Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

wandering neone

Lid
 • Aantal items

  127
 • Registratiedatum

 • Dagen gewonnen

  1

wandering neone won de laatste dag op 25 april

wandering neone had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

66 Uitstekend

1 Volger

Over wandering neone

 • Titel
  Survivor

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Dit kan best eens kloppen. Ik heb op een lezing eens iemand weten aanhalen dat ons voedsel van veel mindere kwaliteit is ivm pakweg 30-40 jaar geleden, en dit ons tammer maakt. Alsook, meer uit eigen ervaring door de jaren heen, heb ik vele groenten aan smaak weten te verliezen. Ik dacht eerder dat het aan mijn leeftijd lag, en mijn eigen smaakpapillen, maar sinds die lezing weet ik wel beter.
 2. hey, weet niet of dit helpt, maar ik heb een yt kanaal ontdekt ivm budget prepping: prepping princess https://www.youtube.com/user/amberstorck Zij heeft me bvb geholpen met wat eenvoudige truukjes, om met een beperkt budget, toch om te gaan met bepaalde zaken. Zoals bvb je thermostaat gewoon afzetten (of op anti vries) om je verwarmings rekening, en verbruik, te minimaliseren.
 3. wel, het is nu ietwat rustiger, te melden dat er wel één theorie wel mogelijkerwijs een "revision" nodig heeft, en dat is het effect van "global dimming" op het klimaat. Niet dat ik de urgentie ervan afwijs, of iets dergelijk,van heel dit klimaatverhaal, maar nu de corona crisis, ook een significante daling heeft teweeg gebracht van emissie factoren, toch significant genoeg om effecten van "global dimming" te kunnen waarnemen ook, is dit simpelweg niet gebeurd tot nu toe.
 4. kijk gerust eens op youtube naar "forever foods". filmpjes zat met suggesties, en het hoeft niet eens duur te zijn hoor 🙂
 5. Ik heb ergens eens opgevangen dat je ook zelf een filter kan maken, met gradaties van fijn zand tot ruwer gesteente, waardoor je dan al de meest gore zaken eruit filtert. En daarna een sawyer, of iets dergelijks als tweede element?
 6. Een klein vraagstuk ivm klimaat, populatie en voedsel
 7. Eventjes een vraagje, Sinds ik dit fragment heb gezien, werd me alles meer duidelijk, waar Ban ki Moon, destijds de vergelijking maakte met onze aarde, als een kleine "speck" in het universum, en deze civilisatie een zinkend bootje, (0.25 - 0.52) Gebaseerd op mijn eigen klimaatinitiatieven (en gebrekkige verspreiding ervan ondanks stevige micro resultaten), samen met deze kleine boodschap, doet me eigenlijk vermoeden dat we stilaan eigenlijk meer naar een gecontroleerde neergang moeten gaan kijken, en ik vrees, deze neergang is eigenlijk al begonnen denk ik nee? Wat denken jullie? Hebben jullie dezelfde impressies na het bekijken van dit korte fragmentje? Of niet?
 8. Dan was er corona, en voor je het weet ligt de US plat door onrusten (héél gelijkaardig met Venezuela een tijdje terug). Als dominosteentjes met elkaar verbonden, want als corona iets heeft bereikt, is het zeker ook het blootleggen van onderhuidse maatschappelijke problemen, waaraan nooit echt iets aan gedaan is geweest. Onderhuids etterend racisme, ouderen die gedropt worden in onderbemande zorgcentra, de hyper interconnectiviteit van deze wereld, waardoor dit virus zich makkelijk heeft kunnen verspreiden, het gebrek aan onderzoek en preventie van deze, en tal van andere zaken, all in the name of "efficiency" Het zijn maar enkele voorbeelden, en ik vrees dat het ook in de EU gaat beginnen druppelen ... Ik blijf hopen dat ik het verkeerd heb ...😔 Maar mij lijken deze allemaal dominosteentjes, die een einde betekenen van een meer tolerante, stabiele tijd 😞
 9. oops, was ik eventjes vergeten jullie op de hoogte te houden ... Het probleem is opgelost. Blijkbaar was dit kevertje héél kieskeurig en wilde alleen wat er in de doos lag (ik denk spelt ). Sindsdien zaten ze idd wanhopig te zoeken naar alternatieven. En na een tijdje van pest control, was alles weer opgelost, redelijk vanzelf eigenlijk, sinds de bron weg was 🙂 bedankt ieder, met hun bijdrage ter hulp! 😄
 10. Deze indruk heb ik ook soms, inc je tijdstabel ongeveer. Ik heb er eens over gebabbeld met een politicoloog, en hij vertelde me ook dat het rond jaren 70 (na de flower power periode/jaren 80) de kentering is begonnen met de groeiende kloof tussen arm en rijk, en het geleidelijk (en onzichtbaar) wegnibbelen van mensenrechten, waarvoor nogthans zwaar is gevochten vroeger. Je moet "dinner with andre" eens zien, als je eens wat tijd hebt; een mooie film, en jammer genoeg, relevant, en profetisch Maar een complot? Ik denk het niet ...dit gebeurt nu eenmaal in een (gebalanceerde) conflictstructuur en in slaap gewiegde mensen/samenleving met het "vooruitgangsperspectief" als worteltje voor ieders neus ...
 11. Ik kan je ergens snappen. Dergelijke zaken die je hier beschrijft, heb ik niet dadelijk mogen meemaken, maar jaren terug, heb ik al zaken gezien bij m'n grootvader ...niet te pruimen. Hij had dementie, en was stervende, gelukkig dat ie er niets of nauwelijks nog wat van kon merken zelf, en was één van de nachten op visite in zo'n zorgcentrum waar hij verbleef. Er was welgeteld 1 verpleegkundige voor het hele gebouw, dat tevens moest instaan voor het ontbijt in de ochtend, dus geen tijd voor iets eigenlijk. Als je door de gangen ging, hoorde je vooral geween, angstaanvallen van mensen daar, 't was daar een "David Lynch" ervaring van jewelste. Ik kan het je niet anders beschrijven. Later, een andere dag eens gewerkt bij een zorgcentrum, en hoe die ouderen eigenlijk werden behandeld, afgevoerd, eten geserveerd elke dag, met een luier, en voor de rest zaten ze daar als een plant hun einde af te wachten, ... Ik kon het letterlijk maar 1 dag aan, en ik ben er vertrokken. Later heb ik ook vernomen dat ze senioren meestal volstoppen met medicatie (zoals antipsychotica etc) om iedereen gewoon kalm te houden. En ze eigenlijk vooral de ouderen verder hun centjes afkalven, want dergelijke zorgcentra zijn niet goedkoop hoor ... Ik snap een beetje waarom dit virus zo heeft uitgehaald in deze zorgcentra hoor 😞 Deze ervaringen zijn allemaal van een hele tijd geleden, maar ik denk niet dat deze in de tussentijd verbetert zijn, in tegendeel. Verdere "efficiëntie" besparingen zullen van deze plekken een nog grotere hel gemaakt hebben intussen denk ik ...😟 Hoe een samenleving, hun ouderen zo durven behandelen, en wegstoppen ...'t is eigenlijk een schande. Heel hun leven in dienst gestaan van een samenleving, dat hun dan platgooit met medicatie, luiers, slecht eten, en een plantenbestaan, de weg op, naar hun exit ... Je kunt je indenken dat ik tegen mezelf heb gezegd; sinds deze ervaringen, ...niet met mij, en leef sindsdien, laat ons zeggen, iets ruimer, maar niet met de intentie dergelijke leeftijd te halen, alleen al om dergelijke situaties niet te moeten meemaken zelf.
 12. Hey, Ik ben ook niet zo'n complot denker, maar vind het wel vreemd hoe; plots alle ander nieuws niet meer verschijnt, alsof het is opgelost bewegingen zoals de "gele vestjes" of klimaat initiatieven plots niet meer bestaan, en hierdoor alles, alweer bij het oude blijft, vooral betreffende kapitaalverdeling. En het belangrijkste, in deze confictcultuur idd; Het continue onbesef van het Westen, van de afhankelijkheidsgeneratie met China (naar productie toe) in het verleden, waardoor een communistisch systeem zich verder en verder opdringt ...en dit door zich kapitalistische manieren eigen te maken. Gewoonweg hilarisch met momenten ...Het Westen schaakmat gezet door hun eigen manieren wat over te nemen ... 🤣
 13. Hier is er één, van de UK, weet niet of ze voordelig zijn: https://www.mylarshop.com/information/about-mylar-shop
×
×
 • Nieuwe aanmaken...