Ga naar inhoud

Charlie

Lid niveau 2
 • Items

  2815
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  27

Charlie won de laatste dag op 16 augustus 2020

Charlie had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Zeeland

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Charlie's prestaties

Mankinds only hope

Mankinds only hope (10/11)

5.1k

Reputatie

 1. Lijkt mij allemaal geen probleem. Die nieuwe slang gaat tot 20 bar mee. De druk vanaf je reduceer ventiel is minder als 1 bar. En een beetje zeep kan geen kwaad. Je kan eventueel de uiteinden ook even in heet water houden, daar wordt de slang wat soepeler van.
 2. Ten eerste: dode wezens kun je niet vermoorden en evenmin kun je niet-levend wild nog doden. Als je wapens wilt hebben on te overleven na een SHTF, bespaar je de kosten, als je in Nederland woont. Weet je wel hoe dicht bevolkt Nederland is? En hoeveel mensen er hier en in de buurlanden al rondlopen met een wapenvergunning en hagelgeweer? Elke vierkante meter bos, heide en weiland is verdeeld en wordt regelmatig bezocht door mensen met vergunning. Als Nederland en België zonder vreten komen te zitten, duurt het twee weken tot een maand voor het land volledig kaal gestroopt is. Charlie
 3. Charlie

  Kippen

  Volgens @Geert moet je altijd een oneven aantal kippen houden. Heeft iets met onderlinge band te maken. Precies weet ik het niet. Ik neem aan dat dat vooral voor kleine aantallen geldt, hoewel ik niet kan zeggen waar een kip de tel kwijt raakt. Is dat bij 7, of 15 of 313?
 4. Prachtig @Mrsjones. Jullie hebben het verdiend. Ik hoop dat de kater (hangover) een beetje meevalt...
 5. Klinkt niet verkeerd. Het betreft overstromingen van delen van Nederland en Vlaanderen, dus ook interessant voor onze Vlaamse vrienden.
 6. Inderdaad. En indien men toch methodes wil bespreken, doe dat dan via pm, @Twan. Vraag mensen te reageren via pm.
 7. Is zeker een aanrader. De film laat goed zien hoe moeilijk het is zonder iets op zak, aan eten te komen en snel situaties gevaarlijk worden.
 8. Dat is inderdaad mijn meest fotogenieke zijde. easy. Mooie foto's verder, @Flow. Ik zal ook eens kijken of ik er nog een paar heb, zonder jullie lelijke koppen erop.
 9. Je hebt ergens wel gelijk. Er is pas een week voor vertrek besloten dat de poten verlengen, ivm met de muurtjes rondom het dak. Indien we dit van te voren hadden bedacht, was de constructie iets anders uitgepakt.
 10. Beste allemaal, @Flow, El drieski en ik zijn weer thuis. Om 19.00 uur, om precies te zijn. We hebben de reis dus in 17,5 uur gedaan en dat had korter gekund, als ik niet zo slim was geweest te proberen via een sluiproute de Frans-Belgische grens te passeren. Rond 5 uur in de ochtend passeerden we de Spaans-Franse grens. Tot onze verbazing stond de Guardia Civil bij de grens met automatische wapens. We konden zo doorrijden. Blijkbaar waren wij niet verdacht of pasten niet in hun plaatje. Het was heerlijk rustig op de weg en we konden goed doorrijden. Voordeel was dat we om beurten konden rijden en dat er steeds 1 achterin de bus kon liggen om wat uit te rusten. Eenmaal dag, werd het steeds drukker op de weg. Ook in Frankrijk gaat het leven gewoon door, ondanks de aanslagen in Parijs. We werden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in Frankrijk door @Amazing Dree. Ondanks de milde controle aan de Spaanse grens, wisten we niet wat het zou brengen aan de andere kant, de Frans-Belgische. Ik was bang voor lange files en wachttijden. Dus een alternatieve route, via St-Armand les Eaux. Alleen daar aangekomen, stond er al een file op de afslag die naar dat dorp leidde. Hadden meer mensen dat idee of was het altijd zo druk rond spitsuur? We zijn dus weer omgekeerd om over Lille te rijden. Het werd donker, het begon te regenen en het was druk op de weg. We kwamen inderdaad in een file terecht, aangezien alle verkeer naar één baan geleid werd. Kostte ons ook weer een half uur. Niet alleen het uitgaande verkeer werd gecontroleerd, ook het inkomende. Ook daar een lange file. De controle zelf stelde niets voor. Men was duidelijk op zoek naar iets, maar zeker niet naar een blauwe jumbo Transit met Nederlands kenteken. Eenmaal de grens gepasseerd konden we doorrijden, ondanks de drukte en het slechte weer. Aan de Belgische-Nederlandse grens stond... helemaal niets en niemand. En zo arriveerden we net na 19.00 uur bij mij thuis, waar het eten op tafel stond. Dat is lekker thuiskomen! We hebben een heerlijke week gehad, maar ons vertrek was wat onverwacht en overhaast. Anders waren we nu, om half elf in de avond, nog maar halverwege Frankrijk geweest. En wie weet wat de Fransen nog bedenken of wat er nog gebeurt voor de rust weerkeert. Wij waren ons heel bewust van hoe snel zaken kunnen veranderen, hoe fragiel onze maatschappij is en eenvoudig het kan zijn om van huis en haard afgesneden te worden. Nu is het allemaal weer meegevallen, maar wat als? Maar wat als het allemaal een graadje erger was geweest en het hele land was vastgelopen, terwijl jij daarin zit en niet meer verder kunt? Als je halverwege strand? Dat zet je wel aan het denken. Charlie
 11. Hé @Roodhaar, Je hebt je zorgen mooi verwoord, en hoewel het al vaker is gepasseerd, is het thema actueler dan ooit. Als ik jouw verhaal zo lees, dan kun je inderdaad niet veel méér doen, dan je al gedaan hebt. Een deel van je spaargeld omzetten in PM wordt door velen sterk aangeraden. Want hoe je het ook went of keert, er zal inflatie komen, waarschijnlijk zelfs een hyperinflatie. Dat kan eigenlijk ook niet anders, er is teveel geld bijgedrukt. Bij een financiële meltdown, ben jij natuurlijk niet de enige, noch de eerste die achter zal raken met betalingen. Waarschijnlijk gaan banken zelf op de fles. Er gaan dan heel andere regels gelden. Indien bijna niemand zijn hypotheek nog kan betalen, heeft het voor een bank ook niet veel zin iedereen uit z'n huis te zetten. Aan wie moet de bank al die huizen slijten? Daar verwacht ik niet direct een probleem. Wat verder belangrijk is in dergelijk geval, is dat je de gemeenschap gaat mobiliseren. We worden dan echt teruggeworpen op de lokale voorzieningen. Iedereen zal gaan sjacheren, en iedereen kan wat anders. Daarom is het ook belangrijk iets te kunnen naast je gewone werk. Schoenmaken bijvoorbeeld, of smeden. Groente verbouwen, kleding verstellen. Tandheelkunde. Noem maar op. Hoe exclusiever je skill, des te meer die waard zal blijken. Dat denk ik. En de beste producten voor ruilhandel, dat is wel een apart draadje waard. Sigaretten en alcohol doen het altijd goed. Maar wat denk je van medicijnen als pijnstillers en antibiotica? Hier nog een mooi artikel over inflatie versus deflatie: Deflation on the Horizon Prep ze Charlie
 12. Ik stel voor dat we op elk frame één spanschroef zetten met een keilbout in het dak. Zoiets
 13. Het is echt 12 uur als de schaduw het kortst is. Maar we wachten niet te lang voor die zekerheid, anders wordt het bier lauw.
 14. Als ik de kachel aansteek, blijf ik in het vervolg wel binnen...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...