Ga naar inhoud

Dutchprepper

Lid niveau 2
 • Items

  551
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Dutchprepper's prestaties

Specialist

Specialist (6/11)

37

Reputatie

 1. hij heeft toch een crew?? maakt hij volgens mij ook geen geheim van. sommige mensen missen het punt een beetje misschien?? die man maakt een programma waarin hij laat zien hoe je kunt overleven, hij doet zonder meer tof en stoer etc. maar dat neemt niet weg dat hij het toch maar kan en doet. ik blijf erbij , dat deze man waarschijnlijk beter kan overleven in de natuur dan al die wat over hem te melden menen te hebben.
 2. tja ik dacht dat jullie dit militaire spul als extra,s hadden:confused: en dat je dit redelijk goedkoop kon aanschaffen wat katadyn betreft: nu je het zo berekend is het inderdaad niet erg goedkoop 16 euro per persoon per maaltijd. maar ik dacht dat je dit spul als aanvulling van je standaard goedkope voedsel had. omdat het in vriesdroogvorm is met hersluitbare deksels dat je dan bijvoorbeeld maaltijdsoepen en dergelijk ervan kon maken. ik wilde namelijk zelf nog eens een aantal van die grote mountainhouse blikken aanschaffen qua ingredienten. ja het is inderdaad duurder verhoudingsgewijs, maarja houdbaarheidsfactor vind ik dan ook nog wel belangerijk. short,mid,long en extreme long term voedsel is waar ik me op richt. van supergoedkope aanbiedingen tot en met het mountainhouse verhaal toe. ook heb ik die vriesdroogmaaltijden in zakjes, ik stel me een bugout voor waarin tijd om te koken niet eventjes vanzelfsprekend zou kunnen zijn.
 3. chocolade chips bier sterke drank(voor ruilhandel) sigaretten/shag etc(voor ruilhandel) spiritus(voor kooktoestel) vitaminepillen,pijnstillers,etc etc. blikvoer begin ik niet aan, hooguit wat fruit of vlees maar dan houdt het op. ik heb nu genoeg blikvoer om het een tijdje uit te zingen, maar ik ga niet met nog meer kilo,s aan metaal en inhoudsvocht sjouwen als ik dat beter kan besteden aan andere zaken. juist in de eerste momenten van een shtf is comfortfood heel belangerijk, het zet heel even je gedachten op iets anders. comfortfood is al gauw een half jaar tot 2 jaar houdbaar dus waarom niet? iets wat dan weer niet met supermarkt te maken heeft, extra kachelbrandstof daar zou ik dan ook nog achteraan gaan.
 4. samenwerken?? dan moet je precies weten wat dat inhoudt. samenwerken ook als je die ander niet mag, je woont er mee , je leeft er mee en je werkt er mee, je eet er mee etc etc je komt mekaar de neus uit. het is niet zoals met een collega die je niet mag, nee het is simpelweg overleving met iemand die je niet mag, er is geen uitweg er is geen nooduitgang van die situatie. het is prima als je nu al vrienden en familie hebt die ook preppen dat je kunt samenwerken, die mensen ken je tenminste nog enigzins. ik moet er persoonlijk niet aan denken om met iemand der forumleden hier een shtf te overleven. (dat zal andersom ook vast zo zijn:o). er is gewoon die klik niet, geeft ook verders niks, dit is een forum en niet 24/7/365 samenleven dus dan is dat prima. als jullie daar anders over denken tja dat is jullie goed recht toch? iedereen(dus ik ook)(waar je ook komt of waar je ook mee omgaat) meent ook van zichzelf een heel stabiel persoon te zijn, eerlijk en rechtvaardig, en goed en aimabel mens om mee om te gaan, praktijk is alleen anders.. ik zeg niet dat ik het in mijn eentje zal overleven, maar ik ga ook niet beweren dat als ik met meerdere mensen moet overleven dat we het dan wel redden. de gedachte alleen al om naar ieders mening en ideeen te moeten aanhoren, daarop reageren en daarop een besluit gevormt moet worden zakt de moed me al in de schoenen. ik wil niet voor een dictatortje werken,wil het ook niet zijn, ook niet voor een democratisch systeempje ik wil gewoon een solocratisch systeem waarin ik voor mezelf bepaal hoe en wat en in welke volgorde ik de dingen aanpak. overleven heeft voor mij niet zoveel nut als ik het restant nagelbijtent en trillend van ingehouden spanning over zoveel onbenulligheid en onverstand moet aanzien.(dat is dan mijn mening he) op een forum is het makkelijk om je schouders op te halen als een mening van een individu of van een groep me niet zint, maar als je er van afhankelijk bent dan is het alleen maar een bron van ergernis voor jezelf en voor de groep. wil je het in een kasteel overleven dan??
 5. van enige kalmte ben je ook gelijk weer in vuur en vlam he?? die gashendel bij jou zit alleen maar standje 1 en standje 10 op geloof ik, dengg zeg hee:D maar dude waar heb je het in vredesnaam over,?? wie heeft het over dat menselijkheid en diervriendelijkheid een welvaartsziekte is?? ik heb dat nergens gezegd hoor en kans ook niet, als schrijver zijnde zou je ook wat beter moeten lezen misschien?? wat ik zei was: ''kans heeft gelijk: het is vanwege de welvaart dat we het menselijk houden, diervriendelijkheid is ook een welvaartsitem, heb je echt honger?? dan eet je de kat van je buren nog op.'' maargoed misschien heb ik ongelijk dat kan. ik denk niet dat ik ongelijk heb maargoed proof me otherwise. ja de indianen waren een toonbeeld van medemenselijkheid net als de rest van de mensheid, scalperen, mierenmarteling etc etc. kunnen ze diervriendelijk geweest zijn dat zal best maar dat wil nog niet zeggen dat ze geen dieren aten, dat je een dier op een humane manier laat sterven inplaats van doodmartelt lijkt me nogal logisch immers?? je hebt niet alle filmpjes gezien?? nee want de laatste betreft een muizenplaag in australie, nou daar mag je wel heel wat buksen tegelijk opzetten voordat je die allemaal dood hebt. dus je bewijs bewijst niks. miljarden muisjes dude, en ze vraten alles op, (2011) ik moet helemaal nergens mee aanzetten, ik heb het spul niet eens. je moet alleen eens een keer nadenken voordat je gelijk in de hens schiet en mensen bij voorbaat beledigd die je niet kent ik heb duidelijk gezegd dat in een huidige tijd van rentokill en gemeentereiniging er geen muizenlijm nodig is dunkt me, en in een shtf is het fijn om het wel te hebben omdat diezelfde instanties er dan niet meer zullen zijn. ik hoef helemaal niks te bewijzen, en al helemaal niet dat ik gewetenloos kan zijn of een welvaartsziekte zou hebben(kan niet geloven dat ik inga op dit geraaskal maargoed ik ga er van uit dat ik met een meneer op leeftijd een normale discussie kan voeren dus vooruit maar weer). maargoed als jij het al nodig vind om zo tekeer te gaan over een geschreven stukje tekst wat je dan ook nog eens verdraait en dan jezelf nog eens voert waardoor je nog kwader wordt door zo een stukje te typen tja , dan wil ik inderdaad wel aannemen dat als je dat pistool hebt je ook zou schieten(between the eyes please sir??)
 6. je martelt die beesten niet voor je plezier, je dood ze zelfs niet eens voor je plezier, je dood ze omdat dat zijn nut heeft. zoek eens op youtube naar filmpjes over hoe dat toegaat in die schuren in engeland, ratten en muizen worden daar gewoon neergeschoten met luchtbuks s,nachts. waarom?? omdat het een functie heeft, alles wordt letterlijk opgevreten anders. http://www.youtube.com/watch?v=Ryifroorags&feature=fvwrel en zelfs dat proberen ze nog met een kop of nekschot op te lossen om het creperen zo min mogelijk te laten zijn. en ja ze hebben er ook plezier aan ja. verschil is deze beesten werden er niet eerst voor gefokt, het is een plaag, en daarom mag er ook vrij op gejaagd worden. wat met de konijnenplaag in australie in het verleden?? alles werd weggevroten, een muizenplaag een rattenplaag een konijnenplaag is net zo erg als een sprinkhanenplaag. allesomvattend en allesopvretend., en dat nog niet alleen ?? nee ze brengen ook ziektes door. als ik dan in een shtf op de drempel van mijn schuur een strook met muizenlijm plak dan mag iedereen daar wat van vinden maar ik mag daar op zo,n shtf moment ook wat van vinden namelijk: ga lekker ergens anders hypocriet zitten doen, lijden jullie dan maar honger als je dat wilt van mij krijgen die beesten niks. vergis je niet muizen kunnen nog veel meer eten hoor, alleen ze kiezen het makkelijkste voedsel en das bij de mensen in huis. en ik praat nooit zomaar over iets als ik er niet eerst naar gekeken heb. kans heeft gelijk: het is vanwege de welvaart dat we het menselijk houden, diervriendelijkheid is ook een welvaartsitem, heb je echt honger?? dan eet je de kat van je buren nog op. een shtf is juist een tijd waarin alle beesten weer vrolijk vermenigvuldigen, en alle dingen waarvan we dachten ze zo goed mogelijk onder controle te hebben juist weer de kop opsteken zoals ik al zei: nu hebben we rentokill en gemeentereiniging die het werkje opknappen wat wij niet willen weten. vorige week stond in de spits een foto van een man die op bisamratten jaagt met vallen, ook zo zielig?? ze ondergraven alle dijken met nog veel meer mensenlevens die verloren gaan van dien. nee focus je juist maar een beetje op het ''hou die beestjes uit je woning verhaal''. -kakkerlakkenspray -vlooienspray -luizenspray -vliegen en wespen en muggenspray -muizenvallen,muizengif,muizenlijm -rattenvallen,rattengif, loden puntpellets. -mierenpoeder -slakkenkorrels en al wat dies meer zij. ik denk ook niet dat je vrouw nog wat intiemer wil zijn als je samen in bed ligt op de bedwantsen en er kruipen muizen over jullie sprei heen:o(ik denk dat ik nu nog het meest doorslaggevende punt heb gegeven) een vrij rieeel iets in een 3e wereldland...
 7. ik heb juist respect voor mensen die in een abbatior werken, we eten er goed van maar hebben geen scrupules omdat het een ver van de bed show is. muisjes zijn zielig muisjes zijn maar klein, en wat met al die kleine torretjes en beestjes die bespoten (lees vergast)worden op de groentes van de vegetariers. het is allemaal maar erg betrekkelijk en erg hypocriet naar mijn mening. nee ik ben geen fan van muizenlijm in een huidige wereld(een wereld van rentokill en gemeentereiniging) maar het lijkt mij reuzehandig om een een paar potjes te hebben in een shtf. zielig of niet zielig, je mag een pistool of geen pistool hebben je mag me voor mijn donder schieten(doe het wel gelijk goed, want ikke ben een mens he?? ik hoor niet te lijden;)) moet je allemaal zelf weten. maar waar je nu een dierliefhebber bent zul je ze dan vervloeken. kijken of je er nog zo over denkt als je kindjes liggen te creperen van de honger omdat die arme zielige muisjes beschermd moesten worden, en zeg nu niet dat er andere methodes zijn, want je zult aardig van bb kogeltjes en/of heel wat snelheid moeten hebben om ze alle 10000 te raken. ze fokken sneller dan je ze doodmaakt. zelfde geldt voor ratten. geldt hetzelfde ook voor kakkerlakken, torren,pissebedden etc etc?? waarschijnlijk niet he? draait dus puur om aaibaarheids factor.. de schattigheid en de aantrekkelijkheid geven dus de doorslag, ooit wel eens een pissebed geraakt met een dot gifgas?? die liggen nog minuten te spartelen hoor. muizengif?? urenlange doodstrijd van een steeds zwakker wordend gestel, tot ze uiteindelijk verdrogen. onze menselijkheid verliezen?? we gaan het allemaal zien(ik hoop het niet,maar vrees het ergste)
 8. alles heeft zijn voor en nadelen loek. er is niet 1 juist antwoord op alle vragen, het hangt af van de situatie, en waar je je bevind, wat heeft het voor nut om een zeilboot te hebben als je in overrijssel woont? ja misschien kun je met je bootje op en af een riviertje een meertje of wat dan ook, maar op langere termijn is het volslagen nutteloos om een zeilboot te hebben. wat heeft het voor nut om een fiets te gebruiken als je in de randstad woont? ja misschien kun je midden in de nacht vluchten met je fietsje als je er niet afgetrapt wordt. maar kans is groter dat je door de hoeveelheid glasscherven je banden al voor eind van de straat stukrijdt. wat heeft het voor nut om te gaan lopen?? al die zware bepakking en waar naartoe?? survivallen in de ardennen??, biesbosch?? zwarte woud?? komen niet nog paar miljoen mensen op hetzelfde idee?? wat heeft het voor nut om een bol te hebben?? alles wat niet volledig afbetaald is is niet van jou, dus kunnen ze bij de bank zo inpikken, ook kan het zomaar gebeuren dat als je een stuk land hebt zul je verplicht worden om te kweken voor het volk(landsbelang noemen ze dat), je bol kan zo overlopen worden door plunderaars. wat heeft het voor nut om waar dan ook of wat dan ook te doen?? niks is ideaal, anders zou het geen shtf heten, je moet kijken naar wat voor jou zelf het handigste lijkt. een ander zal kijken wat voor hem/haar het handigste is. er is niet 1 pasklaar antwoord nogmaals. en nu een plan maken en een backup plan hebben zorgt er al voor dat je minder zal stressen als 98% van de rest van europa..
 9. dat zeg je nu wel. maar in een shtf worden ze een ware plaag. een plaag die alles kapot vreet, tot en met je oogsten toe. paar valletjes helpen niet meer dan hoor.
 10. portapotti, zijn te koop vanaf 65 euro, en vaak kun je nog korting bedingen. de vloeistoffen zijn verhoudingsgewijs vrij duur maarja het is een noodtoiletje dus whatever. ik wil er zelf ook nog eens 1 aanschaffen voor noodgevallen
 11. al met al zal hij ietsje meer kans hebben om te overleven dan degenen die totaal zonder masker zitten. met vaseline schijn je het ook nog wat dichter te kunnen krijgen heb ik wel eens gelezen. maargoed fijne weet ik er niet van. als je het masker gekocht hebt met de filter nog helemaal ingepakt in plastic dan heb je meer kans op een redelijk masker dan dan de filter niet ingepakt was(in het laatste geval ben je kansloos!!!) als er traangas of wat dan ook gespoten wordt of er staat een chemische fabriek in de fik of 1 of andere oliebrand dan denk ik dat dit niet eens zo,n gek idee is. of het gifgas tegenhoudt?? och dat is allemaal maar zeer betrekkelijk, bepaalde gassen zorgen niet alleen voor een hel voor je luchtwegen maar vooral ook voor de huid. een masker helpt niet tegen alle strijdgassen namelijk(in de zin van dat je verders niks zal mankeren). bepaalde kleding is dan ook een vereiste. VX wordt namelijk door de huid opgenomen en sarin door de ademhaling.(zenuwgassen) mosterdgas zorgt voor enorme brandblaren op de huid(blaartrekkend gas) en zo zijn er nog wat verschillende zaken, ik geef nu alleen maar de gassen op die syrie in zijn bezit heeft. ik denk dat als je er niet een te vals gevoel van veiligheid bij denkt, dat je beter beschermd bent met een masker dan zonder. het kan je misschien net even wat meer tijd geven in sommige situaties??
 12. kogelwerend wordt het door de laagjes, de laagjes zijn elk prima te bewerken. zodra alles op maat is ga je het het op elkaar lijmen. elk laagje is bedoeld als buffertje, ieder laagje haalt kracht uit de kogel.(tegen geweerpatronen is haast niks bestand op het proffesionele spul na dan) MAAR je hebt geen beschermende atmosfeer, of speciale compounts tot je beschikking dus het resultaat zal niet bepaald mooi zijn, desalniettemin is het wel mogelijk. plak maar genoeg laagjes op elkaar en je krijgt het vanzelf kogelwerend. als jij aan kogelwerend glas kon komen 2e hands had ik het in jouw plaats allang gekocht, ,ik had er netjes een frame omheen gemaakt en met wieltjes eronder dat ik het zo op zijn plek kan rijden in een shtf, vastmaken en klaar. schoonheidsprijs boeit me echt niet in een shtf. er zijn trouwens ook glashandels die het op maat kunnen snijden voor je, die doen dat met een watergekoelde zaag.(en dat kost wel wat natuurlijk).
 13. een bug out locatie hou je natuurlijk zoveel mogelijk voor jezelf, aangezien er anders ongewenste bezoekers komen. ik heb geen locatie, ik ben van plan iets van een vaartuig aan te schaffen/te maken en dat als mijn woning in te richten en naar diverse locaties te kunnen varen. een camper/caravan is ook een optie als bug out locatie of om naar een bug out locatie te gaan zo,n auto met caravan of camper of boot noem je een BOV bug out vehicle. zelfs een fiets kun je gebruiken als bov alleen daar kun je maar beperkt mee spullen meenemen. er is niks bekend over geschikte locaties, daarom houd ik me verre van het vastpinnen op 1 locatie. als ik een locatie zou kopen en er zou net uitgerekend daar zijn dat er een ramp voltrokken is dan kun je er al niet meer bij. als je in spanje bijvoorbeeld een locatie zou kopen ben je dan welkom in een economische crisis of rampsituatie.?? als iemand je locatie ingepikt heeft en ze zijn sterker en met meer dan jij dan ben je alles kwijt.(al je eitjes in 1 mandje gelegt) je moet opties hebben(is mijn mening maar hoor) , anders kun je je nooit aanpassen. voor alles wat ik denk is dat in een economische ineenstorting bijvoorbeeld de spanjaarden hier zullen komen om eten te zoeken, en wij naar spanje gaan om daar naar onze bol te gaan(alsof de spanjaarden je bol met rust zullen laten?)(zelfde geldt voor alle europeanen en wereldburgers boeren en buitenlui hoor. op het water is het ook niet ideaal, maar dan ben je tenminste nog met minder en ben je mobieler dan op land.
 14. neuh geeft niks toch. kogelwerend glas is nog vele malen duurder dan polycarbonaat(al valt het zelf te maken met polymax crystal en heel veel plaatjes glas en polycarbonaat) maarja gouden gidsen kunnen al kogelwerend zijn, het gaat mij puur om slagvastheid en brandwerendheid. als iemand met een geweer aan komt zetten dan wordt het toch een ander liedje denk ik.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...