Ga naar inhoud

MamaM

Lid niveau 2
  • Items

    187
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    5

Alles dat geplaatst werd door MamaM

  1. En en en @Solonl: heb je dit ook gedaan? Ik ben erg benieuwd naar de uitslag 🙂
  2. oja, dat zou super zijn! Ik heb al vaker gelezen over vijvers en zelfs natuurlijke zwembaden in tuinen die door het juiste gebruik van planten e.d. prachtig 'schoon' water (geen drinkwater) hebben.
  3. Wat goed! Zoiets staat op mijn (lange) wensenlijst. Dus in antwoord op je vraag; ik gebruik nog geen aggregaat.
  4. Goede vraag. Er even vanuit gaande dat we nog gewoon electra hebben; dan houden we het wel even vol, maar het zou wel behelpen zijn. We zouden de ruimte waar onze houtkachel staat moeten verkleinen en snel extra hout moeten vinden om het ding continue aan te hebben staan. Af en toe een koude douche en wekelijks om en om in het bad waarvan we het water dan verwarmd hebben gekregen met ketels en pannen kokend water. Zoiets. Slapen in een onverwarmde ruimte, met raam open, doen we al jaren. Enige probleem voor langere termijn zou de staat van het huis zijn. Zoals bleek in een andere post hebben we teveel vocht in bepaalde ruimtes in huis. Geen CV in dit seizoen staat gelijk aan nog veel meer vocht. Dat zou niet best zijn. Oh, nog iets (en dan laat ik meteen blijken hoe weinig kennis ik heb op dit gebied, ik ben gewoon maar eerlijk); heeft de wasmachine eigenlijk ook het gas-verwarmde water uit de CV nodig? Of verwarmt hij dat zelf elektrisch?
  5. Ziet er fantastisch uit! Ook de verwarming van de ruimte vind ik heel prettig voelen. Maar; vanuit prepper oogpunt (en gesproken door iemand die zich hier nog niet in verdiept heeft, dus misschien een hele suffe opmerking/vraag); kan zo'n apparaat ook werken op iets anders dan Pellets? Dus als de productie en/of distributie om wat voor reden dan ook een tijd stil zou liggen en je voorraad pellets is op, kun je je kachel dan nog wel gebruiken?
  6. Lekker out of the box haha! Maar ik zou toch maar voor optie 1 gaan: wat gaat eruit?
  7. En....hoe was de hike? Wat heb je gemerkt qua inhoud van je tas?
  8. https://www.greenevelien.com/blog/zelf-papier-maken Of als je een wat minder kind-blije-vrije-tijd-gerichte site wilt; https://nl.wikihow.com/Papier-maken Of van planten vezels. Het kan met onkruiden etc, dan moet je alleen na het koken wel de harde stukjes/ takjes verwijderen. Hier een voorbeeld van gras:
  9. Goede tip! En evt puntenslijpers. Of is dat teveel bug-in gedacht en doe je het slijpen gewoon met 1 van je survival messen 😉
  10. Wat een goed idee. Alhoewel ik nog nooit in een hangmat heb geslapen dus geen idee of ik daar ook goed in zou kunnen slapen. Maar luchtbedden zijn niets voor mij. Ik kan me denk ik niet echt op leeftijd beroepen, maar om het nu op 'algehele aftakeling' te gooien,is ook zo wat, dus laat ik het ook maar bij 'stukkie ouder' laten. Het idee van in een hangmat slapen trekt me wel. Op de to do lijst!
  11. Heb je zoiets vaker gedaan? Je zegt zo specifiek 'hangmat' dat ik nieuwsgierig ben waarom dat, en niet een tentje ofzo (mag ook via pb).
  12. Dankje! De 'bron' is alleen water-to-go zelf en ik hou nogal van het betrouwbare gevoel die zo'n multiple-test-van-(zogenaamd?)-onafhankelijke-website me geeft. Ik las ergens (maar dat heb ik nog niet geverifieerd) dat de water-to-go bottle ook nog andere namen/merken te vinden is en onder die andere merken iets minder goed uit de test komt voor algemene verontreinigingen ofzoiets. Moet ik nog verder bekijken in hoeverre daar iets van waar is.
  13. Ehh... misschien nog even kijken waar je het precies voor wilt gebruiken. Mocht je ook virussen willen filteren, is dit misschien niet de beste keuze? Ik vond een overzicht (https://www.wideners.com/blog/water-filter-tests-for-survival/) waarbij VEEL filters uitgebreid zijn getest en vond dit: "The Sport Berkey claimed virus protection as well but the laboratory only found it only removed 38.3% of the virus tested." Grayl ultralight komt wel goed uit de test overigens. Water to go (die hier in dit draadje ook wordt genoemd) staat er niet bij. Ze geven veel informatie over wat ze hebben getest en hoe en ook of de testresultaten overeen komen met wat de producent zegt dat het product kan (Sawyer mini kan geen virussen filteren. Ze hebben dat in dit overzicht wel getest en dit filter filtert voor minder dan 50% virussen uit het water, dus wat Sawyer zegt, klopt). Je kunt ook het hele test rapport teruglezen.
  14. Misschien is mijn bericht hierboven wat ondergesneeuwd, misschien afgedaan als 'onzin' (maar dan hoor ik dat graag), maar in de link staat dat na eerst nog een periode van groei, de wereldbevolking zal stoppen met groeien. Geen (af)gedwongen sterilisaties, geen 1-kind beleid, etc. Nu nog 'even' kijken hoe we de wereld leefbaar houden met 11 miljard mensen, maar daar kunnen we naartoe groeien toch
  15. Dit is een wat ouder artikel (2018), maar daarin wordt beargumenteerd dat er helemaal geen sprake gaat zijn van oneindige bevolkingsgroei. Sterker nog, einde van de eeuw (ja, dat zullen de meesten van ons dan wel niet halen, dus misschien dat het daarom voor ons voelt als 'oneindig' omdat de eindigheid van de groei na ons komt) wordt voorspeld dat de groei eruit is: https://www.trouw.nl/nieuws/er-komen-steeds-meer-mensen-op-aarde-denken-we-maar-nu-de-feiten~b5139e66/ En waarschijnlijk rond 2050 stopt de groei zelfs al in Europa. De komende jaren is dus inderdaad nog wel sprake van (flinke) groei, dus dat erover nagedacht moet worden wat dat voor implicaties heeft, lijkt me logisch. Ha, dat is grappig; jouw artikel @OBL-Rien is ook uit Trouw, een paar maanden eerder geschreven.
  16. Interessant draadje. 'De gemiddelde prepper' hmz...bestaat die dan? 😉 Maargoed, 'wat heb je echt nodig' is eigenlijk ook lastig. Eerder noem jij @Blauwbaardzelf volgens mij dat je met kinderen en 'op stel en sprong' weg, toch aan andere dingen denkt (koffers met kleding, knuffels, afleidende schermpjes etc) dan dat je met je mes wat takken van een boom kunt halen voor een beschermend afdakje in het bos. Ik zie wel wat in het drie(??)slagstelsel van @Info_junky waarbij je afhankelijk van de beschikbare tijd tasje A, A-B, of A-B-C meeneemt. Ik heb nog nooit nagedacht over 'je moet NU weg, of je nu bloot bent of niet'. Ik zag mezelf altijd nog wel schoenen aandoen. En een jas. Ofzo. Een reserve-iets op andere plekken zoals @Perry noemt, is ook nog niet zo'n gek idee. Ik werd getriggerd door de knuffels voor de kinderen van Blauwbaard. Zoiets dus (jaja, ik weet het, zelfs dezelfde knuffel is niet de eigen knuffel, maar toch. Beter dat je die door je schoonouders/buren/vrienden laat langs brengen voor je kinderen dan dat ze compleet andere knuffels van neefjes moeten knuffelen toch). En als je het hebt over backups: naar aanleiding hiervan ga ik ook eens nakijken hoe het zit met de backup van alle foto's. Of die toch ook extern worden opgeslagen of alleen op de backup drive in huis 🤔 Heb je die foto's echt nodig? Nee, natuurlijk niet. Heb ik veel te veel foto's waar ik me 'ooit' nog eens doorheen wil werken? Ja. Word ik erg verdrietig als alle visuele herinneringen van de afgelopen X jaar in de fik vliegen terwijl het makkelijk extern opgeslagen had kunnen zijn? Ja.
  17. Aandacht zonder schaamte. Wasbaar maandverband en/of menstruatiecup! Veel minder afval en je hoeft er dan ook niets extra's voor in te slaan (behalve als je nu al de vervanging van over 7-10 jaar klaar wilt hebben liggen). Plus geen zweterige chemicaliën in/tegen je meest intieme delen. Ook fijn.
  18. Echt, die felgele stukjes zijn wel ananas? 🤨. Vanwege je eerdere opmerking op 17-4 dacht ik 'het kan geen ananas zijn, maar wat dan wel, want het lijkt echt heeeeel erg op ananas'. 😬
  19. Sla, druif, vijg, granaatappel pitjes, pruim en...?perzik?
  20. Mij ook! Nu is dit een onderwerp waar ik niets vanaf weet, maar als die man het al 10 jaar werkend heeft, zal er toch wel iets goed aan zijn.
  21. Dank! Ik heb zelf nog wat gezocht en inderdaad; zelfs bij zeer hoge temperaturen (er is onderzoek gedaan waarin flesjes van diverse merken 4 weken lang op 70 graden zijn verwarmd/verhit) gaan de meeste plastic flesjes geen stoffen 'lekken' in het water. Soms gebeurt dat dus wel, maar dat zijn wel uitzonderingen. https://www.nationalgeographic.com/environment/article/exposed-to-extreme-heat-plastic-bottles-may-become-unsafe-over-time Overigens is een reeds geopend flesje wel een groot probleem; in hogere temperaturen gaat de ontwikkeling van bacteriën heel snel: Wat heel gevaarlijk is en je dus nooit moet doen: flesje of zonnebril in de auto laten liggen waar de zon bij kan: Ik las ook nog iets over hoe heet het in de auto kan worden https://www.veiligheids-trainingen.nl/nieuws/hoe-snel-wordt-het-te-heet-in-de-auto/ "Het dashboard absorbeert warmte. Bij 31°C kan de contacttemperatuur op het dashboard oplopen tot 92°C. Leg daarom steeds een afscherming op de voorruit. Heb je geen zonnescherm, neem dan een handdoek of een deken." https://www.rijschoolvandaag.nl/nieuwsarchief/hoe-warm-kan-het-worden-in-een-auto/
  22. Ik vind dat je al heel goed bezig bent met je huidige zaken. Ik zou iets meer water meenemen (minimaal 1,5 liter oftewel 3 flesjes van 0,5) Over dat water in de auto; ik kon het niet vinden via de zoekfunctie of hier al iets over geschreven is. Hoe werkt het met je plastic flesje met water in de zomer in je loeihete auto? Hoe lang blijft dat dan goed? Gevoelsmatig niet lang, alsin; beter niet meer drinken als het zo heet is geworden. Maar dan moet je elke dag nieuw water meenemen (ik wen mezelf er nu al aan altijd een half liter flesje mee te nemen, zodat de gewoonte erin zit. Maar een halve liter is natuurlijk wat weinig). Hetzelfde met voedsel overigens; een 'lekker' worstje dat uren in een auto van XGraden heeft gelegen lijkt me niet zo veilig. En waxinelichtjes; ik heb eens de gesmolten was van een briefje van 10 af moeten halen (niet heel handig in hetzelfde zakje gestopt).
  23. Overigens, @PrepperX1s: TOP! Overzichtelijk, geordend, goed en waterdicht op te bergen. Ik heb me al een paar keer afgevraagd hoe ik denk in een noodsituatie even snel de inhoud van meerdere mandjes EHBO/pillen-spul etc mee te nemen en zag dan als visioen een vuilniszak als meest realistische optie....🙈 Achja, er blijft altijd wat te verbeteren 🙂 en goed voorbeeld doet misschien ook wel goed volgen 🤣
×
×
  • Nieuwe aanmaken...