Ga naar inhoud

prepper053

Lid niveau 2
 • Items

  2215
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

prepper053 won de laatste dag op 20 januari 2023

prepper053 had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

prepper053's prestaties

Last (wo)man standing

Last (wo)man standing (9/11)

1k

Reputatie

 1. volgens mij heeft pimpernel het forum verlaten, ik zou zeggen weg met dit onderwerp wat toch niemand serieus heeft genomen. Mods kunnen jullie er iets mee doen??
 2. ik heb het een beetje doorgelezen, volgens dat artikel ben ik dus een slechte prepper hahaha maarja het is voor sommige mensen altijd makkelijke op kritiek te hebben op iemand anders zijn plannen dan concreet met verbeterings voorstellen te komen. Waarom ben ik een slechte prepper? Nou ik pas bijna alle 12 strategieen aan tijdens een SHTF.
 3. ik weet niet of iemand het heeft verteld, maar vergeet niet te kijken naar de maximale draagkracht van de hangmatten. Vaak zijn de goedkopere/lichtere niet geschikt voor bepaalde lasten.
 4. ik kan het eventueel wel door de zorgverzekeraar vergoed krijgen, maar daar zitten wel voorwaarden aan verbonden.
 5. 40 euro?? wauw dat is goedkoop zeg. ik heb al eens geinformeerd, hier kost het 245 euro.
 6. ik spreek uit ervaring als ik zeg dat een dergelijke aanhanger veel meer kan dragen dan 45kg. het is simpelweg een kwestie van de materialen die ervoor gebruikt worden. een standaard kinderaanhanger kan waarschijnlijk inderdaad maximaal 45kg veilig dragen. Maar dit heeft eerder te maken met de veiligheidseisen voor het vervoeren van kinderen en de sterkte van de stoffen die gebruikt worden. Een nylon draad zal tenslotte sneller knappen dan een houten plaat. Btw, ik heb inmiddels ook een bakfiets aangeschaft.
 7. mijn kar is behoorlijk groot omdat ik een paar grote dingen mee neem tijdens een bug out, maar je kan hem zo groot maken als je zelf wilt..
 8. fietskar hoeft niet duur te zijn als je een beetje handig bent. ik heb de mijne voor 40 euro gekocht op marktplaats en er zelf een kist op gebouwd. gaat een flinke lading in hoor. aankoop marktplaats: [ATTACH=CONFIG]17435[/ATTACH] Uiteindelijk resultaat (het project staat stil sinds mijn verhuizing, zolang het maar werkt.) [ATTACH=CONFIG]17436[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]17437[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]17438[/ATTACH]
 9. ik denk dat er 4 oplossingen zijn: 1. Grote plastic zakken of in plastic wikkelen en dicht plakken met ductape, dit is niet de ideale oplossing, maar in geval van nood (tijdelijk) toch beter dan niets. 2. Bewaren in een koelcel of diepvrieskist, wederom een tijdelijke oplossing maar je bent afhankelijk van een koelcel en elektriciteit. 3. Begraven, let wel een ondiep graf is net zo gevaarlijk voor de de hygiene als niet begraven. Graaf het graf uit de buurt van je water bron en eventueel je moestuin. 4. Verbranden van het lichaam, is een goed idee maar helaas kleven er ook nadelen aan. Bijvoorbeeld heb je een brandstof nodig zoals benzine, dat is mogelijk schaars. Eveneens zal een groot vuur onnodig veel aandacht trekken, de rook is mogelijk kilometers ver te zien. Maar het is afhankelijk van de situatie, ben je "on the move" en probeer je iemand voor te blijven dan zou ik zeggen bedek het lichaam met wat takken of iets dergelijks en maak dat je in veiligheid komt. Je hebt er niets aan dat je iemand begraaft als je eigen leven daardoor in gevaar komt. Maar zit je in een Bug in situatie dan is de vrieskist of het in zeil wikkelen je beste optie. Zit je op je BOL dan zou ik zeggen begraaf het lichaam een stukje uit de buurt en neem de tijd ervoor zodat het graf ook diep genoeg is zodat je geen overlast krijgt van de stank of dat wilde dieren er mee gaan trekken.
 10. is dat even jammer dat ik hier niet heb gekeken, ik heb vorige week net een nieuwe bril besteld. hahaha lijkt me een handige reserve bril voor tijdens een SHTF, voornamelijk omdat hij verstelbaar is. Gaan je ogen er met de jaren op achteruit dan kan je hem gewoon bijstellen. Wat ik me wel afvraag: Hoe sterk is de bril? ik bedoel hij ziet eruit alsof hij van plastic is en plastic heeft de neiging om af te breken.
 11. het hoeft volgens mij allemaal niet zo groot en duur te zijn. Wat ik als kind vroeger deed en wat veel mensen nu ook nog doen is simpel weg een gat te graven te grote van wat jij je shelter wilt hebben plus een eventuele ingang. De diepte moet jezelf bepalen, wil je er in kunnen staan dan zit je al snel op een gat van 2.5 meter diep (dat is flink graven) de wanden van je shelter kan je eventueel versterken met betonplex platen en de vloer kan je maken van pallets. De dak maakte ik altijd van boom stammen, daarom moet je de bovenste 30 cm van je uitgegraven shelter ongeveer 30 cm breder maken, daar kunnen de boomstammen rusten op de grond om je shelter heen en de betonplex platen voorkomen dat de zandwanden onder het gewicht inzakken. Heb jij je shelterdak helemaal bedenkt met boomstammen dan dek je ze af met met zeil om het inlopen van regenwater tegen te gaan (wederom het zeil dient de shelter ruim te bedekken). Heb je dat gedaan dan leg je er een laag bladeren overheen als extra bescherming en dan kan je het bedekken met een flinke laag zand. Doe je het goed dan zou je hooguit een heuveltje zien maar niets wat op een shelter lijkt. Tips: 1. Bedenk vooraf of je er een kachel in wilt hebben, het is makkelijker om een afvoer tijdens de bouw van je dak erin te maken dan na die tijd. 2. Voorkom ontdekking van je ingang door er planten uit je omgeving er om heen te plaatsen, laat het er natuurlijk uitzien want een buxus haagje valt op. Denk mogelijk aan brandnetels. 3. Verbeter je dak door er gras over heen te laten groeien, gebruik geen tuinzaad maar iets als graszaad voor een paardenweide. Hierin zitten behalve gras ook andere planten/kruiden verwerkt en geeft een natuurlijk effect en voorkomt ontdekking. Het "gras" versterkt ook de grond op je dak door wortelvorming, voorkomt weg regenen van het zand en neemt water op wat mogelijk anders in je shelter zou komen. Mocht je kiezen voor een minder natuurlijke shelter dan is dit misschien een optie: [ATTACH=CONFIG]15819[/ATTACH] Leuke bron, met veel informatie over dit type shelter en de geschiedenis ervan. Schijnbaar een school project, zie je hier in Nederland helaas niet. http://1940s-dig-4-victory-garden.blogspot.nl/2011/05/anderson-shelter-restoration-day-27.html [video=youtube_share;nUnnu8u_NHs]
 12. ik ken 3 universele gebaren die in elke taal worden begrepen: 1. De duim omhoog, met een glimlach. = Het is goed, alles komt in orde. 2. De middelvinger omhoog, eventueel met een glimlach. = Flikker op. 3. Houd een pistool voor iemands gezicht, eventueel met een glimlach. = Deel AUB Uw preps met mij en met delen bedoel ik geef alles aan mij.
 13. Ik zal eerlijk zijn, ik heb het allang gehad met al die zogenaamde "prepper artikels". Het feit dat ze de preppers op de voorpagina standaard afbeelden met een gasmasker vind ik inmiddels al beledigend. Wij zijn geen mafketels die standaard gasmasker in huis hebben en pistolen. Wij zij gewoon bezorgde burgers die geen vertrouwen hebben in onze regering als het erop aan komt dat er een ramp of iets onvoorziens gebeurd. En een ramp hoeft geen wereld eindigende catastrofe te zijn of de wereld in chaos te gooien. We preppen voor het onvoorzienbare, dat kan een ramp zijn dat klopt, maar veelal zijn het dingen als een grotere storing van voorzieningen zoals gas, water en energie of een grote brand. Kijk naar Roermond waar een complete stad vanwege een brand praktisch werd afgesloten. Er reden geen treinen meer, winkels werden verplicht gesloten en een noodverordening werd uitgevaardigd, waarom? Omdat er asbest deeltjes tijdens een brand waren vrij gekomen. En wat gebeurde er toen de winkels weer open gingen? Er was een stormloop naar de winkels, terwijl de media vermelde dat het was vanwege de aankomende feestdagen weten wij "gekke" preppers wel de ware reden: de mensen hadden naar slechts enkele dagen geen eten of drinken meer in huis. Simpelweg omdat de mensen niet voorbereid waren en waar was de gemeente/de regering?? Precies de gemeente zat zich stom op de kop te krabben en denken : Wat moeten we nu doen? En de regering zat in een crisis vanwege een wet die ons als burgers nog verder gaat naaien. Maar geen van die beide partijen hadden zoiets van: Goh mensen hebben mogelijk geen eten of drinken in huis laten we iets bedenken om die mensen te helpen. Dus wat mij betreft kunnen die bladen die een artikel schrijven over "ons" preppers mij de pot op. Het is niet alsof er iets in die artikelen zal staan dat wij nog niet wisten en ik ga die bladen niet het geld geven waar ik zelf een paar broden van kan kopen. Laten ze eens een prepper afbeelden als een normaal mens, anoniem betekend niet automatisch plaats een foto van iemand met een gasmasker en pistool. Ja, sorry mensen maar ik wordt het inmiddels zat dat we allemaal worden weggezet als de mafketels in Doomsday Preppers. Wij zijn nuchtere Nederlanders en Belgen we hebben niet dezelfde insteek als de wapenfanaten in de Verenigde Staten. Ik zou willen dat men ons ook eens een keer zo zou behandelen.
 14. hier is de centrale verwarming nog niet aan geweest. De woning die ik tegenwoordig betrek is energie label B, dus heel wat beter ge-isoleert dan mijn oude flatje dat energielabel D/E was. Natuurlijk heb ik het ook wel eens koud, maar dan spring ik even lekker onder de warme douche en dan me bed in. Waar ik wel van baal is dat ik in mijn nieuwe huis veel meer stookkosten moet betalen, maar liefst €85 per maand. In mijn oudere (kleinere) woning betaalde ik slechts €63 en kreeg ik jaarlijks €150 euro of meer terug. Dus ik laat mijn verwarming zo lang mogelijk uit en hoop ik volgend jaar een bak met geld terug te krijgen.
 15. ehm, een sawyer waterfilter in de rugzak in plaats van een blikje bier?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...