Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Sterredag

Moderator
 • Aantal items

  996
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

728 Uitstekend

6 Volgers

Over Sterredag

 • Titel
  Specialist

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Achterhoek
 • Interesses
  geocaching
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Sterredag

  Klimaatrealisme

  https://newscientist.nl/nieuws/futuristische-reactor-combineert-thorium-met-kernfusie/?utm_source=redactioneel&utm_medium=email&utm_campaign=NS Nieuwsbrief 12022020 Alle ontwikkelingen rondom thorium vind ik interessant. Het zou wel eens de toekomst kunnen zijn.
 2. Als zoiets overal heerst, dan denk ik dat ik binnen het veiligst ben. Dus wel net wat extra's weer voor mijn voorraad bijgehaald. Mocht er sprake zijn van quarantaine achtige omstandigheden (of geen bevoorrading supermarkten) denk ik dat ik genoeg in huis heb om minimaal wel een half jaar te kunnen overleven.
 3. Volg alle informatie mbt het Corona Virus in dit subforum: https://forum.preppers.nl/forum/15-internationaal/ Deze subcategorie is bedoeld voor het delen van kennis in het algemeen. Een naslagwerk of voorbereidingsinformatie op wat mogelijk komen gaat. "Hoe preppen we hierop" Actualiteiten rondom het Coronavirus graag plaatsen in het Internationaal subforum.
 4. <mod>aangezien het me handiger lijkt om huidige activiteit op de locatie te houden. Dit topic verplaatst. algemene praat over epi/pandemiƫn kunnen in het betreffende subforum, Gezien de algehele voortdurende informatieve kant, vond ik het niet praktisch om dit topic samen te voegen, gezien dit ter info is en niet ter discussie, wel een slotje hierop</mod>
 5. Ik ben er altijd al van overtuigd geweest dat de meeste mensen die nogal kritisch zijn op niet te noemen bepaalde niet westerse groeperingen in staat zijn diezelfde kritiek te uiten op de wel westerse groeperingen. In mijn ogen... de mensheid is gewoon kut... al ben ik iemand die positief is ingesteld en nog altijd geloof dat de mens in weze goed is. Is de mens als samenleving daar op veel fronten erg ver van afgedwaald. Zelfs binnen het imo meest vredelievende geloof "het boedhisme" zie je dat dit gebeurd is. Hiermee wil ik niet dit draadje gaan draaien naar een geloofstopic, dus laten we vooral verder in gaan op "het westen" waar dit draadje voor bedoeld is. <mod> Indien er behoefte is om op deze stelling in te gaan, meld het even in je reactie, dan splits ik het topic ff af.</mod>
 6. Ik reageerde op de regel of de WHO het als wereldwijde pandemie gaat bestempelen en daar is een eenvoudige richtlijn voor, waarbij hetgeen wat je erna zegt eigenlijk op hetzelfde neerkomt. Ongeveer. Met als enige verschil dat er een verschil zou zijn tussen pandemie en PHEIC. Maar jij noemde pandemie en niet PHEIC in het stukje waar ik op reageerde. Ik vond het niet nodig om een bronverwijzing op te nemen, daar ik nergens quote uit de bron en iedereen in staat is om in google de woorden pandemie en wiki in te typen, waarbij men zelf kan lezen wat er op de wiki staat mbt pandemie. Daarom heb ik het ook over "genoemde cijfers". Daarbij is het percentage vooralsnog een stuk lager als iedereen die alleen een beetje ziek is en dus niet erop getest wordt (en daarbij dus hoogst waarschijnlijk ook weer beter wordt) alleen maar lager dan die 3%. Het is vrij logisch dat er veel geinfeceerden zullen rondlopen die hier niet op zijn getest want niet iedereen met een hoestje wordt getest.
 7. Tot nu toe blijft de verhouding "genoemd aantal geinfeceerden" en "genoemd aantal gestorven" tegen de 3 procent aan hangen.
 8. Wauw moet daar een heel committee over nadenken? Oke oke, wiki niet meest betrouwbare bron, maar over het algemeen klopt het wel wat er staat en dan is het volgens mij vrij duidelijk dat daar gewoon hele duidelijke richtlijnen voor zijn. 1. een pandemie is altijd wereldwijd (it's in the name lol) 2. een pandemie lvl 6 = dus pandemie 3. daar is simpelweg alleen voor nodig dat er een mens op mens besmetting heeft plaats gevonden buiten het WHO gebied waar de uitbraak is.
 9. Ik heb laatst nog een serie gekeken, is dan wel fictie, maar dat doet niet af aan het realisme van die tijd. Een stukje van die serie gaat over hoe de blanke man de indianen verdreven van hun grond, indianen waren nog minder "negers". Ze moesten geassimileerd worden, waren vies tuig en moesten gered worden in naam van god. Om misselijk van te worden. Dus nee ik vind die haat tegen het westen helemaal zo gek nog niet, het westen gedraagt zich nu eenmaal haatdragend tegen het niet westen. En dat vaak zonder andere reden dat anders zijn.
 10. Sorry, kan het even niet laten, maar ik vind het dus geweldig om hier te lezen dat je zegt.. cola enerzijds en pepsi anderzijds, waarbij dus pertinent de implicatie is dat cola en pepsi wat anders zijn en daarbij de stelling "pepsi is geen cola" ondersteunt. Want als pepsi ook cola is, dan zou je het hebben over coca en pepsi en niet over cola en pepsi... šŸ˜
 11. Toch zit wetenschap vol met aannames en worden er allerlei dingen als feiten in het onderwijs voorgelegd die geheel gebaseerd zijn op aannames en wat op dit moment logisch lijkt met de huidige kennis, maar is er geheel niks in controleerbaar, geen herhalend onderzoek, laat staan door vele andere wetenschappers wereldwijd. Een mooi voorbeeld daarvan is de big bang theorie en de evolutietheorie. 2 zogenaamde wetenschappelijke "feiten" geheel gebaseerd op aannames, beperkte methodes en al helemaal geen controleerbaar onderzoek.
 12. <modbreak> Yep, een heel gevoelig onderwerp. Toch nog even een kleine opmerking, want hoe graag mensen ook zeggen af te ronden en niks meer te zeggen, enige vorm van escalatie wil ik wel voorkomen. Ik hou het graag even algemeen. Kortom, heb je een probleem met hoe iemand iets benoemd, gebruik gerust de rapporteer knop daar is hij voor. Het lijkt me geenszins waardevol of nuttig om dit soort commentaar in posts aan te gaan naar personen toe. Schrijf die persoon een pb ofzo of wat ik zeg, gebruik de rapporteer knop. Dan voorkomen we met zijn allen bepaalde vormen van escalaties die we (denk ik) allemaal niet willen herhalen. Offtopic discussies die hieruit voortvloeien lijken me ook totaal niks toevoegen aan dit onderwerp. Gelieve dus geen onderlinge offtopic discussies. Hou het fatsoenlijk en ontopic, zeker in dit draadje. Bedankt voor jullie medewerking! <einde>
 13. https://www.nu.nl/buitenland/6026021/china-zet-nog-meer-steden-op-slot-vanwege-coronavirus.html 41 miljoen chinezen nu in quarantaine.
 14. https://m.hbvl.be/cnt/dmf20200123_04818045/18-miljoen-chinezen-onder-quarantaine-geplaatst-door-coronavirus Meer quarantaine
×
×
 • Nieuwe aanmaken...