Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

PrepperX1s

Lid
 • Aantal items

  17
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

19 Goed

Over PrepperX1s

 • Titel
  Jr. prepper

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik denk dat als een SHTF komt dat ze aangewezen zijn op FM. Dan is DAB+ niet eens mogelijk. Dit is net als een telefoon met internet en VHF radio
 2. Tuurlijk mag dat! We kunnen zeker van elkaar leren hierin! Ben er van overtuigd dat het zeker handig is!
 3. Dat denk ik ook aangezien alles goed en vacuum verpakt is. Het lijkt me een goede oplossing om snel wat te verwarmen en te eten ondanks dat er veel in zit.
 4. Ik kan het iedereen aanraden alles in een waterkluis te doen. Dit geeft een waterdichte verbinding. Als alles compleet is doe ik het verzegelen met een tag. Tevens komt er een datum van laatste inspectie op en hou ik alles bij in een excel. Dan heb ik goed overzicht wanneer ik alles gecontroleerd heb. Er is zoveel te koop om het te maken naar je eigen. Echter denken we er zelf te weinig aan.
 5. Daar zijn we zeker ook mee bezig. Echter is het gemak van de MRE groot. Het is voorzien van alle voedingsmiddelen en je verwarmt het met een klein beetje water zonder brander. Daarom ook de vraagstelling.
 6. Hallo, Voor de uitbereiding van onze voedsel voorraad ben ik aan het kijken om diverse MRE te kopen. We hebben al een diverse stock opgebouwd maar graag zou ik het uitbreiden met makkelijke maaltijden. Alles wordt donker en op goede tempratuur opgeslagen. Het gaat er met name om dat we het zo kunnen pakken, opwarmen en eten. Wat zijn hier de ervaringen mee? Hoe is het met de houdbaarheid na de best voor datum?
 7. Wat we precies spuiten etc zullen de zware pijnstillers zijn maar dit zal afhankelijk zijn van de type verwondingen. Vitamine K kan zeker helpen maar is niet overal geschikt voor. Het en waar je moet spuiten is afhankelijk van het middel. Dit zal voorzien worden door mijn vrouw aangezien die hoog medisch onderlegt is. Heel veel mensen denken niet aan het aanschaffen van bv naalden spuiten etc maar als je iemand treft die bepaalde middelen wel heeft is het goed altijd voorzien te zijn.
 8. Dit is kwa aanschaf niet extreem hoog maar zeker wel belangrijk als je overal op voorbereid wil zijn. Kan het zeker aanraden dit in huis te halen!
 9. Waterkluis 2 3,6L Dese is voorzien van overige materialen. spuitjes, naalden, handschoenen, hechtdraad, hechttape etc. verder zullen hier ook de pijnstillers in komen. Deze is ook voorzien van de spullen met houdbaarheidsdatum
 10. Waterkluis 1 6,8L Deze is voornamelijk voorzien van verbandmaterialen
 11. Oké bedankt! Dan zal ik het elk jaar vervangen. Ik wil sowieso een zakje maken met spullen die dan vervangen moeten worden op basis van houdbaarheid.
 12. Vandaag is de bestelling voor het EHBO binnengekomen Na veel onderzoek om een passende kit te zoeken voor in de prep waterkluis is de bestelling nog binnen gekomen. ik heb voor een vulset van EHBO kit A gekocht. Hier zitten de meeste spullen in voor allerlei soorten wonden etc. Doordat mijn vrouw in de zorg werkt is ze in staan om ook te zorgen voor injecties, naalden en aanvullende spullen. Dit kan je op diverse sites bestellen. Alles zal in een waterkluis gedaan worden. hoe denken jullie over de houdbaarheidsdatum van bv zalfcompressen of desinfectie middel?
 13. Goedemorgen, De schuur zal eerst gebouw worden. De fundering staat er al. Dan zal aan de binnenkant van de schuur een kleiner gat gemaakt worden waar de sandwichpanelen in komen. Het zal geen bunker worden maar een plek waar de opslag kan zijn. Alles wordt verstevigd met drukkokers aan de bovenkant. Hier komen uiteindelijk weer panelen op met een laagje beton. Het geheel is draag krachtig genoeg om erop te staan. ( zelf jaren in de bouw gewerkt en ervaring met constructies/ tegendruk etc) Alles zal in een L vorm gebouwd worden en er zal een kruipluik gat gema
 14. Volgend jaar zal ik beginnen met de bouw van een schuur. Deze schuur zal dienen voor opslag van fietsen en aan de andere kant een werkplaatjes. Nu heb ik alle prep spullen in 3 waterkluizen en staan ze in de kruipruimte. Graag zou ik alles willen plaatsen in een kleine kelder in de schuur. Alles zou toegankelijk moeten zijn doormiddel van een kruipruimte luik met slot. Het plan is een vierkant gat te maken. Sandwich panelen recht erin en met hoeklijnen een bak te maken. Dit systeem wordt veel toegepast bij zwembaden. Alles zal verstevigt worden met druk kokers
×
×
 • Nieuwe aanmaken...