Ga naar inhoud

Sterredag

Lid niveau 2
 • Items

  1833
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  39

Sterredag won de laatste dag op 28 november 2023

Sterredag had de meest gelikete inhoud!

5 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Achterhoek
 • Interesses
  geocaching
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Sterredag's prestaties

Last (wo)man standing

Last (wo)man standing (9/11)

1.6k

Reputatie

 1. In mijn ervaring is er via dit forum weinig respons op dergelijke verzoeken. Mijn advies .. probeer het via Preppers Nederland Facebook (neem contact op met het beheer) de mensen daar zijn ook wat minder van de Opsec (zoek maar op )
 2. Volgens mij bedoelen ze daarmee bij dagelijks gebruik. Het is vooral de actieve kool die beperkt is in zijn capaciteit. En dan gaat het om gebruik dus.
 3. Misschien wilt u uw wijsheid ook hier delen?
 4. Prima natuurlijk, je moet zelf de maatregelen nemen die jij wil nemen. Jouw lichaam. Ik had ook niet ontkent dat er iets in zit En advies voor goede filters is ook niet verkeerd.
 5. In nederland wordt geen fluoride meer in het water gestopt. Dus om nou te zeggen "zit vol met" vind ik wat overdreven. Ja er zitten sporen van in. Kleine hoeveelheden. Daar is ook niks mis mee. Er zijn bomen met fluoride die door stammen express gebruikt worden om de tanden schoon te maken.
 6. <mod>nogmaals..... en als je daar wat van vind, kun je me een pm sturen. Het ging niet om het offtopic posten op zich, maar wel alles wat er op volgde. Ik heb wel wat beters te doen dan dergelijke berichten tot op de bodem uit te zoeken. Als hier nogmaals op door gegaan wordt, sluit ik het topic.
 7. <mod> Aangezien ik wel wat beters te doen heb dan schooljuf spelen, is gewoon nu alles wat al offtopic begon (het verwijderen van de geschiedenis) verwijderd.
 8. Mod: aangezien ik al niet snap wat een link naar bunkers doet onder een vraag over transport en de hele discussie die daarop volgde met de nodige onrespectvolle opmerkingen, heb ik alles vanaf de bunkerlink verwijderd (er is een rapporteer knop bedoeld voor het overtreden van de regels, niet om opmerkingen te rapporteren waar je het niet eens bent of de humor niet van snapt, heb je het idee dat informatie niet klopt, zeg het dan, en maak vooral gebruik van de dislike knop. Daar is hij voor)
 9. Beste... ?? Wie is we? Je zegt voor HBO een serie te maken. Helaas noem je nergens je eigen naam. Veel preppers zijn op hun anonimiteit gesteld, echter om deze over de streep te krijgen, is het wel handig om zelf niet anoniem zo'n oproep te doen. Heb je verder ook dit al gelezen? https://forum.preppers.nl/topic/14617-oproep-plaatsen-lees-dit-eerst/ Ik neem aan dat er meer te vertellen is over het hoe, wat en waarom. Verder wil ik je ook nog adviseren om eventueel een oproep te doen op de Facebookgroep Preppers Nederland (in overleg met het beheer) Ik wens je veel succes!
 10. Jij denkt aan een kernoorlog etc etc... als dat aan de hand is, dan kun je zelfs geen gewassen groeien buiten etc. Ik denk dat ik zo'n situatie niet eens zou willen overleven. Eigenlijk denk ik dat er na een kernOORLOG niet eens echt overlevenden zijn of die gaan snel dood aan kanker ofzo. Of zo weinig dat je gewoon naar de supermarkt gaat om daar nog wat te halen. Nee ik denk aan een komeetinslag of natuurramp. Hoe dan ook, nee het hoeft nooit met drinkwater, wel met onbesmet water, dat is een andere stelling. Het water hoeft niet drinkbaar te zijn is wat anders dan het water mag besmet zijn met chemische zooi. Water preppen is sowieso eigenlijk geen echte lange termijn oplossing, maar we kunnen het ook hebben over "voor 1 a 2 jaar" Jammer dat je op de rest niet ingaat.
 11. Enerzijds interessants, anderzijds apart artikel. Ongeopend... dus ze hebben het dan persé over flessen die je niet zelf vult?? Of gaat het dan om flessen afvullen tot de rand en dan sluiten? Is niet duidelijk, jammer. En wat met pakken (bar-le-duc) die zijn in ieder geval al afgesloten van zonlicht. Persoonlijk denk ik dat je pakken bar-le-duc kan bewaren zolang de verpakking niet gaat lekken zeg maar. Kortom zolang de verpakking meegaat, zonder problemen met als blikvoer, met af en toe een kleine uitzondering dus.
 12. Kookwater = drinkwater, dat is hetzelfde water. Wassen kan in een plas, vijver, rivier, bij regen etc. Dat hoeft echt NOOIT met drinkwater Evenals kledingwassen, dat hoeft geen drinkwater te zijn, hoeft ook NOOIT met drinkwater. Hoe realistisch het is om voor meerdere maanden jaren op te slaan staat hier dan even los van. Je kunt natuurlijk ook werken met een opslagsysteem dat na gebruik weer aangevuld kan worden door regenwater, zoals IBC container. Vraag me toch hoe mensen die winters doorkwamen toen ze nog niet konden wecken 🤔 Kortom... ik denk dat het ligt aan de rest van je prep, kennis, capaciteit, kwaliteit etc. Ik vind 10L p/d in een shitsituatie echt enorm hoog.
 13. 10L per dag?? Ik snap dit soort aantallen niet. Ik kom daar echt niet aan, zeker niet als ik SHTF... dan gebruik ik vocht uit blikvoer om te drinken ipv weg te gooien bijvoorbeeld. Of het water waarin ik kook giet ik dan af, maar niet weg.
 14. Oke, ik had de vraag iets anders moeten formuleren, want uiteindelijk kan ook in blikvoer zoiets ontstaan. Toch wordt blikvoer beschouwd als iets wat je decennia kan bewaren.... jij zegt "veel verschillende organisme". Maar hoe vaak komt dit uiteindelijk voor en herken je dat dan niet op dezelfde wijze bijvoorbeeld. Wat uit de kraan kun je ook eerst koken voordat je het gaat opslaan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...