Ga naar inhoud

MamaM

Lid niveau 2
 • Items

  187
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

MamaM won de laatste dag op 17 december 2021

MamaM had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

MamaM's prestaties

Diehard Prepper

Diehard Prepper (7/11)

220

Reputatie

 1. En en en @Solonl: heb je dit ook gedaan? Ik ben erg benieuwd naar de uitslag 🙂
 2. oja, dat zou super zijn! Ik heb al vaker gelezen over vijvers en zelfs natuurlijke zwembaden in tuinen die door het juiste gebruik van planten e.d. prachtig 'schoon' water (geen drinkwater) hebben.
 3. Wat goed! Zoiets staat op mijn (lange) wensenlijst. Dus in antwoord op je vraag; ik gebruik nog geen aggregaat.
 4. Goede vraag. Er even vanuit gaande dat we nog gewoon electra hebben; dan houden we het wel even vol, maar het zou wel behelpen zijn. We zouden de ruimte waar onze houtkachel staat moeten verkleinen en snel extra hout moeten vinden om het ding continue aan te hebben staan. Af en toe een koude douche en wekelijks om en om in het bad waarvan we het water dan verwarmd hebben gekregen met ketels en pannen kokend water. Zoiets. Slapen in een onverwarmde ruimte, met raam open, doen we al jaren. Enige probleem voor langere termijn zou de staat van het huis zijn. Zoals bleek in een andere post hebben we teveel vocht in bepaalde ruimtes in huis. Geen CV in dit seizoen staat gelijk aan nog veel meer vocht. Dat zou niet best zijn. Oh, nog iets (en dan laat ik meteen blijken hoe weinig kennis ik heb op dit gebied, ik ben gewoon maar eerlijk); heeft de wasmachine eigenlijk ook het gas-verwarmde water uit de CV nodig? Of verwarmt hij dat zelf elektrisch?
 5. Ziet er fantastisch uit! Ook de verwarming van de ruimte vind ik heel prettig voelen. Maar; vanuit prepper oogpunt (en gesproken door iemand die zich hier nog niet in verdiept heeft, dus misschien een hele suffe opmerking/vraag); kan zo'n apparaat ook werken op iets anders dan Pellets? Dus als de productie en/of distributie om wat voor reden dan ook een tijd stil zou liggen en je voorraad pellets is op, kun je je kachel dan nog wel gebruiken?
 6. Lekker out of the box haha! Maar ik zou toch maar voor optie 1 gaan: wat gaat eruit?
 7. En....hoe was de hike? Wat heb je gemerkt qua inhoud van je tas?
 8. https://www.greenevelien.com/blog/zelf-papier-maken Of als je een wat minder kind-blije-vrije-tijd-gerichte site wilt; https://nl.wikihow.com/Papier-maken Of van planten vezels. Het kan met onkruiden etc, dan moet je alleen na het koken wel de harde stukjes/ takjes verwijderen. Hier een voorbeeld van gras:
 9. Goede tip! En evt puntenslijpers. Of is dat teveel bug-in gedacht en doe je het slijpen gewoon met 1 van je survival messen 😉
 10. Wat een goed idee. Alhoewel ik nog nooit in een hangmat heb geslapen dus geen idee of ik daar ook goed in zou kunnen slapen. Maar luchtbedden zijn niets voor mij. Ik kan me denk ik niet echt op leeftijd beroepen, maar om het nu op 'algehele aftakeling' te gooien,is ook zo wat, dus laat ik het ook maar bij 'stukkie ouder' laten. Het idee van in een hangmat slapen trekt me wel. Op de to do lijst!
 11. Heb je zoiets vaker gedaan? Je zegt zo specifiek 'hangmat' dat ik nieuwsgierig ben waarom dat, en niet een tentje ofzo (mag ook via pb).
 12. Dankje! De 'bron' is alleen water-to-go zelf en ik hou nogal van het betrouwbare gevoel die zo'n multiple-test-van-(zogenaamd?)-onafhankelijke-website me geeft. Ik las ergens (maar dat heb ik nog niet geverifieerd) dat de water-to-go bottle ook nog andere namen/merken te vinden is en onder die andere merken iets minder goed uit de test komt voor algemene verontreinigingen ofzoiets. Moet ik nog verder bekijken in hoeverre daar iets van waar is.
 13. Ehh... misschien nog even kijken waar je het precies voor wilt gebruiken. Mocht je ook virussen willen filteren, is dit misschien niet de beste keuze? Ik vond een overzicht (https://www.wideners.com/blog/water-filter-tests-for-survival/) waarbij VEEL filters uitgebreid zijn getest en vond dit: "The Sport Berkey claimed virus protection as well but the laboratory only found it only removed 38.3% of the virus tested." Grayl ultralight komt wel goed uit de test overigens. Water to go (die hier in dit draadje ook wordt genoemd) staat er niet bij. Ze geven veel informatie over wat ze hebben getest en hoe en ook of de testresultaten overeen komen met wat de producent zegt dat het product kan (Sawyer mini kan geen virussen filteren. Ze hebben dat in dit overzicht wel getest en dit filter filtert voor minder dan 50% virussen uit het water, dus wat Sawyer zegt, klopt). Je kunt ook het hele test rapport teruglezen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...