Ga naar inhoud

Mare Imbrium

Lid niveau 2
 • Aantal items

  31
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Mare Imbrium won de laatste dag op 31 oktober 2021

Mare Imbrium had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

127 profielweergaven

Mare Imbrium's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

26

Community reputatie

 1. Wel een mooi apparaat maar vergis je niet in het verbruik van het apparaat. De meeste generatoren zijn zo ontworpen dat je ongeveer 7 a 8 uur kunt draaien zonder te tanken. In het geval van een calamiteit van een paar dagen heb je een forse voorraad brandstof nodig. Is het om een paar uren of een dag te overbruggen dan kan dat prima.
 2. Het gaat idd bij kritische apparatuur om een zuivere sinus. De meeste Honda generatoren kun je gerust gebruiken met een versterker. Een computer is een ander verhaal. In het geval van een noodsituatie gebruik ik in elk geval geen computer of versterker 😉
 3. @Esmeemeer een aggregaat hoeft zeker niet zo duur te zijn. De Chinese exemplaren zou ik niet nemen en een viertact heeft mijn voorkeur. (Qua onderhoud en geluid) Honda heeft zeer betrouwbare en betaalbare modellen. Brandstof opslaan is niet echt spannend vind ik, een goede jerrycan en dan op een donkere koele plaats opslaan. Ik gebruik ook lege jerrycans van Aspen, die zijn er bij mijn werk in overvloed en gaan anders bij het afval. Bij mij staat de brandstof in de garage, Euro, Diesel, Aspen 2, Aspen 4 en 2 gastanks met LPG in de garage en werkplaats.
 4. Een mooi apparaat zeker in combinatie met sonarpanels. Ben benieuwd hoe dat gaat qua opladen met zonnepanelen. Met name in de winter lijkt me dat wel een dingetje.
 5. Vandaag heb ik mijn aggregaat maar eens onder handen genomen. De olie en brandstof (Aspen 4) gecheckt en even laten proefdraaien. Het is een kleine 4 takt die 500 w levert, niet extreem veel maar toch genoeg om wat zaken te kunnen doen. Een kleine compacte rustige aggregaat die betrouwbaar is. Een duur test gedaan. Het verbruik ligt erg laag, bij volle belasting ca. 500 Watt, 1 liter per 3,5 uur.
 6. @Anonymous dat is inderdaad een mooie vrij lastig te kraken methode. Het is even zoeken maar dit moet geen probleem zijn voor korte boodschappen. Ik ga me in het zenden en ontvangen wat verdiepen. Heb recent een 27 MC Porto (Midland Alan 42) en een setje Boafeng UV- 5R aangeschaft. Weet jij zo of er ergens een kanaal of frequentie is die preppers gebruiken?
 7. @pantoffel mooie een duidelijke info, zoiets zou in NL eigenlijk ook moeten ... in NL is het erg summier wat dat aangaande.
 8. Het ligt er wel een beetje aan hoe en waar je woont. In de grote steden zal het eerder escaleren dan op het platteland. Verdedigen is zeker noodzakelijk alleen de vraag hoe. Tegen gewapende groepen begin je over het algemeen niet zo veel. Ik zou het niet direct weten hoe dit aan te pakken? Hoe zie jij dat @Madeliefje?
 9. Dat klopt en heb ik ook ervaren en zie het ook als uiterste noodoplossing. Daarom gaat er een offgrid installatie komen, vanuit daar kan ik met mijn inverter alle kanten op. ( Gebruik een Mastervolt. )
 10. Ik heb het reeds werkend gehad maar bij een overflow van zonne-energie moet je de energie kwijt. Daar gaat het nog mis en gaat idd de inverter uit. Mijn accupack 24 grote tractie cellen kunnen redelijk wat opslaan. maar de reactietijd is te laag. Ik ga daarom een tweede installatie maken die offgrid is en zijn energie gaat opslaan in accu's. Uiteraard stukken kleiner maar ruim voldoende om in een noodsituatie power de hebben voor essentiële zaken
 11. @MamaM dat kan zeker. Ik kan de boel elektrisch verwarmen, uiteraard kost dit het nodige maar warm wordt het wel. I.p.v. Pellets zou ik ook hout kunnen stoken echter dat werkt bij deze ketel niet optimaal en is in een noodsituatie zeker te doen. Er zijn ook ketels die alleen op hout gaan maar dat vond ik voor mijn situatie niet praktisch.
 12. Hallo Mede Preppers, Als autonoom kritisch mens trek ik graag mijn eigen conclusies. Ik doe dit (net als vele met mij) op basis van informatie, het liefst uit verschillende bronnen en invalshoeken. Mijn vraag is simpel: Welke media gebruiken jullie? De MSM is inmiddels een vergaarbak geworden en weinig kritisch of objectief. Via een digitaal medium zou mooi zijn maar ik schuw het papier ook zeker niet. Ik ben benieuwd ...
 13. @floesh Wij hebben in NL een relatief goed elektriciteitnet met een goede uptime. Echter de ontwikkelingen gaan zo snel, windparken, zonneparken, elektrische auto's en onze industrie dan de capaciteit een groot probleem is. Het net moet enorme klappen opvangen als de zon goed schijnt, de centrales zijn slechts beperkt qua modulerend vermogen. Tekorten en overschotten moeten ergens heen. Ik denk dat het zeker niet ondenkbaar is dat er regelmatig storingen zullen zijn. Of dat een land of meer betreft zou ik niet weten, maar de kans is er zeker. Gevolgen zijn dan meer ontwrichtend dan het feit dat er geen stroom is. De afhankelijkheid is enorm. Het is goed om hier eens over na te denken wat de gevolgen voor een ieder betekenen.
 14. @petroman een 220V bron is te simuleren met een omvormer die je voedt via bijvoorbeeld een accubron. Met een goede omvormer kom je een heel eind. De inverter denkt dan het net aanwezig is. Het is dan wel een zaak om de opbrengst van de panelen te verbruiken (Anders heb ik mooi vuurwerk). Ik heb een flinke accupack staan die geladen kan worden en desnoods schakel ik een 9KW verwarmingselement van mijn boilervat aan. Al met al niet een ideale situatie maar puur voor nood. Er staat een offgrid installatie in de planning deze zal dan speciaal voor noodgevallen worden ingericht.
 15. @Richa De Pelletketel en pompen hebben zeker stroom nodig. Bij een stoomuitval kan ik een bypass voor mijn zonnepanelen maken. Indien er geen zon is kan is uitwijken naar opgeslagen stroom in accu's die worden door een omvormer naar de juiste spanning gebracht. Als dat allemaal niet werkt ga ik voor de houtkachel zitten :-0
×
×
 • Nieuwe aanmaken...