Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

mevr.Grijpstra

Lid
  • Aantal items

    218
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Community reputatie

324 Uitstekend

2 Volgers

Over mevr.Grijpstra

  • Titel
    Survivor

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Als we tzt nagenoeg uit plastic deeltjes bestaan , komen we na de recycling idd bij het plastic afval. Dat kan dan mooi worden hergebruikt als grondstof voor de 3D-printer en als we nageslacht willen kunnen we kiezen: druk op de blauwe printerknop voor een jongen of op de roze knop voor een meisje. (of mss zijn we tegen die tijd allemaal genderneutraal). Dus misschien is er dan helemaal geen medische zorg meer nodig.Niet meer helemaal goed,worden we gewoon omgesmolten! Maar melkkoetjes zullen we altijd blijven! Je wordt hier idd niet vrolijk van. En die plastic-vervuiling is al heel vergevorderd,hoor. groet,mevr.Grijpstra
  2. Ja,kikkererwten , ook een hele goeie!! Super gezond , heel veelzijdig en weet je dat je er ook meel van kunt maken? Dat schijn je zoals gewone tarwebloem te kunnen verwerken. En bevat geen gluten. KIKKERERWTENMEEL ZELF MAKEN: Hier is hoe je je eigen kikkererwtenmeel maakt: Als je geroosterde kikkererwtenmeel wilt, plaats je de gedroogde kikkererwten op een bakplaat en rooster ze ongeveer 10 minuten op 175 Ā° C of tot ze goudbruin zijn.Deze stap is optioneel. Maal de kikkererwten in een keukenmachine tot een fijn poeder ontstaat. Zeef de bloem om eventuele grote stukken kikkererwten te scheiden die niet goed zijn gemalen. Je kunt deze stukjes weggooien of ze opnieuw door de keukenmachine halen. Bewaar uw kikkererwtenmeel bij kamertemperatuur in een luchtdichte verpakking voor maximale houdbaarheid. Op deze manier zal het 6-8 weken goed blijven. Bron:website Moniquevandervloed.nl groet,mevr.Grijpstra
  3. Ik heb geen ervaring met zandgrond ,maar zand wat onder tegels is gebruikt( opvulzand)is doorgaans zout en niet zo geschikt om als teeltlaag te gebruiken. Je zou kunnen overwegen om te kweken in potten of bakken of maak een bak van rechtop gezette tegels en vul dan met goede grond : potgrond,tuinaarde,compost,turf,meng gewoon van alles wat door elkaar (wat het goedkoopst is!) voedingstoffen vul je zelf gemakkelijk aan ,dat hoeft nog niet in je teeltaarde te zitten. Dit maakt ook het onkruidvrij houden makkelijker,want je hoeft minder te bukken of op de knieen šŸ˜‰ . Ook makkelijk te verplaatsen ( de potten en losse bakken dan ),als het eens in de weg staat of uit of in de zon moet. En als je gaat verhuizen kan er mss wat mee! Kennis hebben hoeft niet ,die vind je op het internet wel , tuinsites genoeg en forums waar je mss vragen kan stellen( mss ontdek je zo wel een nieuw leuk forum!) en op de pakjes zaad staat ook altijd wel hoe en wanneer je iets het beste kan doen. Voor potten/bakken/evt.teilen kun je mss wel iets bij de kringloop scoren .Maak evt. zelf gaatjes in de bodem zodat overtollig water weg kan lopen. Is er in jullie omgeving een volkstuincomplex oid ? Daar kan je mss ook wel advies krijgen van ervaren tuiniers en wie weet hebben ze weleens zaai-of pootgoed over! Qua soorten zou ik alleen kiezen voor dingen die je ook echt graag lust,want als het goed gaat moet je soms wel een paar keer per week hetzelfde eten om iets op te krijgen!! En er is best nog wel tijd om iets te telen,hoor.Dan kies je gewoon dingen die je pas in de herfst hoeft te oogsten.Kijk mss hier eens: https://zaaikalender.com/ groet,mevr.Grijpstra
  4. Hier gaat de tuin ook heel goed. Al diverse keren andijvie en sla gegeten en ook de bloemkool is al goed. De tip van OBL-Rien , om alleen blad te oogsten heb ik toegepast en dat werkt idd heel goed.Dat wast en snijd ook makkelijker dan een hele krop. Doe jij iets aan bescherming ,bv. netten of koolkragen ? Momenteel gebruik ik alleen netten en zie dat de koolwitjes daar niet doorheen kunnen,maar kleinere insecten natuurlijk wel. Hoop zo weinig mogelijk te hoeven bestrijden , al zijn er vele kapers op de kust ,die van m'n tuintje willen meegenieten ! Voor het komende seizoen zou ik zeggen: eet smakelijk uit je tuintje , groet,mevr.Grijpstra
  5. Het is natuurlijk altijd een plus als je zelf wat kunt verbouwen , en daarvoor hoeft een tuin niet eens zo heel groot te zijn. Maar de natuur is hard en er gaat nog weleens iets mis in een groentetuintje (!) , daarom kun je er beter niet 100% op vertrouwen. Als aanvulling op je punten 1 t/m 7 is het natuurlijk een goede optie ,maar voor lange termijn zou je zeker ook pot/blik/droogvoer achter de hand moeten hebben. Dan heb je acht opties. Heb jij ervaring met de houdbaarheid van gedroogd voedsel ,bij mij gaat dat al snel in kleur achteruit maar ik droog niet in een apparaat dat scheelt mss wel in de houdbaarheid ? groet,mevr.Grijpstra
  6. Eindelijk schot in de zaak. @Gab, fijn dat je de spullen uiteindelijk toch nog geleverd krijgt. Zag daarstraks bij het inloggen bij de bank(doe ik niet zo vaak),dat op 29 mei het geld van mijn bestelling teruggestort is. Had daarvoor een brief geschreven naar het bedrijf in Duitsland. Ik denk dat alle druk van boze klanten en aangiftes mss toch wat geholpen hebben? Al met al blijf ik het een rare gang van zaken vinden.Heb van geen ander bedrijf gehoord waar het zo'n zooitje geworden is. Hoop dat het voor andere gedupeerde klanten ook alsnog goed komt. groet,mevr.Grijpstra
  7. Mooi , heeft de buurvrouw ook weer eens een verzetje LOL! Btw, eau-de-cologne doekjes zijn ook heel handig voor in de tas. groet,mevr.Grijpstra
  8. En een welgemeend Thank You voor jou !! Bedankt voor alle tijd en moeite die je hier aan besteedt. Ik verbaas me soms weleens waar je alle info toch steeds weer vandaan vist . Hoewel de inhoud niet altijd "leuk " is ,volg ik je draadje graag! Nogmaals : BEDANKT !!! groet,mevr.Grijpstra
  9. Gewoon , appelmoes in blik ipv in pot. Niks meer en niks minder ! In blik kan soms handiger zijn , bv qua meenemen op vakantie dan in pot (glasbreuk), maar verder maakt het voor de smaak niks uit. Het is ook wel meer iets van "vroeger ", hoor, in blik vindt je het nergens meer. Ik ken het dus ook alleen maar omdat ikzelf " ook echt al van een hele tijd geleden " ben !! šŸ¤£ groet,mevr.Grijpstra
  10. @steve, Je uitleg is helemaal duidelijk , bedankt voor je antwoord ! groet,mevr.Grijpstra
  11. Waarom , ver genoeg weg,buiten Europa? Een vereiste voor een geschikte BOL-locatie lijkt mij eerder een goede en snelle bereikbaarheid. Tijdens lockdown periodes mochten mensen vaak ook niet buiten de eigen regio reizen of verblijven. Dan heb je dus aan zo'n plek ook niet altijd iets. Off-gritt lijkt mij ook wel,ja. Geen bemoeienis /controle van nutsbedrijven. Anoniem en zelfvoorzienend bij afwezigheid zou ideaal zijn,maar lijkt me bijna niet haalbaar. Ik denk ook wel dat jij met je eigen plekje nergens beter dan daar kan zijn!! Ideaal mss niet , maar toch wel bijna! Ben benieuwd waarom je punt 1. noemt. groet,mevr.Grijpstra
  12. Bedankt !Opgeslagen in archief! Groet,mevr.Grijpstra
  13. Zojuist het stukje over tuingrond verbeteren gelezen. Interessante info,bedankt voor het plaatsen van de link! Afgelopen maart hebben we ivm corona-toestand een groentenkweekbak in elkaar geknutseld en gevuld met pure compost. Deze week de eerste sla en andijvie geoogst en gegeten. We tuinen hier op zware klei en eerdere pogingen om een moestuin aan te houden waren geen succes. Nu alles in de bak met compost staat gaat het super en dan is het weer een plezier om te doen. En je proeft echt verschil met gekochte -kas- groenten. Alleen ga ik volgend jaar zaaien ipv plantjes kopen,dan kan het wat beter worden gespreid. Nu zijn alle planten tegelijk oogstbaar en moeten we flink door eten om het op te krijgen voor alles in het zaad schiet. Hoewel dat dan natuurlijk weer op de composthoop zou kunnen,maar ik eet het liever op. Verder heb ik nog: prei,tomaten,broccoli,rode-,spits-en bloemkool.Ben heel benieuwd wat dat wordt! groet,mevr.Grijpstra
  14. En het kaartje wordt mss de volgende dag weer gewoon opnieuw gebruikt bij de klant van 10.00 uur. Zo wordt dan het virus toch nog verspreid en nee daar heb je niet eens een half uurtje voor nodig. Maar niet shoppen dus bij fa.vanCranenbroek... groet,mevr.Grijpstra
×
×
  • Nieuwe aanmaken...