Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Pathfinder

Lid
 • Aantal items

  1074
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door Pathfinder

 1. De overeenkomst is dat al deze groepen beperkingen krijgen opgelegd in de instellingen en dat er buiten de instellingen (veel) minder begeleiding wordt geboden. Ook worden zo veel mogelijk psychiatrisch patiënten die vrijwillig zijn opgenomen naar huis gestuurd. Die moeten het doen met begeleiding-op-afstand. Daar heeft het thuisfront het bepaald niet altijd makkelijk mee. En psychiatrisch patiënten die al thuis verbleven krijgen in principe geen bezoek maar aan huis maar moeten het doen met telefonische begeleiding, therapieën op ambulante locaties zijn afgezegd en slechts mondj
 2. Ik begrijp je niet. Wat is het verschil? Dit zijn allemaal maatregelen om het verdere verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Staat ook te lezen op de websites van instellingen. Is dat anders dan in instellingen voor probleemjongeren?
 3. Veel ggz-instellingen binnen en buiten Brabant hebben al in de loop van vorige week alle bezoek op de afdelingen - zowel open als gesloten - verboden. Verlof buiten het terrein is ook ingetrokken. En ja, wettelijk gezien mag dat.
 4. Nieuwe dag, nieuwe kansen. Helemaal eens met @netuyas Lees die bijdrage alsjeblieft nog eens voor je op dit forum weer eens iedereen laat weten waarom volgens jou de regering en het RIVM dit, dat en verder alles fout doet! O ja, en vraag je af wie er op die bijdrage zit te wachten ... We hebben te maken met een échte crisis en ik heb het idee dat nog niet iedereen dat door heeft.
 5. @Bunkerprepper: Volgens het RIVM zijn er momenteel 959 positief geteste mensen in Nederland. Dat zijn alleen de mensen die getest zij. Zeker weten dat het aantal mensen dat besmet is vele malen hoger ligt. Hoor jij in je omgeving schattingen over het aantal waarschijnlijk besmette mensen? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat daarover geen gedachten bestaan bij 'the powers that be'. Iemand anders die een onderbouwde/betrouwbare schatting is tegengekomen over de situatie in Nederland?
 6. Sorry, ik snap hier niks van & doe niet aan twitter en andere social media. Uitleg? Link?
 7. Dat is niet zo vreemd. Het beleid is er niet op gericht om het virus te stoppen want dat lukt niet in een drukbevolkte democratische samenleving als de onze. De verwachting is dat 50 tot 70 procent van de bevolking besmet zal raken, meestal met lichte klachten. Doel is er voor te zorgen dat de ernstiger zieke mensen niet gedurende een korte periode een beroep doen op de gezondheidszorg want dan stort het systeem in. Uitsmeren en de besmettingspiek afvlakken, dat is wat men nu doet. Wie een beter idee heeft adviseer ik contact op te nemen met het RIVM.
 8. Daar heeft de eigenaar van de snackbar bij mij in de buurt al over nagedacht,.Ze gaat er van uit dat binnenkort alle horeca moet sluiten en heeft posters opgehangen met de mededeling dat alles dan aan huis bezorgd wordt. Een deel van de medewerkers blijft bakken, de rest gaat bezorgen. Daar ben ik blij om want zij bakt de lekkerste patat ooit!
 9. Ik ben het - niet voor het eerst - oneens met veel van de geachte forumleden. Geen enkele maatregel is perfect maar ik ben blij dat niet simpelweg alle scholen worden gesloten. Het zou een ramp zijn voor veel ouders die in de zorg werken of in andere sectoren die van vitaal belang zijn om de samenleving draaiende te houden. Bij gebrek aan oppas die kunnen die mensen in veel gevallen niet meer werken waardoor met name het toch al overbelaste zorgsysteem nog meer onder druk komt te staan. Daarbij is de kans groot dat de grootouders worden ingeschakeld als de scholen sluiten en daar zit een leven
 10. Ik denk niet dat de paniek toeslaat. Ik denk dat er over is nagedacht en dat dit verstandige maatregelen zijn om besmetting met het Coronavirus zo lang mogelijk uit te stellen. Uiteindelijk zal een groot deel van de bevolking besmet raken maar dan vlakt de piek wat af en kan de gezondheidszorg het (net) aan. Hopen we ...
 11. Voorpagina van de Volkskrant van vandaag: "Coronavirus verspreidt zich 'onder de radar'" In het kort: Het virus is helemaal los! Veel zogenaamde - nu nog - verkoudheidsklachten in Brabant worden veroorzaakt door het Coronavorus, blijkt uit steekproeven. De cijfers van het RIVM moeten we dus maar zien als het topje van de ijsberg ... https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/corona-verspreidt-zich-onder-de-radar-brabant-schrapt-evenementen~bf5cdf46/
 12. Dat is ook wat ik begreep van de verslaggever in het NOS-journaal van 18 uur: het lijkt mee te vallen met de stijging van het aantal Corona-gevallen ómdat nu niet meer automatisch gezinsleden of partners van Corona-patiënten getest worden. Inderdaad wegens capaciteitsproblemen. In mij ogen vertekend dat de cijfers. Minder Corona-patiënten betekend vooral dat er minder getest wordt in de omgeving van Corona-patiënten ...
 13. Beetje dubbel van Rutte: oproepen tot zo veel mogelijk thuiswerken in Brabant en tegelijkertijd zeggen dat grote evenementen in datzelfde Brabant gewoon door kunnen gaan ... Hoe kun je dit nou serieus nemen?
 14. Nu ook een mogelijk besmetting in Hoorn; https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200302_66882405/ggd-onderzoekt-corona-besmetting-in-hoorn Voorlopig is het nog een vermoeden maar als het Corona is dan zou het de eerste bevestigde besmetting in deze regio zijn
 15. En de vraag is of dit doe-het-zelf-masker en vooral het spatscherm niet minstens zo goed (of slecht) is als al die peperdure maskertjes en brillen ....
 16. Oud-Gastel? Daar heb ik midden vorige week gelogeerd ... Dan komt het toch wel dichtbij. Hopelijk is het niet meer dan een gerucht. Maar ik betwijfel of verdere verspreiding inmiddels nog tegen te houden is.
 17. Verstandige keus, @Mrsjones. Met dit soort ziektes wil je gewoon geen risico's lopen. Ik ben nog altijd dankbaar dat ik in mijn jeugd alle inentingen heb gehad. En doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor je medemens. Ook dit jaar heb ik van mijn werkgever de griepprik gekregen. Gewoon, omdat ik per week meerdere instellingen voor gezondheidszorg bezoek en ik niet een griep wil verspreiden.
 18. Geweldig dat het vertrouwde forum weer online is. Laat het vonken & inspireren!
 19. Zet mij er ajb ook op: r.c.j.hofstee@planet.nl
 20. Jammer, jammer, jammer. En toch begrijp ik het ook wel. Niets is voor eeuwig, dit forum had een begin en heeft nu ook een eind. Dank @Mr. Gold en @Dr.Prepper voor het faciliteren van deze ontmoetingsplek, dank ook de generaties van moderators die de zaak draaiende hielden.
 21. Natuurlijk ga ik er ook uit @homerun, gewoon voor de lol net als @MyronPrps, omdat die sneeuw prachtig is. En zeker als na een EMP (bijna) al het gemotoriseerde vervoer stil staat. Ik denk dat ik genoeg heb aan een wandelstok, een winddichte jas, mijn stevige wandelschoenen en gamaschen.
 22. Veel wandelplezier, @homerun. Ik blijf lekker thuis met mijn olielampen en open haard
 23. Lieve schat, je hebt grote kwaliteiten maar als orakel deug je niet @Johnny BravoNL spreekt je kort maar goed onderbouwd aan op een stel woeste voorspellingen en aannames. Dat verdient een echt antwoord. En ja, ik heb V for Vendetta gezien en dat was een slechte serie en ja, ik heb 1984 meerdere malen gelezen en dat is een geweldig boek. Heeft niks te maken met wat je hier schrijft.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...