Ga naar inhoud

MamaM

Lid niveau 2
 • Aantal items

  187
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

Alles dat geplaatst werd door MamaM

 1. Heel beangstigend. Ik heb ook een 'leuk' document van de overheid gelezen over nucleaire rampen en bij welke blootstelling aan nucleaire straling, welke ziektebeelden passen en welke behandelingen. Bij een naar groot deel was de verwachting/behandeling (niet letterlijk zo beschreven natuurlijk); dood of; wachten op de dood. Overigens las ik in de opmerkingen onder dit Youtube filmpje wel dat er nog discussie is over nucleaire winter; of zo'n winter wel zal plaatsvinden en/of op deze manier. Evengoed gaat de wereld er dusdanig aan, dat die details misschien niet eens meer uitmaken 😬
 2. En en en @Solonl: heb je dit ook gedaan? Ik ben erg benieuwd naar de uitslag 🙂
 3. uiteraard. What's not to like?
 4. oja, dat zou super zijn! Ik heb al vaker gelezen over vijvers en zelfs natuurlijke zwembaden in tuinen die door het juiste gebruik van planten e.d. prachtig 'schoon' water (geen drinkwater) hebben.
 5. MamaM

  Oversterfte

  @Madeliefje: je link naar de RTL live blog geeft geen onderbouwing voor je volgende statements (zou je alsnog de linkjes kunnen toevoegen?): Alles in onderstaand stukje en verder lijkt ergens van gekopieerd te zijn, maar ik zie die informatie niet als ik op de link die je gegeven hebt, klik. Dus waar komt het vandaan?
 6. Wat goed! Zoiets staat op mijn (lange) wensenlijst. Dus in antwoord op je vraag; ik gebruik nog geen aggregaat.
 7. Goede vraag. Er even vanuit gaande dat we nog gewoon electra hebben; dan houden we het wel even vol, maar het zou wel behelpen zijn. We zouden de ruimte waar onze houtkachel staat moeten verkleinen en snel extra hout moeten vinden om het ding continue aan te hebben staan. Af en toe een koude douche en wekelijks om en om in het bad waarvan we het water dan verwarmd hebben gekregen met ketels en pannen kokend water. Zoiets. Slapen in een onverwarmde ruimte, met raam open, doen we al jaren. Enige probleem voor langere termijn zou de staat van het huis zijn. Zoals bleek in een andere post hebben we teveel vocht in bepaalde ruimtes in huis. Geen CV in dit seizoen staat gelijk aan nog veel meer vocht. Dat zou niet best zijn. Oh, nog iets (en dan laat ik meteen blijken hoe weinig kennis ik heb op dit gebied, ik ben gewoon maar eerlijk); heeft de wasmachine eigenlijk ook het gas-verwarmde water uit de CV nodig? Of verwarmt hij dat zelf elektrisch?
 8. Ziet er fantastisch uit! Ook de verwarming van de ruimte vind ik heel prettig voelen. Maar; vanuit prepper oogpunt (en gesproken door iemand die zich hier nog niet in verdiept heeft, dus misschien een hele suffe opmerking/vraag); kan zo'n apparaat ook werken op iets anders dan Pellets? Dus als de productie en/of distributie om wat voor reden dan ook een tijd stil zou liggen en je voorraad pellets is op, kun je je kachel dan nog wel gebruiken?
 9. Misschien is er ook een verschil tussen hoe grote ketens en kleine (familie)ondernemingen dit doen. Ik ken alleen kleine ondernemers, geen Hema-baas 😉
 10. Bedoel je dat ze allemaal ook jong personeel in dienst hebben of dat ze allemaal alleen maar jong personeel in dienst hebben. Het eerste zou kunnen, weet ik niet, ik heb geen statistieken gezien. Het tweede kan ik ontkrachten; ik heb in de meerderheid van de horecagelegenheden waar ik ben geweest ook oud(er) personeel gezien. Ik denk dat ook op je stelling over 'de ondernemer' (bedoel je dan alle ondernemers of alleen die in de horeca?) wel het een en ander op aan te merken en op aan te vullen is. Ik vind dat je met zulke generaliserende opmerkingen geen recht doet aan de individuele (horeca) ondernemer. Als ik alleen al in mijn kring de diverse ondernemers spreek, wordt echt veel meer genoemd dan alleen 'geld'. Vanzelfsprekend worden ze blij van voldoende geld verdienen (wie niet), maar ik heb bij mijn bekenden nooit het gevoel gekregen dat dat al het andere laat wegvagen (kwaliteit leveren, de klant blij maken, iemand helpen, etc.). Een blije klant keert terug, een blije klant brengt nieuwe klanten, maar dat maakt ook dat je bedrijf (of dat nou een restaurant, een timmerbedrijf of een bloemenzaak is) kan blijven voortbestaan. Dus gaat dan alles om het geld? Misschien in zekere zin, maar ik denk zelf ook (nog meer?) om zingeving: iets betekenisvols doen, nuttig zijn in de maatschappij, in je onderhoud en dat van je gezin (en evt van je medewerkers als je die hebt), etc.
 11. Dank je dat je hier (uit mijn hoofd gezegd; weer) de aandacht op vestigt. De horeca ondernemers die de afgelopen anderhalf jaar niet failliet zijn gegaan, krijgen nu kans nummer zoveel om dat alsnog te gaan. Overal een uitsmijter extra nodig alleen maar om te controleren. Hoeveel van die bedrijven hebben nog een zak geld voor die extra medewerker? Als de politiek af wil van alle (kleinere) horecabedrijven, zou het een stuk duidelijker en eerlijker zijn als dit gewoon zo gecommuniceerd wordt in plaats van dit beetje bij beetje dood laten bloeden. Dan kunnen horeca medewerkers zich laten omscholen tot bijvoorbeeld prik- of testlocatie medewerker. Ofzo. (Sarcasme hè!)
 12. Lekker out of the box haha! Maar ik zou toch maar voor optie 1 gaan: wat gaat eruit?
 13. En....hoe was de hike? Wat heb je gemerkt qua inhoud van je tas?
 14. https://www.greenevelien.com/blog/zelf-papier-maken Of als je een wat minder kind-blije-vrije-tijd-gerichte site wilt; https://nl.wikihow.com/Papier-maken Of van planten vezels. Het kan met onkruiden etc, dan moet je alleen na het koken wel de harde stukjes/ takjes verwijderen. Hier een voorbeeld van gras:
 15. Goede tip! En evt puntenslijpers. Of is dat teveel bug-in gedacht en doe je het slijpen gewoon met 1 van je survival messen 😉
 16. Wat een goed idee. Alhoewel ik nog nooit in een hangmat heb geslapen dus geen idee of ik daar ook goed in zou kunnen slapen. Maar luchtbedden zijn niets voor mij. Ik kan me denk ik niet echt op leeftijd beroepen, maar om het nu op 'algehele aftakeling' te gooien,is ook zo wat, dus laat ik het ook maar bij 'stukkie ouder' laten. Het idee van in een hangmat slapen trekt me wel. Op de to do lijst!
 17. Heb je zoiets vaker gedaan? Je zegt zo specifiek 'hangmat' dat ik nieuwsgierig ben waarom dat, en niet een tentje ofzo (mag ook via pb).
 18. MamaM

  Golfstroom verzwakt

  De Beaufort Gyre, die was weer even van mijn radar verdwenen. Dank voor het hernieuwd onder de aandacht brengen!
 19. Dankje! De 'bron' is alleen water-to-go zelf en ik hou nogal van het betrouwbare gevoel die zo'n multiple-test-van-(zogenaamd?)-onafhankelijke-website me geeft. Ik las ergens (maar dat heb ik nog niet geverifieerd) dat de water-to-go bottle ook nog andere namen/merken te vinden is en onder die andere merken iets minder goed uit de test komt voor algemene verontreinigingen ofzoiets. Moet ik nog verder bekijken in hoeverre daar iets van waar is.
 20. Ehh... misschien nog even kijken waar je het precies voor wilt gebruiken. Mocht je ook virussen willen filteren, is dit misschien niet de beste keuze? Ik vond een overzicht (https://www.wideners.com/blog/water-filter-tests-for-survival/) waarbij VEEL filters uitgebreid zijn getest en vond dit: "The Sport Berkey claimed virus protection as well but the laboratory only found it only removed 38.3% of the virus tested." Grayl ultralight komt wel goed uit de test overigens. Water to go (die hier in dit draadje ook wordt genoemd) staat er niet bij. Ze geven veel informatie over wat ze hebben getest en hoe en ook of de testresultaten overeen komen met wat de producent zegt dat het product kan (Sawyer mini kan geen virussen filteren. Ze hebben dat in dit overzicht wel getest en dit filter filtert voor minder dan 50% virussen uit het water, dus wat Sawyer zegt, klopt). Je kunt ook het hele test rapport teruglezen.
 21. 'altijd'? Of meer bij wijze van spreken? Ik zal straks eens op de rekening kijken. Net weer APK + reparatie gehad en het bedrag viel me alles mee juist!
 22. Misschien is mijn bericht hierboven wat ondergesneeuwd, misschien afgedaan als 'onzin' (maar dan hoor ik dat graag), maar in de link staat dat na eerst nog een periode van groei, de wereldbevolking zal stoppen met groeien. Geen (af)gedwongen sterilisaties, geen 1-kind beleid, etc. Nu nog 'even' kijken hoe we de wereld leefbaar houden met 11 miljard mensen, maar daar kunnen we naartoe groeien toch
 23. Na het lezen van je link @OBL-Rienheb ik ook de website zelf even bekeken, vooral het 'about us'. Echt geen fijne club dit, gatver;
 24. Dit is een wat ouder artikel (2018), maar daarin wordt beargumenteerd dat er helemaal geen sprake gaat zijn van oneindige bevolkingsgroei. Sterker nog, einde van de eeuw (ja, dat zullen de meesten van ons dan wel niet halen, dus misschien dat het daarom voor ons voelt als 'oneindig' omdat de eindigheid van de groei na ons komt) wordt voorspeld dat de groei eruit is: https://www.trouw.nl/nieuws/er-komen-steeds-meer-mensen-op-aarde-denken-we-maar-nu-de-feiten~b5139e66/ En waarschijnlijk rond 2050 stopt de groei zelfs al in Europa. De komende jaren is dus inderdaad nog wel sprake van (flinke) groei, dus dat erover nagedacht moet worden wat dat voor implicaties heeft, lijkt me logisch. Ha, dat is grappig; jouw artikel @OBL-Rien is ook uit Trouw, een paar maanden eerder geschreven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...