Ga naar inhoud

Erny

Lid niveau 2
 • Items

  218
 • Registratiedatum

 • Dagen gewonnen

  3

Erny won de laatste dag op 5 juni 2021

Erny had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Groningen
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

1273 profielweergaven

Erny's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

358

Reputatie

 1. @Roel Denk dat jij dat zelf wel kan smeden? 😎 En ik heb bedacht dat ik dan dus voor het "gemak" betaal en niet voor de simpele stukjes ijzer.
 2. Heb een Kloofmes gekocht.😎 Zag er ooit één bij iemand hangen en zag hem gedemonstreerd worden en mocht hem zelf ook even testen. Geweldig ding! Heel gemakkelijk ging dat. Dus was wel wat jaloers dat hij zo'n "uniek" ding had. Vast antiek oid dacht ik? En toen kwam ik er zomaar afgelopen week online ergens één tegen. Vervolgens gaan zoeken waar ze te koop waren en heb er één bij Wolfswinkel besteld. De Flint. Helemaal blij dus. https://www.wolfswinkel.nl/search/products/details/24053/flint-spanmesser-aanmaakhout-kloofmes?SearchText=kloofmes&page=1 Op YT verschillende filmpjes van verschillende merken Kloofmes te vinden (die Klovr is niet voorhandig). Ander modelletje:
 3. @frans81 Is niet meer actief op dit forum en hij geeft te kennen niet gediend te zijn van dit soort verwijzingen en zal niet reageren op dit topic. (Dit heeft dus persoonlijk niets te maken met @Bekkums en zijn probleem/vraag). Frans verzoekt ook aan JJ om zijn persoonlijke gegevens niet meer door te geven aan derden waardoor er zomaar mensen bij hem aankloppen voor spullen. Bvd.
 4. Erny

  knoflook

  Zorg er ook vooral voor dat de bakken diep genoeg zijn. De knoflookbol vormt ondergronds en heeft ook nog eens ruimte voor wortels nodig. Ook bemesting is belangrijk, doordat je in bakken kweekt spoelen de voedingsstoffen weg en kan de plant die dus niet meer opnemen. Het beste moment om knoflook te poten is ongeveer in oktober. Er zijn ook soorten die in het voorjaar gepoot kunnen worden, zoals het soort Flavor. Persoonlijk ben ik geen fan van knoflook in bakken. Geef de voorkeur aan volle grond zodat ze naar believen water en voedingsstoffen kunnen opnemen en in de winter ook beschermd zijn tegen de kou. Zou je niet beter andere dingen bij dat zonnige muurtje kunnen verbouwen? In het voorjaar peultjes en daarna tomaten en komkommers oid? Mijn vermoeden is dat je dan meer opbrengst zult hebben. Vergeet niet dat knoflook ongeveer 10 maanden nodig heeft van poten tot oogst.
 5. Hihi... nou... juist níet naar de oppervlakte kijken. Til de pot op als ie leeg is. Til m op als ie geheel volgezogen is... Dan weet je het verschil. En neus rond op YT voor informatieve filmpjes met oplossingen, tips en ideeën over de verzorging van de diverse boompjes/planten. Bijvoorbeeld: Deze kwam ik ook nog tegen:
 6. Nou... daar zou ik iets anders voor bedenken... juist die vingertechniek geeft niet aan hoe droog of nat het bij de wortels onderin de pot is.
 7. @JJ&A (nogmaals:) Gelieve mijn naam niet te noemen in dit soort acties. Ik ervaar dit als vervelend. Ben zelf goed in staat om te reageren als ik iets bij te dragen heb en hoef niet door jou daarop geattendeerd te worden. @Abdars Ik heb dus geen verstand van bomenkweek in warme landen. Zit gewoon in Noord Nederland, nat en koud. Daarom heb ik ook niet gereageerd.🙂 Wat ik wel zie is dat je anders water moet geven. Er moeten bakken onder je potten zodat je die steeds kunt vullen met water en de bomen dat kunnen opnemen naar behoeven. Door van boven water te geven spoelt het er snel weer uit en neemt het de voedingsstoffen uit de aarde ook nog eens mee. Aardewerken potten lijken me ook beter als plastic, houden vocht vast en zijn ook koeler. Verder lijkt het me handig om juist de lokale bevolking om advies te vragen. Zij weten vast het best wat er in die omgeving nodig is om planten in potten te kweken.
 8. Van het niet genoeg geprezen channel VICE (helaas is juist deze door Ziggo verwijderd uit mijn tv-kanalenbestand): While The Rest of us Die https://video.vice.com/en_us/show/while-the-rest-of-us-die Afl. 1: Brace for Impact Afl. 2: Collapse Afl. 3: National Insecurity Afl. 4: The Enemy Within Afl. 5: COG Clusterf*** Afl. 6: Doomsday & The President Helaas niet via de VICE site te bekijken maar ik weet wel een illegaal plekje waar ze ter download staan. Maar die mag ik hier niet doorgeven (via pb dus wel).
 9. Denk dat je met deze site wel verder komt? (even de Google translate erop los laten) I think maybe you can find your information on this site? (use google translate). https://sodexo4you.be/nl/passmap
 10. Deze zijn ook zeker niet van gietijzer hoor, gewoon niet al te dik soort metaal. Roest ook. (ff rondspeuren op AliX geeft vast nog goedkopere versies.) Maar denk dat je als je met een goed oog rondkijkt op rommelmarkt en 2ehands etc wel wat geschikts kunt vinden. ? Er komen wel behoorlijk felle vlammen boven uit de rocketstove. Dus niet alles zal geschikt zijn want dan heb je straks houtskooltjes op je grill liggen ipv lekker eten. ? Gewone grillpan kan trouwens ook goed... Of een wok...
 11. Leuk, ben benieuwd hoe ie bevalt. En denk vooral ook eens over de aanschaf van een grill opzet ding. Bijvoorbeeld die voorgenoemde bij AliX of misschien een grill ding wat bij de ozo populaire Skottelbraai hoort. ? En zie dat de link naar het grill ding niet meer werkt. Maar niet getreurd, nog steeds te verkrijgen, o.a. hier: https://nl.aliexpress.com/item/32751720588.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.4a6d2e0eMz9PEu https://nl.aliexpress.com/item/32920624842.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.4a6d2e0eMz9PEu
 12. Even ter verduidelijking, eer ik thuis ben met mn sla is deze al slap als ik alleen losse blaadjes pluk. Mijn moestuin is niet vlak bij huis. ? En geen last van zand in de sla want wij hebben hier geen zandgrond. Stengelsla of Aspergesla vind ik ook geweldig trouwens.
 13. ? Haha dat is dan een goeie tip, ééntje waar je niet van weet waar deze voor is. ? Ik gok zelf dat het met de smaak te maken heeft. Voor al die mensen die graag zoete groenten eten in plaats van groenten met een natuurlijke eigen smaak. En zelf houdt ik vooral van het krokante jonge binnenste van mijn lekkere krop sla, dus ik doe niet moeilijk, zet gewoon genoeg plantjes zodat ik niet zuinig hoef te doen en blaadjes hoef te plukken, ik snij gewoon de hele krop af. Ben niet zo van de "pluksla"beweging. Ook bewaren die aparte blaadjes een stuk slechter dan een hele krop. En blij dat er eindelijk weer wat regen valt, nog niet veel trouwens, zodat de moestuinplantjes ook lekker gaan groeien.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...