Ga naar inhoud

f150

Lid
 • Aantal items

  2586
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  35

Alles dat geplaatst werd door f150

 1. Als je als 'oud prepper' na 3 maanden corona nog geen reden vond om hier terug te komen... Verstandige actie!
 2. Fijn. Ik waardeer jje bijdrages @Info_junky. Succes met je mod-rol!
 3. RIVM-baas: ‘Helft Nederlanders zal uiteindelijk virus krijgen’ "Kunnen we de golf besmettingen zo uitsmeren dat we zorg kunnen blijven bieden aan kwetsbare patiënten die dit het hardst nodig hebben?” Ik heb een sommetje gemaakt, waarvan ik op dit moment alleen maar kan hopen dat ik een denkfout maak: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1O6IJiNhfpolt8kUTrhJgWqYlZNEGnf_YJRfy9UjvJUg/edit?usp=sharing Paar aannames: 1150 bedden, 50% wordt ziek binnen 1 jaar, waarvan 4% moet worden opgenomen op IC voor een periode van 15 dagen. Als je dat afzet tegenover het aantal bed-dagen dat er beschikbaar is in Nederland, kan 92% van de mensen die een IC bed nodig hebben, niet worden geholpen. Verdubbeling van de bedden, of de spreiding over 2 jaar, of verkorting van de opnametijd verdubbelen de capaciteit, dus in plaats van 8% kan dan 16% worden geholpen.. Wie wil er meerekenen?
 4. Veel aannames maar op deze website kun je in ieder geval uitrekenen hoeveel (in)directe contactmomenten je hebt, en het risico op besmetting dat het onderhouden van contacten met zich meebrengt: http://corona-kans.nl/ Door te 'spelen' met de sliders, kun je direct het kanspercentage onderin zien. Let ook op het effect (in deze calculatie) van vraag 4: Met hoeveel kinderen hebben jouw kinderen dagelijks contact (op school/opvang) Zolang je niet volledig in isolatie gaat, loopt de besmettingskans snel op.
 5. Goed je weer terug te zien @Enki!
 6. Op dit moment is dat fakenieuws: Als Defensie bij de crisis wordt betrokken, is het primair medisch/logistieke hulp.
 7. Als je echt grafieken wilt, met breakdown per land op dag, leeftijd, mortaliteit: https://www.worldometers.info/coronavirus/ Niet alle landen hebben hun data aangeleverd (waaronder NL), maar de meesten wel.
 8. Laatste update was van gisterenavond maar de kaart is inmiddels bijgewerkt.
 9. Klopt, de tweede is de meest sterke omdat die direct refereert aan het forum. Maar helaas is daar een iframe gebruikt (waardoor ik een blank scherm zie, en met mij veel anderen agv ad blockers). Een redirect zoals @Nikke heeft gedaan met virusinbeeld.nl en virusoverzicht.nl is beter. We hebben het totaal aantal weggelaten van de kaart omdat het teveel vragen oproept hoe deze waarde zich verhoudt tot de cijfers van het RIVM. En het totaal is gewoon zichtbaar, door op het tabel icoontje te klikken:
 10. Opvallend dat het Venlose bedrijf Qiagen, dat actief is in het ontwikkelen van o.a. medicatie/vaccins tegen Corona deze week verkocht is voor ruim $11 miljard aan een Amerikaanse bedrijf: Qiagen: https://www.qiagen.com/us/insights-magazine/a-rapid-response-to-covid-19?intcmp=atlas83 "QIAGEN announced the worldwide shipments of the QIAstat-Dx test kits for SARS-CoV-2 in a Press Release published February 26th. Able to deliver a result in around 1 hour, testing solutions like QIAstat-Dx are invaluable for working out which pathogen might be causing a patient's symptoms and ensuring he or she is treated correctly and public health measures implemented." Best vreemd dus dat de testkits op zijn, terwijl ze hier ontwikkeld zijn.. En binnen een uur uitslag kunnen leveren. Bron: https://www.labbulletin.com/articles/thermo-fisher-scientific-acquire-qiagen-nv en Crunchbase (screenshot uit betaald account):
 11. Uit betrouwbare bron, is vanavond door Krimpenerwaard College verspreid en met toestemming van een bezorgde ouder gedeeld: Update 23:00 https://www.krimpenaandenijssel.nl/?id=464405 "Een vrouw uit Krimpen aan den IJssel is besmet met het coronavirus. Dit bericht ontving het college van burgemeester en wethouders van de directie van het Krimpenerwaard College. De vrouw is medewerker van de ondersteunende dienst op de school. "
 12. De bron zijn de publieke berichten die via crowdsourcing op dit forum worden verzameld, vandaar dat er veel meer gegevens vermeld worden dan het RIVM doet. In de tabel kun je gegevens over o.a. hospitalisatie, bron van besmetting, leeftijd, geslacht en woonplaats (in plaats van gemeente of regio) vinden. Het totaal aantal wijkt wel af van het RIVM omdat niet alle besmettingen via de media goed te alloceren zijn. De locaties zijn echter wel compleet. Zeker als je GIS ervaring hebt (wat je nickname suggereert) ben je welkom in de Taskforce!
 13. De desinformatie wordt steeds groter. Hier Sjaak de Gouw van de GGD via de spreekbuis van de NOS: https://nos.nl/artikel/2326748-waarom-niet-bekend-is-hoeveel-nederlanders-er-besmet-zijn-met-het-coronavirus.html 'alleen door hoesten kan het virus eruit' (en een tongzoenen, dat kan ook nog besmettelijk zijn, haast hij zich te zeggen 10 seconden later) Wel fijn dat we in Nederland leiders hebben die het allemaal beter weten dan de hele medische wereld en de wetenschap. #cynisch
 14. Ik weet niet hoe kritisch je collega's zijn, maar er is meer dan overtuigend bewijs. https://journals.lww.com/cmj/Citation/publishahead/A_confirmed_asymptomatic_carrier_of_2019_novel.99353.aspx , A confirmed asymptomatic carrier of 2019 novel coronavirus (SARS-CoV-2), clinical observation, Chinese Medical Journal: March 06, 2020. PDF download beschikbaar. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1684118220300402?via%3Dihub, Journal of Microbiology, Immunology and Infection. 4 March 2020 https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMc2001468, Transmission of 2019-nCoV Infection from an Asymptomatic Contact in Germany, March 5, 2020 Zonodig heb ik er 10 papers voor je.
 15. P338 staat goed gemarkeerd als Serooskerke /Veere (https://www.pzc.nl/privacy-gate/accept?redirectUri=%2fdossier-coronavirus%2fvrouw-uit-serooskerke-besmet-met-coronavirus~a1707727%2f&pwv=2&. Bij de mapping op plaats is kennelijk een andere Serooskerke aangeduid, bij de volgende update is die gecorrigeerd. Thanks!
 16. Vergeet de 'cardio jacco'. Hier wel een goede en authentieke bron: https://twitter.com/jankluytmans https://www.researchgate.net/profile/Jan_Kluytmans https://nl.linkedin.com/in/jan-kluytmans-1003345 Jan is Professor of epidemiology of healthcare related infections at UMCUtrecht, neemt corona serieus en
 17. Update voor de bijgewerkte online kaart met de door de TC bijgewerkte gegevens:https://www.arcgis.com/home/webmap/viewer.html?webmap=78d353c716064cdbbd9bdab3d23acaed&extent=0.9727,50.9091,7.8556,53.2709 korte publieke url https://coronavirus.preppers.nl/ De meldingen die verzameld zijn door de Taskforce op dit forum, zijn gekoppeld op woonplaats niveau (indien bekend) en anders op gemeente niveau. Indien bekend zijn ook extra gegevens opgenomen die het RIVM niet vermeld in haar overzichten, zoals opname/hospitalisatie, leeftijd, geslacht, bron van besmetting enzovoort. Om de onderliggende data op te vragen op desktop computers, heb ik gisteren een kort instructiefilmpje geplaatst. In drie schermafbeeldingen: 1. klik op het tweede 'tabblad' content' 2. klik op het tabel icoontje 3. scroll door de lijst met gegevens, en selecteer welke je op de kaart wil zien. Door vervolgens op de rode stip te klikken, krijg je ook alle gegevens in een pop-up venster. Voor mobiele gebruikers: 1. klik op het menu icoontje rechtsboven 2. zet de layer van de veiligheidsregio's uit met een klik 3. klik vervolgens op de ingezoomde rode stip
 18. Ok, gevonden. Ik moest ook zoeken. De dot van de gemeentegrenzen valt erover.. Nog even iets op bedenken..
 19. Vermoedelijk kan ik wel aan de data komen, maar het gaat nu iedere dag anders lopen. Mijn broer is manager van een IC afdeling in het westen van het land. Gisterenavond appte hij me: "Met de maatregelen van nu gaan we het niet redden. Veel isolatie en veel druk op de bedden."
 20. De twee Nederlandse dashboards zijn bijgewerkt in het overzicht (nr 26 en 27): RIVM https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/cfc2084c995c40e7ae72254029bf6251 Taskforce Coronacrisis (van dit forum) https://arcg.is/iTDXP
 21. Klopt, 100% RIVM data. Goed voor de referentie t.o.v. de burgerjournalistiek die we hier uitvoeren.
 22. Thanks, staat die wel goed in de sheet? jij zit in de TC dus moet dat kunnen controleren;)
 23. Hier een kleine demo hoe je de details en totalen kunt inzien vanuit het dashboard covid-demo.mp4
 24. Er valt nog wel wat in te stellen aan de bolletjes. Tav de locatie: ik heb nu alles 'terug-gemapt' naar de gemeente. FYI: er zijn ca. 355 gemeenten in Nederland, die totaal ca. 2500 woonplaatsen omvatten. Van een groot deel van de besmettingen weten we de woonplaats. Ik zou woonplaats nog optioneel op kunnen nemen bij de patient specifieke gegevens. Kaartnaam is veranderd, goede tip. België en grensstreek zijn zonder meer relevant, maar alle instanties en media werken lokaal. Een apart dashboard voor Duitsland en België zijn m.i. de meest praktische oplossing.
 25. Een nieuwe kaart op basis van het werk van het fantastische Taskforce Coronavirus team op dit forum. In overleg met @Bunkerprepper zal deze kaart de handmatig samengestelde kaart van BP vervangen. De data die uit de publieke media wordt verzameld, is verrijkt met locatiegegevens en wordt weergegeven in een dashboard van ArcGis. URL: https://arcg.is/iTDXP Wat kun je hier vinden: de NL map met alle veiligheidsregio's (de TC is over de VR's verdeeld) afhankelijk van het aantal infecties, een grote of minder grote rode bol als je klikt op een locatie kun je de onderliggende data opvragen met onder andere patient nummer (onze interne referentie) locatie (in de meeste gevallen de locatie van hospitalisatie (kan zowel ziekenhuis als thuis zijn) de veiligheidsregio long/lat (dit is een willekeurige locatie binnen de genoemde gemeente, niet het adres van de patient) datum melding (de datum dat de melding is gepubliceerd in de pers) mogelijke bron van besmetting (indien bekend; een land, regio, evenement, of een ander patient nummer) leeftijd (indien bekend) geslacht (indien bekend) De onderliggende gegevens worden periodiek bijgewerkt. Er is wel een koppeling met de Google Sheet van de Taskforce, maar de import in ArcGis vereist een handmatige routine. De huidige gegevens zijn van vandaag (7 maart 2020, 14:30). Linksboven tref je drie tabbladen 'About', 'Content' en 'Legende'. Met het 'Content' tabblad kun je zelf eventueel lagen (de)activeren, selecties maken, totaal aantallen zien en de onderliggende gegevensset raadplegen. Disclaimer: de gegevens zijn door vrijwilligers verzameld op basis van gegevens van regionale en landelijke media, GGD's, gemeenten, ziekenhuizen etc. Ondanks dat deze met zorg zijn samengesteld, kan niet worden gegarandeerd dat alles foutloos is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...