Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en je opgegeven geboortedatum en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Rataplan

Leden
 • Aantal items

  1153
 • Registratiedatum

 • Dagen gewonnen

  6

Rataplan won de laatste dag op 15 december

Rataplan had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

1839 Uitstekend

3 Volgers

Over Rataplan

 • Titel
  Diehard Prepper
 • Verjaardag 07/08/1979

Persoonlijke Informatie

 • Interesses
  natuur ,moestuin,zelfvoorzienend leven, kajakken,klussen,rommelmarkt, archeologie ,w2 bunkers
 • Beroep
  werkzaam in de buitenlucht

Recente bezoekers van dit profiel

234 profielweergaven
 1. @CMFC1988 die bovenste is dat de Island versie? Daar heb ik ook een paar van , erg fijn voor op verharding en/of halfverharding. Voor in de polder vind ik ze te stug en daarom de Vakuum voorkeur voor dat type terrein.
 2. Ja meer als 1 miljoen, is voor deze serie motoren geen probleem ( OM serie ). Het soort camper hangt veel af van waar je er mee naar toe wil en hoe snel, zeg een weekendje Ardennen is met die van mij geen aanrader. Een half jaar door bijv. Spanje dan het liefst met mijn camper. Bovendien geeft Mercedes de garantie dat alle onderdelen van elke auto/bus etc te bestellen blijven, dat vind ik sowieso een dikke plus. Diesel of benzine/gas combi is ook een vraag voor nu. Als ik nu mocht kiezen zou ik een Mercedes Vario 4x4 nemen🤗
 3. Ik heb sinds dit jaar een paar prachtige Meindls Vakuum gekocht, had hier al meerdere goede verhalen over gehoord. Tijdens een SC in de Ardennen heb ik deze meegenomen om in te lopen....werd uiteindelijk een hike van zo'n 15-17 km samen met @NielsAchterhoek , prachtige dag en een schitterende hike overigens. Heb de tocht op mijn nieuwe Meindls gelopen zonder een centje pijn, geen blaren of iets, ze zaten gelijk fantastisch, een aanrader wat mij betreft.
 4. Rataplan

  Winter tuin

  Leuk bezig al in je nieuwe tuin. Normaal gesproken zou ik niks met de grond doen in deze periode tenzij je op zware klei zit, dan is omspitten van een moestuin noodzakelijk om het door vorst te laten breken, zodat het in het voorjaar beter bewerkbaar is. Verder wat snoeiwerk, voorzichtig met vorstgevoelige planten, zoals vlier, vlinderstruik, hortensia etc. Beter om die pas in het voorjaar te snoeien. Hier wordt er wel eens paardenmest onder gespit in moestuinen, compost kan ook al zou ik niet van die gratis compost van de milieustraat nemen vanwege veel onkruidzaad. Wel gebruik ik die gratis compost in mijn grote houten bloembakken, gaat heel erg goed. Voor nu kan je evt. je tuin wat opleuken met bijv. winterheide in de bloembakken. Bomen en struiken kan je nu het beste aanplanten, zijn goedkoper ook als losse wortelplantgoed ipv dadelijk weer die uit een plastic pot. Om in de winter wat minder kaal erbij te zitten kan je kiezen voor een mix van bladhoudende, blad verliezende en groenblijvende bomen, heesters etc. Hortensia's Annabel Strong zien er schitterend uit met rijp op de bloemen. Variatie in bloeitijd is ook aan te raden om zolang mogelijk kleur te houden gedurende het jaar. Wanneer je tijdig je (bijna) uitgebloeide bloemen weghaald, geven sommige planten een tweede bloei, denk bijv.aan Lavendel, ook met stokrozen gaat dat, dit jaar getest. Had je nog kippen in je tuin? Ik heb 3 zelfgemaakte houten bloembakken, 1 met frambozen en de ander met meerdere muntsoorten. Beide in bakken omdat deze via hun wortels enorm kunnen woekeren. De derde bak ben ik nu aan het vullen voor het komende jaar, eerst een laag stammetjes en takken, dan geregeld stro met kippenmest van mijn eigen kipjes, houtas uit mijn kachel en later nog compost met wat aarde uit de tuin. Als ik wormen vind stop ik ze daar in, dat zijn goede grondbewerkers. Met een bezoek aan een Arboretum, opengestelde tuinen van particulieren kan je veel inspiratie op doen, daarnaast geeft een rondje op een tuincentrum ook een goed beeld van hoe planten er momenteel bij staan kwa bloei, blad, sierwaarde etc. Veel plezier komend jaar met tuinieren 😉
 5. Ik heb de vraag uitstaan of de bestaande foto's geactiveerd kunnen worden, lukt dat niet zal ik kijken wat ik nog heb en aan deel 1 & 2 weer wat toevoegen.
 6. Klopt, die grote groene die ook op Nunspeet heeft gestaan
 7. Zeker, is gewoon genieten om er mee op pad te gaan. 4x4 met daktent is ook echt heel gaaf, enkel een echte 4x4 in NL is een dure hobby, tenzij je hem op een bedrijf kan registreren of zoals ik zelf voor een oldtimer 4x4 heb gekozen. Subura forester lijkt mij ook echt een geschikte auto voor wat jij wil, betrouwbaar en betaalbaar. Een kleinere bus die gelijk als dagelijks vervoermiddel dient, is dat misschien een optie? Op de jijbuis staan een hoop filmpjes over, VanLife etc? Succes met de speurtocht👍🏻
 8. Nou de camper is er nog steeds en is inmiddels al veel gebruikt, vooral voor tripjes naar het strand e.d. Het blijft een fantastisch iets om je huisje bij je te hebben. Binnenzijde is inmiddels twee keer veranderd en bevalt nu goed. Keuringen verlopen goed enkel is de buitenkant wel toe aan een grondige opknapbeurt. Staal en zoute wind is geen beste combi voor behoud. Nieuw is dat ik voor deze oldtimer vanaf januari stikstof belasting kan gaan afdragen, dat vind ik dan wel weer minder. We gaan zien hoe lang we nog met oude diesels mogen blijven rijden....
 9. Leuk van jullie te horen en ieder op zijn eigen manier toch verbonden en betrokken blijft. @Simurgh Goede keuze en een fijne toekomst voor jou en je gezin. @Luke en @Paraatpaal erg gaaf dat jullie het stoffer en blik uit de kast hebben gepakt en er weer wat moois van willen gaan maken hier ( met ons) , veel succes. Denk dat de SC in mei van @Sterredag echt een mooi moment is, de locatie is sowieso top👍🏻, maar goed misschien hadden jullie zelf al wat in gedachte...
 10. Mensen allemaal bedankt voor een leuke tijd, zowel digitaal als irl. Het was tof! Toedeledoki
 11. [ATTACH=CONFIG]19785[/ATTACH]@Simurgh het gaat om de zwartbruine kippen, wat ze wegen geen idee en hoe oud weet ik ook niet precies maar min. een jaar of 3 zeker.
 12. Ik ben ook super trots op @caitlin Ik was op mijn werk, kreeg ik een appje ; Caitlin ; ik ga een kip slachten. Ik. ; he wat, hahaha Caitlin ; ja ga het gewoon doen Caitlin ; of toch niet, hahaha Ik. ; durf je toch niet. ( ze had me verteld dat haar vader, haar op deze manier stimuleerde, om dingen voor elkaar te krijgen. Dat werkte vroeger ook voor haar, dus ik dacht waarom nu dan niet......hahaha) Caitlin ; aaaah k*t z'n kop hangt er nog half aan Ik. ; whahahaha ( oke vond dat wel wat sneu voor de kip, maar het lachen was ook meer voor het feit dat ze het gewoon heeft gedaan , ik had er gewoon geen woorden voor, maar hiermee maakt ze mij echt gelukkig:))
 13. Dan heb je het over het bandenmateriaal van tegenwoordig denk ik, is dat niet van kunststof/rubber, weet niet ik niet precies. Mijn achterbanden zijn al ouder dan 25 jaar en nog van echt rubber en het advies is puur gebaseerd op de profieldiepte, die nu net tegen het begin aanzaten, van wanneer ze het als advies moeten noteren. Ik meen dat dat 2 jaar geleden ook al was, zal ik nog eens nazien.
 14. Echt off road ga ik er niet mee rijden, maar bos/zandpaden e.d. willen wel eens op mijn pad komen en dan is het toch fijn als je eens vast komt te zitten, dat je jezelf er uit kan lieren. (toekomst). Mijn omvormer is nu aangesloten op mijn startrelais, tijdens het starten zet ik deze uit, omdat er dan inderdaad 24 volt wordt gemaakt. Het is de bedoeling dat er, ik dacht een dioderelais, dat dat heet, komt vanaf mijn bestaande accu's naar een zogenaamde huishoudaccu, die dient puur voor verlichting, muziek etc.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...