Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Simurgh

Admin
 • Aantal items

  2407
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  17

Simurgh won de laatste dag op 21 oktober 2015

Simurgh had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

3508 Uitstekend

Over Simurgh

 • Titel
  Last (wo)man standing

Recente bezoekers van dit profiel

1399 profielweergaven
 1. Haha, dit is te leuk!!! Ik hou van jullie
 2. Het waait nu harder dan op welk moment tot nu toe... Maar als het niet zo breed uitgemeten zou zijn geweest in de media zou ik hebben gezegd: goh het is wel onstuimig. Kortom voor onze lokatie was het een storm in een glas water. Hopelijk heeft de rest er ook geen last van gehad.
 3. Tja en dan zijn ineens 3 leden van het gezin aan het kotsen en diarree... Wat doe je dan?
 4. Ingelogd maar toch niet ingelogd? Haha zal een vergissing zijn maar vond hem wel leuk. [emoji6] Het lijkt mij dat het open karakter van het forum juist de eer doet aan de naam "forum" en aan hoe normaal preppen eigenlijk zou moeten zijn in de samenleving.
 5. Wat ik niet heb begrepen@Bunkerprepper is je stelling dat ffp3 er beschermd tegen nieuw corona virus. Als ik alle Engelstalige artikelen lees is het advies n95(Amerikaanse norm) maskers te gebruiken terwijl in verhouding en ffp3(Europese norm) nog beter is dan de n95. Vergelijkbaar met hun n99 norm. Nu snap ik logischerwijs dat een gesloten ademhalingssysteem met perslucht nog veiliger is. Maar dat maakt niet dat ffp3 niet beschermd. Of zeg je dat het niets uithaalt? Je vergelijkt het immers met een reminder dat je niet aan je gezicht moet zitten (een geel gekleurde hand zou dan ook werken [emoji6]) Ik vind je verdiepende stukken echt super, maar ik begrijp niet hoe het verband houdt met de stelling een ffp3 is gelijk aan een reminder. Zou je het willen toelichten of anders willen uitleggen? Ik dacht dat ik met ffp3 goed zat?
 6. Even een klein overzichtje over de ffp normen
 7. Dit zijn leuke dingen in eens te maken, maar zie het als kennis opdoen om in te zetten als last resort. Dit filtert nooit zo goed als de filters vandaag de dag. Desondanks leerzaam en leuk! Veel plezier!
 8. Misschien wel meer dan het preppen zelf... Lastig is dat je geen idee hebt hoe het zal zijn. Ik probeer kennis op te doen in de basis zodat hoe slecht ook het uitgangspunt weet iets mee kan. Veel is gericht op het agrarische en medicatie alternatieven zodat er een basis voor het leven zelf is. Ik heb zowel psychologische als technische studies gedaan, maar met name het technische, de elektrische tak, is dat er nog? Heb je wat aan zulke kennis. Ik heb geen idee... Dus veel overna gedacht, maar bij gebrek aan glazen bol geen klant en klaar plan omdat het vast en zeker toch niet zal matchen met de realiteit. En misschien naïef in sommige hun ogen, maar zie het zelf als hoopvol en positief, ik denk niet dat het ooit zover zal komen dat "alles" weg is.
 9. Ook maar even een duit in het zakt. Ebola was niet zo spannend omdat je snel ziek werdt. Ja daarna is het vervelend uiteraard. Wat gevaarlijk is aan een goed virus is een lange incubatietijd waarin je geen symptomen hebt, maar wel besmettelijk bent. Als we niets kunnen genezen en de dodelijke afloop 3 procent blijft maar de incubatietijd (de tijd waarin je besmettelijk bent, maar niets merkt) 1 of 2 weken is... Dan krijgen heel heel veel mensen het. En kun je wat doen er aan? Ja afzonderen, tot de ziekte niet meer bestaat in beschermende kleding. Ffp3 mondkapjes zijn het minste, de vraag is ook nog hoe het werkelijk overgedragen wordt. Als het via huid contact kan is een mondkapje al niet genoeg. Kortom het kan een drama worden en het kan met een sisser aflopen. We weten nog te weinig. Ik vind zelf de extreme quarantaine maatregelen in China zorgelijk zeker omdat ze melden dat het niet zo bijzonder was. Dat geeft mij wel vraagtekens.
 10. Net toevallig de laatste stammetjes neergezet, die zijn geënt met shi take. De rest met oesterzwammen, daar heb ik al een oogst van gehad van ruim twee kilo en had nog niet alles geplukt toen. Die stammen waren deze zomer geent.
 11. Mooi filter, maar 250 liter filteren en dan 25 dollar voor een nieuwe cartridge. Dat zijn dat is 10 cent per liter... Das best duur. De houdbaarheid van 10 jaar in vacuüm verpakking suggereert iets van een reagerende component. Toch zie ik ook dat een open cartridge mits droog 3 jaar houdbaar is. Voor zware metalen kan het handig zijn inderdaad, maar de vraag is of alles er uit gaat. Je ziet deze claim vaak terug: dit filter x, filtert ook zware metalen en chemicaliën! Maar er wordt gezwegen over of dat alles is of maar een deel, of het blijkt dat het enkel goed werkt als je een langzame doorloop tijd gebruikt dan het maximale wat de feitelijke gebruiksmodes is. Er zitten best wat haken en ogen aan. Maar mits hij echt alles filtert dan is het interessant. Probleem is de onafhankelijke testen vinden ...
 12. We eten giga veel rottende dingen. Met liefde en lekker ;biertje? Ik heb een boek van meneer wateetons, over rot, mega leuk (vind ik dan) heel praktisch en een aanvulling voor je prepper bieb!
 13. Dat is zeker mindere kwaliteit, al moet ik eerlijk zijn dat ik al jaren dezelfde rugzak heb van mil-tec die al een verschillende andere tassen overleefd heeft waaronder een nordface. En dat is het met mil-tec, de kwaliteit is wisselend helaas.
 14. Om onze overheid raad aan om een noodpakket te hebben. Als iedereen zo braaf burgerlijk zou zijn, dan zijn we zou miljarden preppers rijker in de wereld. Gelukkig worden mensen steeds kritischer op wat we voorgeschoteld krijgen. Jammer dat dat ook geldt voor de goede boodschappen [emoji6] Wel leuk inderdaad om de inhoud te vergelijken!
 15. Tja toch echt globe dreiging nummer 1 een pandemie. Waarschuwde @Keyser Suze ook altijd voor.... Waar blijft die gast eigenlijk... Kom terug joh!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...