Ga naar inhoud

slimstrong

Lid niveau 2
 • Aantal items

  25
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

215 profielweergaven

slimstrong's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

19

Community reputatie

 1. slimstrong

  Jodium en Water...

  Ik heb gehoord dat je jodium kunt gebruiken om water te zuiveren. Heeft iemand hier ervaring mee? Informatie over?
 2. O sjuul...sorry zeg wat suf dat ik het recept totaal vergeten heb mee te sturen... Was je cake lekker? De ingrediënten klinken in ieder geval goed...naar mijn smaak bedoel ik :-)) hier is dan alsnog een goed recept... INGREDIËNTEN 100 gram noten (zoals walnoten, paranoten, amandelen, hazelnoten) 100 gram zaden en pitten (lijnzaad, maanzaad, zonnebloempitten, sesamzaad, pompoenpitten) 1 ei 1 eetlepel gesmolten kokosolie (niet teveel!) 1 eetlepel verse kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum) ( dit doe ik voeg ik niet altijd toe, soms is een neutrale smaak ook lekker) 1 snufje zout 1 eetlepel sesamzaad (om mee te garneren) En dan....de oven even voorverwarmen voor op 175 graden Doe de pitten en zaden in de keukenmachine, vijzel of koffiemolen en maal het tot meel Doe de noten in de keukenmachine en maal het ook tot meel Doe vervolgens de notenmeel, zaden/pittenmeel, ei, gesmolten kokosolie, de verse kruiden ( als je deze wil toevoegen) en een snufje zout in een kom Maak er met een lepel of met je handen een deegbal van En maak het plat. Leg vervolgens een tweede vel bakpapier op de platgedrukte deegbal en rol met een deegroller de deegbal plat met een dikte van ongeveer 5 mm (halve centimeter) Haal het bakpapier aan de bovenkant eraf. Met je vingers kun je het plat gerolde deeg wat meer vormen tot een rechthoek of vierkant. Strooi er 1 eetlepel sesamzaadjes overheen als topping Maak met een mes rechthoeken of vierkantjes van het deeg. Uit het deeg kun je ongeveer 8-10 crackers halen. Zorg ervoor dat de crackers iets uit elkaar liggen. Doe dit voorzichtig, want de crackers vallen nu nog makkelijk uit elkaar Schuif de crackers met het bakpapier nog aan de onderkant op een rooster of bakblik en plaats het in het midden van de voorverwarmde oven Bak de crackers eerst ongeveer 10 minuten op 175 graden. Het beste is om hier bij te blijven, want ze kunnen snel bruin worden. Dit is met mijn oven echt een must! De crackers kunnen op sommige plekken een beetje gaan schuimen, maar dat is niet erg, dat trekt wel weer weg. Als de crackers een goudbruine kleur hebben. Je kunt ze, om dat bruine kleurtje te krijgen, even een paar minuten onder de grill zetten... Dan af laten koelen, snijden of breken en er lekker van genieten. Ik heb ook wel crackers zonder noten en zonder ei gemaakt. Die waren ook prima gelukt en lekker van smaak.
 3. Maar even iets van internet geplukt...dit is een goed recept....er wel een oogje op houden als je het zadenmengsel in de oven hebt. Het kan snel aanbranden!
 4. Brrrr. Dat is niet fijn om je binnenzooltjes zo te vinden en er dan achter te komen dat je wel een heel groot probleem in je huis/leefsituatie hebt. Wat een nare situatie met de woningbouwvereniging ook....:-)) Tja, een ander huis vinden is zeker niet eenvoudig...sterkte met al dat gedoe. Ik hoop dat je de moed niet helemaal op hebt gegeven...
 5. Vervelend zeg dat je zo’n last van schimmel in je huis hebt!
 6. Wat een goed idee om je CV kast hiervoor te gebruiken. Maar zou te klein zijn voor mij denk ik.
 7. Ha Sjuul...ik zal binnenkort even een “ beproefd” recept opduikelen voor je en dat zet ik er dan wel even op. De gedroogde groenten zijn inderdaad meer om mijn voorraad op peil te krijgen. Maar ik wil er nu ook wat meer van gaan gebruiken bij het dagelijks gebruik. In stoofpotjes en soepen enzo.
 8. Dank voor je reactie...inderdaad kaas is waarschijnlijk te vet om met succes te gaan drogen. Ik zal eens gaan kijken op YT naar de dingen die je noemt. Wat heel erg is toch dat de kruiden zo vervuild zijn...evenals zoveel andere groenten en fruit.
 9. Iemand ervaring met HoboStyle vissen? Ik wil daar wat meer van weten om het eens te gaan proberen. welke zou het best zijn om aan te schaffen...en waar? Heb geen viservaring....-:(( Maar wat niet is kan nog komen...:-))
 10. Leu dat je interesse hebt. Belangrijk is om een goede droogoven te hebben. Zelf heb ik een Sedona droger en daar ben ik heel tevreden over. Het apparaat wordt intensief gebruikt en de resultaten zijn goed. Ik heb meteen een boekje aangeschaft van Claudia Kuyken en Jean Vanhoof : Titel: Handboek Voedsel Drogen. Daarmee heb ik een goede start gemaakt. verder is het een kwestie van ervaring opdoen en dingen opzoeken via YouTube en Google. Vaak is dit info uit Amerika, daar zijn ze veel meer bezig met dit soort dingen. Kijk hiervoor eens bij prepper/ homestead sites. Zorg ervoor dat je schoon werkt. Je de groenten goed wast en de potjes, waar je het in wil bewaren, goed schoon zijn. Belangrijk is ook dat je uitzoekt of je de groente wel of niet even moet blancheren. Daarover kun je lijsten op internet vinden, evenals de temperatuur en droogtijd. Zelf “ speel” ik inmiddels wat met temperatuur en droogtijd. Zou leuk zijn als je er mee aan de slag gaat! Succes!
 11. Wat gaaf dat je ook droogt! Jaren geleden deed ik het ook op die manier ...behalve het zakje om de kruiden heen dan...een slimme tip is dat. Met een gewone oven kun je ook ea drogen. Daar heb ik zelf niet zoveel ervaring mee. Wel heb ik noten op die wijze gedroogd en zadenrepen gemaakt. Dat ging ook goed. Ik weet werkelijk niet meer of ik de ovendeur open had. [?]
 12. Hallo mevr.Grijpstra, Dank voor uw reactie. Leuk om te horen dat u ook allerlei dingen droogt. Hoe doet u dat? Plaatst u de groenten buiten en laat u het drogen door de zon? De wind? Of droogt u dit ook gewoon in huis? Het drogen van groenten/ fruit is inderdaad heel leuk om te doen en de smaken worden alleen maar intenser. Wat u zegt...een potje Zwitserse kaas...ja dat is handig natuurlijk. Ik eet graag buffel of geitenkaas en die zou ik willen drogen om later te gebruiken op pasta’s en pizza’s etc.
 13. Hallo Petroman...Je naam zegt al heel wat. Dus jij hebt ervaring in het petroleum gebeuren begrijp ik? Er zit geen handleiding bij mijn -stelletje-
×
×
 • Nieuwe aanmaken...