Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en je opgegeven geboortedatum en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Rataplan

Leden
 • Aantal items

  1135
 • Registratiedatum

 • Dagen gewonnen

  5

Rataplan won de laatste dag op 10 mei 2015

Rataplan had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

1821 Uitstekend

3 Volgers

Over Rataplan

 • Titel
  Diehard Prepper
 • Verjaardag 07/08/1979

Persoonlijke Informatie

 • Interesses
  natuur ,moestuin,zelfvoorzienend leven, kajakken,klussen,rommelmarkt, archeologie ,w2 bunkers
 • Beroep
  werkzaam in de buitenlucht
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

226 profielweergaven
 1. Mensen allemaal bedankt voor een leuke tijd, zowel digitaal als irl. Het was tof! Toedeledoki
 2. [ATTACH=CONFIG]19785[/ATTACH]@Simurgh het gaat om de zwartbruine kippen, wat ze wegen geen idee en hoe oud weet ik ook niet precies maar min. een jaar of 3 zeker.
 3. Ik ben ook super trots op @caitlin Ik was op mijn werk, kreeg ik een appje ; Caitlin ; ik ga een kip slachten. Ik. ; he wat, hahaha Caitlin ; ja ga het gewoon doen Caitlin ; of toch niet, hahaha Ik. ; durf je toch niet. ( ze had me verteld dat haar vader, haar op deze manier stimuleerde, om dingen voor elkaar te krijgen. Dat werkte vroeger ook voor haar, dus ik dacht waarom nu dan niet......hahaha) Caitlin ; aaaah k*t z'n kop hangt er nog half aan Ik. ; whahahaha ( oke vond dat wel wat sneu voor de kip, maar het lachen was ook meer voor het feit dat ze het gewoon heeft gedaan , ik had er gewoon geen woorden voor, maar hiermee maakt ze mij echt gelukkig:))
 4. Dan heb je het over het bandenmateriaal van tegenwoordig denk ik, is dat niet van kunststof/rubber, weet niet ik niet precies. Mijn achterbanden zijn al ouder dan 25 jaar en nog van echt rubber en het advies is puur gebaseerd op de profieldiepte, die nu net tegen het begin aanzaten, van wanneer ze het als advies moeten noteren. Ik meen dat dat 2 jaar geleden ook al was, zal ik nog eens nazien.
 5. Echt off road ga ik er niet mee rijden, maar bos/zandpaden e.d. willen wel eens op mijn pad komen en dan is het toch fijn als je eens vast komt te zitten, dat je jezelf er uit kan lieren. (toekomst). Mijn omvormer is nu aangesloten op mijn startrelais, tijdens het starten zet ik deze uit, omdat er dan inderdaad 24 volt wordt gemaakt. Het is de bedoeling dat er, ik dacht een dioderelais, dat dat heet, komt vanaf mijn bestaande accu's naar een zogenaamde huishoudaccu, die dient puur voor verlichting, muziek etc.
 6. Het was al weer 2 jaar geleden, dat ik mijn camper had gekeurd. Hij ging toen na jaren van knutselen en opknappen voor het eerst de weg weer op. Nu kreeg ik een tijd terug de apk oproep en ik dus weer met mijn camper naar de keuring, blijft toch spannend met een bus van 44 jaar oud. De keuring ; Remmen goed, banden prima, verlichting oke etc. Paar punten waren niet in orde, zoals het ontbreken van reflectoren op de achterbumper, 2 ruitenwissers moesten vervangen worden, bestuurdersstoel moest beter vastgezet worden, 2 flexibele remslangen van voren, dienden vastgezet te worden met bijv. slangenklemmetje, dat stelt allemaal totaal niks voor:) Echter bleek mijn hoofdremcilinder te zweten.....shitzooi, daar hebben we echt giga veel tijd aan besteed om het remsysteem in orde te brengen, dus zag de bui alweer hangen:( Maar,maar,maar.....het was loos alarm na onderzoek:D:D:D Er bleek zich nog olie van de vorige keer in een gedeelte ervoor te zitten, wat daar niet hoord en dit was in de afgelopen 2 jaar langzaam naar buiten gekomen, niks aan de hand dus, daardoor ook zeer weinig kosten:) Nu is de bus weer voor 2 jaar gekeurd, met als enige advies punt, het vervangen van de achterbanden, echter met de kilometers die ik maak kan dit zomaar nog 6 jaar duren voordat het zover is. Ik ben happy:cool:
 7. @Geert mij is verteld dat toen ik mijn amerikaanse stafford nam, dat ik inderdaad geen kippen en varkens botten moest geven, omdat bij beide er splinters of stukken van los kunnen komen, dit vanwege de enorme bijtkracht. voor een labrador bijv. zouden varkensbotten geen probleem zijn. Het enige dat ik dan ook geef zijn beenderen van runderen en zelfs daar staat ze soms nog van te hoesten en proesten omdat ze er stukjes vanaf krijgt en die dan in haar keel/maag komen. menig keer mee gemaakt dat ze tot een bloedende bek aan toe, bleef doorkauwen, die pijngrens van o.a. staffords ligt echt bizar hoog. @wodan de hond van mijn collega is een mechelaar, die rat, konijn en haas krijgt
 8. Beetje hond kan daar best baas over, collega van mij geeft alles compleet aan zijn honden, alles gaat op en sindsdien zijn er veel beter uit gaan zien, zeker het gebit. Je moet ze het alleen wel leren beetje bij beetje. Behalve bot van varkens, die niet, want dat splintert en kan problemen geven.
 9. Goed bezig, ziet er lekker uit:) Bekende van mij zij eens ; alles wat de natuur uw bied, dat koopt men niet. Mocht het nu niks meer voor jezelf zijn, kan je evt. een hond er wel blij mee maken.
 10. Eerst iedereen bang maken via radio en tv met een crisis, vervolgens houd iedereen zijn geld vast, want je weet maar nooit.....vervolgens gaat het dan dus ook daadwerkelijk minder met de ( binnenlandse) economie.....ojee dan maar wat massa ontslagen en vervelende regels doordrukken....het is immers echt nodig mensen....ja natuurlijk Den Haag...zo dat is gebeurd en geregeld....zo mensen, het gaat weer beter...haal je poen maar van de rekening en geef het lekker uit...het kan weer...joehoe. zo nu ga ik weer rustig op de bank liggen en wat drinken:)
 11. Ja en de 2de vraag nee. Tenzij ik je irl ontmoet op een sc, dan geen probleem er zijn er meer die weten van voor werk ik allemaal doe.
 12. @chrisprep erg mooie lepel, complimenten. heb ook 2 houtsnijmessen van mora, nu nog de tijd vrijmaken om een lepel of iets dergelijks te maken:) misschien op sc Nunspeet @Toef
 13. Op een duikers uitrusting na, ben ik voor water volledig voorzien van allerhande ( beschermings)middelen. Zoals ; waadpakken, lieslaarzen, laarzen, waterdichte handschoenen, kajak, motorbootje ( binnen 15 min), waterdichte tonnen, vis/ vangmaterialen, een huis wat de inundatie in 1944 heeft doorstaan ( 1,20 m water op de begane grond), voedsel en water voor langere tijd ruim boven huidig nap, meerdere bol locaties allen gelegen boven nap, goede gebiedskennis en zeer gedetailleerde kaarten van mijn omgeving etc. Ik denk ook dat iedereen zich het beste staande weet te houden in zijn directe omgeving, dus voor mij geld dat ik me meer moet verdiepen en ontwikkelen voor gebieden, zoals bossen en bergen.
 14. Rataplan

  De proefrit van vandaag

  Die Chinezen kopieeren ook alles:D
 15. Lijkt me wijzer om niet uit te gaan van het seizoen op het moment, dat er iets gebeurd, je weet immers nooit hoelang je " buiten de deur" situatie duurt. Ook kan je een plan hebben, dus weten waar je naar toe wil, maar er is geen garantie dat dat ook kan, gevolg je komt ergens waar je dus noodgedwongen naar toe hebt moeten uitwijken. Dit kunnen bijv. de bergen zijn of met een boot de zee op, zo al 2 gebieden waar je echt niet wil zijn in je zomer outfit. Het meest effectieve en is al vaker gezegd hier is ; gebruik lagen, beter 6 lagen dunne kleding, dan een t-shirt en een dikke winterjas.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...