Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Sterredag

Moderator
 • Aantal items

  975
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

703 Uitstekend

6 Volgers

Over Sterredag

 • Titel
  Specialist

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Achterhoek
 • Interesses
  geocaching
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. De 2020 voorspelling is natuurlijk geen strakke "in dat jaar gebeurd het"-voorspelling. Paar jaar terug heb ik me heel erg verdiept in wat hij geschreven heeft. Conclusie is dat tegen die tijd de spanningen zo hoog op zijn gelopen dat de dominosteentjes heel snel kunnen gaan vallen. Dat kan ook prima pas in 2023 gebeuren. Het ligt er natuurlijk aan wat er precies gebeurd. Maar dat het voor die tijd sowieso nog niet zou gebeuren en na die tijd een klein incident hele grote gevolgen kan gaan hebben. Als we dan 2025 voorbij zijn, dan denk ik dat we gerust kunnen stellen dat de 2020 voorspelling toch niet correct was. Als het echter in de 5 jaar daarna alsnog gebeurd, dan vind ik het toch nog wel knap voorspeld met maar een paar jaar afwijking. Ik beschouw het pas veilig van deze voorspelling na 2030. Zeker omdat het geen waarzeggerij is, maar gebaseerd op hoe systemen werken en ook hoe geschiedenis zich herhaald en allerlei andere patronen van het leven. Wel boeiend om te lezen. De spanningen met Iran zullen in zijn voordeel werken (in de zin van gelijk krijgen)
 2. Ehm, de instructie is toch: "als de sirene gaat dan...." ga je zo snel mogelijk naar binnen sluit ramen en deuren zet de radio aan en luister naar instructies Dus als de sirene gaat en je gaat naar buiten om te kijken of er wat te zien is.... dan doe je al iets niet goed natuurlijk.
 3. Het blijft altijd weer bijzonder om te lezen hoe crimineel mensen behandeld worden vanwege een paar planten. Natuurlijk kelder dus minstens ook verlichting en ja dan wordt het allemaal discutabel enzo, maar als je er 1 in je tuin neerzet ben je gelijk de lul, je moet bijna wel binnen en dan moet je wel andere spullen gebruiken. Dat terwijl anderzijds meer en meer ook wetenschappelijk duidelijk wordt dat dit plantje gewoon goed is voor heel veel dingen.
 4. Een mooi topic, waar ik later mezelf nog eens in wil verdienen. Zelf ben ik wel een klimaatskepticus om het zo maar te noemen. Vind het een lastig onderwerp, maar hoe dan ook denk ik niet dat de weg die men nu wil proberen te bewandelen niet de juiste weg is, of het nou wel of geen door de mens als hoofdoorzaak ontstane verandering is.
 5. Oke geen bovennatuurlijke beesten is een absoluut pluspunt, maar verder heeft de film een totaal gebrek aan spanning. Persoonlijk vond ik het behoorlijk saai. Dat van "dat er mensen in vermoord worden" klopt niet, mijn zoon kijkt veel 12+ films en daarin worden ook gewoon mensen vermoord. In deze film zie je ook geen schokkende beelden van die vermoorde mensen, ik vind het een aparte rating. Met 16+ zou je zeker meer verwachten. De meeste 16+ films denk ik echt dat ik mijn zoon dit nog niet laat zien.
 6. Vooral NIET vragen aan de verhuurder, dan gaan ze er ineens over nadenken en dan komt er een regel en maak je het dus juist lastig voor jezelf. Als het niet in je huurcontract staat, kunnen ze je dus geen sancties opleggen als je het wel doet en is het vergelijkbaar als met in een koopwoning zitten. Zolang je niks illegaals doet en niet echt overlast veroorzaakt niks aan de hand. Maar moet de eerste verhuurder nog tegenkomen die er niet iets over in zijn huurcontract heeft gezet.
 7. Ben hem nu aan het kijken. Niet veel actie.. staat 16+ ben nu halverwege de film, maar heb nog niks 16+ gezien. Vraag me af of het nog beter gaat worden, want anders dan een paar mensen in de auto onderweg die af en toe iemand tegen komen die willen hebben wat hun willen hebben, vind ik het nog niet echt.
 8. Grondwettelijk gezien heb je in ieder geval geen meerderheidskabinet nodig. In verband met ministers etc, vind je misschien 1 andere partij die redelijk dicht in je straatje ligt, zodat je met alles waar je het niet mee eens bent, gewoon ergens anders gaat krabbelen. Referenda ben ik absoluut voorstander van, maar wel zodanig dat je dat niet gaat doen bij elk onderwerp, dat kan ook niet, daar komt veel te veel informatie bij kijken. Maar bij de simpelerder vragen zou dat prima kunnen... zoals: wel of geen standaard donorschap, het was het perfecte onderwerp voor een referendum geweest. Of je legt het volk een voorstelpakket voor. Elk pakket heeft dan voor en nadelen. Ja ... wie mag dan stemmen is een lastige vraag, want je moet in ieder geval in staat zijn om dit te bekijken, maar zoiets zou dan in eenvoudige taal voorgeschoteld moet worden. Simpele dingen als keuzes tussen Eigen risico zorg omlaag, ten kostte van onderhoud wegen noem maar iets geks. Omdat het geld natuurlijk nog steeds maar 1 keer uitgegeven kan worden.
 9. Ow dat is een goeie ja, de drempel enigszins laag houden (gewoon die ene zetel groot) met daarna dus 4 (of 8 ) jaar de mogelijkheid om het aantal zetels te laten groeien en/of het aantal leden. Waarbij na verkiezingen wel gekozen kan worden voor alleen de grootste 5 partijen qua zetels of leden en eventuele nieuwe komers ivm hun kans op succes.
 10. In principe is er geen legaal kweken van THC loze hennepsoorten, want het is allemaal cannabis/hennep en dat staat nu eenmaal op die lijst en zo staat het ook in huurcontracten. Aan de andere kant ben ik in het gouden bezit van een paar emailtjes van de overheid, deze persoon was van mening dat die regels niet van toepassing zijn op de industriƫle hennep, omdat het bij de opiumwet om de THC zou gaan en deze hier niet onder vallen staat dat dan ook niet zo specifiek genoemd. Lol rare redenering, maar ik weet wel dat ik hiermee eigenlijk van de overheid toestemming heb gekregen dat industriele hennep niet onder de opiumwet valt en niet onder alle regeltjes met betrekking tot drugsbeleid.
 11. Het lastige in deze vind ik, hoe maak je als nieuwe / vernieuwende partij dan nog echt kans om in de kamer te komen? Neem FvD, die zijn met maar 2 zetels in de kamer gekomen, maar staan nu op 16-18 zetels in de peilingen. Het al bijzonder om als nieuwe partij in de kamer terecht te komen uberhaupt. Of doel je dan meer op dat er een steiging moet zijn in een periode? Soms is zo'n kleine partij juist nodig om die zo verlangde meerderheid te verkrijgen. Of wordt het misschien niet gewoon beter om niet meer te werken met coalities, en per standpunt op zich te kijken met wie je kan samenwerken en op welk standpunt jij dan een toezegging doet, zonder dat daar een compleet programma bij komt kijken met heel veel standpunten tov heel veel andere standpunten. De versplintering is groot, echt een meederheid halen in de kamer wordt bijna onrealistisch. Ik denk dat we meer toe moeten werken aan werken zonder coalitie en dus die samenwerking opzoeken per standpunt. Zo zul je voor het ene standpunt, bij partij A B en C medewerking zoeken om hun in iets anders tegemoet te komen en voor het andere standpunt ga je naar partij C D en E.
 12. Sterredag

  NEXIT

  Heel mooi gesproken! Sowieso leuk interview, wist niet dat die Godfried zo'n toffe peer was. En Mies Bouwman blijft een genot om naar te kijken.
 13. Sterredag

  NEXIT

  Is er niet al meer in Europa geĆÆnvesteerd qua geld wat terug zou komen, wat toch niet terug gaat komen? Dus hoeveel gaan we hier uberhaupt van terug zien dan?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...