Ga naar inhoud

Erny

Lid
 • Aantal items

  218
 • Registratiedatum

 • Dagen gewonnen

  3

Erny won de laatste dag op 5 juni 2021

Erny had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Groningen
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

763 profielweergaven

Erny's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

357

Community reputatie

 1. Ja, dat vond ik eigenlijk ook al... Maar hoog en droog hier in Groningen vond ik het niet aan mij om hier een topic over te openen. Had het bijna gedaan vannacht. 😉 Als ik nu bij Maas, Waal, Lek, Rijn zou wonen zou ik mn rugzakje zeker inpakken, just in case. En snel een goedkoop opblaasbootje kopen. Al dat water moet toch ook nog door nederlandse rivieren afgevoerd worden? En dat met al die volgebouwde uiterwaarden...? (Zag afg. week toevallig beelden van Culemborg, aan de Lek, van naast de spoorbrug. Toen ik daar opgroeide (70'ties) werd er niet gebouwd naast de Lek, nu zag ik een complete woonwijk waar vroeger weiland was en waar toen water heen kon. Op het journaal werd net getoond dat het evacueren van steden erg langzaam gaat, dat er zo af en toe een autootje doorheen mag, dat klinkt niet echt praktisch. Hopelijk is overheid beter op overstromingen voorbereid als op virussen. Vannacht naar WDR gekeken, dat waren behoorlijk heftige beelden.
 2. Inderdaad. Maar dat is niet nieuw. Halverwege de 80'er jaren deed ik vakantiewerk bij het distributie centrum van Fred van der Werff in Leek, alwaar dus ook het vlees verpakt werd. Daar werkte ik drie zomers lang voor een schamel loontje. Wat ik daar geleerd heb is dat je altijd moet kijken wat er onderop in het pakje vlees ligt. Want wij moesten namelijk eerst de dunne slechte botterige plakken karbo in het bakje leggen en dan een paar mooie plakken bovenop. Dus nog steeds sta ik, tot verbazing van omstanders, de schaaltjes vlees zo goed mogelijk uit elkaar te trekken om te kijken wat er op de bodem verstopt ligt. 😎 En verder... is het jullie ook opgevallen dat de Nutellapotten steeds slanker worden? Helaas worden ze daar niet goedkoper van.
 3. @Roel Denk dat jij dat zelf wel kan smeden? 😎 En ik heb bedacht dat ik dan dus voor het "gemak" betaal en niet voor de simpele stukjes ijzer.
 4. Heb een Kloofmes gekocht.😎 Zag er ooit één bij iemand hangen en zag hem gedemonstreerd worden en mocht hem zelf ook even testen. Geweldig ding! Heel gemakkelijk ging dat. Dus was wel wat jaloers dat hij zo'n "uniek" ding had. Vast antiek oid dacht ik? En toen kwam ik er zomaar afgelopen week online ergens één tegen. Vervolgens gaan zoeken waar ze te koop waren en heb er één bij Wolfswinkel besteld. De Flint. Helemaal blij dus. https://www.wolfswinkel.nl/search/products/details/24053/flint-spanmesser-aanmaakhout-kloofmes?SearchText=kloofmes&page=1 Op YT verschillende filmpjes van verschillende merken Kloofmes te vinden (die Klovr is niet voorhandig). Ander modelletje:
 5. @Mir Ik hoop oprecht voor je dat je in het echte leven niet zo bent als hier op het forum. Je kunt niet allerlei dingen beweren en roeptoeteren en daar dan geen reacties, die bijvoorbeeld niet precies klinken zoals jij het had gewild, op kunnen verdragen. Dat is niet wat "communicatie" betekent. Je beledigt een gewaardeerd lid van van alles en nog wat en bent bij navraag dan helemaal niet bereid om ook maar enige toelichting te geven over waar je woede vandaan komt. Je zegt zelfs dat je die oorzaken met een loep zou moet gaan zoeken waar je vervolgens dan geen zin in hebt. Jammer dat je je kostbare tijd en energie dan wel verspild aan het zoeken naar al die ongefundeerde links om dan ook nog weer energie te verspillen aan het hier plaatsen daarvan en vervelend te doen tegen leden die jou om meer toelichting vragen. Het lijkt mij ook raadzaam dat je je wat meer met aardse dingen gaat bezighouden, daar krijg je namelijk energie ván. Dus een goede tip van @Martin . (Met wie ik echt niet over jouw vage tabelletjes etc hoef te "keuvelen" (uhum?) want wij hebben wel betere onderwerpen om gedachten over te wisselen, dat is dus zoiets als: communiceren. ) Misschien is het ook een idee om wat meer over het onderwerp PREPPEN hier te plaatsen? Of vind je dat een gek idee? Vind het trouwens erg ongepast en onbeleefd van je dat je mij ook gelijk ging afzeiken terwijl ik oprecht wilde weten waardoor je nou zo gekwetst was. Nu niet meer hoor, die interesse is wel geweken. Ben nog steeds wel erg benieuwd wie "de meute" nou zijn.... begin al bijna angstig achterom te kijken... Down the rabbithole they go. Jammer hoor. @Martin Leuk die Toona sinensis , heb je toevallig zaadje over?
 6. Leg eens uit? Ik heb zulks gedrag niet kunnen ontdekken van @martin Want daar heb je het toch over als je "hem" gebruikt? 🤔 Welke meute? Ook daar graag nadere toelichting gezien het ook totaal niet duidelijk is wat jij daarmee bedoelt? Op wat voor manier en met welke berichten dan? Het blijft toch wel bijzonder om te zien dat zij, die om duidelijkheid worden gevraagd door andere leden, daar blijkbaar zeer allergisch voor blijken te zijn.
 7. Valt me wel op dat veel mensen zich nu druk maken om @doom maar van dit lid horen we geen reactie op dit alles? Geen spoor van zelfreflectie of verantwoordelijkheid. Hij heeft een vuurtje opgestookt en anderen lopen nu keihard te blussen waarbij ze elkaar nu ook voor de voeten lopen. Wat mij betreft komt hij over als een "drop-troll" (heeft niets met dropjes te maken) en komt hij hier niet om wijzer te worden of om discussies te voeren over bepaalde ideeën en standpunten e.d. Dus draagt niet veel bij aan het forum. Maar... dat is maar gewoon mijn "mening". 😎
 8. Betreffende het Beatrixoord in Haren (onderdeel van UMCG Groningen): https://www.dvhn.nl/groningen/Gedwongen-opname-coronapatiënt-kan-in-tbc-kliniek-UMCG-in-Haren-26470884.html
 9. Erny

  Vrouwendag,

  Je bedoelt: Ik als vrouw? Vroeger had ik hier op het forum nog een leuke foto ter bewijs achter de hand. Maar, na best ff zoeken naar het betreffende topic van @Raycoupe bleek dat die fotolinks niet meer werken dus de betreffende foto niet meer te zien is. Het topic en bericht nog wel: Dus ook maar op zoek naar de foto gegaan in eigen bestand. Mijn grapje was namelijk dat mn decolletéé eerder te zien was op het forum dan mijn bijdrages. 😂 🤣 Niet ter ondermijning van de serieusheid van mijn vorig bericht.
 10. Erny

  Vrouwendag,

  Gelijke rechten, gelijke behandeling, gelijke kansen, gelijke beloning. Het is schandalig dat al deze bovenstaande punten nog steeds niet gerealiseerd zijn en dat daarom een initatief als "Internationale Vrouwendag" blijkbaar nodig is om hier aandacht voor te vragen. Want dát is natuurlijk wél waar dit over gaat. De baldragende kant van onze "samenleving" hoeft hier duidelijk géén "Mandag" voor in het leven te roepen.
 11. @frans81 Is niet meer actief op dit forum en hij geeft te kennen niet gediend te zijn van dit soort verwijzingen en zal niet reageren op dit topic. (Dit heeft dus persoonlijk niets te maken met @Bekkums en zijn probleem/vraag). Frans verzoekt ook aan JJ om zijn persoonlijke gegevens niet meer door te geven aan derden waardoor er zomaar mensen bij hem aankloppen voor spullen. Bvd.
 12. Erny

  knoflook

  Zorg er ook vooral voor dat de bakken diep genoeg zijn. De knoflookbol vormt ondergronds en heeft ook nog eens ruimte voor wortels nodig. Ook bemesting is belangrijk, doordat je in bakken kweekt spoelen de voedingsstoffen weg en kan de plant die dus niet meer opnemen. Het beste moment om knoflook te poten is ongeveer in oktober. Er zijn ook soorten die in het voorjaar gepoot kunnen worden, zoals het soort Flavor. Persoonlijk ben ik geen fan van knoflook in bakken. Geef de voorkeur aan volle grond zodat ze naar believen water en voedingsstoffen kunnen opnemen en in de winter ook beschermd zijn tegen de kou. Zou je niet beter andere dingen bij dat zonnige muurtje kunnen verbouwen? In het voorjaar peultjes en daarna tomaten en komkommers oid? Mijn vermoeden is dat je dan meer opbrengst zult hebben. Vergeet niet dat knoflook ongeveer 10 maanden nodig heeft van poten tot oogst.
 13. Hihi... nou... juist níet naar de oppervlakte kijken. Til de pot op als ie leeg is. Til m op als ie geheel volgezogen is... Dan weet je het verschil. En neus rond op YT voor informatieve filmpjes met oplossingen, tips en ideeën over de verzorging van de diverse boompjes/planten. Bijvoorbeeld: Deze kwam ik ook nog tegen:
 14. Nou... daar zou ik iets anders voor bedenken... juist die vingertechniek geeft niet aan hoe droog of nat het bij de wortels onderin de pot is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...