Ga naar inhoud
GENEGEERD

Zijn er ook budget-preppers aanwezig?


prepper053

Aanbevolen berichten

Een nieuwgierig vraag: zijn er nog Budget preppers aanwezig?

 

Wat versta ik onder een budget prepper?

nou, onder een budget-prepper versta ik een prepper die moet rondkomen van een minimum inkomen. Bijvoorbeeld iemand met een uitkering of een prepper met een minimum jeugdloon.

 

Waarom vraag ik zoiets en wat is mijn motivatie?

Simpelweg, omdat ik een Budget-prepper ben. Waarom ik eigelijk wil weten of er nog anderen zijn, is simpel.

Budget preppers lopen volgens mij veel tegen dezelfde problemen aan, we hebben vaak een laag inkomen, wonen vaak in een kleine huur woning(zoals een flat), zijn vaak niet hoog opgeleid en hebben vaak niet de mogelijkheid om survival skills uit te proberen.

 

Ik hoop daarom hier enkele budget-preppers te vinden die ook problemen ondervinden met preppen vanwege hun situatie en gezamelijk onze unieke problemen op te lossen. En eventueel een thread te beginnen speciaal voor de budget preppers, want een budget-prep is beter als geen prep.

 

Excuses aan de non budgetters

Mijn excuses als iemand zich door dit bericht beledigt voelt, ik wil echt niet de preppers hier beledigen. Maar soms lees ik dingen als: hoe kan ik het beste het water filteren van mijn 3000liter regenwater reservoir? of dat de katadyn pocket zo een goede filter is. Ik wordt er niet boos om ofzo en wil altijd wel mijn mening of advies geven, maar als je naar de prijs van de katadyn pocket kijkt, dat is €279.- op het goedkoopst. wat veel preppers en survivalisten niet weten is dat €279.- soms meer dan een maand leefgeld is voor een budget-prepper. Ik heb ondanks alle goede adviezen zelf dagen op het internet zitten zoeken naar een betaalbare en goede waterfilter.

 

ik wil op deze manier mezelf maar, ook anderen helpen om te preppen met een budget. Ik denk dat veel geintereseerde preppers worden afgeschrikt door de soms extreem hoge prijzen van noodzakelijke preps. zoals jullie ook weten kan het soms wel €100.- verschil maken tussen bepaalde web-winkels.

 

 

Budget-prep is beter dan geen prep!

  • Leuk 5
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ben ook een budget prepper, moet met een schamel jeugdloontje al mijn preps betalen, ben wel "hoogopgeleid" en ben elk weekend in het bos te vinden om mn survival skils te trainen. En ook de normale preppers zouden eigenlijk op hun budget moeten letten, want als je je preps ergens goedkoper kan krijgen dan heb je uiteindelijk meer geld over voor nog meer preps.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast partizan

@prepper053

ik ben ook een bp

mischien niet als zo jij het bent

maar ik geef ook geen euro uit als ik iets wat ook goed is voor de helft of 2de hands kan krijgen

mijn water filter kost minder dan 60 ok duurt allemaal wat langer maar het resultaat is drinkbaar water

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo prepper053, ikzelf ben geen bugdet prepper, maar ik let wel degelijk op de centjes. Een waterfilter heb je bij de ANWB(webshop) al voor rond de 25 euro, en deze doen vaak niet onder voor de duurdere waterfilters. Het is soms een beetje zoeken en puzzelen bij het vinden naar goedkopere spullen en materialen, maar het scheelt dan wel weer in je portemonnee.

 

http://www.anwb.nl/webwinkel/reis-en-cadeauartikelen,/reisartikelen/eten-en-drinken/lifestraw.html

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik ben blij dat ik dus niet de enige ben. Ik zat zonet al te denken om een review te gaan doen op de budgets preps die ik koop. Dat zijn vaak simpele dingetjes, maar maken ze echt een groot verschil vergeleken met de normale dingen? bijvoorbeeld storm lucifers, je betaalt er zo een paar euro voor, maar zijn ze zoveel beter als de standaard lucifers en maken ze hun beloftes wel waar?

Link naar reactie
Delen op andere sites

beste Prepper 053 het is echt niet nodig om een hele dure Katadyn pocket van 279 euro te nemen als je ook water kunt zuiver maken met,zuiveringstablet ik dacht http://www.zwerfkei.nl let op deze week of volgende week bij lidl touw te koop voor 4.99 http://www.lidl.nl ik ben het trouwens eens dat je niet altijd duur hoef in te kopen bv zak rijst 4.5 kilo voor minder dan 5.00 ook weer lidl groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

beste Prepper 053 het is echt niet nodig om een hele dure Katadyn pocket van 279 euro te nemen als je ook water kunt zuiver maken met,zuiveringstablet ik dacht http://www.zwerfkei.nl let op deze week of volgende week bij lidl touw te koop voor 4.99 http://www.lidl.nl ik ben het trouwens eens dat je niet altijd duur hoef in te kopen bv zak rijst 4.5 kilo voor minder dan 5.00 ook weer lidl groetjes

 

beste timberwolf, je hebt gelijk het hoeft niet duur te zijn. zelf ben ik nu in het bezit van een Tullip waterfilter, deze was nog geen 50 euro. zuiveringtabletten ben ik geen voorstander van, want ook dat water zal je eerst moeten filteren. in zuiveringstabletten zitten ook stoffen die op langere termijn schadelijk kunnen zijn en sommigen zijn niet eens geschikt voor mensen met nier aandoeningen of zwangere vrouwen. ook zijn tabletten maar geschikt voor een beperkte hoeveelheid water. dus is water koken de beste manier om water drinkbaar te maken na het filteren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

dan kan je beter veilig gaan en die LIFESTRAW nemen van anwb wist ook niet dat zuiveringtabletten zo schadelijk zijn bedankt voor de tip!!

 

kijk dan wel eerst hoeveel liter water je ermee kan filteren voor je het filter moet vervangen of een nieuwe zou moeten kopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Denk dat het zeer belangrijk is voor aanstormend prepperstalent om te weten dat er veel - en vooral WAT er - mogelijk is met een klein budget. Waar leg je bijvoorbeeld je prioriteiten in zo'n geval?

 

gr. Tymy

 

ik denk dat velen het met me eens zullen zijn als ik zeg eerst bepalen wat je primaire basis behoeftes zijn in een shtf situatie. en bij aankoop een goede prijs voor een goede kwaliteit. tuurlijk is iets hebben beter dan niets hebben. maar miskopen willen we het liefste wel voorkomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

goed topic dit,

iets wat ik al tijdenlang onderschrijf.

koop goedkope goede spullen inplaats van dure perfecte spullen(als je daar minder aan kunt besteden) en bouw je basicprepmateriaal op en update of voeg betere gear toe naarmate je meer geld kunt apart leggen.

 

WATERFILTER:

koop een goedkope waterfilter voor 35 euro koop er een extra filter bij voor 10 euro samen goed voor 4000 liter.

http://www.hettykat.nl/outdoor-survival/koken-water/mini-outdoor-water-filter.html

http://www.hettykat.nl/outdoor-survival/koken-water/vervangende-water-filter.html

kun je het drinken?? ja dat is absoluut mogelijk ja. (canadese leger gebruikt ze) maar je kan het ook als een voorfilter zien, dat alle rotzooi eruit is en dat je daarna het even kookt.(fikkie stoken kost niks).

 

ik heb ze gekocht omdat ik als eerste mijn water wilde veiligstellen, ik hou rekening met dat dit niet genoeg is dus ik ging er toen al vanuit dat ik ooit een katadynpocket zou kopen.

als ik die straks heb zal ik die goedkopere filtertjes gebruiken voor van alles en nog wat met water van doen heeft.

het regent genoeg in nederland, deze dingen zijn heus wel geschikt om opgevangen regenwater een extra reinigingsbeurt te geven hoor.

 

MES:

http://www.shogun.nl/messen/survival/saw-back-combat-knife.html

http://www.shogun.nl/messen/survival/survivor-survival-kukri.html

http://www.benscore.com/Coldsteel-Bolo-Machete-kapmes-p-23611.html

bijvoorbeeld.

zoek even verder nog als je nog andere wensen hebt.

tuurlijk topmerken zijn vele malen beter maar ook vele malen duurder, voor een echt topmes betaal je gauw het 8 tot 10 voudige van dit bedrag.

onthoud: 1 is beter dan geen en 1 is geen(wat dat inhoud?? koop er minimaal 2):D

als je ruim voldoende geld zou hebben zou ik dit mes dan aanraden?? niet zo snel nee, maar ook deze messen zijn prima om erbij te hebben hoor.

ze zijn ook gewoon om mee te snijden en te hakken, ze houden minder lang hun scherpte en je zult ze dus wat vaker weer op scherpte moeten brengen maarja het is niet anders.

 

als ik dan toch mag kiezen dan zou ik gelijk deze nemen:

http://www.shogun.nl/messen/jachtmessen/elk-ridge-mes.html

lemmet loopt door in het handvat.

voor mij toch eigenlijk wel het belangrijkste.

die andere goedkope messen zit meestal het handvat vastgemaakt aan het lemmet, en das mijns inziens een zwak punt.

 

TENT:

koop een goedkoop tentje in groen of donkerblauw, en koop er een tarp bij om af te schermen als het heel erg gaat storten

upgrade het later alsnog.

 

SLAAPGEREI:

goedkope slaapzak is ook een slaapzak, koop geen peperduur ding gelijk, maar neem eerst een goedkopere van bocamp ofzo en koop er een lakenzak bij.

investeer tevens in thermo(onder)kleding dat scheelt al stukken.

 

hoop dat je hier wat mee kunt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb 1 duur mes, de rest zijn een stuk of 4 stevige messen die kwalitatief prima zijn, maar 25-40 euro gekost hebben. Zo gaat er in elke tas 1 mes.

 

Dito voor de multitool; ik heb ooit één Gerber gekocht, nu zit er in elke tas ook eentje, maar dan van B-merk. Koop echter niet de allergoedkoopste tool, die zijn waardeloos.

 

Ik wil nog wel een katadyn pocket, maar denk toch eerst een stuk of 2 goedkopere aan te schaffen, die in de tassen, als ik dan weer eens geld heb, kan de katadyn in de echte BOB.

 

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Een partij gewone lucifers kort in de kaarsvet dopen, en ze zijn waterdicht. Liever twee of drie van die goedkoopste firesteels, dan heb je er in elke tas eentje, dan de zwaarste uitvoering die stuk duurder is (en die natuurlijk bij het rennen voor de zombies als eerste uit je zak valt...spreiding bezittingen is mijn ding - ik heb nu drie tassen waar weinig verschil in zit qua inhoud. Als je er dan 1 kwijtraakt, zit je niet direct in de moeilijkheden).

 

Denk ook eens aan de Zwarte Markt in Beverwijk oid, goeie spullen waar je nog beetje kan afdingen. Zoals Dutchprepper het hierboven schetst, is een uitstekende koopstrategie, alhoewel ik heb nu vier tenten...te vaak ge-upgrade....misschien een camping beginnen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey Prepper053.. Ik ben ook een budgetprepper hoor :). Probeer zoveel mogelijk aanbiedingen te kopen of er op te wachten. Voor sommige zaken geldt dat niet.. die koop ik zodra ik er het geld voor heb. Verder speur ik veel naar tweedehands dingen wanneer mogelijk. Bijv. wollen dekens kosten ruim 100 euro op internet of in de winkel.. maar staan soms voor nog geen twintig euro op Marktplaats in perfecte conditie.

 

Verder ben ik sowieso gaan bezuinigen.. minder A-merken of duurdere varianten met alle vormen van boodschappen.. simpelweg om meer over te houden. Overigens ben ik nu zover dat ik zaden ga inslaan.. zodat ik wat meer zelfvoorzienend kan leven en dus veel meer geld kan overhouden. Ben dit jaar begonnen met wat groente.. en merk dat het toch veel scheelt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben geen budgetprepper maar kan er ook geen massa geld tegenaan gooien.

 

Daarom:

Water koken kost niks.

Als je boodschappen doet probeer dan altijd 1 ding extra mee te nemen (als is het maar wat cupasoup)

Kijk altijd voor voordelige grote verpakkingen.

Leg een moestuin aan, zaden kosten niet te duur en zelfs op je balkon kan je plantenbakken plaatsen.(scheelt in kosten voor eten en bij een SHTF heb je tenminste wat eten)

Koop een regenton, om je moestuin van water te voorzien(gratis dus) en bij een SHTF scenario heb je water.

Als je een stuk uitrusting nodig heb zoek dan goed op internet ernaar, je zal verbaasd zijn over de prijzenverschillen, zoek bij (leger) dumpshops, ebay, marktplaats etc.

Probeer inventief te zijn, een NL leger regenponcho houd niet alleen jezelf droog van regen maar kan ook als tarp dienen (of opvang van regenwater) kost maar 19,95.

Een goed allround mes van Mora kost maar 19,95

2123_11DD138_leger_mora_mes_8323135.jpg.e8c5090fe909dac4a3f1d210364a11f7.jpg

Probeer wat alles wat je koopt ook te bedenken, wat heb ik eraan bij een SHTF scenario, ik heb voor in de tuin lampionnen op solar energie bij een SHTF gaan die dingen gewoon naar binnen en ik heb licht.(klein voorbeeld)

Recycle, ik heb altijd van de plastic 2 liter melk en sap flessen, die vul ik naardat ze op zijn (en goed gespoelt, met water en zet dat dan bij mijn voedselopslag)

Leer skills, zoveel mogelijk op elk terrein (van kaarvet kan je weer een nieuwe kaars maken)

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast partizan

@indianaskywalker Water koken kost niks?

 

water koken kost tijd,brandstof en moeite,

dan nog de kans op ontdekking rook ed

wat dat betreft is een goedkoop filter geen overbodige luxe bv de tulip 7000liter

Link naar reactie
Delen op andere sites

@indianaskywalker Water koken kost niks?

 

water koken kost tijd,brandstof en moeite,

dan nog de kans op ontdekking rook ed

wat dat betreft is een goedkoop filter geen overbodige luxe bv de tulip 7000liter

 

In sommige omstandigheden is een waterfilter zeker een goede uitkomst.

Maar wanneer je toch vuur maakt (om te eten bijv.) kan je makkelijk even wat verzameld water koken en in je veldfles doen.

Ook in het geval van mijn regenton (Bug in) kook ik het water.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat gaat nog leuk worden als zowel jij als de rest van je wijkbewoners de laatste boom in de buurt om willen kappen.

Nah, die zijn dan allang ten prooi gevallen aan het zombie virus en hebben dan geen belangstelling meer voor bomen.

 

En ik woon vlakbij iets wat ze hier in de stad een bos noemen.......en man, daar staan me toch een hoop van die groene houten dingen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben ook tegen het smijten met geld. Er staat een dhz filter op de site en ik heb ook een review gegeven over het matrozen mes. Preppen is mijn inziens altijd budget gerelateerd. De Amerikanen hebben per ongeluk de tweede wereld oorlog gewonnen. Gingen daarna volledig over op gear en niet op de infanterist. Geen enkele echte oorlog meer gewonnen sinds dien. Iemand die €400 voor een mes uitgeeft of €300 voor een waterfiltermoet dit zelf weten maar het is absoluut niet nodig. Sterker nog ik denk dat goed preppen uitstekend is voor de kleine beurs. Je koopt bewuster in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fantastisch draadje! Ondanks dat ik een Knife Nut & Gear Freak ben, beschouw ik mijzelf toch wel als tot de minima behorend: ik zit onder modaal en zolang mijn vriendin nog geen werk heeft (die is weliswaar hoogopgeleid en vijftalig, alleen spreekt ze nog niet perfect Nederlands - en psychologie is nou ook niet de studie waar je hier direct een baan mee vindt in deze tijd) moeten we van mijn beneden-modale inkomen met z'n tweeën rondkomen. Echter heb ik gemerkt dat ik op sommige gebieden geen concessies doe en dan liever een paar relatief dure spullen heb waar ikzelf blij van wordt dan een heleboel goedkopere spullen waarmee ik diep van binnen niet tevreden ben c.q. ze eigenlijk helemaal niet had willen aanschaffen, omdat ik eigenlijk de duurdere versie/merk wilde. Dat kan in allerlei gradaties en op verschillende gebieden. Zo ben ik als messenverzamelaar niet geïnteresseerd in Sebenza's, Striders of Hinderers: de Heilige Drie-eenheid van production folders onder messenverzamelaars. Die beginnen bij ongeveer 500 USD. Dat is MIJ het niet waard. Maar die 100 EUR voor een Spyderco Military, die heb IK er heel erg graag voor over. Zo heeft iedereen z'n gradaties. Mijn spijkerbroeken koop ik bij H&M of de Bristol en mijn favoriete 5.11 broeken kosten ongeveer 50 EUR. Een ander zweert bij een merk-spijkerbroek van 150 EUR. Ik heb een G-shock horloge van 100 EUR: je kan ook prima een horloge kopen voor 30 EUR, maar ook voor 3000 EUR dus wat is 'budget' en wanneer ben je een budget-prepper? Ik verwacht dat mijn Maxpedition tassen m'n hele leven meegaan, terwijl er in al mijn andere tassen reeds gaten zitten, dus wat is dan 'budget'? De blikken bonen kosten voor iedereen ongeveer hetzelfde en het verschil zit 'm daar hooguit in het feit dat een boven-modale prepper het zich kan veroorloven om in één keer die 4500 USD kostende 12 maands noodvoorraad van Wisefoodstorage.com of waterfilter en stove te kopen en een budget-prepper maandelijks wat spulletjes en voedsel accumuleert. Zoals hierboven al gesuggereerd werd: (ik) koop gewoon elke keer wat extra's als ik boodschappen ga doen. Ik koop mijn wat duurdere spullen, zoals ik al zo vaak op dit forum gepropageerd heb, bijna altijd op eBay, ongeacht de verzendtijd en eventuele importheffingen, simpelweg omdat je uiteindelijk goedkoper uit bent - dat is ook 'budget' mijns inziens. (Bij mijn eerder genoemde favorite folder of all time, de Spyderco Military scheelde dat bijna 50%.)

Link naar reactie
Delen op andere sites

dan kan je beter veilig gaan en die LIFESTRAW nemen van anwb wist ook niet dat zuiveringtabletten zo schadelijk zijn bedankt voor de tip!!

 

kijk dan wel eerst hoeveel liter water je ermee kan filteren voor je het filter moet vervangen of een nieuwe zou moeten kopen.

 

ANWB LifeStraw:

 

- Filtert minimaal 1000 liter water.

- Verwijdert 99.9999% bacteriën uit het water (>LOG 6 reductie).

- Verwijdert 99.9% protozoaire parasieten uit het water (>LOG 3 reductie).

- Reduceert troebel water en filtert tot 0.2 micron.

- Heel licht, weegt slechts 57 gram.

- Bevat geen chemicaliën, geen batterijen en heeft geen bewegende delen.

- Zeer hoge drinkcapaciteit.

- Makkelijk schoon te maken.

- Zeer duurzaam.

- Internationaal erkend en veelvuldig bekroond.

Let op: op dit moment filtert de LifeStraw geen zware metalen of virussen en ontzilt water niet.

29.95 EUR; ANWB-leden: 24.95 EUR; eBay: 24.99 USD ìnclusief verzendkosten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...