Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en je opgegeven geboortedatum en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

f150

Leden
 • Aantal items

  2384
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  21

f150 won de laatste dag op 13 december 2015

f150 had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

4121 Uitstekend

6 Volgers

Over f150

 • Titel
  Last (wo)man standing

Persoonlijke Informatie

 • Lokatie
  Universum
 • Beroep
  Zelfstandige
 • Nieuwsbrief
  Ja
 • Homepage
  http://www.netvibes.com/f150
 1. Ik ben blij dat je er zo in staat. Het forum bestaat uit een levende community, en die kun je niet in een doosje met strik & lint verpakken en overdragen. Maar ik proef ook ruimte voor een doorstart. Niet 'zomaar', maar met voldoende draagvlak kennelijk wel. Er zijn genoeg leden met technische skills en hosting mogelijkheden om een forum te beheren, dus daar valt over te stemmen. Het staat of valt met vertrouwen, het inregelen van een juiste procedure die recht doet aan de privacy gevoelige informatie, de instemming van leden en - last but not least - de medewerking van de huidige admins/eigenaars.
 2. Alhoewel ik me realiseer dat ik hier ook maar te gast ben, betreur ik het besluit van Dr.Prepper en Mr.Gold. Dank voor de tijd en kennis die jullie, de mods, maar ook de duizenden leden, hebben gedeeld. Ik heb er veel aan gehad en er goede vrienden aan over gehouden. Maar omgekeerd: ik had jullie ook nog veel kunnen delen en zal het forum missen. Er zullen wel weer nieuwe initiatieven komen, of aangehaakt worden op bestaande. Voor de mensen die voor de definitieve apocalypse van dit forum nog in contact willen blijven: hier een online sheet met mijn e-mail en facebook adres: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1DGEhh1vBJ0d9fJRhPGlq1acwDmeg4vnkCfDJUzGmwiA/edit#gid=0 Het staat iedereen vrij om hier gegevens op aan te vullen, maar houdt er rekening mee dat het document open toegankelijk is.
 3. Dat is lastig. Het zal een cocktail van maatregelen worden. Exit nodes beperken, torproject.org blocken, gebruik strafbaar stellen. Maar niets is waterdicht.
 4. Uitgelekte documenten in Frankrijk kondigen het einde van het gevierde 'vrijheid, gelijkheid en broederschap' aan: een complete ban op publiek toegankelijke wifi spots, en een verbod op het gebruik van TOR gedurende noodtoestanden (die weken kunnen duren). Alsof dat het probleem gaat oplossen Op een aantal plaatsen gaat de boodschap van dit bericht vergezeld met de veelzeggende onderstaande reproductie: [ATTACH=CONFIG]22034[/ATTACH] Prise de la Bastille (the Storming of the Bastille), by Jean-Pierre Houël. Het originele artikel op Le Monde is al verwijderd, maar er zijn genoeg vermeldingen online. http://www.theverge.com/2015/12/7/9860416/france-block-tor-public-wifi-paris-attacks http://www.telegraph.co.uk/technology/internet-security/12037033/France-could-ban-free-Wi-Fi-networks-and-Tor-in-wake-of-Paris-attacks.html
 5. Ik kan het optreden van de Londonse agenten wel waarderen nu het goed afgelopen is. Een dode kun je immers niet meer berechten, maar er wordt daardoor wel onnodig risico gelopen. Had niet iedereen moord en brand geschreeuwd als de man met mes ondanks de aanwezigheid van agenten nog meer slachtoffers had gemaakt? En wat voor signaal wordt er afgeven aan messentrekkers-in-spé als ze weten dat je hooguit getaserd wordt, 4 jaar moet brommen (als er geen procedurefouten worden gemaakt), je 'vrienden' kan maken in de gevangenis en daarna weer op vrije voeten staat? Of we willen of niet, we gaan een tijd tegemoet dat een wapenstok, een paar handboeien en een taser niet meer voldoende zijn en het gebruik van vuurwapens het nieuwe 'gepaste geweld' wordt. In deze zaak, wanneer agenten tot 3x toe 'drop it' roepen en hij geen gehoor geeft, was een schot voluit gelegitimeerd en m.i. passender geweest. http://www.liveleak.com/view?i=dd0_1449353333
 6. We hebben drie trekkings gedaan in IJsland, waarvan twee met 6 kinderen. Regen, sneeuw, hagel, wind. Temperaturen tussen de -1º en +12º. Geen boom, geen vuur en nauwelijks beschutting. Het was natuurlijk geen bug-out, maar gewoon voor de lol. Maar je kan het wel vergelijken met een winterse bug-out. Doe zoiets alleen als je zeer goed voorbereid bent, want onderkoeling is je grootste vijand. En hoe kouder je bent, hoe minder scherp je bent; je bewustzijn neemt af, je wordt trager en uiteindelijk kom je in een dodelijke spiraal van verlamming met trage hartslag en ademhaling, met eventueel dodelijke afloop. Beschik je niet over de juiste spullen, overweeg dan geen bug-out. Met name de nachten duren lang en zijn echt koud. Doe het alleen als je er echt klaar voor bent. [ATTACH=CONFIG]21961[/ATTACH] Tipi op een desolate hoogvlakte. Windkracht 7-8, temperatuur rond het vriespunt. [ATTACH=CONFIG]21962[/ATTACH]
 7. De batterij zou ook op grote schaal moeten werken. Twee jaar geleden hebben deze jongens de Jan Terlouw Innovatieprijs gewonnen: http://www.drten.nl/zeezout-batterij/ Een milieuvriendelijk alternatiief voor de metaal accu's tegen veel lagere kosten (€100 per kWh aanschaf). Eerder dit jaar heb ik contact gehad met de ontwerper hiervan maar helaas zit het nog steeds in een experimenteel stadium. Ik zag met de oude gierput van ca. 100.000 liter op ons terrein wel mooie mogelijkheden.
 8. De PR-campagne wordt vervolgd: "Porosjenko: GeenPeil is ‘koren op molen Poetin’" Porosjenko vindt dat de initiatiefnemers voor het referendum (‘GeenPeil’) „bewust of onbewust” de Russische „agressie” in de kaart spelen. De lullo. Als er zijn die de agressie in de kaart spelen dan zijn het bv Hans van Balen en Guy Verhofstadt. Of onze grote Navo vriend Erdogan. Volledige tekst op NRC.nl.
 9. Interessante mening @Maurits. In feite is het de illuminatie-theorie vs financieel/industriële oligarchie. Ik zou zeggen: open een nieuw draadje hierover!
 10. In de winter gaan we zeker niet wegkomen met de PV opbrengst, maar we komen een eind. De teller staat deze maand op 417kWh, dat is ca. 15kWh per dag. Als we niet elektrisch zouden koken en de warmtepomp zou uit staan, was dat voldoende voor het dagelijkse verbruik. [ATTACH=CONFIG]21802[/ATTACH] Voor het off grid gedeelte ben ik bijna rond met de berekeningen. Ik merk dat er bar weinig kennis in de markt is over goede off-grid systemen die hybride werken (dus ook kunnen terugleveren). Inmiddels heb ik 20 installatie manuals moeten lezen om te weten wat specifieke modellen wel en niet kunnen. De leveranciers zijn over het algemeen niet goed op de hoogte, en fabrikanten (op SolarEdge na) reageren niet. Volgende struggle is het accu systeem. Omdat het om een >20kW systeem gaat, valt ook 99% van de accu leveranciers af. Maar we komen er wel! BTW: je bent van harte welkom @FincaInSpanje, ik stuur je wel een PM.
 11. Eind september, ten tijde van de publicatie van het onderzoek, zijn er professionele hackpogingen ondernomen om in de computersystemen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) te komen. Het is niet bekend of het gelukt is login gegevens te ontfutselen en wie er achter de fake servers zat. September 28 – a fake server was mimicking the SFTP (Safe File Transfer Protocol) server of the Dutch Safety Board; September 29 – a fake Outlook Web Access (OWA) server was set up to target an important Dutch Safety Board partner in the MH17 investigation. October 14 – shortly after the fake server was set up on September 28, a fake VPN server of the same organization was set –up—leading to the assumption that these were used to execute phishing attacks in order to collect credentials from the personnel of the Safety Board which could give Pawn Storm unauthorized access to the SFTP and VPN servers. http://www.defensiebond.nl/defensie/aanval-cyberspionnen-mh17-onderzoek/
 12. Turkije gaf grif toe dat ze de jet willens en wetens hebben neergehaald. Inmiddels bevestigt zelfs de VS dat dat boven Syrisch grondgebied is. En de piloten als schietschijf zijn gebruikt tijdens hun para landing. Of de SU-24 werkelijk de grens met Turkije heeft gepasseerd (gedurende enkele seconden) is onduidelijkheid. Onbegrijpelijk dat de Navo haar bondgenoot de handen boven het hoofd houdt. Erdogan maakt schaamteloos misbruik van zijn Navo lidmaatschap voor zijn eigen fundamentalistische doelen.
 13. Ik neem aan dat je dan de Ghost Security Group bedoelt en niet Anonymous? De laatsten werken tevaak met een botte bijl. Het off line krijgen van bestanden zal in de meeste gevallen niet lukken via een hack, maar door contact te leggen met de beheerders, al dan niet met mandaat vanuit de overheid. Al lid:)? http://www.ghostsec.org
 14. Bij Youtube wel maar om een voorbeeld te geven: vorige week stonden op http://muslims-news.net (inmiddels ook offline) bijna 70 verse download links naar IS materiaal die gebruik maakten van o.a. rapidshare, megaupload, 4shared, zippyshare, mediafire etc. Binnen een tijdsbestek van een uur waren ze allemaal verwijderd. Tientallen veiligheidsdiensten zitten full time te screenen op IS spreekbuizen; kennelijk met mandaat om wereldwijd informatie te censureren en in extreem korte tijd verwijderd te krijgen.
 15. Ik had al het vermoeden dat die snel offline gehaald zou worden. De veiligheidsdiensten zitten er bovenop - binnen 15-20 minuten is het materiaal vaak al verwijderd, zelfs van allerlei obscure download websites. Ik heb een kopie getrokken dus kan 'm nog delen. Vreemd is het wel. Ik kan - tot op zekere hoogte - begrijpen dat je wilt voorkomen dat IS op deze wijze recruteert, maar die filmpjes vinden hun weg toch wel binnen de doelgroep via peer to peer netwerken. Het riekt wel naar censuur.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...