Ga naar inhoud

mevr.Grijpstra

Lid niveau 2
 • Items

  909
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  59

mevr.Grijpstra won de laatste dag op 8 mei

mevr.Grijpstra had de meest gelikete inhoud!

6 Volgers

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

mevr.Grijpstra's prestaties

Prepper goeroe

Prepper goeroe (8/11)

948

Reputatie

 1. Fijn hoor, goed plan! Succes en alvast bedankt 🫑
 2. @STEVRI, Je bent op onderzoek zeg je ? Maar gezien alle vragen die je hier onder de diverse onderwerpen stelt, lijkt het er meer op dat je eigenlijk op zoek bent naar kant& klare antwoorden/oplossingen....😎 Heb je zelf al over eea nagedacht ? Misschien kan je dan je zelfbedachte oplossingen hier ook es voorleggen ? Wellicht kijkt en denkt dan wel iemand graag met je mee. ALVAST BEDANKT Ps. En Youtube helpt je vaak ook een eind op weg.
 3. Ha ha, ik zei ook : de meeste...😎. en ik wens jou en trouwens iedereen veel kijkplezier, hoor ! πŸ‘‹
 4. Awel,met de uitleg hierboven^^ van @Enki heb je wellicht heel geen interview, serie en/of epidemioloog meer nodig. Zijn realistische uitleg zou al duidelijk genoeg kunnen zijn: de meeste preppers zijn nl realisten en hebben niet zoveel met SF. Media-aandacht voor preppers zou zich beter op de realiteit kunnen richten en het preppen positief belichten ipv mensen te vragen zich als vermaak te laten dienen. Voor het overige ,veel succes met het programma....
 5. Zijn er hier mensen die ervaring hebben met het stoken van een houtgestookte massieve speksteenkachel? Tot nu toe wel ervaring met gewone,gietijzeren houtkachel en dat beviel prima, maar hopelijk is met een speksteenkachel minder hout nodig en is er gebruik te maken van een langere warmteafgifte van het materiaal. Hopelijk ga ik positieve reacties lezen!! Maar voor minpunten houd ik me zeker ook aanbevolen hoor!
 6. Oeps, durf ik feedback te geven aan iemand die zo keurig netjes georganiseerd prept dat ie kleurcodes gebruikt 😊 ?? Ik kan alleen maar zelf van jou leren ! Helaas prep ik niet zo keurig georganiseerd, maar het lijkt mij een supergoed idee om zoiets als kleurcodes toe te passen ! Mijn EHBO afdeling is wel netjes ingedeeld in kits : schoonmaken/ontsmetten, wondbedekking , steun/hulpmiddelen etc. bewaar ik alle in aparte zakjes, die dan weer samen in een tas zitten. Maar zo`n kleurcode systeem zou ik daar ook op toe kunnen passen om alles nog sneller te vinden, al hanteer ik daar altijd al wel een vaste indeling in: alles is bijna blindelings te vinden. Ook in een rugzak en een vluchttas is overzicht belangrijk, dus ja, ook daar zou je heel goed met kleurcodes kunnen werken, dan hoeft ook niet alles van een categorie in dezelfde zak , maar kun je eea verdelen. Dus zeg maar eetbestek wel apart maar door de kleur toch herkenbaar als kookgerei bv. Wel zal het handig zijn om een overzichtlijst met uitleg van de kleuren toe te voegen of zichtbaar op te hangen ,zodat het ook voor anderen die spullen moeten pakken ofzo, duidelijk is. Het lijkt me een briljant systeem !! Zo zie je maar , een mens is nooit te oud om iets te leren! Ach, nu heb ik alleen maar feedback genomen en niet gegeven, hoogstens mijn komplimenten voor je uitgevonden systeem. Hopelijk kun je iig mijn reactie toch waarderen 😊
 7. @Enki,ik heb wat van je uitleg hier in dit draadje doorgelezen. En bescherming door de metalen kooikonstruktie is natuurlijk zeker waar. Ik heb ooit eens een test gezien waarbij een blikseminslag met flink voltage op een rijdende auto werd nagebootst. Wauw, afgezien van een kleine hick-up gaf de motor geen krimp ! Ik zou er echter niet graag in gezeten hebben ,maar das een ander verhaal..😨 Dus ja, misschien valt de schade bij zo`n EMP gebeuren inderdaad toch mee. Aan auto`s dan natuurlijk, he bedoel ik ! Je hebt me weer gerustgesteld, nu maar hopen dat mijn 17 jaar oude Opeltje tzt de dans ontspringt mocht zoiets gebeuren 😊 ! Gelukkig heb ik dan altijd nog als back-up mijn stalen ros. Op pedaal-aandrijving....niks electrisch aan....😊
 8. Zelfs al zou je brandstof hebben, de electronica in je auto is bij een EMP event toch ook naar de gallemiezen ...het ding zal echt niet meer starten! (Vervoert die man op de foto van Michael Lee ^^ nou een jerrycan benzine op die kar of zou het water zijn voor het paard ?!?)
 9. Kun je misschien aub uitleggen hoe je die codes gebruikt? Bedoel je wellicht dat je een kleur(code) markering aanbrengt op je bewaarbakken of zo iets? Of op tabbladen in een bestand? Om eventueel feedback te kunnen geven wil ik eerst graag eea begrijpen...!
 10. Das zeker waar. 10 ltr is een gemiddelde emmer,daar ben je snel doorheen hoor! Reken op minimaal 5 ltr per persoon per dag voor een kortdurende situatie,en vergeet daarbij je evt. huisdier(en) niet! Voor een langere periode zal ook 5 ltr pp te weinig zijn. Ter indicatie: https://www.waternet.nl/service-en-contact/drinkwater/gemiddeld-waterverbruik/ 129 ltr per persoon per dag maar liefst!! Dat is wel wat veel,het kan zeker minder,maar geeft een idee hoe 5 ltr in verhouding staat. En natuurlijk valt in een noodsituatie al veel weg: wasmachine,douchen,tuin sproeien,wc spoelen. Maar het minimale wil je toch graag kunnen doen.
 11. Oke, wellicht bruikbare tips! Zo'n Faraday bag oid ga ik op mijn wensenlijstje zetten,maar verhindert dat ook de registratie van mijn gebruiksduur? Ik vind het nl.een waardeloos idee dat ik "seintjes" krijg over hoeveel minuten ik dat ding heb gebruikt. Mind your own bloody business ,denk ik dan!! (maar ja, dat doen "ze" natrlk ook juist πŸ˜‰)
 12. @Tharifas, Klopt helemaal,en dat weet ik natuurlijk ook best wel,maar toch...op de momenten dat je ermee gekonfronteerd wordt komt het best ff heftig binnen,zeg maar. Dus dank je wel voor je "troostende" reactie 😁en een beetje uitleg, das een heel sympathiek gebaar πŸ‘! En gelukkig heb ik niks te verbergen ,dat is natuurlijk ook een heel geruststellende gedachte haha 🀭!
 13. Digitaal Welzijn : Niet alleen apps zijn privacykillers ,je smartphone opzichzelf is dat al. Sinds de laatste update wordt blijkbaar keurig netjes in een weekrapport bijgehouden hoeveel minuten ik deze week minder (of meer) het ding heb gebruikt. Dit verschijnt als melding/notificatie op het startscherm. Digitaal Welzijn heet dat dan. Nou,das super aardig toch? Zo weet ik (en wie nog meer?) of ik braaf geweest ben of stout. Het wachten is nu zeker op een opgelegd limiet? Das dan ook natrlk in het kader van mijn Digitale Welzijn 😜!
 14. ik dacht ff aan bio-ethanol,maar dat is wellicht niet wat je bedoeld? https://www.duurzaam-verder.nl/bio-ethanol-brandstof-auto "bio-ethanol is een biobrandstof dat ontstaat door suikers te laten gisten. Doordat bio ethanol afkomstig is uit duurzame bronnen wordt bio ethanol als een bruikbaar alternatief voor benzine gezien"....
 15. Er wordt zeker nog steeds propaganda gemaakt voor "het virus". Wel lijkt het erop of het tegengeluid steeds sterker wordt! En niet alleen de tegengeluiden,ook de tastbare, aantoonbare bewijzen die het covid-narratief ontkrachten nemen toe. Maar de "psychologische oorlogsvoering" strekt zich nog immer uit over andere onderwerpen: klimaat, geldsysteem , energiebeleid,politiek enz. Dus als antwoord op je vraag: ja, "het" is er nog steeds ! Wat een heerlijke zegen dat je wat geisoleerd kunt leven en die hele corona boel niet teveel impact op je heeft gehad !! Geweldig ,probeer dat in stand te houden.Super!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...