Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Sterredag

Admin
 • Aantal items

  1363
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Sterredag won de laatste dag op 30 mei

Sterredag had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

1148 Uitstekend

6 Volgers

Over Sterredag

 • Titel
  Diehard Prepper

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Achterhoek
 • Interesses
  geocaching
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Nee, verplicht of niet, niet alle inwoners van Nederland zullen een inenting krijgen. (al is het maar omdat mensen met onderliggende ziektes nooit een inenting krijgen) voor elk nieuw geboren kind geldt hetzelfde natuurlijk als met de huidige inentingen p.s. pokken heeft men wel weten uit te roeien door een wereldwijde vaccinatie-actie, dus het idee is helemaal zo gek niet.
 2. Dit is natuurlijk geen onderbouwing, uitbouw van je argumenten, fundering van je argumenten oid. 1. Simpel toch? .... Met regering Meer chaos, zonder minder.... Waarom? Hoe zit dit? Hoe werkt dat? En hoe kom je erbij dat dat zo is, heb je een boek gelezen? een artikel? heb je het zelf bedacht? 2. .... een logische onmogelijkheid een regering.... kan niet bestaan.... Waarom niet? Wat maakt dit een logische onmogelijkheid, onderbouw je argumenten eens anders dan "zo zie ik dat" "dat is mijn mening"... hoe kom je aan die mening? 3. ... waarom zou je een overheid opzetten? ..... waarom niet? Hoe zie jij een samenleving voor je zonder autoriteit? zonder regering? (let wel dit schrijf ik dus om je een handreiking te doen om een discussie vruchtbaar te laten verlopen. We hebben hier duizenden topics en vele discussies gevoerd en over het algemeen wordt een discussie / mening aangevoerd met onderbouwde argumenten, het wat, hoe, waarom verhaal) En ik ben iemand die liever ook een samenleving ziet zonder leidende macht. Punt is ook gewoon hoe zie jij een samenleving zonder regering, zonder leidende macht? <mod>Als je niet op deze manier kan leren een discussie te voeren, dan lijkt het me nutteloos om hier nog op door te gaan, want dan blijven we in cirkels redeneren.</mod>
 3. Dit argument kan ik helaas niet volgen. Die mensenrechten gelden ook voor landen waar wel degelijk een vaccinatieplicht is namelijk. En dat zijn dus ook gewoon Europese landen, zoals Italië en Frankrijk. https://demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/no-jab-no-play-steeds-meer-landen-met-een-vaccinatieplicht
 4. Als ik niet naar mijn werk mag (als ik werk zou hebben) nou ja prima, dan werk ik dus niet. Lol. Dat zien we allemaal dan wel weer, ik ga niet leven in angst voor wat misschien zou kunnen gebeuren. Wie dan leeft wie dan zorgt, dus daar ga ik nu echt niet over nadenken, als het echt zo erg zou worden, misschien komen we dan wel echt in opstand.
 5. Als 90% van de bevolking het vrijwillig haalt, zal er niks verplicht worden, dan is de drempel ruim bereikt. Maar als de opkomst dan tegen gaat vallen, dan kan dat wel eens anders gaan lopen. Maar echt ik ga hem niet halen, heb de mexicaanse ook niet gehaald. En ze verplichten maar een eind weg, maar als ik geen spuit of spul mijn lichaam in wil, dan wil ik dat niet. Dikke vette punt!
 6. <mod>de meeste trollen planten wat en laat de rest reageren en los gaan :). Hoe dan ook gaan we geen verwijzingen maken etc openbaar op het forum, dergelijke berichten kunnen ook in pm gestuurd worden naar mod of admin of via de meldknop bij een bericht. Het is geenszins de bedoeling dat we persoonlijk worden op het forum, naar niemand niet Kortom laten we er wat gezelligs van maken, open voor discussie met allerlei meningen, maar zeker ook dus voor de mening van een ander, een forum voor iedereen. Dus nogmaals voor iedereen, loop je ergens tegenaan, is er een probleem, vind je iets niet kunnen, gaat iets te ver of tegen de regels, gebruik de Meld functie bij het bericht waar het om gaat.
 7. <mod>Het moet hier geen topic worden dat alleen nog maar gaat over de door jou aangehaalde onderwerpen, met post na post na post. Probeer dingen in 1 post samen te plaatsen ipv meerdere posts na elkaar (je kunt de quote knop uit verschillende reacties gebruiken om in 1 reactie te zetten en te reageren, dat zal al schelen) Wat ik dus zei, het moet hier geen topic worden van jou over jouw zienswijze, dus gaat het door met een select groepje personen die reageren dan is een andere plek beter om door te gaan (heb gezien dat je ook in complotten al topic heb gemaakt, Top!) De bedoeling van dit topic is om nieuws mbt corona te delen en lopende zaken te bespreken die niet altijd even gangbaar zijn (vandaar de scheiding met actualiteiten en msm) Mocht je verder nog vragen hebben, dan graag per pb, want ook dit is niet iets om hier verder te bespreken.</mod> p.s. wat respect betreft, gaat het dan ook om respect toe naar mensen die WEL in iemand geloven en daar wel een goed gevoel bij hebben, dus dat heeft niks te maken met of die persoon zelf hier leest.
 8. <mod> @Hermanusb Graag de discussie bij het onderwerp houden en niet op de man spelen, we gaan hier niet persoonlijk worden naar iemand vanwege een afwijkende mening. @Pin d"Ar Tevens is het hier niet de bedoeling dat hier een setje seriepostst komt om een mening te verkondigen. Er is hier ruimte voor afwijkende meningen, maar trek het niet te ver door, anders wil ik je verwijzen naar de speciale complotten sectie van het forum. Die je zo te zien ook al gevonden hebt. </mod>
 9. Ik volg jou motivatie tot op zekere hoogte, want dit waren exact mijn woorden 3 maanden geleden. Mijn reactie was vooral op het noemen van die oversterfte van griep. Het stuk waarin ik zeg "het valt wel mee" is het percentage mensen die ernstig ziek worden / komen te overlijden ten opzichte van het aantal mensen dat besmet wordt. Die cijfers zijn namelijk zeer laag, en dus valt het idd wel mee. (pokken was 50%) Ik roep ook al vanaf het begin dat Corona geen griep is en dat is het nog steeds niet. Maar zulke drastische maatregelen hebben grote gevolgen voor de maatschappij op langere termijn, dus de mensen die echt maar een heeeel klein risico lopen zouden weer normaal het leven moeten hervatten en wel om 2 redenen: 1. economie moet doorgaan, we moeten ernstige lange termijn gevolgen zoveel mogelijk beperken 2. als men dan op immuniteit wil spelen (iets wat jaarlijks ook wel bij griep gebeurd voor de op dat moment rondgaande string) moet je juist zo snel mogelijjk zoveel mogelijk laag risico mensen de ziekte laten krijgen. Kortom, bescherm de kwetsbaren en verder zoveel mogelijk contact maken met elkaar. En dit zeg ik nu, nu er steeds meer bekend wordt over corona. 3 maanden geleden waren ze veel te laks, toen wist men heel veel nog niet.
 10. Nou dan mag je met wat meer onderbouwing komen, want wat ik zeg klopt gewoon. https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/influenza/cijfers-context/sterfte En kijk naar de cijfers 2014/15 en 2016/17/18 Ik zeg toch niet dat iemand het had over miljoenen doden, jij stelt mij een vraag en het antwoord is ja het valt mee want er zijn GEEN miljoenen doden. Bij pokken was dat wel het geval 50% sterfte risico. Ja het valt mee het percentage van corona, gelukkig maar, want als het net als bij pokken 50% geweest zou zijn, dan hadden we miljoenen doden gehad alleen al in Nederland. Dat is geen onzin, dat is wat gebeurd is en we hebben dus geluk dat het niet zo ernstig is, dat het dus wel mee valt met het wanbeleid van onze politiek.
 11. Nou simpel, bij een ernstig griep seizoen is die oversterfte ook zo'n cijfer. Het sterfte cijfer corona is minder dan 5%, dat noem ik meevallen ja. Hoewel dat wereldwijd in absolute aantallen nog steeds een heel groot aantal is, valt dat niet op tegen alle gevolgen van de lockdown, wat zeker ook sterfte gevallen zal brengen alleen die zijn niet zo maar te meten dus kunnen onder de tafel geschoven worden. En die visie van Maurice de Hond is ook TEGEN een lock down. Gelukkig viel het mee, omdat ze in het begin zo gigantisch verzaakt hebben met op tijd de juiste maatregelen treffen (lees quarantaine, contactonderzoek veeeel beter dan wat ze gedaan hebben) Gelukkig viel het mee en was de sterftegraad dus niet 50% zoals dat bijvoorbeeld bij de pokken was. Dus ja, gelukkig viel het mee, want anders hadden we nu met 8 miljoen doden te kampen gehad.
 12. Precies ook mijn gedachte, dat ze dit moesten inzetten ben ik het mee eens en zijn ze naar mijn mening zelfs te laat mee geweest. Gelukkig viel het wel mee en is het hoogtijd om te stoppen met de onzin.
 13. https://businessam.be/noorwegen-lockdown-was-niet-nodig-om-covid-19-te-temmen/?fbclid=IwAR1m_B9-IeaHiQb9Z_Uk9DHCZ47TfkaBN5t6hvqEWVcIPsNiCHeblK0HQt4
 14. Dit is toch overduidelijk zichzelf tegen spreken en dat binnen kort tijdbestek namelijk 1 dag: 19-5-2020: NIJS (HART VAN NEDERLAND) Meneer Rutte, ik vroeg me af, met hoeveel mensen mag je nou buiten zijn? RUTTE Nou, daar is op dit moment ook geen strikte begrenzing op. Je moet anderhalve meter afstand hebben en als je met meer dan twee mensen, dus met drie mensen wordt er op gehandhaafd. Tenzij je natuurlijk uit een huishouden komt. Gezamenlijke huishouding hebt. Maar als die groep te groot wordt, is het al gauw een evenement. Dus als u een straatfeest gaat organiseren is dat een evenement. Vergunningsplichtig of meldingsplichtig. Als u met een groepje vrienden naar het terras gaat zit er op zichzelf geen begrenzing aan dat groepje vrienden hoe groot dat mag zijn, maar je moet wel de anderhalve meter in afstand in stand houden op het terras et cetera. Dus er zat geen begrenzing op buiten. Er zit geen begrenzing op buiten. Maar het wordt snel een evenement, en dan mag het niet. NIJS Maar bijvoorbeeld als ik in het park ga zitten met vier mensen, dat is gewoon nu oké als ik anderhalve meter afstand hou? RUTTE Je moet de anderhalve meter dan houden. ja. NIJS Maar gewoon met zoveel mensen als ik wil kan ik daar gaan zitten? RUTTE Nee, want dan zal de politie ingrijpen waarschijnlijk omdat men dan zal zeggen, maar dat geldt ook los van corona, als dat een te grote groep wordt dan is dat een evenement en dan had je een vergunning moeten afvragen. NIJS Maar wat is dan het verschil tussen met meerdere mensen op afstand in een park zitten en die twee plus waarop je een boete krijgt? RUTTE Nou, nee je krijgt geen boete met twee plus. Je krijgt een boete bij twee plus als je de anderhalve meter niet in acht neemt. En voor het terras geldt en ook binnen bij het café en restaurant, dat dan ook de restauranteigenaar zal vragen: vormt u met elkaar een gemeenschappelijk huishouden. 20-5-2020 VAN DER WULP Toch begrijp ik nog niet helemaal, want vorige week zei u als 4 mensen bij elkaar gaan zitten in een park, 4 stoelen, uit elkaar, anderhalve meter, toen zei u ‘ja dat mag niet, dan krijgen ze een boete’. RUTTE Nee klopt. VAN DER WULP Dat is nog steeds zo? RUTTE Tot 1 juni is dat zo, want dat is namelijk een samenkomst, die is gepland en tot 1 juni gelden de huidige regels en de huidige regels is: een samenkomst mag niet, maar vanaf 1 juni gaat die verruiming er komen... VAN DER WULP Dus vanaf 1 juni mag het wel... RUTTE Mag je samenkomst hebben, ook voor meer dan 4 of 5 vanaf 1 juni
 15. kinderen zijn nog maar een week naar school en in principe moeten we wel de 2 weken afwachten voordat we er echt wat zinnigs over kunnen zeggen
×
×
 • Nieuwe aanmaken...