Ga naar inhoud

John Durden

Lid
 • Aantal items

  368
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

John Durden's Achievements

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

472

Community reputatie

 1. Het verschil is inderdaad niet pro- of anti-vaccinatie. Mijn overweging of ik het vaccin voor gezondheidsreden zou accepteren staat volledig los van mijn overweging of ik het vanwege de bijbehorende registratie- en identificatieplicht ga weigeren. Sterker nog, ik overweeg* om geen enkele kroeg, restaurant, museum, bioscoop ooit nog te bezoeken die heeft deelgenomen aan dit systeem. Met alle respect voor de situatie van de betreffende ondernemers: als dit nog steeds niet "the hill" is "that you would die on", dan weet ik niet wat ik aan je heb als er iets nog ergers is gebeurd. *Enig voorbehoud omdat ik mijn intentie meestal niet 100% omzet in daden. Maar de intentie is er en de vastberadenheid vrij groot.
 2. Niet gevaccineerde hier. Geen anti-vaxxer, hele familie is ge'DKTP'd en ook mijn gele boekje is aardig vol. Maar vanaf de periode dat het bleek dat de voorzorgen rondom Corona (met veel hulp van dit forum) werden ingehaald door een verstrekkend beleid van onze overheid, ben ik nogal terughoudend op elke maatregel die ze 'voorstellen'. Die discussie wil ik overigens niet aangaan voor de duidelijkheid. Iedereen mag er het zijne van vinden en zeker onder deze community verwacht ik dat de zelfredzaamheid voorop staat. Dus iedereen doet wat hij/zij zelf nodig acht om zich te beschermen tegen wat hij/zij als bedreigend ervaart. Ik heb wel een praktische vraag. Ik wil wat lang houdbaar voedsel inslaan ivm de stijgende voedselprijzen. Maar omdat ik thuis geen opslag mogelijkheden heb, zoek ik naar een plek die je kunt huren. Ik merk dat het bij de mini-opslag verhuurbedrijven verboden is om (niet vacuum verpakt) voedsel op te slaan. Hebben andere mensen daarmee te maken gehad? Enige tips?
 3. Hi mensen, tijd geleden weer dat ik postte. Heb een vraagje over finance. De pensioenen zitten nu voor veel mensen in een mandje met alleen maar bagger als SHTF: bv combinatie bonds, aandelen, real estate. Enige dat mij een heel klein beetje stabiel lijkt, zijn commodities. Al is ook dat vaak ook een rare combi van schaarse zaken die nodig blijven zoals voedsel, metalen en bepaalde ertsen maar ook olie en kolen, die waarschijnlijk keihard instorten Ben rond aan het vragen wat verstandig is. Wat is de volgens jullie de beste SHTF pensioenfondscombi?
 4. Zelf ook bezig met het ombouwen van een vakantie huis naar een BOL. Een voordeel dat ik je wil meegeven is als je op een berg koopt, je voordelen hebt van zwaartekracht voor zaken als hemelwater opvangt tbv (moes)tuin en grijswitter circuit. Overvloedige zon is ook een voordeel geworden sinds de afschaffing van een Solar PV 'belasting'.
 5. Hoop is gevaarlijk. Betekenis ('meaning') in het leven is cruciaal. "He who has a -why- can stand almost any -how-". Mooi boek hierover : Man's Search for Meaning van Viktor Frankl Edit : zie nu dat ik reageer op een vrij oude post [emoji23]
 6. ... heb ik eindelijk dat Chloroquine recept, is het overal door RIVM leeg gekocht. ?
 7. Ik weet niet waar je het op baseert @OBL-Rien, maar met een open source api als die van Google Vision AI, een dubbele lens óf lidar sensor is dit niet heel lastig voor een slimme coder. Laat staan voor een commercieel bedrijf als ViNotion met eigen hardware voor 'CrowdControl'. Als je het hebt over de nauwkeurigheid, dan is dat een stuk beter dan die van het oog van een politie agent, die dit op zeker niet met 10 cm nauwkeurigheid kan en al helemaal niet op de schaal dit dit zou vereisen. Ik ben het met je eens als je het hebt over het verbinden van strafrechtelijke gevolgen aan dit soort observaties. Maar gezien het grote succes van het CJIB kunnen we alleen maar hopen dat burgers dit soort maatregelen een brug te ver vinden.. (Want aan de overheid zal het niet liggen). JD
 8. Er werken bij WHO respectabele experts, maar de politici voeren het woord en dat maakt het voor overheden en burgers onmogelijk om ze te vertrouwen. Met dit soort extreem gevoelige zaken kunnen alleen cijfers uitsluitsel bieden. Het laatste cijfer dat ik heb onthouden (excuses, geen link), is dat 8% van de mensen (ws in een bepaalde populatie, ws een land) opnieuw geïnfecteerd konden raken. Nu is dat niet heel erg verwonderlijk als er in feite een oneindige variatie aan viral loods wordt verwerkt in de besmette gevallen en er dus mensen een ontzettend minieme infectie kunnen hebben gehad. Het zou ws onacceptabel zijn als resultaat van inentingen middels een vaccin. Maar 8% (of welk ander waarschijniljkheidspercentage) is nergens meer genoemd en dat kwalificeert nu juist dit nieuws als "potentieel rampzalig" of "zoals te verwachten". JD
 9. Vroeger, in 2019, waren mensen nog zwaar verbijsterd over hoe de CPC haar eigen volk middels camera's bespiedde, controleerde en uiteindelijk onderdrukte. Ik kan me dat nog vaag herinneren. Maar zij hadden natuurlijk geen publieke veiligheidsreden om dit te doen! Wij stoppen er onmiddellijk mee als de Corona crisis voorbij is. Echt!
 10. In plaats van dit te voorkomen, zouden we onze beperkte rijkdom beter kunnen inzetten om ons voor te bereiden op de gevolgen. Hier kunnen we in dit forum wellicht aan bijdragen. Ik 'geloof' in opwarming van de aarde en denk dat de mens er zeker aan heeft bijgedragen. Ik 'geloof' niet in de macht van de mensheid om de onbedoelde gevolgen van hun eigen economische activiteiten in gezamenlijkheid tegen te gaan. Een vlucht naar voren is mijns inziens de enige reële optie. Helaas waarschijnlijk niet voor iedereen, maar wel voor zoveel mogelijk mensen, als we in de rijke landen vroeg beginnen met het afzien van megalomane CO2 reductie plannen enhet omhelzen van realistische prep plannen. JD
 11. Heel veel technische mitsen en maren nog voordat je over privacy kan nadenken. Ik denk dat de handmatige oplossing te vroeg is uitgesloten. Heb ongeveer 10 jaar in location based services gewerkt en neem maar van mij aan: er zijn al tientallen databases commercieel verkrijgbaar om jouw zogenaamd anonieme Bluetooth LE Mac address mee te cross-referencen. Ik heb nog liever een 666 tattoo op mijn voorhoofd :-)
 12. Als je zo'n zware case van COPD hebt dan heb je een portable zuurstofconcentrator bij je die automatisch obv je saturatie bij- of afschakelt.
 13. Succes @%1;, alvast bedankt voor je tijd en inzet
 14. Als ambu niet wil komen op indicatie 'benauwdheid' is de melding 'saturatie gemeten onder 92%' wellicht een protocol brekertje.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...