Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Hermanusb

Lid
 • Aantal items

  422
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Hermanusb won de laatste dag op 31 maart

Hermanusb had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

355 Uitstekend

Over Hermanusb

 • Titel
  Senior Prepper

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Zijn er hier op het forum mensen die spelen met de blox app? oftewel beleggen in crypto munten. collega’s van mij doen dit nl ook en ik heb om te kijken of het wat is voor mij deze app ook geïnstalleerd. ben alleen benieuwd of er hier ook wat zijn die beleggen via die app
 2. Ik heb dit in het verleden ook gedaan. al het papier ging in een regenton met water en de beton mixer erop. je had gewoon veel ruimte nodig om te drogen en itt hout blokken stapelt dit vrij precies waardoor droging lastig was. een boel werk voor veel as en weinig hitte. ik ben ermee gestopt
 3. De sterilium is er bijna. bezorging staat morgen in de planning dus blijkbaar heeft Praxisdienst de zaak weer redelijk op de rit. wel is de kans aanwezig dat als de corona weer in alle hevigheid toeslaat dat de Duitste overheid weer een export verbod instelt. ik adviseer dus om dit soort producten op korte termijn te bestellen als je het nodig hebt. uiteraard altijd kijken naar of het op voorraad is. het is wel wat duurder geworden maar nog steeds niet wereldschokkend duur.
 4. En dan mag er niet meer getest worden omdat onze overheid niet meer test capaciteit heeft ingekocht bij de laboratoria nu zou je toch denken dat de overheid wel beter zou weten ondertussen maar helaas.
 5. als je blijft chargeren dan zijn we natuurlijk snel klaar.
 6. @JJ&A dat is het enige wat me doet twijfelen, in het zuiden van Spanje kun je een moestuin bijkans wel vergeten ivm de hitte en water gebrek. of je moet rond 1 vd rivieren gaan zitten die naar de kust lopen. wel heb ik weinig behoefte om tzt nog veel te moeten doen als ik er eenmaal ben. ik ben meer van de voorraden opbouwen en wat kippen enz enz. het inkopen van voedsel hoeft niet zo duur te zijn in Spanje, maar je moet het kunnen bewaren. daarom koop ik tzt een all american pressure canner. ik had een T3 omgebouwd tot camper waarmee ik eerder op vakantie ging, maar ga nu al jaren met de caravan omdat mijn partner meer ruimte wil. als het je lukt zou ik zeggen rij er heen zodra het kan. Corona moet je enkel bang voor zijn als je zelf niet instaat bent om afstand te houden.
 7. @Albis Daarom gaf ik advies naar een ander land te gaan. mensen die hun eigen leven willen leiden en minder of niet afhankelijk willen zijn van de overheid hebben in NL gewoon geen kans. onbetaalbaar om wat te kopen, en een onbetrouwbare overheid. heb je 60K koop je in spanje vlak aan de kust een gloednieuw appartement wat nog moet worden opgeleverd. ja dan zijn andere huizen al gauw een heel stuk goedkoper. Maat van mij zit in zuid Spanje en die adviseerde ook al kom hier naartoe. heeft ondertussen 2 huizen daar. een Finca met 2Ha grond voor minder dan 25K gekocht en voor 15 laten verbouwen incl een zwembad. Een XC70 op diesel rijden voor iets van 120 euro per jaar aan belasting. Tja. ik zou zeggen blijf in Nl wonen.
 8. @logan 1202 Nee, niet daar hoewel een kennis van mij er wel 1 gekocht heeft in die omgeving. Ik gaf dit als voorbeeld voor een alternatief. TS geeft aan laag budget, zelfvoorzienend wonen en zelf iets te bouwen. Ts gaf ook aan niet het buitenland maar dat was wel het oorspronkelijke plan. mijn voorbeeld was heel erg basis niveau maar omdat Ts aangaf zelf nog dingen te willen doen zou het een alternatief kunnen zijn. als je wat meer geld kunt besteden kom je met 40 a 50K al op hele nette huizen uit met dito grond om te gebruiken voor dieren en groenten. mijn kennis heeft duurder gekocht. 95K heeft hij betaald maar heeft ook 25 Ha grond en bos erbij. hij kon dat doen omdat zijn partner van oorsprong uit die omgeving weg komt. anders mag je niet zoveel grond kopen. edit. ik kijk zelf naar Spanje voor de toekomst. Zou dit najaar gaan kojken voor de locatie maar haak om de zelfde reden even af als dat TS dat nu doet.
 9. ik denk er iets anders over. We hebben het over ene beperkt budget en het voorbeeld wat ik gaf was een voorbeeld van veel huizen in dat land waar je midden in de bewoonde wereld, dus niks bos betaalbaar kunt wonen. gewoon nette huizen voor 15 tot 20 K in fatsoenlijke plaatsen met winkelcentra/trein dichtbij. daarnaast. om het even welk land, overal zul je wat tijd in de taal moeten steken. maar een huis van 20K wat niks meer hoeft te kosten geeft veel financiële mogelijkheden Voor de toekomst.
 10. Ik heb altijd goede ervaringen gehad maar ik bestel ook nooit in primetime. Sterilium heb ik nog genoeg maar om te controleren hoelang het gaat duren heb ik nog 2 ltr besteld. en ja het is duurder dan in het verleden. benieuwd of en wanneer ik het ga ontvangen.
 11. De economie is al bezig met omvallen. werkloosheid is aanzienlijk gestegen. en een deel vd werkloosheid is nog niet zichtbaar omdat de steun vd overheid voorkomen heeft dat mensen in de ww belanden. maar ik voorzie een gigantische werkloosheid en dito kosten voor de overheid om dit te kunnen betalen. belastingverhogingen zullen ons deel zijn. ben wat dat betreft blij dat ik in een tak van sport zit waar ik weinig risico loop op ontsag. Maar de mensen van 40 jaar of jonger dan 55 die werkloos raken kan ik maar 1 ding adviseren. begin voor jezelf als dat kan.
 12. @JJ&A https://www.sreality.cz/en/detail/sale/house/hut/zlutice-zlutice-/3182485340#img=0&fullscreen=false ff op engels klikken voor leesbare taal. amper 10duizend euro en ik denk een bod rond de 9 ook wel geaccepteerd zal worden. uiteraard de lokale kosten. woon kosten zijn dan 0 euro en jullie hebben aow en daar kom je dan ook wel mee uit de voeten. dit zijn best aardige huisjes voor niet al teveel geld denk ik dan maar
 13. Is een fatsoenlijke blokhut niet een idee? Ff google kom ik bij bijv deze uit. https://www.blokhutwinkel.nl/santander-a-gecoat.html voor 2 personen lijkt het me genoeg maar er is keus genoeg. zelfs in het buitenland voor nog lagere bedragen. Tsjechië Koop je 8n bosrijke omgeving voor lage bedragen houten huizen met 1000 mtr grond voor bedragen waar we in Nl om lachen.
 14. Ik ben zeer benieuwd op welke dag we door de 1000 besmettingen heen zullen gaan. wat als de GGD nog meer mensen moet testen? En de capaciteit hiervoor nog steeds onvoldoende is? ik hoorde dat iemand 5dgn moest wachten en dan ook nog naar Barneveld rijden? bij mij thuis is er gisteren 1 getest die binnen 24 uur terecht kon.
 15. Ik gebruik al heel lang vitamine A tot Z van het kruidvat, kauwtabletten. daarnaast ben ik vItamine D en Zink gaan gebruiken. vooral deze 3 soorten raken als een raket uitverkocht zodra er weer wat corona zal opzetten. laten deze 3 soorten nu ook nog in de aanbieding zijn bij de kruidvat? 2e doosje half geld. ik heb dus weer een partij besteld, voor 2020 en 2021 ben ik wel voorzien. kosten weinig als je niet de davitamon doosjes neemt maar huismerk.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...