Ga naar inhoud

mevr.Grijpstra

Lid
 • Aantal items

  639
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  15

Alles dat geplaatst werd door mevr.Grijpstra

 1. Hoog water zeker 🀣🀣??
 2. Dat is in deze kwestie best wel een punt! De dwang hoeft niet perse fysiek te zijn, de kracht van digitale dwang is minstens zo groot. Weigeraars afsluiten van het betaalsysteem is simpel uit te voeren.Ook in Oostenrijk kan dat al zonder gerechtelijke tussenkomst. Blokkeren van de sim- kaart van je telefoon of afsluiten van internet en slimme meter is ook appeltje- eitje. Trouwens, de kosten van detentie/ quarantaine/ heropvoeding om tot bezinning te komen(!),komen voor eigen rekening waarschijnlijk ! πŸ€‘ Harde kern weigeraars,zoals betiteld door WEF deelneemster Halsema, zullen stevig in de schoenen moeten staan,mocht het ooit tot dit scenario komen..... Ik heb alle vertrouwen in de stevige benen van deze "kern". Leugen,bedrog en dwang moeten we niet laten overheersen.
 3. dank voor het plaatsen van deze link. mooie tips uit de goeie ouwe tijd .....
 4. Ja,formeel is het natuurlijk nog te bezien of het daadwerkelijk ingevoerd gaat worden. Maar ik vrees dat het geen bluf is. De controle op naleving begint vanaf 15 maart. Er kan maximaal vier keer per jaar een boete worden opgelegd.(600 tot 3600 € per keer) De vaccinatiewetgeving moet kunnen worden aangepast aan de vaccinatievoortgang en de Covid-situatie. (Je zult maar net verplicht geprikt zijn als daarna de wet weer afgeschaft wordt πŸ₯΄) Awel, donderdag weten we het!
 5. Die ene zal maar net bij jou aan de deur staan. Middenin de nacht en je in de boeien slaan en samen met wat buren verderop in een vrachtwagen afvoeren. Dit is niet zomaar een fantasie scenario, dit soort akties zijn eerder in de geschiedenis voorgekomen. En 2 miljoen burgers tegelijk dwingen,nee dat zal idd niet gebeuren,maar 2 miljoen mensen het leven zo zuur maken dat een deel er ten einde raad " vrijwillig verplicht" toe overgaat ,zou op den duur wel kunnen natuurlijk. Heb ik Macron ook niet zoiets horen denken?
 6. Dat maken ze hier ook pas bekend wanneer bijna iedereen verplicht geprikt is, net als in Oostenrijk...
 7. Amai, gokker, dat klinkt heftig wat je hier schrijft! Zelf geen ervaring met dakloos zijn, maar het lijkt me dat je moeilijk zonder postadres kunt leven, ook niet als je dakloos bent. Want ik vraag me af , hoe doe je dat dan met autoverzekering / telefoonabonnement / wegenbelasting/bankrekening/zorgverzekering ?? In sommige gemeentes kun je als dakloze een zg briefadres krijgen, waarop je dit soort correspondentie toegestuurd kunt krijgen. Maar waarschijnlijk zul je daar toch voor moeten registreren ? En dan ben je toch te traceren. Onvindbaar ben je vrees ik niet zo snel ! Hopelijk blijft je bedrijf ook zonder Cor Ona nog een poosje goed draaien , dat zal meer perspectief bieden om je schuld af te kunnen lossen. Dat je dat lukt met gokken, daar zou ik maar niet meer op euh..gokken! πŸ˜‰πŸ˜Š En je hebt jezelf alles ontnomen zeg je, ja, dat is wel een goed uitgangspunt om aan het oplossen te werken ! Het is gelukkig niet ontstaan doordat je bedrijf failliet is gegaan. Dus met je bedrijf heb je nog mogelijkheden , je auto heb je ook nog , nou kijk , het kan slechter. Hopelijk heb je ook het gokken opgegeven ? πŸ˜› Want er zijn heus veel leuke andere vrijetijdsbestedingen dan gokken, he! πŸŽΎπŸŽ―πŸšΆβ€β™‚οΈβš½ Succes gewenst en groet, mevr.Grijpstra
 8. vaccineren brengt je hele familie in een levenslange boostersleur .... keus zou voor mij niet moeilijk zijn ach,goeie opmerking van Rien! kijk nou toch,bij het woord vaccineren denk ik automatisch aan mRNA-prik!
 9. @logan 1202, Hoe het in de top van een dictatuur werkt,bezien we, volgens mij , hetzelfde. De onderdrukking die ik er in zie is dat men elkaar nodig heeft om de privileges in stand te houden (chantage,corruptie), maar het meedraaien in de top is daardoor niet meer vrijblijvend. Uitstappen is geen optie anders ontneem je de ander zijn voordelen. Uit de school klappen mag ook niet. Precies zoals het bij de zware criminelen werkt. Daarbij is ook sprake van onderdrukking,dus dictatuur. Iedereen die er aan meedoet hoopt er misschien beter van te worden,maar dat is meest van korte duur en tegen een hoge prijs. En wat mij betreft is de huidige dictatoriale toestand al behoorlijk duidelijk. Stroomstootwapens voor de politie bv horen toch zeker niet thuis in de democratie van een beschaafd? land. Om een voorbeeld te noemen. Dreigende taal van een minister ook niet. En ja,velen zijn al tevreden met eten,een warm huis en telefoon ( ik zet deze even in mijn persoonlijke prio volgorde!) , maar laten we wel bedenken dat toch eigenlijk Vrijheid heel belangrijk is. Wat hebben we aan die phone als van hogerhand wordt bepaald wat en wanner we er mee " mogen" of zelfs moeten doen?? Op de rest van wat je hierboven schrijft,vanaf " je gedachten zijn vrij...." kan ik alleen maar zeggen: dat is waarvoor we voor onze vrijheid moeten strijden. Heb ik het goed dat we het redelijk met elkaar eens zijn? Laat me weten! groet,mevr.Grijpstra
 10. ik wil best een poging voor je wagen: naar mijn idee leeft in een dictatuur iedereen onder de druk van een ander. ook de machthebbers zelf onderdrukken elkaar ,via corruptie,chantage en machtsmisbruik. heb ik mijn bedoeling zo duidelijk genoeg kunnen onderbouwen? anders dump ik graag nog wat uitleg voor je neer,hoor! hartelijke groet , mevr.Grijpstra
 11. In een dictatuur wordt iedereen , per definitie, onderdrukt. Ooit leerde ik een gedicht: " die Gedanken sind frei" , en voor een deel kun je in je denken wel vrij blijven,je niet overgeven aan onderdrukking. Maar met de huidige technologie waarmee gedachten kunnen worden aangestuurd,biedt zelfs ons brein geen escape meer vrees ik. Voor de goede orde, ik acht beide mogelijk : zowel het ontstaan van tyrannie als het aangestuurd kunnen worden van onze gedachten. Dan zijn we gauw klaar met trainen en voorbereiden op... nou ja,een beetje hooguit. sorry,dit klinkt niet erg positief,he? ik vind je vraag overigens niet verkeerd,hoor!
 12. dat vrees ik wel,ja. laten we niet te vroeg juichen waar het mogelijke afzwakking betreft ! wel lijkt het alsof steeds meer misstanden in de openbaarheid komen,waardoor wat meer mensen vraagtekens gaan zetten bij wat door de overheid en media wordt verkondigd. Ook meer burgerlijke ongehoorzaamheid merk/ lees ik.πŸ‘ Maar coronapaspoort weg zie ik niet gebeuren,wel dat het misschien anders gaat worden ingezet. Breder ,op meer gebieden. AL onze persoonlijke data komt erop,ook voor betalingsverkeer,registratie van bezittingen,zodanig dat je niks meer kunt beginnen zonder. De huidige functie als toegangsbewijs,is daarbij vergeleken een lachertje. Maar misschien loop ik nu ook wat teveel op de realiteit vooruit....πŸ™‚πŸ€”
 13. Het is zoals Cyberbeer zei,in dit soort extreme omstandigheden,kun je jezelf niet eens vertrouwen. Wie weet hoe je zelf zou doen? Maar zelfs in "normale"tijden, loop je het risico berooft te worden van spullen waar anderen wel " smul" op hebben zgzgd. Dus zeker gebeurd dat tijdens SHTF. Goeie spullen zijn dan een risicovol bezit inderdaad. Dus tja... wat is wijsheid,he.πŸ€·β€β™€οΈ Het beste is misschien veel wijsheid hebben en niet teveel spullen?πŸ€”
 14. Persoonlijk heb ik er niet eens zo heel veel last van. Zit strikt genomen al sinds half sept/ okt in lockdown,want sinds die tijd zijn musea ed en horeca voor mij al niet meer toegankelijk ivm geen groen vinkje. Das hooguit soms lastig wanneer ik in gezelschap op stap ben, niet als ik alleen ben. Winkelsluitingen wordt een ander verhaal. Tot zover de kwestie van het ongemak. Groter punt vind ik,dat het naar mijn idee geen enkel verschil zal maken in het aantal " besmettingen". Al zullen de officiele cijfers daarover waarschijnlijk anders uitwijzen! Maar allee,al is de leugen nog zo snel,de waarheid achterhaald hem wel 😁! Ook wordt nu de schade gedumpt op het stoepje van ondernemers. Deze schade is,vrees ik,niet onaanzienlijk. En dat kun je niet wegmoffelen met een beetje overheidssteun. En afgezien van de schade,worden zij ook al opgezadeld met kontrolerende taken,oftewel verplichtvrijwillig onbezoldigd handhaver van overheidsmaatregelen ,die nota bene ook nog eens elke wettelijke grondslag missen! (voor de goede orde: ik ben geen ondernemer! 🀣) Zou een lockdown effect hebben in het beperken van " besmettingen", dan zou ik op het gebied van persoonlijk ongemak er geen probleem mee hebben. Maar dat is dan puur persoonlijk,he. Ik begrijp heel goed dat het voor velen een grote impact kan hebben. Met de economische schade heb ik wel moeite en die staat naar mijn idee niet in verhouding tot wat het "oplevert". Want daar maak ik mij geen enkele illusie over! Lockdown valt voor mij onder de noemer De Leugen regeert. .
 15. Amai,dat had ik eerder moeten weten! Ik heb juist gisteren in een tocht meegelopen. Was maar een kleine groep,maar voor lokaal begrip hier op het eiland ( zoiets komt hier vrijwel nooit voor!) vond ik opkomst niet slecht. Het gaf mij een heel goed gevoel actief uiting te geven aan het niet eens zijn met de tweedeling,de uitsluiting, de buitenproportionele beperkingen. Fijn ook om te merken dat dat bij anderen ook blijkbaar leeft. Ik kan het je aanraden aan zoiets mee te doen! Want idd, deze onzin moet STOPPEN!!
 16. Verbannen uit de politiek had allang gemoeten! En dat afwachten moet maar liefst niet te lang duren. Met hoeveel keer " vallen" komt dit "nieuwe kabinet" nog weg? En amai,sinds wanneer kan Japio van Dissel rekenen?! Het verspreiden van desinformatie moet maar snel verboden worden! En door wie wordt dit land nou eigenlijk geregeerd? Door van Dissel's RIVM ,door het harde lockdown eisende ? OMT,WEF,WHO ? WTF!! Niet door de Tweede Kamer, die toch een kontrolerende functie zou moeten hebben, een waakhond zou moeten zijn,maar die elk spoortje van invloed al slapend aan zich voorbij laat gaan. Niet door kabinet Rutte 3 , noch Rutte 4, nee het is De Leugen die hier regeert. De Leugen, die met elke persco weer in een nieuw jasje wordt gestoken en onder bedreiging van hel en verdoemenis ,angst en vrees op de goedgelovige burgers wordt losgelaten. Bovendien in zeer weldoordacht NLP Nederlands. Het huidige thema / toverwoord is Omicron. Wat wordt de volgende toverformule die ons te wachten staat? Heeft v Dissel dan ontdekt dat het " virus" eigenlijk 1,5 m boven de grond rondwaart,zodat we voortaan allemaal op handen en voeten door de winkel , door de klas en op het werk moeten rondkruipen? Ik ben benieuwd hoevelen er nog zo gek zouden zijn om dat te doen ook 🀣🀣 !
 17. Japan zou ook nog een optie kunnen zijn voor diegenen die echt serieus weg willen. Het is iig een modern land. Geen vaccinatieplicht, vaccineren alleen met informd consent. Hoe het met verblijfsvergunning zit weet ik niet.
 18. Geen enkel ander land. Als het leven onmogelijk wordt door alle beperkingen en maatregelen, dan verruil ik dit aardse tranendal nog liever voor het hemelse. Mijn kinderen en kleinkinderen achter te moeten laten onder die omstandigheden, zou ik onverdraaglijk vinden. Geen land , geen vrijheid kan dat kompenseren....en vluchten kan niet meer...voor mij.vechten nog wel!
 19. citaat uit link arno wellens: "Dat klinkt logisch, het maakt wel dat er zo een Europees BSN is ingevoerd met een app die alle praktische functionaliteiten van een fysiek paspoort overneemt. Met Corona als smoes is er dus een Europese superstaat gebouwd. Een woordvoerder van ING in Nederland liet weten dat ze niet op de hoogte was van het idee om de technologie ook naar Nederland uit te rollen," Het blijft zelfs niet beperkt tot samenbundeling van bank-, gezondheids-en gedragsgegevens , vrees ik, ik heb ook gelezen over plannen om van alle europese burgers de bezittingen te noteren zoals bezit van onroerend goed,kunstkollekties ed. Zou me niets verbazen als dat ook in dat " dossier " opgenomen wordt. Het is gewoon de implementering van een Europese Staat. Right under our very nose! En wat zegt dan de ING : Wir haben es nicht gewusst... En nee @Sterredag je zegt niks raars,het is waarschijnlijk maar al te waar. Maar het klopt voor geen meter,natuurlijk......
 20. Reken daar maar wel op : "En zou het dan niet handig zijn als die boostervaccinatie met de griepprik gecombineerd wordt? Maar kan dat wel? Is dat veilig? En zijn beide vaccins dan nog steeds even effectief? In Groot-BrittanniΓ« hebben ze het uitgezocht. En het onderzoek wijst uit dat de vaccins veilig tegelijkertijd – in elke arm eentje – kunnen worden toegediend. En dat de immuunreactie op beide vaccins onverminderd sterk is." (citaat uit onderstaande link:) https://scientias.nl/coronaprik-en-griepprik-kunnen-veilig-gecombineerd-worden/ Ps: O, maar wacht , de onderzoeker was lazarus : "Al met al goed nieuws, zo vindt onderzoeker Rajeka Lazarus." πŸ˜• 😎 πŸ˜‚
 21. @Paraatpaal, Ja , en ? Met alle respect voor je ongetwijfelde kwaliteiten op je vakgebied , maar dit betekend nog niet dat nanotechnologie al wel veel verder ontwikkeld en toegepast wordt dan jij misschien weet? Kijk, ik ben op technisch gebied helemaal niks en nergens, maar lezen kan ik goed en doe het veel. En heus, je staat versteld hoever dit al is ontwikkeld. Er gaat een wereld voor je open... " want ik kan niets zeggen of laten zien dat jullie standpunt zal veranderen, " dit zou in een discussie beter niet een doelstelling moeten zijn. het is naar mijn idee helemaal niet nodig elkaar te overtuigen , gewoon proberen open te staan voor wat we van elkaar kunnen leren en uitwisselen, hetzij kennis of inzichten/ontwikkelingen zou heel wat constructiever kunnen zijn... "omdat je eerst zult moeten geloven dat er een Elite is die alles geheim kan houden en de natuurwetten kan omzeilen. En wat heeft een Elite te maken met gevorderde technische ontwikkelingen ? Kortom, een beetje complotdenken is prima, maar dit is veel te ver gezocht." Naar een complot hoeft niet meer te worden gezocht, het hoeft niet meer te worden bedacht, het is er al gewoon....het is gewoon de hedendaagse realiteit..... groet,mevr.Grijpstra
 22. Booster shot ....anyone...? Het geciteerde is een mooi omschreven understatement,Rien ! Het artikel in de link is, naar mijn idee , een must- read voor iedereen die twijfelt over een derde prik.
 23. @ReadyMom, proficiat met de mooie aanwinst! Leuk dat je er foto's van deeltπŸ‘ Veel tuinierplezier hoor en veel goeie oogst ! 🌰πŸ₯”πŸ₯•πŸ… hartelijke groet, mevr.Grijpstra
×
×
 • Nieuwe aanmaken...