Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

MamaM

Lid
 • Aantal items

  65
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

MamaM won de laatste dag op 17 augustus 2020

MamaM had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

71 Uitstekend

1 Volger

Over MamaM

 • Titel
  Adventurer

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Top dit! Ik word al lichtelijk wanhopig/geïrriteerd bij de gedachte om me hierin te gaan verdiepen; tegelijkertijd heb ik wel het gevoel dat dit nu NOG belangrijker gaat worden.
 2. Joehoe! Nieuwe kennis/vaardigheden 👍
 3. @preppie&kokkie bedankt voor het delen. Helder antwoord wat betreft aansprakelijkheid van de zorgverlener (in zekere zin ook logisch aangezien je anders als zorgverlener volgens mij je beroep niet meer zou kunnen beoefenen.). Maar; waar ligt die aansprakelijkheid dan wel? Nergens?
 4. Volgens mij horen onze draadjes (die van mij staat net onder de jouwe; 'zijn er tekorten aan het ontstaan') bij elkaar. Als jij dat ook vindt @Info_junky; kun je ze dan samenvoegen?
 5. Heldere boodschap. Ik ken deze man verder niet; hij klinkt intelligent en goed op de hoogte. Zijn boodschap; er komt oorlog (ergens op de wereld) en inflatie, dus kijk naar hoe je je goed kunt voorbereiden. Ik sluit me wel aan bij @Aalawok dat ik het fijn vind om een korte samenvatting te lezen om enigszins te weten waar ik op klik.
 6. https://www.theguardian.com/business/2021/jan/15/spanish-snow-storm-uk-salad-shortage-lettuce-tomato Er valt een tekort aan oogst van o.a. tomaten in bepaalde delen in Spanje te verwachten door de sneeuwval daar. Dit hoeft niet in alle delen van het land zo te zijn. Het zou kunnen leiden tot tekorten. In dit artikel gericht op het VK, maar NL heeft vaak ook veel vers uit Spanje.
 7. Heel intrigerend, maar het lijkt mij ook enorm lastig toe te passen. Ik zag in de WIKI link dat het gebruik hiervan in de Nederlandse taal nog niet volledig onderbouwd wordt op de pagina. @OBL-Rien in jouw ervaring hiermee; helpt het consequent toepassen hiervan? Draagt het substantieel bij aan de-escalatie/voorkomen van tweestrijd en dergelijke? En zit de kracht erin dat deze woorden worden omzeild en/of dat de schrijver (heel) veel beter over zijn/haar tekst moet nadenken? Want voor dat laatste zijn nog wel meer methodieken te bedenken (eerst in 1 zin samenvat
 8. Ja, @vheeswijk, het is echt geweldig wat u verzameld en geordend heeft gedurende jaren van werk. Ik zie het inderdaad als naslagwerk (dat is het natuurlijk al, zeeeer uitgebreid en logisch geordend), waar (zinnige) informatie aan kan worden toegevoegd en niet als uitbreiding van een discussie platform. Om bij mijn eerdere totaal verzonnen voorbeeld te blijven; dat alfafa sap helpt bij brandwonden door het er 3x daags op te sprayen kan erbij (met link naar de herkomst van de info). Dat de zoon van tante Jet dit ook gebruikt maar het opsnuift en dat daar toch echt iets mis is gegaan
 9. Ja, daar werk ik graag aan mee! Nog meer mensen die zich willen aansluiten (OPROEP! 😉), want ik denk dat het anders niet werkbaar zal zijn. En dat zou jammer zijn.
 10. MamaM

  De Beaufort Gyre

  Sluit leuk aan bij het interview over poolijs dat @wandering neoneeerder heeft gepost (ben nog bezig in het interview. Iets dat langer duurt dan 15 minuten in 1x bekijken is een zeldzaamheid de laatste tijd 😆)
 11. MamaM

  De Beaufort Gyre

  Interessant. Na een uur Googlen en me door diverse websites/pagina's te hebben gewerkt, kan ik er nog niet achter komen of dit nu een reëel risico is, of meer een 'zou eventueel, niet onmogelijk maar zeer onwaarschijnlijk, een zeer snelle en forse afkoeling tot gevolg kunnen hebben'. Ook zag ik vooral dat de data van heel veel jaren terug op basis van modellen is, dus de vraag is of deze langere periode van waterverzameling misschien niet gewoon binnen het normale (maar dan wel in termen van een cyclisch proces over zoveel honderd jaar) vallen. Dan zou natuurlijk nog interessanter zijn wat er
 12. Tja, ik heb niet direct antwoord op je vraag. Wel heb ik dit: https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/rioolwater waarin het volgens mij betreffende Corona best duidelijk te vinden is. Maar misschien is dit niet de data waar je naar op zoek bent?
 13. Normaal gesproken ben ik niet direct enthousiast over genieën, zeker niet als ze zo blij zijn met zichzelf. Maar vooruit; ik waardeer veel van je posts enorm, dus: WAUW, IT's AMAZING!
 14. Dank je. Ik zie niet echt waarom zoiets een dashboard moet heten in plaats van een website, maar eerlijk gezegd vind ik het absoluut niet belangrijk genoeg om er meer over te weten te komen 🙂 Ik bedoelde eigenlijk niet een verzameling van links. Ik bedoelde een soort mega naslagwerk zoals vheeswijk met ons heeft gedeeld, maar dan in een vorm die nog aan te vullen is, waar evt links aan toe te voegen zijn etc. Dus bijv het deel over voeding; daar staan dan kiemgroenten of kiemzaden, daaronder alfalfa met uitleg over de voedingswaarde en hoe te bereiden. Stel dat je daar dan ook no
 15. In de video wordt dit gecounterd met de opmerking dat hiervoor energie uit zonnepanelen/windmolens kan worden gebruikt. Aangezien ik nog geen studie heb gemaakt van de milieubelasting van de productie en het onderhoud van zonnepanelen/windmolens, kan ik over de echte duurzaamheid daarvan niet veel zeggen. Wat ik echter wel miste (of even niet in me heb opgenomen) was het gebruik van mineralen/organische stoffen d.m.v. kunstmest-achtigen (ja, absolute vaktaal dit). Vanzelfsprekend wordt dit ook in de reguliere akker-, land- en tuinbouw veelvuldig gebruikt, waardoor het niet per definitie s
×
×
 • Nieuwe aanmaken...