Ga naar inhoud

MamaM

Lid
 • Aantal items

  185
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

MamaM won de laatste dag op 17 december 2021

MamaM had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

MamaM's Achievements

Diehard Prepper

Diehard Prepper (7/11)

220

Community reputatie

 1. uiteraard. What's not to like?
 2. oja, dat zou super zijn! Ik heb al vaker gelezen over vijvers en zelfs natuurlijke zwembaden in tuinen die door het juiste gebruik van planten e.d. prachtig 'schoon' water (geen drinkwater) hebben.
 3. @Madeliefje: je link naar de RTL live blog geeft geen onderbouwing voor je volgende statements (zou je alsnog de linkjes kunnen toevoegen?): Alles in onderstaand stukje en verder lijkt ergens van gekopieerd te zijn, maar ik zie die informatie niet als ik op de link die je gegeven hebt, klik. Dus waar komt het vandaan?
 4. Wat goed! Zoiets staat op mijn (lange) wensenlijst. Dus in antwoord op je vraag; ik gebruik nog geen aggregaat.
 5. Goede vraag. Er even vanuit gaande dat we nog gewoon electra hebben; dan houden we het wel even vol, maar het zou wel behelpen zijn. We zouden de ruimte waar onze houtkachel staat moeten verkleinen en snel extra hout moeten vinden om het ding continue aan te hebben staan. Af en toe een koude douche en wekelijks om en om in het bad waarvan we het water dan verwarmd hebben gekregen met ketels en pannen kokend water. Zoiets. Slapen in een onverwarmde ruimte, met raam open, doen we al jaren. Enige probleem voor langere termijn zou de staat van het huis zijn. Zoals bleek in een andere post hebben we teveel vocht in bepaalde ruimtes in huis. Geen CV in dit seizoen staat gelijk aan nog veel meer vocht. Dat zou niet best zijn. Oh, nog iets (en dan laat ik meteen blijken hoe weinig kennis ik heb op dit gebied, ik ben gewoon maar eerlijk); heeft de wasmachine eigenlijk ook het gas-verwarmde water uit de CV nodig? Of verwarmt hij dat zelf elektrisch?
 6. Ziet er fantastisch uit! Ook de verwarming van de ruimte vind ik heel prettig voelen. Maar; vanuit prepper oogpunt (en gesproken door iemand die zich hier nog niet in verdiept heeft, dus misschien een hele suffe opmerking/vraag); kan zo'n apparaat ook werken op iets anders dan Pellets? Dus als de productie en/of distributie om wat voor reden dan ook een tijd stil zou liggen en je voorraad pellets is op, kun je je kachel dan nog wel gebruiken?
 7. @Sterredag: Is er ook een overzichtje van de hoeveelheid uren/dagen IC-bed bezetting? Dit is echt vanuit interesse en omdat statistieken soms zo misleidend kunnen zijn (ook als ze kloppen!). Want als dit de opnames zijn van alle mensen die zijn ingecheckt (of hoe dat ook moge heten) op de IC, ongeacht de duur dat ze op de IC lagen, dan zegt het nog niet eens zoveel over de IC bezetting op zich. Iemand kan ook een paar uur na een operatie op de IC liggen, om daarna door te mogen naar de gewone verpleegafdeling. En dan kun je er misschien wel 3 op een dag op hetzelfde bed hebben (ehhh... ik heb echt geen verstand van deze zaken, dus mocht dit organisatorisch onmogelijk zijn, sorry, het gaat me puur om het idee). Terwijl die Covid-IC-ers nou toch juist erg lang 1 zo'n bed bezet houden. En daarmee kan het dan dus ongelooflijk veel drukker geweest zijn op de IC, terwijl er minder opnames zijn geweest (door uitgestelde operaties, etc). Maar nogmaals; ik heb geen idee. Dus is deze data er?
 8. Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik heb gemerkt dat er een paar sites zijn vanuit de orthomoleculaire achtergrond waar heel veel informatie over het gebruik van vitamines, mineralen etc wordt gegeven. Hun gegevens verwijzen vrijwel altijd naar een diversiteit aan internationale onderzoeken. Daarbij ga ik nooit uit van wat er op 1 site te vinden is, maar lees meerdere artikelen door. En vervolgens doe ik een extra check met mijn persoonlijke situatie/supplement/medicatie gebruik en het supplement waar ik meer over wil weten, liefst in meerdere talen en vanuit verschillende achtergronden. Wat mij opvalt is dat die zorgvuldigheid niet heel gebruikelijk is, terwijl juist bij vitamines/mineralen etc NIET 'baat het niet dan schaadt het niet' is. En vrij verkrijgbare supplementen kunnen geregeld hoeveelheden bevatten die, zeker bij wat langduriger gebruik, ongezond of zelfs gevaarlijk zijn. Daarnaast is het vaak lastig (als leek helemaal, maar vaak ook voor onderzoekers/wetenschappers) in te schatten wat nu precies een bepaald effect heeft veroorzaakt. Dus iets als 'meer selenium' want 'lijkt te helpen bij', vraagt wat mij betreft wel wat nuance, zorgvuldigheid en (ook) eigen onderzoek.
 9. Erger misschien wel. Selenium is zo'n supplement waar je niet zomaar mee moet gaan aanrommelen. https://m.orthokennis.nl/nutrienten/selenium Maar ook bij bijvoorbeeld immuunproblemen, bloedstolling en gebruik van bepaalde kruiden moet je uitkijken. https://www.sohf.nl/nutrienten/selenium
 10. Misschien is er ook een verschil tussen hoe grote ketens en kleine (familie)ondernemingen dit doen. Ik ken alleen kleine ondernemers, geen Hema-baas 😉
 11. Bedoel je dat ze allemaal ook jong personeel in dienst hebben of dat ze allemaal alleen maar jong personeel in dienst hebben. Het eerste zou kunnen, weet ik niet, ik heb geen statistieken gezien. Het tweede kan ik ontkrachten; ik heb in de meerderheid van de horecagelegenheden waar ik ben geweest ook oud(er) personeel gezien. Ik denk dat ook op je stelling over 'de ondernemer' (bedoel je dan alle ondernemers of alleen die in de horeca?) wel het een en ander op aan te merken en op aan te vullen is. Ik vind dat je met zulke generaliserende opmerkingen geen recht doet aan de individuele (horeca) ondernemer. Als ik alleen al in mijn kring de diverse ondernemers spreek, wordt echt veel meer genoemd dan alleen 'geld'. Vanzelfsprekend worden ze blij van voldoende geld verdienen (wie niet), maar ik heb bij mijn bekenden nooit het gevoel gekregen dat dat al het andere laat wegvagen (kwaliteit leveren, de klant blij maken, iemand helpen, etc.). Een blije klant keert terug, een blije klant brengt nieuwe klanten, maar dat maakt ook dat je bedrijf (of dat nou een restaurant, een timmerbedrijf of een bloemenzaak is) kan blijven voortbestaan. Dus gaat dan alles om het geld? Misschien in zekere zin, maar ik denk zelf ook (nog meer?) om zingeving: iets betekenisvols doen, nuttig zijn in de maatschappij, in je onderhoud en dat van je gezin (en evt van je medewerkers als je die hebt), etc.
 12. Dank je dat je hier (uit mijn hoofd gezegd; weer) de aandacht op vestigt. De horeca ondernemers die de afgelopen anderhalf jaar niet failliet zijn gegaan, krijgen nu kans nummer zoveel om dat alsnog te gaan. Overal een uitsmijter extra nodig alleen maar om te controleren. Hoeveel van die bedrijven hebben nog een zak geld voor die extra medewerker? Als de politiek af wil van alle (kleinere) horecabedrijven, zou het een stuk duidelijker en eerlijker zijn als dit gewoon zo gecommuniceerd wordt in plaats van dit beetje bij beetje dood laten bloeden. Dan kunnen horeca medewerkers zich laten omscholen tot bijvoorbeeld prik- of testlocatie medewerker. Ofzo. (Sarcasme hè!)
 13. Lekker out of the box haha! Maar ik zou toch maar voor optie 1 gaan: wat gaat eruit?
 14. En....hoe was de hike? Wat heb je gemerkt qua inhoud van je tas?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...