Ga naar inhoud

MamaM

Lid
 • Aantal items

  162
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Alles dat geplaatst werd door MamaM

 1. https://www.greenevelien.com/blog/zelf-papier-maken Of als je een wat minder kind-blije-vrije-tijd-gerichte site wilt; https://nl.wikihow.com/Papier-maken Of van planten vezels. Het kan met onkruiden etc, dan moet je alleen na het koken wel de harde stukjes/ takjes verwijderen. Hier een voorbeeld van gras:
 2. Goede tip! En evt puntenslijpers. Of is dat teveel bug-in gedacht en doe je het slijpen gewoon met 1 van je survival messen šŸ˜‰
 3. Wat een goed idee. Alhoewel ik nog nooit in een hangmat heb geslapen dus geen idee of ik daar ook goed in zou kunnen slapen. Maar luchtbedden zijn niets voor mij. Ik kan me denk ik niet echt op leeftijd beroepen, maar om het nu op 'algehele aftakeling' te gooien,is ook zo wat, dus laat ik het ook maar bij 'stukkie ouder' laten. Het idee van in een hangmat slapen trekt me wel. Op de to do lijst!
 4. Heb je zoiets vaker gedaan? Je zegt zo specifiek 'hangmat' dat ik nieuwsgierig ben waarom dat, en niet een tentje ofzo (mag ook via pb).
 5. Heb ik gedaan (dank voor het toevoegen!). Er zijn termen voor die me nu niet te binnen schieten, maar ik kan me iets herinneren uit mijn statistiek-vakken over vragenlijsten, heel veel kenmerken of factoren en dan maar zoeken naar iets dat er statistisch relevant uit naar voren komt. Het stond niet zo positief te boek weet ik nog En in dit onderzoek hebben ze VEEL data verzamelt. En ergens ga je dan dus iets vinden. Leuk die conclusies over die opleidingen, maar volgens mij zag ik dat procentueel gezien de groep twijfelaars net zo groot was onder de PHD als de groep waarvan het opleidingsniveau onbekend was. Als die onbekende groep wel bekend was geweest, waren de PHD misschien wel niet meer de grootste groep geweest. En in andere categorieƫn kwam bijvoorbeeld een groep naar voren die procentueel hoger uit kwam (ik ben het even kwijt, volgens mij de groep van mensen die buitenshuis werkt), maar dat wordt dan geen clickbait kennelijk Overigens redelijk zwakke conclusies nav wat ze wilden bereiken 'meer weten over de achtergrond van twijfel om te vaccineren' (ofzoiets). Ze hadden ook nog gevraagd waarom mensen twijfelden, maar ik zag zo snel alleen algemene redenen 'covid al gehad, twijfel over bijwerkingen' etc, maar niet of dit nog gekoppeld was aan al die categorieƫn. Misschien heb ik erover heen gekeken, maar zo niet; dat lijkt me nu juist dat wat je wilde weten, dus hetgeen je vervolgens benoemt in je conclusie. Ik verwacht dan zoiets als (verzonnen voorbeeld!) 'mensen die buitenshuis werken en twijfelen over vaccinatie noemen significant vaker dat hun reden is dat ze Covid al hebben gehad' (oid) Wat verder opviel was de zin dat gedurende de maanden van het onderzoek de vaccinatie twijfel afnam. Dus wie weet hoe anders die categorieen er nu uit zouden zien.
 6. Ik ging hard mijn best doen het te lezen en te bedenken hoe ik daar conclusies uit kon gaan trekken als ik de data niet zou kunnen interpreteren. Toen besloot ik eerst maar verder te lezen en las dit šŸ¤£
 7. De Beaufort Gyre, die was weer even van mijn radar verdwenen. Dank voor het hernieuwd onder de aandacht brengen!
 8. Dankje! De 'bron' is alleen water-to-go zelf en ik hou nogal van het betrouwbare gevoel die zo'n multiple-test-van-(zogenaamd?)-onafhankelijke-website me geeft. Ik las ergens (maar dat heb ik nog niet geverifieerd) dat de water-to-go bottle ook nog andere namen/merken te vinden is en onder die andere merken iets minder goed uit de test komt voor algemene verontreinigingen ofzoiets. Moet ik nog verder bekijken in hoeverre daar iets van waar is.
 9. Ehh... misschien nog even kijken waar je het precies voor wilt gebruiken. Mocht je ook virussen willen filteren, is dit misschien niet de beste keuze? Ik vond een overzicht (https://www.wideners.com/blog/water-filter-tests-for-survival/) waarbij VEEL filters uitgebreid zijn getest en vond dit: "The Sport Berkey claimed virus protection as well but the laboratory only found it only removed 38.3% of the virus tested." Grayl ultralight komt wel goed uit de test overigens. Water to go (die hier in dit draadje ook wordt genoemd) staat er niet bij. Ze geven veel informatie over wat ze hebben getest en hoe en ook of de testresultaten overeen komen met wat de producent zegt dat het product kan (Sawyer mini kan geen virussen filteren. Ze hebben dat in dit overzicht wel getest en dit filter filtert voor minder dan 50% virussen uit het water, dus wat Sawyer zegt, klopt). Je kunt ook het hele test rapport teruglezen.
 10. 'altijd'? Of meer bij wijze van spreken? Ik zal straks eens op de rekening kijken. Net weer APK + reparatie gehad en het bedrag viel me alles mee juist!
 11. Misschien is mijn bericht hierboven wat ondergesneeuwd, misschien afgedaan als 'onzin' (maar dan hoor ik dat graag), maar in de link staat dat na eerst nog een periode van groei, de wereldbevolking zal stoppen met groeien. Geen (af)gedwongen sterilisaties, geen 1-kind beleid, etc. Nu nog 'even' kijken hoe we de wereld leefbaar houden met 11 miljard mensen, maar daar kunnen we naartoe groeien toch
 12. Na het lezen van je link @OBL-Rienheb ik ook de website zelf even bekeken, vooral het 'about us'. Echt geen fijne club dit, gatver;
 13. Dit is een wat ouder artikel (2018), maar daarin wordt beargumenteerd dat er helemaal geen sprake gaat zijn van oneindige bevolkingsgroei. Sterker nog, einde van de eeuw (ja, dat zullen de meesten van ons dan wel niet halen, dus misschien dat het daarom voor ons voelt als 'oneindig' omdat de eindigheid van de groei na ons komt) wordt voorspeld dat de groei eruit is: https://www.trouw.nl/nieuws/er-komen-steeds-meer-mensen-op-aarde-denken-we-maar-nu-de-feiten~b5139e66/ En waarschijnlijk rond 2050 stopt de groei zelfs al in Europa. De komende jaren is dus inderdaad nog wel sprake van (flinke) groei, dus dat erover nagedacht moet worden wat dat voor implicaties heeft, lijkt me logisch. Ha, dat is grappig; jouw artikel @OBL-Rien is ook uit Trouw, een paar maanden eerder geschreven.
 14. @Hermanusb ik mis even de relevantie of directe link met betrekking tot wat ik schreef. Ik gok aansluitend op en toevoegend aan het stuk van geen conclusies trekken? Misschien dat ik ook wat verward ben vanwege de dorps-idioot opmerking, dat klinkt zo persoonlijk, maar lijkt me toch niet aan mij gericht te zijn šŸ™„
 15. Interessant draadje. 'De gemiddelde prepper' hmz...bestaat die dan? šŸ˜‰ Maargoed, 'wat heb je echt nodig' is eigenlijk ook lastig. Eerder noem jij @Blauwbaardzelf volgens mij dat je met kinderen en 'op stel en sprong' weg, toch aan andere dingen denkt (koffers met kleding, knuffels, afleidende schermpjes etc) dan dat je met je mes wat takken van een boom kunt halen voor een beschermend afdakje in het bos. Ik zie wel wat in het drie(??)slagstelsel van @Info_junky waarbij je afhankelijk van de beschikbare tijd tasje A, A-B, of A-B-C meeneemt. Ik heb nog nooit nagedacht over 'je moet NU weg, of je nu bloot bent of niet'. Ik zag mezelf altijd nog wel schoenen aandoen. En een jas. Ofzo. Een reserve-iets op andere plekken zoals @Perry noemt, is ook nog niet zo'n gek idee. Ik werd getriggerd door de knuffels voor de kinderen van Blauwbaard. Zoiets dus (jaja, ik weet het, zelfs dezelfde knuffel is niet de eigen knuffel, maar toch. Beter dat je die door je schoonouders/buren/vrienden laat langs brengen voor je kinderen dan dat ze compleet andere knuffels van neefjes moeten knuffelen toch). En als je het hebt over backups: naar aanleiding hiervan ga ik ook eens nakijken hoe het zit met de backup van alle foto's. Of die toch ook extern worden opgeslagen of alleen op de backup drive in huis šŸ¤” Heb je die foto's echt nodig? Nee, natuurlijk niet. Heb ik veel te veel foto's waar ik me 'ooit' nog eens doorheen wil werken? Ja. Word ik erg verdrietig als alle visuele herinneringen van de afgelopen X jaar in de fik vliegen terwijl het makkelijk extern opgeslagen had kunnen zijn? Ja.
 16. Familielid 1e Pfizer prik: beetje pijnlijke arm, beetje vermoeid. Familielid 2x Astrazeneca: geen bijwerkingen. Familielid 1e Pfizer prik: beetje vermoeid. Buurmens 1e prik, ik weet niet welk vaccin: moe en draaierig/licht in het hoofd. Was na 2 dagen weg.
 17. Ik denk dat het niet mogelijk is om op dit moment/met deze gegevens conclusies te trekken danwel te theoretiseren. Zo ken ik iemand, rond de 80, bewust niet ingeĆ«nt, leefde zo ongeveer geĆÆsoleerd samen met partner, ligt nu al bijna 2 weken doodziek in het ziekenhuis, zelfs ook aan de beademing en de artsen hebben nog steeds niet kunnen vinden wat diegene heeft/virus/bacterie/oid. Als deze persoon was gevaccineerd, was dat natuurlijk voor vaccin-critici een makkelijke 'oorzaak' geweest 'het zal wel daardoor komen', terwijl het in dat geval 'ziek na (en dus niet veroorzaakt door!) vaccinatie' zou zijn geweest.
 18. Aandacht zonder schaamte. Wasbaar maandverband en/of menstruatiecup! Veel minder afval en je hoeft er dan ook niets extra's voor in te slaan (behalve als je nu al de vervanging van over 7-10 jaar klaar wilt hebben liggen). Plus geen zweterige chemicaliƫn in/tegen je meest intieme delen. Ook fijn.
 19. Echt, die felgele stukjes zijn wel ananas? šŸ¤Ø. Vanwege je eerdere opmerking op 17-4 dacht ik 'het kan geen ananas zijn, maar wat dan wel, want het lijkt echt heeeeel erg op ananas'. šŸ˜¬
 20. Sla, druif, vijg, granaatappel pitjes, pruim en...?perzik?
 21. Goede vraag! Als niet-econoom en niet-glazen-bol-bezitter kan ik alleen vanuit gevoel spreken; ik denk ook langdurig. Veel langer dan ik ooit dacht 'preps' voor klaar te moeten hebben. Mijn doelstelling is/wordt om voor zo'n 3 maanden vooruit te kunnen en dat steeds aan te vullen, zodat lange levertijden ed geen grote persoonlijke gevolgen zullen hebben. Mijn bejaarde kat zal gewoon fijn zijn vertrouwde dieet-vleesje kunnen wegsabbelen of een goed alternatief gaan krijgen, omdat ik de tijd heb om dat te vinden. Lastiger wordt het met de ad hoc benodigdheden. Mij bekruipt meer en meer het gevoel dat er steeds meer noodzaak (urgentie zelfs?) is ten aanzien van vaardigheden, veerkracht, flexibiliteit en out-of-the box denken. Zodat je dingen zelf kunt oplossen, aanpassen, regelen etc, ook als er weken (maanden?) geen bezems of purschuim te koop zijn. Hoe zien anderen dit?
 22. Jurist noch durfal... Ik ben meer van de legale logeerpartijen šŸ˜†
 23. Juridische beschouwing/mening over het proces rondom de avondklok en een waarschijnlijke 'maas in de avondklok wet'; mocht je een groot erf/carport/oid hebben en degene met wie je afspreekt ook, is de kans klein dat je een probleem hebt wanneer je van A naar B rijdt in de auto.
 24. Mij ook! Nu is dit een onderwerp waar ik niets vanaf weet, maar als die man het al 10 jaar werkend heeft, zal er toch wel iets goed aan zijn.
 25. Na even wat gesnuffeld te hebben in het www, blijken er nog wat andere tekorten te ontstaan, die bij (kunnen) gaan dragen aan langere levertijden en materiaaltekorten, voedseltekort etc. Te weinig containers beschikbaar (ook doordat China/Azie schepen vanuit diverse landen nu in quarantaine zet voordat de containers verwerkt mogen gaan worden). https://www.mhlnews.com/global-supply-chain/article/21126535/there-arent-enough-containers-to-keep-world-trade-flowing Staaltekorten. https://www.metalbulletin.com/Article/3978380/FOCUS-EU-steel-shortage-to-persist-throughout-2021.html Tekort aan materialen om plastic te maken zoals verpakkingsmateriaal en onderdelen van auto's https://packagingeurope.com/raw-material-shortages-in-europe-impacting-production-of-plastic-products/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...