Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

FKAGB

Lid
 • Aantal items

  1431
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

FKAGB won de laatste dag op 24 mei 2015

FKAGB had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

1643 Uitstekend

1 Volger

Over FKAGB

 • Titel
  Diehard Prepper

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  JO21DU
 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. FKAGB

  1300

  Gefeliciteerd. Shit zie dat ik mijn jubileum gewoon gemist heb......
 2. Bedankt voor de jaren inzet die jullie hebben getoond. Het forum heeft de afgelopen jaren in meer of mindere mate een belangrijke rol in mijn leven gespeeld en heeft ook bijgedragen aan de richting waarin mijn leven zich heeft bewogen. Er zullen vast andere initiatieven komen maar die kunnen voor mij nooit de plaats innemen die die forum heeft gehad en nog lang zal hebben. Inmiddels zijn er ook buiten het forum om ook mooie vriendschappen ontstaan en daar ben ik blij om. We weten elkaar te vinden en dat zal wel zo blijven. Ik heb respect voor jullie keuze maar ik hoop dat het forum nog even beschikbaar blijft. Er zullen vast nog heel wat PB-tjes over een weer gaan om telefoonnummers uit te wisselen.
 3. Het blijft voor mij een twijfelgeval. Er wordt ook enorm veel gelopen met eenwielers, als het echt zo instabiel zou zijn dan zouden mensen dat niet doen. Aan de andere kant, gisteren liep ik met flinke wind en ik vroeg me af hoe een eenwieler zich zou gedragen met harde wind van opzij. Ik denk dus dat ik een soort van proof of concept ga maken. Een heel eenvoudige eenwieler waarvoor ik het wiel uit mijn Bob Yak aanhanger leen. Ik maak hem dan van hout. Het hoeft niet heel mooi te zijn of enorm duurzaam, gewoon om eens te proberen hoe het gaat. Mocht ik dan toch voor een eenwieler gaan dan zal ik een step als basis gebruiken. Een step voor volwassenen kan het gewicht makkelijk hebben. Als ik de step bij de treeplank doormidden zaag dan heb ik een kant een klare achterbrug met 20 inch wiel en een V-brake. Er zit dan ook al een mooie knik in dus dat is mooi meegenomen. Dan is het een kwestie van de buizen verlengen en de “dissel” maken maar dat is redelijk rechttoe rechtaan. Het lastigste om met weinig middelen te maken is de achtervork omdat alles mooi uitgelijnd moet zitten en die kleine nokjes voor de remmen aanlassen met een electrode apparaat zie ik met mijn las skills ook niet zitten maar dat is met een donorstep (nieuw voor 99 euro) gebruikt nog een stuk goedkoper geen probleem. Zelfs met een nieuwe step kan ik de aanhanger dan maken voor onder de 200 euro.
 4. Als het is voor in een cache dan is het inderdaad een handige optie. Zeker als je er dan nog een zaklampje bij doet dan heb je altijd wat licht. En een zakje water natuurlijk anders zul je net zien dat je de boel tijdens een droge periode opgraaft en je geen water bij de hand hebt. En dan is het in het donker best lastig mikken :-)
 5. De vertaling is niet helemaal goed. Volgens mij moet er staan dat ze activeerbaar zijn door middel van water. Zo te zien zijn ze wel voor eenmalig gebruik. Op zich nog niet gek er wat te hebben liggen voor echte noodgevallen maar het is wel prijzig. Dan kun je beter oplaadbare batterijen kopen en deze met een zonnelader op spanning houden. https://en.wikipedia.org/wiki/Water-activated_battery
 6. Bij een aantal zaken bij jou en mij in de buurt heb je weinig signalen die voorspellen dat er iets gaat gebeuren. Dan is het gewoon zsm wegwezen zodra je merkt dat er iets niet in orde is.
 7. Dat is volgens mij sowieso het geval als je echt in een stedelijke omgeving woont of bijvoorbeeld in een gebied wat droog gehouden wordt door gemalen. Als het misgaat hoop ik er inderdaad op dat iedereen netjes binnen naar de radio gaat luisteren. Dan kan ik wegkomen.
 8. Je moet weten hoe je het zelf kunt maken en het is goed dat je een keer geprobeerd hebt om brandnetelstengels om te zetten naar een stuk touw. Ik weet dus hoe het werkt. Een onderkomen is inderdaad heel belangrijk maar een vis heb je ook niet zomaar aan je haak. Als je dus snel een lijntje kan uitgooien, kun je je richten op je onderkomen en als je dan een dak boven je hoofd hebt en wat te eten hebt gehad kun je kijken naar de dingen die je zelf moet maken. Zo heb ik in mijn tas bijvoorbeeld ook een paar tentharingen. Natuurlijk kun je die maken van een paar takjes. Als de regen echter met bakken uit de lucht komt wil ik gewoon binnen een paar minuten een shelter hebben staan. Dan pak ik dus de haringen en kant en klare lijntjes. Dan zit ik in ieder geval droog. Overigens kun je voor een paar euro via Ebay opvouwbare fuikjes bestellen. Illegaal om te gebruiken maar in een SHTF situatie kunnen die de eerste tijd heel goed dienst doen om makkelijk snel wat vis bij elkaar te krijgen. Zeker als er alleen klein grut zit zoals voorntjes, dan heb je er al snel meerdere nodig om een beetje maaltje te hebben. 5 middelgrote is toch wel het minimum is mijn ervaring. Wel erg lekker btw.
 9. Natuurlijk is het altijd goed om te weten hoe je dingen zelf kunt maken. Toch ben ik voor kant en klaar als het kan. De reden daarvoor is dat als het nodig is, je genoeg aan je hoofd hebt waarschijnlijk. Als je binnen 5 minuten een lijn met meerdere haakjes in het water kan gooien kun je je daarna op andere zaken richten. Onderlijntjes met haakjes wegen weinig en kunnen een hoop gemak meebrengen. Zeker als je honger hebt.
 10. Ik heb in ieder geval wat geoefend Kan altijd meer zijn want met sneeuw werkt alles toch net een beetje anders.
 11. Heb ik ook al naar gekeken. Zo'n kar kan ook een leuke basis zijn voor een wandelkar, maar een beetje geschikt model kosten ook nog een boel geld op Marktplaats.
 12. De prijs is inderdaad hoog. Ik heb dus inderdaad overwogen om hem zelf te gaan bouwen maar als ik alle losse materialen moet kopen dan ben ik ook al een paar 100 euro kwijt. Ik kan bijvoorbeeld de schrijfrem in het ontwerp wel waarderen en als je die los wilt kopen mag je al €90,- neerleggen al weet ik even niet of dat voor een set is. Een beetje wiel met band en rem komt dan al snel richting de €125,-. Een draagtuigje heb je voor €40,- en dan het losse materiaal. Een snelle inschatting is dat er voor ongeveer €250,- tot €300,- aan materiaal in het wagentje zit. Daarnaast heb ik op dit moment eigenlijk ook geen spullen om het zelf maken te kunnen doen en met dit soort dingen gaat, net als bij pannenkoeken, de eerste net niet helemaal goed. Dus moet je dan nog een tweede maken en daarvoor kun je dan maar een deel van de onderdelen hergebruiken. Het karretje ziet er wel doordacht uit als ik naar de constructie kijk. Behoorlijk foolproof en hij is ook te gebruiken als kruiwagen :-) Doordat de trekstangen langer zijn heb je als het goed is ook geen last van dat je met je enkels tegen het karretje stoot. Het enige wat me wat zorgen baart is het extreem brede wiel. Daarvoor kun je niet overal een band kopen maar in de definitieve versie zit er een standaard brede velg op waarvoor de banden wel algemeen verkrijgbaar zijn. Mijn standaard GHB/BOB (klik om te zien wat er in zit)heeft redelijk alle spullen in zich die ik nodig heb voor drie dagen. Er zou dan alleen wat extra eten en kleding in moeten. De tas weegt nu rond de 13 kilo. Met wat extra water, kleding en eten voor 7 dagen (rond de 5000 cal. per dag) loopt het gewicht flink op. En hoe wel ik fysiek misschien wat sterker ben dan @Loreen werken mijn knieën als gevolg van veelvuldig gebruik van Prednison niet altijd mee. Ik wil dus absoluut niet boven de 20 kilo komen en dat is voor mij al aan de zware kant. Aangezien ik toch zo’n 35 kilometer per dag wil afleggen gaat dat wel meespelen helaas. De Wheelie is natuurlijk zomaar de helft van de prijs maar die is wat minder degelijk. Dat ding zit ook rond de €500,- en dan komt er nog een goede €100,- bij voor een verstevingsstang en sterke assen. Dan wordt het prijsverschil ten opzichte van de Monowalker ineens een stuk kleiner al blijft het een belachelijk hoog bedrag.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...