Ga naar inhoud

TyrionLannister

Lid niveau 2
 • Items

  1714
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  10

TyrionLannister won de laatste dag op 22 december 2022

TyrionLannister had de meest gelikete inhoud!

3 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

TyrionLannister's prestaties

Prepper goeroe

Prepper goeroe (8/11)

914

Reputatie

 1. Ik ben bang dat je paard al gauw geslacht en gegeten wordt door een hongerige meute. En radio’s heb je niet zoveel aan want Hilversum zendt natuurlijk niet meer uit alsook de overige zenders. Tenzij je een HAM zender hebt. Dit uitgaande van een permanente uitschakeling van het elektriciteitsnet. Bij een tijdelijke, gelokaliseerde, uitval is dit natuurlijk wel een goede strategie.
 2. Gezien ze het in de film verwerkt hebben betekent dat er toen al over nagedacht werd en voertuigen uit begin jaren 80 helemaal niet EMP proof waren. De microchiptechnologie was toen nog jong maar flink in opkomst, al sinds de jaren 70. Voor auto’s zonder hoogtechnologische schakelingen zul je toch naar de jaren 60 of eerder moeten kijken. In de EMP roman Een seconde later kwamen oude VW kevertjes voor die het nog steeds deden (dat boek is een aanrader als je je een wereld zonder electronica wil voorstellen).
 3. In Belarus zijn Russische soldaten gelegerd en ook het leger van Belarus zelf staat paraat om eventueel bijstand te bieden. Het ligt in de lijn der verwachting dat Rusland Odessa gaat proberen te veroveren en daarbij zien ze zich gedekt door de troepen in Belarus. Die zouden eventueel de gebieden in het westen van Oekraïne kunnen innemen zodat er geen wapentuig zou kunnen worden ingevoerd vanuit de NAVO-landen waardoor Kiev in de knel zou komen, waarna de regering van Oekraïne zou kunnen besluiten tot een tegenoffensief richting Belarus. Vooralsnog zijn ze een slag om de arm voor de Russen maar dit scenario behoort zeker tot de mogelijkheden.
 4. En grote kans dat ze betrokken worden bij de Oekraïne-oorlog.
 5. In de film The Day After uit 1983 zijn auto’s en een motor te zien die de geest geven na een EMP. Dus het was toen al een bekend feit.
 6. Gebruiken jullie een wachtwoordmanager en zo ja welke? Er is veel aanbod, zowel open source als betaald. Bij die laatste vraag ik me af wat er gebeurt als je stopt met betalen, moet je dan overal opnieuw een wachtwoord instellen? En wat gebeurt er als je je masterwachtwoord verliest?
 7. Blauwe brieven en CJIB negeren. Doe dat nou niet gast. Die lui weten je altijd te vinden. Voor je 't weet heb je een ton schuld en gaan ze je gijzelen. Een vrij leven is alleen mogelijk als je niks bezit en dakloos bent of als je genoeg hebt om van te leven maar wel "Render to Caesar the things that are Caesar's" anders ben je gauw in de penarie.
 8. Toch wel grappig om een oude draad die je bijna 8 jaar geleden startte weer actief te zien worden. 😊
 9. Portofoons zijn handig als je mensen in de buurt kent waarmee je kan communiceren. Nou zit iedereen die ik ken ver uit mijn buurt. Dus voor mij heeft het geen zin. Kan net zo goed rooksignalen maken.
 10. Ik kwam er recent achter dat prepper Survival Ser Joosten die vorige maand nog op PowNed werd geinterviewd een paar dagen geleden is overleden aan kanker. Dan bereid je je op alles voor en sloopt zo'n rotziekte je alsnog. RIP Survival Ser!
 11. In 1918 kreeg je ook conflicterende info. Experts die het susten en kwakzalvers die lapmiddelen aanprezen.
 12. Om maar een voorbeeld te nemen, aan wc papier is er geen gebrek. Je hebt wellicht dit filmpje langs zien komen. Er ligt nog genoeg daarvan in de magazijnen. En er zijn ook magazijnen vol met eten. Maar door dat gehamster zijn de schappen snel leeg en dan duurt het een tijdje voordat de trucks met nieuwe voorraad arriveren. Want de gemiddelde supermarkt heeft geen kelders vol met voorraad, die houden meestal rekening met een dag of 2 voorraad in een normale situatie en in tijden zoals nu raken ze sneller op. We zullen niet snel honger lijden. Hamsteren is niet nodig. En zelfs als we in de lockdown gaan laten ze heus niet mensen doodhongeren in hun huis. We zijn hier niet in China. Dus ja een beetje voorraad hebben om een noodsituatie te overbruggen is verstandig maar maak het niet te gek.
 13. Het werd me de afgelopen dagen te veel. Ik kon niet goed slapen en at slecht en had last van hartkloppingen. Want het verschijnt opeens op je stoep ipv in China of Italië. Heel ver van je bed of toch net iets dichter bij je bed. En nu letterlijk in je bed. Ook al zie je iets aankomen dat betekent niet dat je er goed mee kan dealen. Ook al vanwege de stortvloed van informatie uit de media, sociale media maar ook dit forum. Daarom is dit artikel wellicht behulpzaam: https://www.theorganicprepper.com/mentally-resilient/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...