Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Rataplan

Lid
 • Aantal items

  1244
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  9

Rataplan won de laatste dag op 7 januari

Rataplan had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

1951 Uitstekend

Over Rataplan

 • Titel
  Diehard Prepper

Persoonlijke Informatie

 • Interesses
  Natuur, bushcraft, film techniek/fotografie, zelfvoorzienend, WII, bunkers, politiek, oldtimers.
 • Beroep
  werkzaam in de buitenlucht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Vind het persoonlijk een prachtige documentaire over het (harde) leven trappers in Rusland.
 2. Dan hebben we het nog niet over de windmolens op zee. want hiervoor wordt niet enkel een molen gebouwd maar ook nog een jacket. Die krijgen een beste coating en waarschijnlijk niet één op waterbasis en vervolgens worden ze vol gehangen met gigantische zinkanodes. Nu is het hele maak proces voor één zo’n complete windmolen al energie slurpend en milieubelastend, daarna komt nog het plaatsen en het voortdurende onderhoud tot dat ze zijn afgeschreven. Als ik zie dat sinds de bouw van de Stormvloedkering ( Pijlerdam ) ze jaarrond onderhoud plegen eraan dan gaat dat voor die windmolens niet anders zijn zo midden op zee. Is het spul eenmaal afgeschreven kan het ontmanteld worden en afgevoerd en deels gerecycled. De infrastructuur voor energie transport naar vaste wal vanaf de windparken op zee worden of werden i.i.g. gefinancierd door de overheid ( subsidie ). Dat het werkgelegenheid met zich meebrengt valt niet te ontkennen, maar de zogenaamde overige voordelen betwijfel ik zeer bij windmolens op zee. Ik ben ook niet zozeer een voorstander van kolencentrales, al zou ik die nieuwste centrales in ons land nooit eerder sluiten dan pas op de datum van afschrijving. Zelf ben ik voorstander van kernenergie ( thorium reactor ) zelfs als dat duurder is. Dat daarnaast energie uit bestaande industriële processen, getijde, zon en wind wordt gewonnen is enkel maar goed, wel op een betere manier dan bijv. zeewind parken.
 3. Ik heb er wat moeite mee dat je de drinkbeker zelf eerst in het mogelijke ‘ besmette ‘ water dient onder te dompelen... bij bijv. een Sawyer gebruik je daar een apart zakje voor wat niet in aanraking komt met je drinkfles ( als je er een beetje op let). Misschien is mijn punt wel nihil en iets is beter dan helemaal niks natuurlijk
 4. @FincaInSpanje Je geeft zelf al antwoord op je vraag... sparen kost geld! Dief van je eigen portemonnee wat dat betreft. Investeren en spreiden, beetje in dit, stukje in dat en uiteindelijk van alles wat. Op het moment dat je een euro krijgt is die nog het meest waard. Bij grotere financiële ruimte herhaal ik wat ik ooit te horen kreeg; stop je duiten in kluiten! ( boeren wijsheid )
 5. Rataplan

  Kippen

  Gelukkig maar voor de kipjes ;)
 6. Rataplan

  Kippen

  Ik heb mijn oude houten kippenhok afgebroken en ter plekke verbrand vanwege bloedluis wat ik niet verholpen kreeg. Heb ze nu gehuisvest in een oude kunststof regenton met dezelfde gedachte van geen naden etc dus hopelijk geen bloedluis, het probleem is gebleven helaas.
 7. Daarvoor hebben we o.a. deze dan nog.... nu de boortjes zelf nog eens tegenkomen
 8. Als snelheid niet het belangrijkste is, is een Mercedes Vario misschien ook een optie? of wordt het een 4 wheel-drive?
 9. Om een plank recht af te zagen zou ik persoonlijk geen decoupeerzaag gebruiken, maar een handzaag, cirkelzaag of afkortzaag. Denk dat het resultaat je een stuk beter zal bevallen dan
 10. Rataplan

  Klimaatrealisme

  Sommigen sommigen.....97% TOCH ???
 11. Extra koolborstel setje krijg je er al jaren standaard bij als je iets van Parkside koopt. De Hyundai slijptol die ik vandaag binnen kreeg had dat ook.
 12. Wat een leuke video😁 Zou voor mij prima zijn zo’n kloon.
 13. Mijn eerste apparaten waren van Bosch. 1998 kocht ik een klopboormachine, die doet het nog steeds. De slijptol uit dezelfde aankoop periode gaf een tijd terug de geest, vandaar dat ik nu wat nieuws heb gekocht. Aangezien ik toch goede ervaringen hoor over het accugereedschap en ook de levensduur ga ik dan toch ook langzaam omschakelen naar accu ipv snoer. En wat @f150 zegt, gewoon een hoop accu’s en paar laders erbij zodat je niet stil komt te vallen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...