Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

wandering neone

Lid
 • Aantal items

  194
 • Registratiedatum

 • Dagen gewonnen

  4

wandering neone won de laatste dag op 29 november

wandering neone had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

106 Uitstekend

1 Volger

Over wandering neone

 • Titel
  Survivor

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Martijn streeft naar een leven los van de staat. Hij wil volledig zelfvoorzienend zijn en is op zoek naar mensen die op dezelfde manier in het leven staan. Tim reist een dag met 'm mee.
 2. zie link: meer info ivm de plannen/bouwproces: op haar eigen kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCD9vKEmSLlQVj4r_jdz2E7A en hier:
 3. Dank voor de synthese, en idd correct. Jammer genoeg was ik deze doos vergeten, met alle gevolgen vandien, gedronken of niet ? ?
 4. Hey, zelf geen ervaring ermee, maar wel interesse. Ik zou zeggen, moest je mogelijke tips hebben, geef ze gerust door
 5. ai ai ai, was mijn eerste impressie... Maar wat jij centrum noemt, is in andere woorden balans, en idd nodig, want er zijn nu eenmaal, ruw weg gezegd, meer experimentele mensen, en meer traditionele, conservatief gerichte mensen, ook neurologisch vastgelegd, En samen maken ze wat we misschien wel een samenleving kunnen benoemen. Maar, jammer genoeg, zijn deze krachten te vaak uitgespeeld tov mekaar in plaats van met elkaar, in correcte correlatie en aanvulling met en door elkaar. Dus laten we idd hopen dat je gelijk hebt ivm met de balans teru
 6. ja, de prijs was pittig, maar ik had bvb geen zwarte pan en dergelijke, en dus was het een makkelijke keuze om deze set eens uit te proberen, had ik meteen ook het geschikte materiaal. Ook moet ik erbij zeggen, mijn eerdere, meer eenvoudige diy opties die ik heb uitgeprobeerd, faalden, en dus moest ik eens zien waar ik het fout deed ivm een setje. Maar niet getreurd, het belangrijkste is dat het principe werkt! En er zijn genoeg diy/home made opties te vinden op youtube alleen. Hier bvb enkele andere opties:
 7. da's simpelweg niet het geval, indien je het niet gebruikt als firestarter (in mijn geval, heb dergelijke bricks eens gemaakt, zonder wax of dergelijke als test) Eens je een vuurtje gaande hebt, kan het een goeie additie zijn, zeker gezien het aantal van dergelijke dagbladen, momenteel nog beschikbaar. maar let wel, mijn aanvoelen is dat de brand tijd van dergelijke paper bricks minder zijn dan ze zeggen. Het is nog altijd veel minder lang dan een gewoon stuk hout.
 8. nog een andere optie, met krantenpapier en wax, geen tool nodig:
 9. Een artikel, onlangs gevonden, van Samo Burja: https://thesideview.co/journal/why-civilizations-collapse/
 10. Ja, ik denk dat de chemische bestandsdelen van bvb inkt zijn veranderd sinds de jaren 70. Alsook de sterkte van het papier lijkt me beter Ik herinner me ook een ander, droger gevoel van vroeger krantenpapier, als ik me niet vergis. Maar ik heb er recent enkele gemaakt, en uitgetest (kleine stukjes, gebruikt in die mini stove). Absoluut niet bedoeld als firestarter (want je krijgt enkel een rokerige rotzooi), maar eens je een vuurtje gaande heb, is het een goeie additie met wat hout hoor. ps ik heb er een andere methode bij geplaatst, misschien nog beter/m
 11. met een brikettenpers: met emmers: de "roll up" methode?
 12. Ik zou het beste, als ik jou was, beginnen met Ren and stimpy, en Spongebob. Mijn theorie is dat de wereld van de realiteit zelf veranderd is na de origine, en publicatie van deze cartoons ...De ECHTE waarheid is hierbij verklaard, en uitgezonden. Weet, jij weet het als eerste hé Sophie ... ? ?
 13. ooh, btw, een positief element wat ik vergeten te vermelden was, is hoe weinig materiaal, twijgjes je eigenlijk nodig hebt om het vuurtje te hebben om wat eten op te koken. Ik had ervoor wat materiaal takjes verzameld, en gedroogd, eigenlijk afval dat je normaliter zou weg gooien bij elk tuinonderhoud, gevallen takjes van een boom, en met een minimum ervan (en in korte tijd) heb je je water gekookt, en je eitjes gebakken. Gewoon maar om te zeggen, als je een tuintje hebt, hoe klein ook, elk gevallen takje kan dienen om uiteindelijk vlug wat op te warmen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...