Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Hermanusb

Lid
 • Aantal items

  494
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  8

Hermanusb won de laatste dag op 6 november

Hermanusb had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

421 Uitstekend

Over Hermanusb

 • Titel
  Senior Prepper

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ze hebben wel een punt over de verplichte kosten. Vroeger zou ik hebben gezegd wat maakt die 50 gulden nu uit? maar ik betaal tegenwoordig 305 euro p/m en 70 voor het eigen risico. en 50 voor de oudste die niet genoeg heeft aan de zorg toeslag. ooit verdiende ik 3000 gulden en betaalde ik 50 gulden zorgverzekering. Zeg 1.5% van mijn inkomen. uiteraard gaat er van je salaris ook nog wat die kan5 op. nu zit ik op 6% van mijn salaris wat voor mijn zorgverzekering is en ook op mijn salarisstrook staat afdracht naar de overheid tbv de zorgverzekering.
 2. dat gaat denk ik nog wel mee vallen. maar ongetwijfeld zullen er mensen in de problemen belanden. maar tussen problemen en dakloos zit een wereld van verschil. ik heb een gezin met 2 kinderen dus ja je doet je best voor je gezin. Voor mij persoonlijk zou ik me weinig zorgen maken of ik wel of geen dak boven mijn hoofd zou hebben. Ik zou gaan reizen en dan ergens in Spanje proberen een tinyhouse te bouwen. waarschijnlijk met gablok elementen en vooral niet te groot en volledig off grid.
 3. omdat het een blaaskaak is/was.
 4. Ach. ooit zal de wereld wel een keer naar de bliksem gaan.
 5. in theorie zou dit allemaal kunnen. maar dan geef je gelijk aan dat militaire labs samenwerken met commerciële bedrijven. dat laatste denk ik niet. het idee dat rassen ov volkeren ziek gemaakt gaan worden, of gemaakt kunnen worden kan ik niet geloven. iedereen mag denken en geloven wat hij of zij wil maar dit geloof en verwacht ik niet.
 6. @kwakster Eigenlijk is het de bedoeling om hem wat scherper te maken, de snede is m.i wat aan de ruwe kant, je ziet de slijpsporen duidelijk. dus mijn plan is om in de vrijedagen hem eerst wat gladder re slijpen en dan te polijsten. Denk jij er soms anders over? ik probeer op het messenforum meer info te vinden mbt messen maar dat forum is blijkbaar gestopt.
 7. Sinds ik als jochie eens een zwitsers mesje had, zo’n rode en mijn tengels er tussen kreeg omdat hij dubbelklapte en ik hem weggooide heb ik nooit geen klapmes meer gehad. (Ligt al 45 jaar ergens langs de dubbelbeek in apeldoorn) maar door die Ka-Bar topic weer eens gekeken naar een goed klapmes. dus 1 die je vergrendeld, het is de buck geworden... nog een verjaardags presentje dus. Nu polijsten....
 8. @doom de aarde heeft door de eeuwen heen altijd rampspoed gekend. genoemde punten lijken mij complete nonsens, wel zal er in de toekomst wel weer eens wat kunnen gebeuren. (Ziektes of oorlog of een natuur fenomeen) en preppers zijn prepper geworden omdat ze in die situatie voor zichzelf en eigen gezin willen kunnen zorgen. ik voorzie op de langere termijn eerder een grote oorlog, of dat oorlogen in afrikaanse landen zich uitbreiden naar europa. maar buitenaardse dreiging of de genoemde zaken nee die zie ik niet voor probelemen zorgen
 9. @Sjuul amazon of bi) alternate, het is trouwens de ingang, ik denk dat je die ook nog wel helemaal kan afsluiten maar zeker weten doe ik het niet pakweg 85 euro.
 10. @JJ&A je hebt trouwens nog een ongelezen prive bericht staan😄
 11. Hermanusb

  Kind wil zakmes

  de meesten hier hadden vroeger wel een zakmesje. en we zouden het niet in ons hoofd halen om er iemand mee te steken. we sneden hout, takken in het bos of langs de sloten. tegenwoordig worden kinderen van 8 jaar vd weg geplukt met een mes... want stel je voor dat je jezelf moet verdedigen... of je hebt hem nodig uit veiligheid de messen die ik nu heb zou mijn vader helemaal naar van worden.
 12. @Dutchknowledge wij, de oudste 2 dan. gebruiken zink en vitamine D als extra naast vitamine A/Z. die laatste gebruiken de meiden ook.
 13. Ik schreef in maart al dat het bijna niet te vermijden is dat je het krijgt. wel hoop ik dat de behandelmethodes nog wat beter worden. tot die tijd. houden we afstand. gaan we niet naar feestjes en dat hebben we in de zomer ook niet gedaan. op mijn werk loop ik de hele dag met mondkampjes op en hou ik nog steeds voldoende afstand. ik heb een halve ltr sterilium op mijn werk staan, die gebruik ik na elke ronde door de fabriek. in mijn huishouden hebben we alle 4 nog geen corona gehad.
 14. Ik heb de medicatie die ik nodig heb altijd voor een maand of 6 op voorraad. dit heb ik gewoon geregeld door een paar keer wat sneller achter elkaar te bestellen. Daarnaast. een doosje of 10 paracetamol. een liter of 6 sterilium. en een liter of 4 stellisept. uiteraard de basis spullen die in een verbandtrommel horen te zitten. ik wil nog 1 ding hebben. een Tourniquet edit. ik heb ook een aardige voorraad kauwvitamines A tot Z vitamine D en zink.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...