan in Nederland, alhoewel het hier per gemeente echt enorm kan schelen hoe soepel vergunningen etc lopen. Wat je beschrijft is dat beleid in Catalonië of voor heel Spanje. Lijkt me bijna praktischer om een klein appartementje te huren voor je adres en te leven op een finca/grondstuk dichtbij. Hoe zit het met stacaravans ‘ op wielen ‘ , is dat toegestaan of vergunningsvrij aangezien het geen fundering heeft?
 6. De hoogte van een bedrag wat je wil spenderen t.b.v. een finca, zal veel afhangen van je persoonlijke wensen, handigheid en tijd. Locatie heeft voor mij een hogere prioriteit dan staat van de finca zelf, zoals ik van @Hermanusb lees hoeft een finca niet persé instap klaar te zijn, al dringt voor hem de tijd wat meer. Wat @martin zegt nu alvast beginnen, beslissen kan altijd nog, lijkt me wel advies om te overwegen. Het bezichtigen en ervaringen opdoen etc vergen ook best veel tijd, dan is 7 jaar zo voorbij. Persoonlijk lijkt het me fijn om elk jaar een beetje te doen tot het moment dat je je permanent gaat/kan/wil vestigen in Spanje. Wat betreft Spaanse bureaucratie heb ik uit de draadjes van @FincaInSpanje al het nodige meegekregen. Nu vroeg ik mij nog wel af wanneer je met vergunning trajecten te maken krijgt. Is dat bijv. ook al het geval wanneer je de finca herbouwd/restaureert zonder verdere aanpassingen zoals verdieping/uitbouw etc. En bestaat er zoiets als in Nl, dat je vrij mag bouwen mits je je aan bepaalde voorwaarden, maten en regels houd? In Nederland kan je bijv. namelijk zonder vergunning een uitbouw maken van 2,5 m uit de achtergevel, niet voorbij de zijgevel en zonder verdieping.
 7. Dat is voldoende voor een prima leven daar. Niet super luxe, gewoon goed. Heb eens van @Ron Doe begrepen dat zijn buurman het net red met €600 en zelfvoorzienend leven ( moestuin/koe etc.) Wil je lekker kunnen leven ( groenten kopen, keer uit eten, auto etc. ) kan je met €1200 prima af. Wat betreft kopen nu of over 7 jaar zou ik zeggen nu, dat omdat ik verwacht dat de prijzen enkel zullen stijgen. @FincaInSpanje en @martin wat weten jullie hiervan? Zijn de prijzen sinds jullie een finca hebben aangeschaft gestegen en/of is daar aanleiding toe de komende jaren?
 8. Volgens mij is het zo dat wanneer je je pensioen laat uitkeren in Spanje ( mits dat je hoofdverblijf is en je geen ambtenaar bent ) dat je dan ook enkel belasting afdracht er over doet volgens Spaanse wetgeving en die is weer veel aantrekkelijker dan in Nederland. Was je hier al vanuit gegaan bij het bedrag van je karige pensioen wat je benoemde in je voorstel post?
 9. @Hermanusb Interessant topic wat ik zeker ga volgen. Waarom Spanje, want dat kon ik nog niet echt uit je post halen? Heb je andere landen ook als optie gehad? Hoe wil je daar inkomsten gaan genereren of ben je gepensioneerd?
 10. Vind het persoonlijk een prachtige documentaire over het (harde) leven trappers in Rusland.
 11. Ik heb er wat moeite mee dat je de drinkbeker zelf eerst in het mogelijke ‘ besmette ‘ water dient onder te dompelen... bij bijv. een Sawyer gebruik je daar een apart zakje voor wat niet in aanraking komt met je drinkfles ( als je er een beetje op let). Misschien is mijn punt wel nihil en iets is beter dan helemaal niks natuurlijk
 12. Rataplan

  Kippen

  Gelukkig maar voor de kipjes ;)
 13. Rataplan

  Kippen

  Ik heb mijn oude houten kippenhok afgebroken en ter plekke verbrand vanwege bloedluis wat ik niet verholpen kreeg. Heb ze nu gehuisvest in een oude kunststof regenton met dezelfde gedachte van geen naden etc dus hopelijk geen bloedluis, het probleem is gebleven helaas.
 14. Daarvoor hebben we o.a. deze dan nog.... nu de boortjes zelf nog eens tegenkomen
×
×
 • Nieuwe aanmaken...