Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Hermanusb

Lid
 • Aantal items

  406
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Hermanusb won de laatste dag op 31 maart

Hermanusb had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

350 Uitstekend

Over Hermanusb

 • Titel
  Senior Prepper

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik gebruik al heel lang vitamine A tot Z van het kruidvat, kauwtabletten. daarnaast ben ik vItamine D en Zink gaan gebruiken. vooral deze 3 soorten raken als een raket uitverkocht zodra er weer wat corona zal opzetten. laten deze 3 soorten nu ook nog in de aanbieding zijn bij de kruidvat? 2e doosje half geld. ik heb dus weer een partij besteld, voor 2020 en 2021 ben ik wel voorzien. kosten weinig als je niet de davitamon doosjes neemt maar huismerk.
 2. Als ik zou moeten vertrekken wil ik juist weg naar een omgeving met weinig mensen. De grootste risico's in het leven zijn de mensen met honger, dat is de reden dat ik tzt naar Spanje ga, ik wil dan voldoende grond in een omgeving met weinig mensen. ik zie weinig hongerige mensen in zuid spanje de bergen in gaan op zoek naar eten. zoeken het dichterbij of gaan plunderen. zit je 20km vd bewoonde wereld af zit je redelijk veilig. vallen de atoombommen dan helpt toch niks.
 3. De HW 97 is niks mis mee. dan worden de zwijnen konijntjes, maar die zijn nog lekkerder ook nog.
 4. Klopt. dat forum zit ik ook op hoor. mijn vorige ketel was van RVS maar die beviel niet. nu volledig koper...
 5. Er zijn genoeg buksen waar je een konijn mee omlegt. of een duif. een veerbuks is makkelijk omdat je enkel pellets nodig hebt. ik heb een perslucht geweet, de FX boss in kaliber .30 (7.62mm) en daar leg je een wild zwijn ook wel mee neer. met 1 vulling kan ik grofweg 50 schoten doen. maar een HW97 in kaliber 4.5 schoot ik 100mtr wedstrijden. op een meter of 40 gaat een duif of konijn ook wel liggen. toch zou ik voor 5.5 kiezen.. niemand schiet op een konijn op 100 mtr met een veerbuks.
 6. Een goed mes wil ik ook nog graag. tevens een fatsoenlijke zaag. en een 1daagse basis cursus zou ik nog wel willen doen. die 1 daagse voor tarp opzetten, (lukt me zo ook wel denk ik) de hangmat op correcte wijze ophangen zonder dat bij regen het water de hangmat in loopt. dat lijkt me nog wel wat,
 7. De wapenwet is best duidelijk. zelfs mijn luchtbuksen mag ik niet zodanig vervoeren dat ik ze makkelijk kan pakken. zeg maar voor het grijpen, dat kost me mijn VOG en direct ook het lidmaatschap van mijn schietvereniging. ik reageerde ook vanuit de stelling dat de situatie dusdanig is dat mensen voor zichzelf moeten kunnen zorgen.
 8. @JJ&A distillatie kan wel. ik heb een distillatieketel en kolom en je kunt moeiteloos dit doen. maar je mag niet onbeperkt water drinken uit zo'n ketel. je verliest nl alle mineralen en andere goede stoffen die normaal in het water zitten. als ik de ketel gereinigt heb wil ik nog wel eens een bekertje water eruit stoken om te drinken. uiteraard heeft mijn ketel een totaal ander doel dan water maken. ik maak er alcohol mee.
 9. Koop gewoon een goede luchtbuks. geheel vrij, geen enkele beperking. ik schiet met die van mij op 100 mtr nog dwars door een spaanplaat heen. Op 100 mtr raak ik bijna alles met afmetingen van een ouderwetse rijksdaalder. mocht de pleures uitbreken en je hebt voldoende pellets om mee te schieten heb je in elk geval iets wat werkt en wat legaal is.
 10. Als je voedsel lamg wil bewaren is drogen een optie maar zelf ben ik niet zo happy daarmee. wecken is de 2e optie en daar maar ik wel gebruik van. als je een all american pressure canner bekijkt, die weckt op hogere druk en dus temperatuur waardoor je voedsel gigantisch lang houdbaar is. Ik heb geweckt met een eenvoudige weckketel, en nu in de oven maar komend jaar komt deze pressure canner er bij mij ook bij.
 11. @Pin d"Ar Je hebt simpelweg te weinig hiervan mee gekregen. eigenlijk is het voor jou noodzaak dat er in je familie/vriending kring er de volgende golf er een heel partijtje tussenuit piepen. dan piep je wel anders. ik ken er verscheidenen die door corona ondertussen het loodje gelegt hebben. maar mensen als jij die doen alsof het een Hoax is wens ik met alle liefde een stevige corona toe icm 4 weken IC. misschien dat je dan als je terug komt er anders over denkt,
 12. Ik las ergens dat nagenoeg iedereen die op de IC beademd is gewoon permanente longschade heeft opgelopen. geen enkele zicht op of en hoeveel herstel er nog komt in de toekomst voor deze mensen. zonder maatregelen was het zo goed als zeker een groot drama geworden.
 13. En ik vermoed nog steeds dat die tweede golf er gewoon komt. misschien niet in Juni maar wel medio sept.
 14. Begrijpelijk. wij moeten nog wat jaartjes voor we ons pensioen hebben. ik nog ruim 7 jaar tot pensioen en 9 tot de aow. wij hebben nog wat tijd want te vroeg kopen betekend heel veel leegstand en dat is niet handig. dan beter door sparen en tzt wat mooiers kopen.
 15. Door de omstandigheden in Spanje ga ik dit najaar niet kijken maar in 2021, als het rustiger is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...