Ga naar inhoud

TyrionLannister

Lid niveau 2
 • Items

  1717
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

TyrionLannister won de laatste dag op 28 april 2023

TyrionLannister had de meest gelikete inhoud!

4 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

TyrionLannister's prestaties

Prepper goeroe

Prepper goeroe (8/11)

915

Reputatie

 1. Beste AyoV, Besef dat je reageert op posts uit 2012 dus antwoord zul je niet gauw krijgen. Het is hier nogal doods op het forum, hopelijk komt er wat leven in de brouwerij met nieuwe leden zoals jij. En vooral in deze onzekere tijden. Dit forum is lange tijd gesloten geweest, van meen ik 2015 t/m 2020 (kan me de exacte jaren niet meer herinneren), vandaar dat er nog wat stokoude draden bovenaan staan in de subfora. Veel leden van voor de sluiting zijn niet meer teruggekeerd.
 2. Laat Kassa nou net een test hebben uitgebracht van kant en klare noodpakketten die je op internet kan kopen. Conclusie: als je het zelf samenstelt ben je beter en goedkoper uit. En test alles uit zodat je weet hoe het werkt.
 3. Ik ben bang dat je paard al gauw geslacht en gegeten wordt door een hongerige meute. En radio’s heb je niet zoveel aan want Hilversum zendt natuurlijk niet meer uit alsook de overige zenders. Tenzij je een HAM zender hebt. Dit uitgaande van een permanente uitschakeling van het elektriciteitsnet. Bij een tijdelijke, gelokaliseerde, uitval is dit natuurlijk wel een goede strategie.
 4. Gezien ze het in de film verwerkt hebben betekent dat er toen al over nagedacht werd en voertuigen uit begin jaren 80 helemaal niet EMP proof waren. De microchiptechnologie was toen nog jong maar flink in opkomst, al sinds de jaren 70. Voor auto’s zonder hoogtechnologische schakelingen zul je toch naar de jaren 60 of eerder moeten kijken. In de EMP roman Een seconde later kwamen oude VW kevertjes voor die het nog steeds deden (dat boek is een aanrader als je je een wereld zonder electronica wil voorstellen).
 5. In Belarus zijn Russische soldaten gelegerd en ook het leger van Belarus zelf staat paraat om eventueel bijstand te bieden. Het ligt in de lijn der verwachting dat Rusland Odessa gaat proberen te veroveren en daarbij zien ze zich gedekt door de troepen in Belarus. Die zouden eventueel de gebieden in het westen van Oekraïne kunnen innemen zodat er geen wapentuig zou kunnen worden ingevoerd vanuit de NAVO-landen waardoor Kiev in de knel zou komen, waarna de regering van Oekraïne zou kunnen besluiten tot een tegenoffensief richting Belarus. Vooralsnog zijn ze een slag om de arm voor de Russen maar dit scenario behoort zeker tot de mogelijkheden.
 6. En grote kans dat ze betrokken worden bij de Oekraïne-oorlog.
 7. In de film The Day After uit 1983 zijn auto’s en een motor te zien die de geest geven na een EMP. Dus het was toen al een bekend feit.
 8. Gebruiken jullie een wachtwoordmanager en zo ja welke? Er is veel aanbod, zowel open source als betaald. Bij die laatste vraag ik me af wat er gebeurt als je stopt met betalen, moet je dan overal opnieuw een wachtwoord instellen? En wat gebeurt er als je je masterwachtwoord verliest?
 9. Blauwe brieven en CJIB negeren. Doe dat nou niet gast. Die lui weten je altijd te vinden. Voor je 't weet heb je een ton schuld en gaan ze je gijzelen. Een vrij leven is alleen mogelijk als je niks bezit en dakloos bent of als je genoeg hebt om van te leven maar wel "Render to Caesar the things that are Caesar's" anders ben je gauw in de penarie.
 10. Toch wel grappig om een oude draad die je bijna 8 jaar geleden startte weer actief te zien worden. 😊
 11. Portofoons zijn handig als je mensen in de buurt kent waarmee je kan communiceren. Nou zit iedereen die ik ken ver uit mijn buurt. Dus voor mij heeft het geen zin. Kan net zo goed rooksignalen maken.
 12. Ik kwam er recent achter dat prepper Survival Ser Joosten die vorige maand nog op PowNed werd geinterviewd een paar dagen geleden is overleden aan kanker. Dan bereid je je op alles voor en sloopt zo'n rotziekte je alsnog. RIP Survival Ser!
 13. In 1918 kreeg je ook conflicterende info. Experts die het susten en kwakzalvers die lapmiddelen aanprezen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...