Ga naar inhoud

Sterredag

Admin
 • Items

  1789
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  30

Sterredag won de laatste dag op 29 oktober

Sterredag had de meest gelikete inhoud!

5 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Achterhoek
 • Interesses
  geocaching
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Sterredag's prestaties

Last (wo)man standing

Last (wo)man standing (9/11)

1.5k

Reputatie

 1. Heb je een slimme meter? Gebruik de ENGIE App. Deze app is gratis en daarin kun je tot zelfs per uur je gas en elektriciteitsverbruik inzien. Als je je tarieven invoert kun je dus ook zien hoeveel de kosten zijn die je maakt per uur/dag/week/maand. Je kunt dan dus prima zien hoeveel je bespaart hebt en of je nog ff je verwarming aan kunt zetten bijvoorbeeld. Zo kan ik nu dus zien dat ik nu prima even de verwarming aan kan zetten, want heb nog 40 euro ruimte binnen mijn termijnbedrag.
 2. Geopend? Dat verschilt enorm. Alleen van honing kan ik zeggen onbeperkt... mocht het versuikeren dan kun je het aubain marie opwarmen (niet boven de 40 graden!) en dan wordt het weer vloeibaar. Jam moet je opletten nooit een vies mes weer terug in de jam steken, dus met een schone lepel eruit halen en niet meer terug de pot in doen, deksel dicht dan blijft het langer goed. (vertelde mijn moeder onlangs) Als ik kijk hoe lang potten hier aangebroken hebben gestaan, zou ik zeggen een paar maanden met een beetje geluk red je wel. En zolang je nog geen wollige plekjes zit en het prima ruikt dan is het gewoon eetbaar. (ps Welkom op het forum)
 3. @Enki bedankt voor de tips. Er is wel een reden dat ik sowieso al niet boven gemiddeld verbruik, qua gas zit ik dus ruim onder de rutte-norm alleen met energie dus erboven, terwijl ik wel gemiddeld verbruik tov vergelijkbare huishoudens gek genoeg. Bedankt voor de vaatwassertip! Wel interessant om te weten waar dat dan aan ligt eigenlijk. Bij mij staat die staat altijd snachts aan op eco stand en draait alleen als die vol is 2 a 3 x per week max Lig er ff aan hoe die uitkomt, meestal 2. Mijn beddengoed wordt absoluut niet elke week gewassen en handdoeken gebruik ik ook meer dan 1 x (je bent tenslotte schoon als je uit de douche stapt) Ik gebruik waspoeder... gordijnen heb ik ook (de investering in dikke was te duur om te kunnen doen nu) Wat apart is is dus dat ik op het gas niet heel erg hoeft te bezuinigen, maar meer op elektriciteit omdat ik dan in het dure tarief terecht kom met mijn huidige verbruik en het is dus keilastig om te besparen op stroom tov besparen op gas. Vandaar mijn vraag hier dus. Mijn hulp had trouwens een goede droger besparingstip, zeker omdat ik bijvoorbeeld graag de droger gebruik omdat je kleding dan minder gekreukt is scheelt dat strijken. Maar als je de droger max 20 minuten aanzet na goed centrifugeren van de wasmachine en dan netjes ophang aan een wasrek, dan kreukt het ook niet zo, maar bespaar je de rest van de tijd aan droger. Je hoeft nog steeds niet te strijken (ook stroom natuurlijk)
 4. Dat zou ook een optie kunnen zijn. Hoewel ik dus eigenlijk niet hoef te besparen op gas, moet ik dus besparen op stroom, maar zou niet echt weten hoe, ja ik zou de vaatwasser niet kunnen gebruiken en de droger niet hoeveel het dan binnen wel heel vochtig wordt en er niet echt ruimte is om was op te hangen. Maar ook daar redt ik het niet om mee om 400 kWh te gaan besparen. Tenminste niet als ik kijk naar het jaarverbruik van de apparten en vanuit het perspectief dat ik deze apparten zeker niet dagelijks gebruik. MIsschien gemiddeld op 2 x per week zit. Mijn vrieskist die is dus 250 kWh, maar ja die ken ik niet zomaar wegdoen. Hij is wel echt energiezuinig (nog maar 2 jaar oud en A++ label en no frost dus ook geen ijsvorming) Daarnaast gaat die weinig open en staat hij meestal in de spaarstand Vanwege de piek ook in stroom verbruik in de koude maanden dacht ik zit daar dan toch wat in qua cv... zo van hoe vaker hij aan slaat hoe meer stroom. OF hoe vaker de watertap vraag hoe meer stroom dat soort dingen. Ik moet hier een optelsom gaan maken van kleine dingen anders kom ik niet onder die 2400 kwh
 5. 240? Dat is hetzelfde als wat staat voor mijn vrieskast Per Jaar.... En ik moet ergens opgeteld bij elkaar blijkbaar een paar honderd kWh gaan besparen. En het moge duidelijk zijn dat ik in de periode dat het extreem koud was buiten, toch substantieel meer stroom verbruikte.. .waar zit het hem dan in vraag ik mij af.
 6. Heel helder thx!! Kortom draaien is draaien laag of hoog, maar hoger zal hij vast langer moeten draaien... Dat is mooi want dan kan ik daar toch nog een besparing op maken. De vraag is hoeveel kwh dat dan kan schelen.
 7. Werkt de CV ketel alleen op gas (er zit wel een stekker in het stopcontact) of werkt dat ook met stroom? Kortom... bespaar je ook stroom als je je kachel een paar graden lager zet? Het valt me wel op dat mijn stroom verbruik in de winter een stuk hoger ligt dan in de zomer en aangezien ik allemaal ledlampen heb, probeer ik te achterhalen waar dat hem in zit en dan heb ik het echt over zo'n 50 kwh... en als ik kijk naar die koude periode maart vorig jaar dan zelfs meer dan 120 kwh in vergelijking met juni (ik reken vakantie even niet mee ivm afwezigheid) We hadden dit jaar een zachte winter, maar zie dus wel echt een stijging als het kouder is buiten in dezelfde periode. Ben dus benieuwd waar hem dat in zit en ja dan is de CV toch het eerste om naar te kijken.
 8. Het lijkt mij dat vanaf nu elke discussie, die niet alleen gericht is om actief (onder eventuele voorwaarden) in te gaan op het verzoek van Tracy, verwijderd wordt. </mod> Tracy.. advies probeer het eventueel via Facebook groep Preppers Nederland via het beheer van die groep.
 9. Moet eerlijk zeggen dat je met dit stukje geen vrienden zal maken. Zoals aangegeven zijn veel preppers erg op hun privacy gesteld er is maar een enkeling die zover gaat. Dus misschien zou je dat eens moeten heroverwegen.
 10. Ik vind het bijzonder dat je denkt in "printen". Alsof gewoon schrijven niet bestaat. Dus dat, om te schrijven, om dingen op bij te houden, om diezelfde reden als mensen vandaag de dag dingen noteren. Er zijn dan geen computers meer etc om van alles op bij te houden. Papier kun je makkelijk meenemen. Om brieven te schrijven etc. Je hoeft geen miljoenen papier te hebben, maar voordat we massaal opnieuw hebben bedacht hoe we papier moeten maken.
 11. Dat snap ik, naar mijn idee adviseert het voedingscentrum over het algemeen te weinig, wat mij verteld dat het met de houdbaarheid van afgesloten flesjes wel heel goed zit.
 12. Een veelgestelde vraag op fora en facebook en hier is het antwoord eigenlijk.... https://www.npo3.nl/keuringsdienst-van-waarde/kan-water-in-een-gesloten-flesje-bederven P.S. geantwoord in het juiste topic, maar ook even apart ivm de enorme relevantie op ons forum
 13. Om even eens en voor altijd antwoord te geven op deze vraag: Onbeperkt! https://www.npo3.nl/keuringsdienst-van-waarde/kan-water-in-een-gesloten-flesje-bederven
 14. Toch ff verhuizen naar sectie digitaal preppen Mogelijk hoort het beter thuis onder community initiatieven, maar dat moet je dan even laten weten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...