Ga naar inhoud

Pathfinder

Lid niveau 2
 • Items

  1080
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door Pathfinder

 1. In mijn jaren op dit en andere forums heb ik voorgevoelens/oproepen/waarschuwingen zoals deze vaker gelezen. Tot nu toe zijn alle rampen echter beheersbaar gebleken en het lijkt er niet op dat de rek er uit is. Wat maakt dat je deze 'last call' nu plaatst, @OBL-Rien? Klimaatverandering? Ongetwijfeld maar dat gaat met horten en stoten en de versteviging van de Afsluitdijk is aardig op schema 😁. Het wereldwijde financiële systeem dat meer en meer op een Ponzi-scheme begint te lijken? Zeker, maar zo lang iedereen blijft geloven in de waarde van het geld hobbelen we lekker door. Nieuwe, besmettelijkere en dodelijkere corona-varianten? Zou kunnen, maar met die nieuwe mRNA-techniek kunnen we daar nog lang strijd tegen voeren. Het is waarschijnlijk op de lange termijn allemaal niet vol te houden maar mijn indruk is dat we zo nog wel een tijdje door kunnen hobbelen. Wat hoor en zie jij? Je maakt me nieuwsgierig.
 2. Verstandige keus, @Mrsjones. Met dit soort ziektes wil je gewoon geen risico's lopen. Ik ben nog altijd dankbaar dat ik in mijn jeugd alle inentingen heb gehad. En doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor je medemens. Ook dit jaar heb ik van mijn werkgever de griepprik gekregen. Gewoon, omdat ik per week meerdere instellingen voor gezondheidszorg bezoek en ik niet een griep wil verspreiden.
 3. Natuurlijk ga ik er ook uit @homerun, gewoon voor de lol net als @MyronPrps, omdat die sneeuw prachtig is. En zeker als na een EMP (bijna) al het gemotoriseerde vervoer stil staat. Ik denk dat ik genoeg heb aan een wandelstok, een winddichte jas, mijn stevige wandelschoenen en gamaschen.
 4. Veel wandelplezier, @homerun. Ik blijf lekker thuis met mijn olielampen en open haard
 5. Prachtig, iets uit een fantasy-film - en dat bedoel ik als compliment!
 6. Klinkt interessant, die bestelwagen van jou. Als prepper wil ik niet opvallen maar wel kunnen doen wat nodig is.Wil je het merk, type en bouwjaar van je auto met ons delen?
 7. Mooi verslag, dank daarvoor. Zelf heb ik afgelopen zaterdag met een stel oude vrienden een wandeling gemaakt van zo'n 35 kilometer door bossen en landbouwgebieden. Doen we ieder jaar bij het begin van de herfst. Het voelt goed om de wisseling van de seizoenen bewust mee te maken.
 8. 3700? Op een werkdag rond 9 uur? Dat lijkt me een vergissing van het telmechaniekje.
 9. Hoi @Vempain, weet je ook hoe laat en hoe het programma heet? En ja, hieruit mag blijken dat ik niet zo vaak naar Veronica luister .... Eigenlijk nooit ... Ouwe l*l dat ik ben ...
 10. Grappig, ik heb een jaar of twee geleden precies dezelfde radio op een rommelmarkt gekocht. Voor €5,- ! De fm-zenders doen het prima, ik gebruik hem regelmatig om naar het nieuws te luisteren als ik thuis werk.
 11. Ik heb dezelfde ervaringen. Doe het niet @White Eagle want je krijgt er geheid spijt van. Volg het advies van @Greener!
 12. Effe zeuren: Natuurlijk was alles in orde. De baas van dat spul heeft de discussie op dit forum waarschijnlijk met grote belangstelling gevolgd en alle Mountain House-bestellingen in deze periode extra snel en zorgvuldig afgehandeld & overal zo'n mooi waterfiltertje ingestopt. Zou ik ook doen.
 13. Ik dacht dat dit topic ging over het preppen van wc-papier
 14. Ken ik niet. Ze bloeien momenteel welig, de prepwinkeltjs. Ik ken wel de prepshop https://prepshop.nl/, betrouwbaar & betaalbaar én je steunt dit mooie forum met je aankopen.
 15. De Izula is een prima neck knife. Ik heb hem sinds een paar jaar, ook als back up. Ligt lekker in de hand maar echt gebruikt heb ik deze eigenlijk nog niet. Maakt niet uit, Esee-knifes zijn gewoon goed. Eerder dit jaar heb ik de zwarte scales gekocht en vorige maand een betere sheath, van kydex, zie de foto's. Dat vind ik het enige minpunt van Esee-messen: de sheaths, die zien er goedkoop en gammel uit en voelen ook zo. Mijn basismes is de Esee-4. Ook weer met custom kydex sheath die ik zelf heb opgeleukt met leer. Geweldig survival mes, doe ik nooit weg en meer heb ik niet nodig. Nou ja, voor dagelijks gebruik heb ik een simpele roestvrij stalen Mora en een aardappelschilmesje van Ikea. Je kunt niet zonder, écht waar!
 16. @MyronPrps: Ik heb van Frost River al enkele jaren deze kleine' dagrugzak: https://www.frostriver.com/shop/book-pack/. Prachtig materiaal en onverwoestbaar. Kwaliteit uit een voorbije tijd, gaat rustig de rest van je leven mee en doet niet onder voor het modernste spul. De dikke leren riemen van mijn FrostRiver pack gaan waarschijnlijk langer mee dan de beste en duurste ritsen van moderne rugzakken. Verder: ga voor kwaliteit, dat kost soms geld maar valt soms ook mee. Ik ben zeer tevreden over mijn Mora mesjes van €13,95, die gebruik ik vaker dan mijn Esee 4 alhoewel dat wel mijn basis survival- knife blijft. En sparen voor een dure Leatherman was het gewoon waard. Je moet op dit soort gereedschap kunnen vertrouwen, doe nooit concessies doen want dat betreur je op momenten dat het er écht toe doet. Ik ben niet erg vermogend maar heb door te sparen in de loop van een paar jaar dure stukken gereedschap - Leatherman, Esee, Katadyn, Primus allesbrander, FrostRiver pack en zo verder - gekocht. Dat ging achteraf nog best snel, je moet er gewoon mee beginnen. Algemeen: koop geen Action-troep. Het pakt soms goed uit maar meestal niet - is mijn ervaring, ik heb het spul uitgeprobeerd - en geeft een vals gevoel van veiligheid. In een shtf-situatie is dat levensgevaarlijk. Kleding koop ik meestal tweedehands. Ik draag graag Fjällräven, Columbia en Mountain Hardwear maar altijd tweedehands via Markplaats of Ebay, net als mijn spijkerbroeken en cargopants voor dagelijks gebruik. Soms is het een kwestie van doorpakken: vorige week kocht ikop een rommelmarkt een gave broek van Fjällräven voor maar €2,- ! De reden: er zat een lijmvlek op ... Met een duur vlekkenmiddeltje van bijna €5,- heb ik die vlek er heel snel uitgekregen en was ik spekkoper! Zo doe ik dat vaker. Kwestie van mazzel maar vooral goed opletten.
 17. Veel mensen, nog meer ideeën. In mijn ecologische volkstuincomplex is water alleen beschikbaar als je het zelf uit de sloot haalt. Alles wat ik zaai of plant krijgt één keer een lekkere plens slootwater, daarna moeten ze het zelf doen. Volgens mij krijg je daar sterkere planten door. En al zou dat niet zo zijn: ik heb geen tijd/zin om 180 vierkante meter met twee gieters te besproeien! Plantjes die ik elders heb opgekweekt - vanwege vogels, slakken en muizen die dol zijn op wat ik in de grond stop - krijgen van mij sinds een paar jaar bij het planten een handje compost mee. Of dat wel of niet goed is voor 'iets' weet ik niet. Wel weet ik dat mijn planten met wat compost gezonder zijn en meer opbrengst geven. Pootaardappeltjes leg ik in een bedje van compost en dat vinden ze heerlijk, ik heb mooie, sterke planten en lekkere aardappeltjes. @MamaM: Wij hebben de Noordse woelmuis http://www.zoogdiervereniging.nl/noordsewoelmuis. Mooie beestjes, ik heb er eigenlijk nooit last van behalve als ik een stukje van mijn tuin wat verwaarloos. De beestjes houden namelijk van (half-)hoog gras. Zo af en toe graven ze een gang net onder de oppervlakte maar echt schade heb ik bijna nooit. Vorig jaar een paar aangevreten winterwortels en pastinaken. Tja, dat hoort er bij. Ik heb een stuk met ontzettend vette klei. Wat ik doe is ophogen met zand & tuinaarde die de tuinvereniging krijgt van de gemeente - wel vragen we om een 'schone-grondverklaring'! Vervolgens omspitten in het najaar, afdekken met worteldoek en in het voorjaar weer losmaken met een z.g. grondwoeler http://www.talentools.nl/assortiment/24/tuingereedschap/9/TK1/talen-grondwoeler.html. Werkt erg fijn!
 18. Jammer. Ik kende hem niet persoonlijk maar heb er een paar keer dingetjes voor lampen gekocht die niemand anders had. Contact per mail was altijd vriendelijk en behulpzaam. Sneu dat hij er niet meer is.
 19. Ik heb deze: http://www.stormtech.ca/pcx-1-aerolite-packable-rain-poncho.html#.VRFxP_lwt5U en ben daar zeer tevreden over. Past mooi over mijn 30-liter rugzak. Voor fiets en brommer vind ik een poncho niet geschikt.
 20. En vinden wij dat redelijk? Ik bedoel: waarom zou je een koevoet of betonschaar in de achterbak van je auto hebben liggen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...