Ga naar inhoud

Pathfinder

Lid
 • Aantal items

  1080
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Pathfinder won de laatste dag op 22 april 2014

Pathfinder had de meest gelikete inhoud!

4 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Third Rock From The Sun

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Pathfinder's Achievements

Diehard Prepper

Diehard Prepper (7/11)

1.3k

Community reputatie

 1. Eh, wat is het probleem? We hebben het over een aanpassing van de 'Wet publieke gezondheid' die enkele jaren geleden is ingevoerd. Bij de invoering van de wet was het coronavirus nog niet bekend. Toen in januari 2020 duidelijk werd dat het coronavirus een bedreiging voor de volksgezondheid in Nederland zou kunnen worden, besloot toenmalig minister Bruins (Medische Zorg) om de ziekte op lijst A van de Wet publieke gezondheid (Wpg) te plaatsen. Dit betekent onder andere dat een ziekte meldingsplichtig is en dat gedwongen (thuis)isolatie, onderzoek en quarantaine mogelijk zijn. Omdat haast geboden was, werd de plaatsing op lijst A geregeld via een zogenaamde ministeriƫle regeling. Op een later moment moet dit dan formeel worden vastgelegd met een officiƫle wetswijziging. En dat is wat men nu wil doen. En ook nu weer gaat dit netjes via de koninklijke weg, namelijk ons parlement. Ik vind het prachtig!
 2. Kan iemand voor me samenvatten waar de man in het interview het 1 uur en 45 minuten over heeft? Wat is de clou? Wat is de bedoeling van dit topic?
 3. Als ik het goed begrijp gaat het hier om een wetsvoorstel, niks meer en niks minder. Je kunt dat een goed wetsvoorstel vinden of niet - ik ben er niet voor - maar zo gaat dat in een parlementaire democratie. Het parlement beslist. Ik begrijp de uitdrukking '... in alle stilte ..' niet, @Madeliefje en voor je opmerking dat het het ministerie van Justitie en Veiligheid er in alle stilte een controversieel en ingrijpend wetsvoorstel doorheen probeert te drukken zou ik graag bewijs zien. Ja, de consultatieperiode is kort maar dat is iets anders dan een poging om in alle stilte een wetsvoorstel er door te drukken. Bovendien is er een hoop aandacht voor de korte consultatieperiode op internet, bepaald geen stilte dus. Het gaat om iets dat heet internetconsultatie: http://www.internetconsultatie.nl/veelgesteldevragen . Ik lees: Het kabinet vindt internetconsultatie een nuttig instrument als aanvulling op de reeds bestaande consultatiepraktijk in het wetgevingsproces. Door internetconsultatie krijgen meer mensen, bedrijven en instellingen informatie over wetgeving die in voorbereiding is en kunnen zij suggesties doen om de kwaliteit en uitvoerbaarheid van deze voorstelen te verbeteren. Internetconsultatie vergroot de transparantie van het proces, de mogelijkheden voor publieke participatie en levert een bijdrage aan de kwaliteit van wetgeving. Het komt op mij over als een inspraakformaliteit en iets waardoor mensen en organisaties stoom kunnen afblazen, zonder dat de overheid verplicht is om er iets mee te doen. En ja, dat moet nu in erg korte tijd want de regering heeft haast om een gat in de wetgeving te dichten. Zo gaat dat in de politiek. Niks nieuws, politieke spelletjes worden al eeuwen zo gespeeld. Uiteraard schreeuwen allerlei organisaties moord en brand en ook dat hoort bij het spel. En waarom deze reactie? Nou, juist bij dit soort gevoelige zaken - uitbreiding van de bevoegdheden van de overheid - denk ik dat het belangrijk is om het hoofd koel te houden en naar de feiten te kijken. Bestudeer de tekst van het wetsvoorstel, denk er over na, praat er over en kom dan met een oordeel. Baseer je vooral niet op een kletskoeksite als https://www.ninefornews.nl/ Denk zelf!
 4. Ik heb ruim een week geleden mijn tweede Pfizer-vaccinatie gekregen. De plek waar het vaccin werd ingespoten was eventjes wat gevoelig, net als de eerste keer. Verder niks. Mijn geliefde - bouwjaar 1959 - krijgt woensdag haar tweede Astra-Zenica-prik. Van de eerste had ze geen last. Volgens mij is de bereidheid groot. Bijna iedereen die ik ken of spreek is gevaccineerd, heeft al 1 prik gehad of staat te popelen. Ik heb met moeite twee mensen gevonden die niet willen. Eentje durft niet en wacht af, de ander laat zich alleen informeren door filmpjes op You Tube. Tja ...
 5. In mijn jaren op dit en andere forums heb ik voorgevoelens/oproepen/waarschuwingen zoals deze vaker gelezen. Tot nu toe zijn alle rampen echter beheersbaar gebleken en het lijkt er niet op dat de rek er uit is. Wat maakt dat je deze 'last call' nu plaatst, @OBL-Rien? Klimaatverandering? Ongetwijfeld maar dat gaat met horten en stoten en de versteviging van de Afsluitdijk is aardig op schema šŸ˜. Het wereldwijde financiĆ«le systeem dat meer en meer op een Ponzi-scheme begint te lijken? Zeker, maar zo lang iedereen blijft geloven in de waarde van het geld hobbelen we lekker door. Nieuwe, besmettelijkere en dodelijkere corona-varianten? Zou kunnen, maar met die nieuwe mRNA-techniek kunnen we daar nog lang strijd tegen voeren. Het is waarschijnlijk op de lange termijn allemaal niet vol te houden maar mijn indruk is dat we zo nog wel een tijdje door kunnen hobbelen. Wat hoor en zie jij? Je maakt me nieuwsgierig.
 6. De overeenkomst is dat al deze groepen beperkingen krijgen opgelegd in de instellingen en dat er buiten de instellingen (veel) minder begeleiding wordt geboden. Ook worden zo veel mogelijk psychiatrisch patiƫnten die vrijwillig zijn opgenomen naar huis gestuurd. Die moeten het doen met begeleiding-op-afstand. Daar heeft het thuisfront het bepaald niet altijd makkelijk mee. En psychiatrisch patiƫnten die al thuis verbleven krijgen in principe geen bezoek maar aan huis maar moeten het doen met telefonische begeleiding, therapieƫn op ambulante locaties zijn afgezegd en slechts mondjesmaat vervangen door beeldverbindingen. Veel van deze maatregelen belasten het thuisfront op een wijze die volgens mij vergelijkbaar is met probleemjongeren met en zonder begeleiding.
 7. Ik begrijp je niet. Wat is het verschil? Dit zijn allemaal maatregelen om het verdere verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Staat ook te lezen op de websites van instellingen. Is dat anders dan in instellingen voor probleemjongeren?
 8. Veel ggz-instellingen binnen en buiten Brabant hebben al in de loop van vorige week alle bezoek op de afdelingen - zowel open als gesloten - verboden. Verlof buiten het terrein is ook ingetrokken. En ja, wettelijk gezien mag dat.
 9. Nieuwe dag, nieuwe kansen. Helemaal eens met @netuyas Lees die bijdrage alsjeblieft nog eens voor je op dit forum weer eens iedereen laat weten waarom volgens jou de regering en het RIVM dit, dat en verder alles fout doet! O ja, en vraag je af wie er op die bijdrage zit te wachten ... We hebben te maken met een Ć©chte crisis en ik heb het idee dat nog niet iedereen dat door heeft.
 10. @Bunkerprepper: Volgens het RIVM zijn er momenteel 959 positief geteste mensen in Nederland. Dat zijn alleen de mensen die getest zij. Zeker weten dat het aantal mensen dat besmet is vele malen hoger ligt. Hoor jij in je omgeving schattingen over het aantal waarschijnlijk besmette mensen? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat daarover geen gedachten bestaan bij 'the powers that be'. Iemand anders die een onderbouwde/betrouwbare schatting is tegengekomen over de situatie in Nederland?
 11. Sorry, ik snap hier niks van & doe niet aan twitter en andere social media. Uitleg? Link?
 12. Dat is niet zo vreemd. Het beleid is er niet op gericht om het virus te stoppen want dat lukt niet in een drukbevolkte democratische samenleving als de onze. De verwachting is dat 50 tot 70 procent van de bevolking besmet zal raken, meestal met lichte klachten. Doel is er voor te zorgen dat de ernstiger zieke mensen niet gedurende een korte periode een beroep doen op de gezondheidszorg want dan stort het systeem in. Uitsmeren en de besmettingspiek afvlakken, dat is wat men nu doet. Wie een beter idee heeft adviseer ik contact op te nemen met het RIVM.
 13. Daar heeft de eigenaar van de snackbar bij mij in de buurt al over nagedacht,.Ze gaat er van uit dat binnenkort alle horeca moet sluiten en heeft posters opgehangen met de mededeling dat alles dan aan huis bezorgd wordt. Een deel van de medewerkers blijft bakken, de rest gaat bezorgen. Daar ben ik blij om want zij bakt de lekkerste patat ooit!
 14. Ik ben het - niet voor het eerst - oneens met veel van de geachte forumleden. Geen enkele maatregel is perfect maar ik ben blij dat niet simpelweg alle scholen worden gesloten. Het zou een ramp zijn voor veel ouders die in de zorg werken of in andere sectoren die van vitaal belang zijn om de samenleving draaiende te houden. Bij gebrek aan oppas die kunnen die mensen in veel gevallen niet meer werken waardoor met name het toch al overbelaste zorgsysteem nog meer onder druk komt te staan. Daarbij is de kans groot dat de grootouders worden ingeschakeld als de scholen sluiten en daar zit een levensgroot probleem. Kinderen die besmet zijn hebben er vaak geen last van en/of vertonen weinig of geen symptomen maar zijn wel besmettelijk. Ouderen zijn de grootste risicogroep en die moet je hier niet aan blootstellen. Al met al wat mij betreft een wijze maatregel. Voor nu.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...