Ga naar inhoud

f150

Lid niveau 2
 • Aantal items

  2586
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  35

f150 won de laatste dag op 13 februari 2020

f150 had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Nederland
 • Beroep
  Zelfstandige

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

f150's Achievements

Mankinds only hope

Mankinds only hope (10/11)

4.7k

Community reputatie

 1. Als je als 'oud prepper' na 3 maanden corona nog geen reden vond om hier terug te komen... Verstandige actie!
 2. Fijn. Ik waardeer jje bijdrages @Info_junky. Succes met je mod-rol!
 3. FYI In dashboards staan nu een paar die niet meer worden ge-update

  https://www.bddataplan.nl/corona/

  - die van ons

   

  Misschien even aangeven?

 4. RIVM-baas: ‘Helft Nederlanders zal uiteindelijk virus krijgen’ "Kunnen we de golf besmettingen zo uitsmeren dat we zorg kunnen blijven bieden aan kwetsbare patiënten die dit het hardst nodig hebben?” Ik heb een sommetje gemaakt, waarvan ik op dit moment alleen maar kan hopen dat ik een denkfout maak: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1O6IJiNhfpolt8kUTrhJgWqYlZNEGnf_YJRfy9UjvJUg/edit?usp=sharing Paar aannames: 1150 bedden, 50% wordt ziek binnen 1 jaar, waarvan 4% moet worden opgenomen op IC voor een periode van 15 dagen. Als je dat afzet tegenover het aantal bed-dagen dat er beschikbaar is in Nederland, kan 92% van de mensen die een IC bed nodig hebben, niet worden geholpen. Verdubbeling van de bedden, of de spreiding over 2 jaar, of verkorting van de opnametijd verdubbelen de capaciteit, dus in plaats van 8% kan dan 16% worden geholpen.. Wie wil er meerekenen?
 5. Veel aannames maar op deze website kun je in ieder geval uitrekenen hoeveel (in)directe contactmomenten je hebt, en het risico op besmetting dat het onderhouden van contacten met zich meebrengt: http://corona-kans.nl/ Door te 'spelen' met de sliders, kun je direct het kanspercentage onderin zien. Let ook op het effect (in deze calculatie) van vraag 4: Met hoeveel kinderen hebben jouw kinderen dagelijks contact (op school/opvang) Zolang je niet volledig in isolatie gaat, loopt de besmettingskans snel op.
 6. Goed je weer terug te zien @Enki!
 7. Op dit moment is dat fakenieuws: Als Defensie bij de crisis wordt betrokken, is het primair medisch/logistieke hulp.
 8. Als je echt grafieken wilt, met breakdown per land op dag, leeftijd, mortaliteit: https://www.worldometers.info/coronavirus/ Niet alle landen hebben hun data aangeleverd (waaronder NL), maar de meesten wel.
 9. Laatste update was van gisterenavond maar de kaart is inmiddels bijgewerkt.
 10. Klopt, de tweede is de meest sterke omdat die direct refereert aan het forum. Maar helaas is daar een iframe gebruikt (waardoor ik een blank scherm zie, en met mij veel anderen agv ad blockers). Een redirect zoals @Nikke heeft gedaan met virusinbeeld.nl en virusoverzicht.nl is beter. We hebben het totaal aantal weggelaten van de kaart omdat het teveel vragen oproept hoe deze waarde zich verhoudt tot de cijfers van het RIVM. En het totaal is gewoon zichtbaar, door op het tabel icoontje te klikken:
 11. Opvallend dat het Venlose bedrijf Qiagen, dat actief is in het ontwikkelen van o.a. medicatie/vaccins tegen Corona deze week verkocht is voor ruim $11 miljard aan een Amerikaanse bedrijf: Qiagen: https://www.qiagen.com/us/insights-magazine/a-rapid-response-to-covid-19?intcmp=atlas83 "QIAGEN announced the worldwide shipments of the QIAstat-Dx test kits for SARS-CoV-2 in a Press Release published February 26th. Able to deliver a result in around 1 hour, testing solutions like QIAstat-Dx are invaluable for working out which pathogen might be causing a patient's symptoms and ensuring he or she is treated correctly and public health measures implemented." Best vreemd dus dat de testkits op zijn, terwijl ze hier ontwikkeld zijn.. En binnen een uur uitslag kunnen leveren. Bron: https://www.labbulletin.com/articles/thermo-fisher-scientific-acquire-qiagen-nv en Crunchbase (screenshot uit betaald account):
 12. Uit betrouwbare bron, is vanavond door Krimpenerwaard College verspreid en met toestemming van een bezorgde ouder gedeeld: Update 23:00 https://www.krimpenaandenijssel.nl/?id=464405 "Een vrouw uit Krimpen aan den IJssel is besmet met het coronavirus. Dit bericht ontving het college van burgemeester en wethouders van de directie van het Krimpenerwaard College. De vrouw is medewerker van de ondersteunende dienst op de school. "
 13. De bron zijn de publieke berichten die via crowdsourcing op dit forum worden verzameld, vandaar dat er veel meer gegevens vermeld worden dan het RIVM doet. In de tabel kun je gegevens over o.a. hospitalisatie, bron van besmetting, leeftijd, geslacht en woonplaats (in plaats van gemeente of regio) vinden. Het totaal aantal wijkt wel af van het RIVM omdat niet alle besmettingen via de media goed te alloceren zijn. De locaties zijn echter wel compleet. Zeker als je GIS ervaring hebt (wat je nickname suggereert) ben je welkom in de Taskforce!
 14. De desinformatie wordt steeds groter. Hier Sjaak de Gouw van de GGD via de spreekbuis van de NOS: https://nos.nl/artikel/2326748-waarom-niet-bekend-is-hoeveel-nederlanders-er-besmet-zijn-met-het-coronavirus.html 'alleen door hoesten kan het virus eruit' (en een tongzoenen, dat kan ook nog besmettelijk zijn, haast hij zich te zeggen 10 seconden later) Wel fijn dat we in Nederland leiders hebben die het allemaal beter weten dan de hele medische wereld en de wetenschap. #cynisch
 15. Ik weet niet hoe kritisch je collega's zijn, maar er is meer dan overtuigend bewijs. https://journals.lww.com/cmj/Citation/publishahead/A_confirmed_asymptomatic_carrier_of_2019_novel.99353.aspx , A confirmed asymptomatic carrier of 2019 novel coronavirus (SARS-CoV-2), clinical observation, Chinese Medical Journal: March 06, 2020. PDF download beschikbaar. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1684118220300402?via%3Dihub, Journal of Microbiology, Immunology and Infection. 4 March 2020 https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMc2001468, Transmission of 2019-nCoV Infection from an Asymptomatic Contact in Germany, March 5, 2020 Zonodig heb ik er 10 papers voor je.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...