Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Kyokushinkai

Lid
 • Aantal items

  287
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Kyokushinkai won de laatste dag op 12 februari 2015

Kyokushinkai had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

363 Uitstekend

Over Kyokushinkai

 • Titel
  Senior Prepper

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  thuis
 • Interesses
  Plantenkunde, landschapsbeheer, tuinieren, bushcraft (gereedschap), backpacken, koken, martial arts
 • Beroep
  Boswachter
 1. Maak de mensen bang en het beperken van vrijheden wordt plots een stuk makkelijker. Maar hoe willen ze TOR effectief gaan verbieden @f150?
 2. De stelling was: vuur maken zonder lucifers... Dus leuk, zo'n extreem voorbeeld, maar niet realistisch. Ik heb wel meer lucifers, dus waarom in zo'n situatie maar 1 lucifer gebruiken? En waarom lucifers als het dus ook anders kan? Zoals al werd gezegd: waarom altijd die extremen... Irrelevant.
 3. Ik zag een aantel berichten langs komen over dat sommige Russische raketten hun doel misten en ergens anders neer stortten. Het is al een aantal dagen geleden maar ik wilde het toch even meedelen: Iran en Rusland ontkennen raketinslag Iran http://nu.nl/buitenland/4141645/iran-en-rusland-ontkennen-raketinslag-iran.html
 4. Dat er met bewijs gesjoemeld wordt en dat het onderzoek onbetrouwbaar is spreekt voor zich lijkt mij. Er is een black box, er zijn 24/7 satelietbeelden en er zijn ooggetuigen. Dan kan zo'n onderzoek binnen enkele dagen afgerond zijn toch? Nu het zo achterlijk lang duurt lijkt mij dat een aantal partijen niet wilt dat er bepaalde informatie aan het licht komt.
 5. Dat dus. Echt duidelijke bewijzen zijn er niet, maar de aannames wat betreft anti-Russische propaganda heeft wel degelijk voeten in aarde.
 6. Het is niet mijn bedoeling geweest om over te komen alsof ik onvoorwaardelijk de Russen geloof (voor zover je over 'de russen' kan praten. Een overheid is niet het volk). Ik wil alleen duidelijk maken dat dit evengoed bijvoorbeeld Amerikaanse propaganda kan zijn om de Russen in een kwaad daglicht te zetten. Of is dat op een of andere manier ongeloofwaardiger dan dat het Russische propaganda is? Dan klinkt het namelijk voor mij alsof we onvoorwaardelijk de Amerikanen moeten geloven. Verder vond ik het erg toevallig dat dit bericht nu verspreid wordt terwijl Rusland net in Syrië is aangeland.
 7. Ik heb het artikel maar nog eens gelezen, maar er staat samengevat in: Russen leveren USB stick met mogelijk nieuw bewijs in, die informatie is raadselachtig, en het veranderd de gedachtes over MH17 niet. Er wordt aan het eind na aanleiding van de stick zelfs gewaarschuwd voor zulke informatie! Hoe is dat niet negatief voor degene die de USB stick heeft ingeleverd?
 8. Toevallig hoor, deze anti-Russische propaganda net nu Rusland zich ook met Syrië gaat bemoeien (schijnbaar wel met succes, zie http://anonhq.com/russia-year-america-isis-fleeing-hit-em-three-days-oh-year-bad/ ). Alles blijft weer lekker onduidelijk zo, maar het is allemaal net té toevallig...
 9. Als je met alles rekening gaat houden, en dan bedoel ik echt alles, dan kan je niet echt spreken van een prior 1, 2, 3 etc. Dat zal dan situatie afhankelijk zijn. Daarom is het handig om te kijken naar de realistische risicofactoren: uitval van de basisvoorzieningen (verwarming, gas, water, stroom) lijkt mij het grootste risico, aangezien er tijdens een SHTF storingen ontstaan. Ik geloof niet dat er overal plotseling rellen en branden uitbreken en het atoom-en gifbommen regent (en als dat wel zo is ben je waarschijnlijk dood). Hier rekening mee houdend denk ik dat het het best is om je ee
 10. Meestal is er wel zoiets als een melding als er een bom gaat vallen, en dan zou ik al weg zijn met mijn BOB (waar mijn filter in zit). En uiteraard kun je water filteren met natuurlijke filters. Maar weet iedereen hoe dat moet? En wat als de omgeving niet geschikt is om van natuurlijke filters gebruik te maken? Buiten heeft het weer een heleboel invloed op je overlevingskansen. Het kan je erg moeilijk worden gemaakt om een shelter of vuur te maken, en ja, ook om water te filteren. Als je een geoefende survival expert bent, dan heb ik niks gezegd. Maar anders raad ik echt iedereen aan om een
 11. Waterfilter geen prior 1? Kan iemand mij de bewijzen sturen dat het water in Nederland schoon genoeg is om te kunnen drinken zonder dit eerst te filteren? Zou een aangename verassing voor mij zijn En fijn dat mensen een voorraad en tools en nog veel meer hebben, maar zoals al eerder is gezegd: alles is weg met een bommetje er op. En dan? Als je dan geen filter hebt oid zijn je overlevingskansen imo minimaal. Een filter is misschien geen prior 1, maar het is wel een prep voor een zeer realistisch risico. Aanschaffen dus!
 12. Mee eens. @Loreen en @Keyser Suze, jullie worden gehoord! ? Persoonlijk denk ik dat jullie de spijker op z'n kop slaan. Als alle mensen dit gaan snappen zou dat een hoop ellende schelen... We are the arson.
 13. Uiteraard. Maar dat neemt niet weg dat het een prima idee is. Alleen een beetje robuust, maar dan kan worden bijgeschaafd.
 14. Op zich heeft hij wel een punt. Eindelijk eens een redelijke manier van bezuinigen (maar dan wil ik het geld wat bespaard wordt wel ergens anders in terug zien natuurlijk. Thuiszorg? Onderwijs). Het is alleen jammer dat je nu de klos bent bij langdurig ziek zijn e.d. Daar zou wel naar gekeken moeten worden. Maar uitzonderingen daar gelaten krijg je nu waar je voor gewerkt heb. Is daar iets mis mee? Het is eerlijker en goedkoper.
 15. Tuurlijk, als je helemaal zonder angst leeft dan wordt je roekeloos. Maar je door angst laten leiden heeft hetzelfde resultaat. Door in je veiligheid te investeren krijg je meer zelfvertrouwen en ben je minder bang. Probeer daarnaast ook een beetje positief te blijven en hoppa, de angst heeft bijna al zijn grip op je verloren ? Nou zit jij wel in een andere situatie dan ik, want ik heb in tegenstelling tot jij geen gezin. Dat er bij jou meer angst speelt is dan ook logisch. Maargoed, als ik mijn gezonde verstand en naar IS kijk, en dat naast alle andere gebeurtenissen vandaag neer leg, da
×
×
 • Nieuwe aanmaken...