Ga naar inhoud

AyoV

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

AyoV won de laatste dag op 3 mei 2023

AyoV had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

198 profielweergaven

AyoV's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

9

Reputatie

  1. Volgens mij hebben benzine en diesel geen houdbaarheidsdatum, maar staal gaat in de grond ingegraven zeker roesten. Plastic containers/jerrycans lijkt me dan beter, zolang ze goed afsluiten. Maar ik ben geen deskundige dus ga niet van mijn oordeel uit.
  2. Het kan zijn dat het om de een of andere reden nodig is om wakker en alert te worden en/of te blijven, terwijl vermoeidheid die alertheid dreigt te verstoren. Ook hier zijn een aantal middelen in Nederland en België bij de wet verboden. Tot de verboden opwekkende en slaapverdrijvende middelen behoren onder andere: - Cocaïne - is het werkzame bestanddeel van de Cocaplant, die al duizenden jaren in Zuid Amerika gebruikt wordt, onder andere om vermoeidheid te bestrijden. - Amfetaminen als Benzedrine, Pervetine en Dexedrine (speed, Pep). - Ephedrine - Is/was bekend als violistenspeed. Het is het werkzame bestanddeel van de plant Efedra (Ephedra) of Ma Huang. Het was tot een jaar of 20 geleden legaal te verkrijgen, tot de Minister ze op de lijst van verboden middelen zette. Legale opwekkende middelen zijn onder andere: - Koffie - Thee - Cacao - Guaranazaad is in poedervorm te koop bij kruidenwinkels en dergelijke en wordt o.a. verwerkt in drankjes als Gusto. De werkzame stoffen bij bovenstaande middelen zijn voornamelijk varianten van Cafeïne, waarvan Guarana het hoogste percentage bevat. Ik heb er zelf een onsje van liggen voor als er eens wat extra inspanning geleverd moet worden. Naast deze plantaardige stoffen zijn er bij betere drogisten/vitaminewinkels een aantal aminozuren verkrijgbaar die vermoeidheid verjagen, energie geven en alertheid bevorderen. Ik noem deze zonderveel toelichting met de opmerking dat ik geen arts ben en geen adviezen kan geven over gezondheid, gebruik, dosering of schadelijkheid van deze stoffen. Het zijn dingen die mij persoonlijk goed hebben gedaan en ik raad eenieder aan om even onderzoek te doen en eventueel een huisarts te raadplegen dan wel te checken of er geen problemen kunnen optreden bij bepaalde aandoeningen.. - Taurine - dit is naast Cafeïne het opwekkende bestanddeel van energydrinks als Red Bull - Phenyl-Alanine (zoek op) - Choline (zoek op) Tot zover mijn opmerkingen over kalmerende en opwekkende middelen. De lijsten zijn vast niet compleet en eventuele aanvullingen zijn welkom. Voor de algehele lichamelijke weerstand zijn er verder nog de vele vitamines, mineralen en sporenelementen die een mens nodig heeft, vooral in deze tijd van voorbewerkt voedsel. Maar het voert te ver om hier op deze plek dieper op in te gaan.
  3. Ik weet niet of dit al genoemd is, maar naast pijnstillers zou ik ook mijn gedachten laten gaan over kalmerende en opwekkende middelen. Voor genezing van blessures en in andere situaties is rust en kalmte essentieel en in andere gevallen kan het nodig zijn om een extra inspanning te moeten leveren. Vreemd genoeg zijn veel van deze middelen verboden in veel landen. -Kalmeren: * Van oudsher is er in de hele wereld van Opium gebruik gemaakt als pijnstiller en kalmerend middel, tot het door westers misbruik op last van hetzelfde westen verboden werd. * Een algemeen voorkomend kalmerend middel is de Valeriaanwortel (de grondstof voor o.a. Valium). Valeriaan is een tweejarig kruid en schiet in het 2e jaar hoog op aan waterkanten. Het is vrij verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij Jacob Hooij. Er zijn vast meer rustgevende kruiden te vinden. Ik moet nu de deur uit maar ik zal dit als ik weer thuis ben aanvullen met wat ik weet over opwekkende middelen.
  4. Na een hoop dingen gekocht te hebben de afgelopen maanden wil ik het even wat rustiger aan doen. Enige geldreserve lijkt me in prepverband niet onverstandig. Maar dit staat op mijn lijstje op dit moment: - Opinel vouwzaag #12 - 1 paar goede wandelschoenen - Dome tent Jack Wolfskin Skyrocket II - Woody (1, 2 of 3) of een andere houtbrander. https://www.outdoorsportshop.nl/a-70247361/kooktoestellen/wood-stove-kooktoestel-woody-2/#description - nieuwe mountainbike. De Giant die ik heb is na 12 jaar intensief gebruik zo'n beetje op.
  5. Ik hoop dat je me wilt verontschuldigen, maar ik wil passen voor een interview. Ik denk ook niet dat je er iets aan zou hebben, want ik ben geen typische "prepper". De term alleen al suggereert een vaststaande gedragswijze en ik vraag me af of er een eenduidig 'proces' valt te ontdekken in de zin die jij aangeeft. Mijn interesse op dit gebied komt uit de praktijk voort, namelijk door mijn wandeltochten door Europa en mijn periodes van dakloosheid. Er is dus niet een bepaald begin, midden en einde aan te wijzen en ik beschouw me niet als deel van een doelgroep. Misschien dat iemand anders er meer voor voelt en ik wens je succes met je werkstuk.
  6. waarschijnlijk is het transport duurder dan het object.
  7. Je hebt helemaal gelijk, Red. Eigenlijk is iemand die een verbanddoos in huis haalt of extra warme kleren voor de winter al een prepper, dus is het een kwestie van gradaties. Aan het andere uiterste is dan iemand die een schuilkelder bouwt met voorraden of iemand die simpel gezegd leert hoe met een mes, touw en vuurslag te overleven in de vrije natuur. Maar doomsday scenario's zijn niet zo gek, hoewel ze nauwelijks te voorspellen zijn. Wie had drie jaar geleden kunnen denken dat je zonder mondlap de supermarkt niet inkwam of zonder prikje een restaurant? Of dat mensen massaal enorme hoevelheden wc-papier zouden gaan inslaan? Als je dat een jaar eerder had gezegd hadden mensen (en de media!) gezegd dat je hartstikke gek was.
  8. Samenwerking met je buren is inderdaad van belang, maar wat als de buren je voedselvoorraad willen bemachtigen? Het is afhankelijk van de omstandigheden. In je huis/woning ben je redelijk veilig als de straten onveilig zijn, maar als je voorraden opraken zul je er toch uit moeten. Dan is misschien snel de stad uitkomen met een slim samengestelde rugzak beter dan in de stad blijven.
  9. Dag Zara, ik ben hier pas gekomen, maar het schijnt dat de site een beetje in coma ligt. Ik kan je vanuit mijn ervaring wel zeggen dat preppen in feite niets anders is dan wat vroeger, zeg maar voor de industriële revolutie, vrij normaal was. namelijk je voorbereiden op slechte tijden en/of rampen. Dat betekent voedsel opslaan voor een korte of langere periode (vroeger was dat sowieso de winter) zorgen voor drinkwater zorgen voor vuur en brandstof Zorgen voor kleding voor verschillende omstandigheden zorgen voor gereedschap. vooral mes, zaag en bijl, zorgen voor zelfverdediging. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen preppen (preppen = to prepare = voorbereiden) in huis en preppen 'in het wild'. Dat laatste richt zich dan ook onder andere op beschutting tegen de elementen en de natuur, inclusief andere mensen. Deze onderwerpen kunnen weer onderverdeeld worden in aparte thema's waar oneindig over kan worden gespeculeerd, net als over de rampen die zouden kunnen gebeuren. Dit zijn denk ik zo'n beetje in het kort de onderwerpen op dit forum en hetgeen preppers bezig houdt. Maar nogmaals: ik kom hier net kijken en hopelijk komen er wat meer mensen terug naar de site, die me kunnen aanvullen of eventueel corrigeren.
  10. In de stad kun je volgens mij, als je redelijk voorbereid bent net zo goed (of slecht) overleven als op het platteland. Wat denk je dat er gebeurt als de door jou geschetste situaties ontstaan? Dan vluchten de stedelingen de stad uit en worden de dorpen geplunderd. de dorpelingen en boeren zullen goed bewapend moeten zijn om daar weerstand tegen te bieden.
  11. Ok, dank voor je reactie. ik vond het al erg stil. Het is erg moeilijk om een 'uitgebluste' site weer tot leven te wekken weet ik uit ervaring. Weet je of er meer actieve, Nederlandse sites zijn rond dit onderwerp? Zoniet, dan zou het misschien leuk zijn om manieren te vinden om hier (weer) wat leven in de brouwerij te brengen.
  12. Klopt ja. de 'Companion' van Mora(kniv) kost nog geen 20,= euri. Ik heb alleen wat bedenkingen bij de hardplastic schede, met name de clip om die te bevestigen.
  13. Ook een mogelijkheid: water voor rijst aan de kook brengen. Een minuutje laten meekoken, dan de pan met deksel in een slaapzak wikkelen. Na hooguit een uurtje is de rijst gaar. In plaats van de slaapzak kun je de pan ook in een dekbed of deken wikkelen als je thuis bent om energie te sparen, want bij een kampvuur hoef je niet zuinig te zijn. In ieder geval voorkom je hiermee altijd dat rijst aanbakt.
  14. Goedendag. Pas een account aangemaakt en ik neem de vrijheid om op dit topic te reageren. Ik neem aan dat er uitgegaan wordt van stroomuitval. Ik zou dan niet vertrouwen op waxinelichtjes, die erg weinig licht en warmte geven. Waarom niet gewoon kaarsen? Daarnaast zou ik een paar olielampen aanschaffen (stormlantaarns van Feuerhand zijn ideaal) en lampolie dan wel petroleum, te koop in iedere supermarkt. Ik giet de olie over in jerrycans die ik op straat heb gevonden. Hetzelfde doe ik trouwens met wasbenzine, ethanol (alcohol) en spiritus. Ik mis in je opsomming ook iets om water in op te slaan. Kan ook in jerrycans en misschien is het handig om te denken aan een manier om regenwater op te vangen. Soms worden de meest voor de hand liggende dingen over het hoofd gezien. Zo heb ik een kleine barbecue en wat kolen voor noodsituaties. (Edit: mocht ik dingen vermelden die hier al overbekend zijn, mijn excuses. Ik heb nog niet veel posts gelezen hier.)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...