Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

MamaM

Lid
 • Aantal items

  26
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

39 Uitstekend

Over MamaM

 • Titel
  Elementary prepper

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Dit lijkt op wat die Amerikaanse arts in het filmpje zei (een paar pagina's terug denk ik, op mn telefoon is het lastig zoeken) ; dat hij de verschijnselen vaak niet vindt passen bij longontsteking, ook niet het soort/de manier van zuurstoftekort. Hij noemde iets van hoogteziekte en dat hij bang is dat mensen nu op de verkeerde manier zuurstof toegediend krijgen (met de verkeerde druk of zoiets, ik ben niet medisch onderlegd, dus geen idee hoe dat precies zit) wat wellicht zelfs kwaad zou kunnen doen. Is er iemand die hier al meer over weet? Wellicht horen bij dat ziektebeeld andere kenmerken waar je als patiënt op kunt letten, om maar iets te noemen.
 2. Dat wordt genoemd als optie. Maar er wordt ook genoemd dat het wellicht kan zijn dat de ziekte in 2 fases kan optreden. Doordat de tests niet volledig betrouwbaar zijn (je hebt een gerede kans om negatief te testen, dat uit de test komt dat je het niet -meer- hebt, en je het virus dus toch nog wel hebt), kan het ook zo zijn dat mensen als 'genezen' uit de test kwamen, maar dat dat puur een test-fout was. En doordat ze daarna opnieuw getest zijn en toen positief testten, lijkt het op herinfectie, dan wel reactivatie. Terwijl het eigenlijk nog steeds dezelfde besmetting is. En zelfs als de testen elke keer zouden kloppen, is het nog niet duidelijk of het virus zich 'slapende' houdt in de cellen (zoals koortslip) of dat de ziekte zich in meerdere fasen kan openbaren.
 3. Mooie vraag, heel passend bij dit forum; vooruitkijken naar wat er evt. kan gaan gebeuren en wat doe je als voorbereiding? Met alle berichten over mogelijke/verwachte problemen in de voedselvoorziening, heb ik besloten dit jaar de moestuin maar weer eens in ere te gaan herstellen. Beetje aan de late kant wel qua voorbereidingen (veel onkruid is er nog van 2 jaar weinig activiteit, nog niets voorgezaaid en nog niets bemest, maar beter iets dan niets). Ik heb mijn (oude) zaden geïnventariseerd, nieuwe gekocht; pootaardappelen enzo gekocht. En alvast wat contacten hierover gehad met de buren, zodat ik hierin kan samenwerken (samen sterker dan alleen, een moestuin is echt best veel werk... En stel, stel, stel dat het echt heel gek/raar/fout zou gaan, kun je maar beter goed contact hebben met de buren zodat je het met elkaar kunt regelen). En misschien een beetje maf, maar sowieso opvoedkundig verantwoord; Het Kind houdt niet enorm van groenten als bloemkool, broccoli, rode kool, etc. Partner is ook geen enorme fan, dus normaal eten we dat echt sporadisch. Maar nu dus alvast iets vaker op het programma, zodat als we toch meer moeten overstappen op dit soort voedsel (veel hiervan is supergoed houdbaar in de koelkast), we er alvast aan gewend zijn 🙂 En als er niets geks gebeurt qua voedselvoorziening, is toch mooi ons eet-repertoire uitgebreid. Daarnaast probeer ik de voorraad van alles op peil te houden, dus eigenlijk 'normaal' in te kopen. Met als verschil met anderen, dat zodra er een slot zou komen op de winkels o.i.d., wij nog een paar weken makkelijk door kunnen komen. Vanwege scholen dicht, is ons programma nu heel anders. Voordeel daarvan is dat dagelijkse lichaamsbeweging ineens als vast onderdeel in het programma staat en ook daadwerkelijk gebeurt. Daarnaast is er meer rust om het eten te bereiden (geen boterhammetjes in de auto), waardoor we gezonder eten. Slapen idem, doordat we iets later op kunnen, komen we veel makkelijker aan onze uurtjes slaap. We zijn dus eigenlijk onze fysieke conditie aan het opbouwen. Sowieso goed, maar zeker ook wat betreft weerstand. Ik ga er wel vanuit dat er nog weer een nieuwe golf gaat komen, dus dan kunnen we maar het beste in een zo goed mogelijke conditie zijn.
 4. MamaM

  #masks4all

  Goed initiatief! Ik ben het er helemaal mee eens dat alle burgers de komende periode (zelfgemaakte!) mondmaskers gaan dragen. Nog even een vraag. De disclaimer van jullie site stelt: Even daarboven staat echter het volgende plaatje: Hieruit maak ik toch op dat de bescherming voor jouzelf als zelfgemaakt-masker-drager groter (33% particle leakage) is dan dat het bescherming biedt voor anderen wanneer jij hoest (90% particle leakage). Of lees ik het plaatje/tabelletje verkeerd? In het artikel waar dit plaatje uit komt, heb ik zo snel ook niet kunnen vinden of er specifieke uitspraken worden gedaan betreffende bescherming voor jezelf en anderen. Zoals ik het begreep (met als ondersteuning deze percentages, waarbij ze uitgaan van de bevindingen van 1 onderzoek voor zover ik zag) gaat het erover dat het, doordat het meer bescherming biedt dan geen mondmaskers, hierdoor bij kan dragen aan 'flattening the curve' omdat mensen minder snel besmet raken. En of dat dan komt doordat je zelf besmet wordt dan wel dat je anderen evt kunt besmetten, wordt dacht ik verder niet gespecificeerd.
 5. @Maan Misschien kun je deze oproep in het algemene draadje/topic (actualiteiten) zetten? Ik heb het idee dat dat meer gelezen wordt dan alle sub-topics. En wellicht concrete voorbeelden van hulp, zoals; wie wil dit bericht op Facebook zetten? Wie kent een politicus/BN-er? Wie wil er een standaard informatie stukje (met bewijs/verwijs materiaal) (zie bv hieronder van @Haskap) schrijven? Kom naar draadje/topic mondmasker maken. O.i.d.
 6. @Sterredag Dat sluit aan op wat professor Kim in het interview (link in post van Japanology) zegt. Hoesten/niezen; dan komt er flink wat vrij, maar zelfs dan (hoe ik het heb begrepen) gaat het met een soort regenboogstraaltje vrij snel naar de grond omdat de druppels vrij groot zijn (die 1,5 meter afstand denk ik/hoop ik?). Maar juist bij schreeuwen/zingen etc, dan zit er wat minder kracht achter, zijn de druppeltjes lichter en kunnen ze makkelijker aerosol worden en juist grotere afstanden afleggen. Dan heb je niet genoeg aan die 1,5 meter. Hij gaf het voorbeeld van een groep die in een kerk (of iets dergelijks) samen aan het zingen waren. Het gaat over een afgesloten ruimte. Mijn gedachte direct: met z'n allen bij carnaval lekker meebleren in een overvol café....ideale situatie voor besmettingen. Op het moment dat je buiten bent vervliegt het echter zo snel dat in die kleine schreeuwdruppeltjes geen echte bedreiging zit. Beterschap! Hopelijk kom je er snel doorheen en kun je voldoende rust nemen.
 7. @Haskap Ja, graag! Vooral heel belangrijk dat een aantal bekende/populaire Nederlanders met een diversiteit qua achterban (leeftijd, interesses, etc.) het goede voorbeeld gaan geven, zodat het 'hip' kan worden gevonden. Dan kunnen al die eigenwijze mensen veel minder andere mensen besmetten.
 8. @Japanology Dank dank dank! (en excuses dat het filmpje in de quote zit, op mijn telefoon krijg ik die met geen mogelijkheid weg. Er zal vast ergens een handleiding zijn hoe ik dat doe, hopelijk heb ik daar later nog even tijd voor). Hopelijk kijken veel mensen hiernaar. Ongelooflijk hoe iemand in zijn positie zo bescheiden kan blijven. Wat een kennis heeft deze professor.
 9. Wat betreft het leidingwater heb ik het volgende gevonden. Disclaimer voor wat betreft de informatiebron: de aandeelhouders van onderstaand onderzoeksinstituut KWR zijn de Nederlandse waterbedrijven, dus onafhankelijk kun je het niet noemen. Ze hebben er belang bij dat wij met zijn allen Nederlands leidingwater willen blijven drinken. Ik kom zelf niet uit de waterzuivering/waterwereld, dus van daaruit kan ik niet bepalen hoe betrouwbaar ze zijn. Ze hebben wel een hoop projecten/activiteiten en innovaties en Nederland doet het best goed qua leidingwater, dus ik hoop dat onderstaande blog ook echt klopt. Daaruit blijkt dat hoewel natuurlijk nog niet alles bekend is over Covid-19, dit voor het Nederlands leidingwater geen risico lijkt te zijn. Er zit ook in onderstaande link ook nog een podcast/interview met Gertjan Medema, degene die ook onderstaand blog heeft geschreven. Wel al iets ouder blog overigens, van februari. https://www.kwrwater.nl/actueel/drinkwater-goed-beschermd-tegen-coronavirus/
 10. @OBL-Rien Heb je linkjes naar deze case studies? Ik heb me namelijk al een tijdje afgevraagd of hier een verband tussen is (mate van blootstelling aan het virus versus de mate van intensiteit van het ziekteproces)
 11. Alhoewel ik mijn best doe alles door te nemen voordat ik iets post, kan ik wat gemist hebben en dat dit al ergens is gepost. Excuus in dat geval. Op De Correspondent is een artikel/podcast van een interview met hoogleraar viroloog Marion Koopmans (te lezen of te beluisteren, afhankelijk van je voorkeur). In de mail van De Correspondent werd ze als volgt geintroduceerd: Adviseur van het RIVM vind ik dan in deze dagen niet direct een aanbeveling 🙊 Maar ze is kundig! En helder. En duidelijk. En ik hoop echt dat veel, heel veel mensen dit lezen en in hun oren knopen dat ze AFSTAND moeten houden en OOK besmettelijk kunnen zijn zonder klachten. Daarnaast gaat ze in op immuniteit, hoe dat werkt (kort door de bocht; je bent niet levenslang immuun voor griep, maar toch wel een substantiële tijd, tot ongeveer een jaar en doordat je elk jaar wel ermee in aanraking komt, je immuunsysteem aan de slag gaat met het opruimen van het virus, bouw je opnieuw weer een immuniteit op). Veel goede informatie tot nu toe in samenhang in 1 artikel. Ik denk voor de lezers van dit forum weinig nieuws onder de zon, maar wel een heel fijn artikel om door te sturen naar mensen in je omgeving die wellicht nog steeds alle kinderen heerlijk samen laten spelen (want ja, dat mocht van het Jeugdjournaal) of met zn allen op het tuinbankje in de zon zitten. Hierbij geen link....want dan is mijn volledige naam te zien realiseerde ik me ineens. Dat is niet mijn bedoeling. Hopelijk kun je googlen en dan via De Correspondent zelf het artikel lezen.
 12. In een ander draadje (actualiteiten) werd genoemd dat (hydro)chloroquine zowel door Trump als in België als middel ingezet gaat worden in de behandeling van Covid-19. Als de werking ervan bewezen is en onderstaand bericht klopt... Nederlandse overheid; plaats uw bestelling. https://eenvandaag.avrotros.nl/item/deze-medicijnfabrikant-in-zeewolde-maakt-als-enige-in-nederland-het-medicijn-dat-kan-werken-tegen-co/
 13. https://www.scmp.com/news/china/society/article/3075567/people-blood-type-may-be-more-vulnerable-coronavirus-china-study zoals hierboven al benoemd door @Prepaired en overigens ook in deze samenvatting van het onderzoek zelf, is de steekproef niet zo groot en is het onderzoek niet gepeer-reviewed. Sowieso is dat een nadeel met al deze onderzoeken die nu bij bosjes gedaan worden en binnen no time online staan (en ook fijn! Want dan kunnen andere wetenschappers hier snel mee verder gaan!); normaal gesproken is er meer tijd om zwakke onderdelen of conclusies uit het onderzoek na te gaan, voordat iedereen er iets over kan lezen. Daarnaast mist er nogal wat informatie; ik mis zomaar 2 bloedtypes, en inderdaad ook evt verschillen wat betreft de resusfactor. Bovenstaande quote roept sowieso verwarring op met wat er in de rest van het artikel wordt verteld. Type O wordt in de eerste zin als eerste genoemd (32 %), type A als tweede. Daarna wordt genoemd hoe vaak onder Covid-19 patienten de bloedtypes voorkomen, namelijk 38 en 25 %. Je zou dan verwachten dat dit gaat over type O als eerste met 38% en type A 25%. Maar nee, uit de kop en inhoud van het artikel blijkt dat juist patienten met bloedtype A een verhoogde kans op de ziekte lijken te hebben. Dus dan moeten de percentages in de tweede zin dus andersom zijn; namelijk dat type A 38% voorkomt en type O 25 %. En dan komen die andere bloedtypes om de hoek; als dus type A en O samen 63% voor hun rekening nemen onder de patienten (ten opzichte van 66% in de gezonde populatie); hoe is de verdeling dan onder bloedtype AB en B? Daar is ineens 3% extra bijgekomen. Ook interessant is dat wij in het Westen inderdaad een andere verdeling van de bloedtypes hebben onder de populatie, waarbij A en O een veel hoger percentage innemen. Hoe dan ook; ik vind de uitslag interessant klinken, maar iedereen die iets van statistiek heeft gehad, weet dat deze afwijking tussen gezonde en zieke populatie (nog) geen betekenis hoeft te hebben. Meer iets voor onderzoekers op andere plekken om dit onderzoek te herhalen te bekijken wat daar uit komt.
 14. Is er iemand met medische achtergrond die hier iets over kan zeggen? In mijn omgeving heb ik in de afgelopen jaren nogal wat oudere mensen (60 en 70+) meegemaakt die een fikse longontsteking hebben gehad. Hun herstel nam echt vele maanden in beslag en dat was volgens de artsen ook normaal. Van die tijdsspanne is op dit moment met de genezen Corona patiënten nog geen sprake. Oftewel; in hoeverre is dit (zoveel procent verlies longcapaciteit, gemeten binnen zoveel maanden na het ziektebed) niet gewoon een logisch gevolg/nasleep van een dergelijke ziekte?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...