Ga naar inhoud

Hermanusb

Lid niveau 2
 • Items

  844
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  15

Hermanusb won de laatste dag op 10 februari

Hermanusb had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

2195 profielweergaven

Hermanusb's prestaties

Specialist

Specialist (6/11)

733

Reputatie

 1. Ik zou voor de iveco daily gaan. of de vw crafter, omdat die twee de langste ruimte achter de voorstoelen hebben. bij L3 460 cm ipv 400 cm
 2. het is volgens mij een vrij radicale methode. druppel jodium oplitertje water uurtje wachten en drinken. dan zou ik eerder een waterfilter kopen. (Die ik trouwens al heb) daarmee kun je sneller en ook veilig meerdere mensen van water voorzien.
 3. Ik zou lifpo4 accu cellen nemen, niet goedkoop maar kunnen zeer goed ontladen worden, en of je ze wil laden met zon of wind energie is niet zo spannend meer, als je een sloot hebt kun je zelfs water gebruiken om stroom op te wekken. Cellen koop je het beste bij alibaba. daarnaast zou ik niet voor 12 v gaan want hoe lager het voltage des te dikker de kabels als je wat vermogen nodig hebt. oftewel 8 lifepo4 cellen van pakweg 304 AJ is een 24 volt systeem waar je een heel eind mee kan komen. of 16 cellen voor een 48volt systeem.
 4. Ik heb hem ook. doet exact wat ik wil. water koken en eten maken. maar voor meer dan 2 personen is het te klein. water kookt vrij snel. En hij brand al met een paar denneappels. ik gebruik hem om water te koken voor de thee met name op de camping.
 5. Ik ben minder strikt want ik stook rustig bruinkool en kan je vertellen dat bruinkool aardig kan stinken. maar het hout is schoon en mooi brandhout zonder vervelende stoffen erin. alleen de bruinkool is mooi spul om een paar uur de zaak te laten branden.
 6. @Mare Imbrium deze is wel oke. https://www.truckerswereld.nl/galaxy-dx99v2/ en dit is ook een schitterende. https://www.truckerswereld.nl/president-lincoln-ii-plus/ ik ben altijd fan van President geweest. en ja, deze export versies zijn heel officieel niet toegestaan maar wel mooi spul
 7. @Mare Imbrium ik vermoed dat het bereik daarvan niet genoeg is. daarnaast te weinig kanalen om met anderen samen ongestoord te kunnen debatteren. Voor prep omstandigheden zou ik echt er 1 nemen met meer vermogen, meer kanalen, top scheiding vd frequenties. en een goede antenne.
 8. ik zou gewoon 200 liter in 1 keer halen. achterbank plat, en net zoveel jerrycans meenemen als mogelijk
 9. @martin het klopt. je haalt niet meer energie uit een brandstof dan erin zit. het enige verschil is dat de CV meer verstookt omdat een zibro enkel de ruimte hoeft warm te houden waar hij staat. mijn cv verwarmt ook de leidingen en andere ruimtes. ik stap over op variabele energie. paar dure maanden en de rest kost weinig,
 10. @martin ook als je de brandstof voor 90 cent per liter uit Belgie ophaalt? als ik de cv aan doe stook ik in de koudere periode ongeveer 10 tot 15 kuub per dag. dat ben je bij de huidige tarieven nooit kwijt aan een Zibro ik stook bewust hout of een combinatie van hout en bruinkool briketten vanaf het moment dat de cv weer automatisch begint te verwarmen. deze staat overdag op 18 graden en in de nacht op 17 om te voorkomen dat hij aan gaat. in de ochtend doe ik de houtkachel aan en als de woonkamer op temp is gaan er 2 briketten op. dan kijk ik na een uur of 4 wel of er weer 2 briketten op gaan of bij lagere buiten temp blokkie hout.
 11. begrijp dat het lastig is maar een zibro of qlima laser kachel zie ik regelmatig voor nette prijzen staan. de warmte van een zibro is geweldig. de goedkoopste laser zag ik vorige week staan voor 140 euro. nadeel is dat de brandstof wat duurder is in NL, voor mensen die richting de grens met Belgie wonen kopen voor lage bedragen petroleum in Belgie en een hele winter warmte voor redelijk betaalbaar tarief,
 12. Ik zou dan een zibro laser kachel nemen, bij huidige gas prijzen een stuk goedkoper verwarmen en het meeste gas stoken we tussen 1 nov en 1 mrt.
 13. Mooi. ik zit al mijn hele leven. ronduit asociaal die gasten die de zaak vol blazen. om die reden probeer ik op mijn werk het toilet zoveel mogelijk te vermijden. maar krijg je een huurwoning met een vieze pot krijg je die vaak niet schoon met azijn.. maar wel blinkend schoon met 30% zoutzuur,., Welkoop verkoopt die.
 14. @JJ&A een droog toilet is simpel gesproken iets waar ontlasting en urine gescheiden worden opgevangen. urine stinkt, ontlasting maar heel kort. de urine kan in het riool afgetapt worden en de ontlasting kan uiteindelijk op de composthoop. simpel gesproken, je legt een keutel en je strooit er een handje zaagsel overheen. een simpele manier is om dit in een plasticzak op te vangen in een emmer. elke 2 weken gooi je de zak weg. dat chemische ding heb ik nu ook in de caravan, het stinkt en moet dagelijks geleegd worden. smerig klusje en met een droog toilet ben ik daar vanaf. dit heb je nodig. https://ecosave.com/shop/droogtoilet/separett-droogtoilet-privy-501-separett/?utm_source=Google Shopping&utm_campaign=EcoSave Grizzly&utm_medium=cpc&utm_term=74 en 2 ventilators voor aanvoer van frisse lucht van buiten en afvoer van de stank.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...