Ga naar inhoud

slimstrong

Lid
 • Aantal items

  23
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

68 profielweergaven

slimstrong's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

17

Community reputatie

 1. Maar even iets van internet geplukt...dit is een goed recept....er wel een oogje op houden als je het zadenmengsel in de oven hebt. Het kan snel aanbranden!
 2. Brrrr. Dat is niet fijn om je binnenzooltjes zo te vinden en er dan achter te komen dat je wel een heel groot probleem in je huis/leefsituatie hebt. Wat een nare situatie met de woningbouwvereniging ook....:-)) Tja, een ander huis vinden is zeker niet eenvoudig...sterkte met al dat gedoe. Ik hoop dat je de moed niet helemaal op hebt gegeven...
 3. Vervelend zeg dat je zo’n last van schimmel in je huis hebt!
 4. Wat een goed idee om je CV kast hiervoor te gebruiken. Maar zou te klein zijn voor mij denk ik.
 5. Ha Sjuul...ik zal binnenkort even een “ beproefd” recept opduikelen voor je en dat zet ik er dan wel even op. De gedroogde groenten zijn inderdaad meer om mijn voorraad op peil te krijgen. Maar ik wil er nu ook wat meer van gaan gebruiken bij het dagelijks gebruik. In stoofpotjes en soepen enzo.
 6. Dank voor je reactie...inderdaad kaas is waarschijnlijk te vet om met succes te gaan drogen. Ik zal eens gaan kijken op YT naar de dingen die je noemt. Wat heel erg is toch dat de kruiden zo vervuild zijn...evenals zoveel andere groenten en fruit.
 7. Iemand ervaring met HoboStyle vissen? Ik wil daar wat meer van weten om het eens te gaan proberen. welke zou het best zijn om aan te schaffen...en waar? Heb geen viservaring....-:(( Maar wat niet is kan nog komen...:-))
 8. Inderdaad...zal ik in gedachten houden...
 9. Leu dat je interesse hebt. Belangrijk is om een goede droogoven te hebben. Zelf heb ik een Sedona droger en daar ben ik heel tevreden over. Het apparaat wordt intensief gebruikt en de resultaten zijn goed. Ik heb meteen een boekje aangeschaft van Claudia Kuyken en Jean Vanhoof : Titel: Handboek Voedsel Drogen. Daarmee heb ik een goede start gemaakt. verder is het een kwestie van ervaring opdoen en dingen opzoeken via YouTube en Google. Vaak is dit info uit Amerika, daar zijn ze veel meer bezig met dit soort dingen. Kijk hiervoor eens bij prepper/ homestead sites. Zorg ervoor dat je schoon werkt. Je de groenten goed wast en de potjes, waar je het in wil bewaren, goed schoon zijn. Belangrijk is ook dat je uitzoekt of je de groente wel of niet even moet blancheren. Daarover kun je lijsten op internet vinden, evenals de temperatuur en droogtijd. Zelf “ speel” ik inmiddels wat met temperatuur en droogtijd. Zou leuk zijn als je er mee aan de slag gaat! Succes!
 10. Wat gaaf dat je ook droogt! Jaren geleden deed ik het ook op die manier ...behalve het zakje om de kruiden heen dan...een slimme tip is dat. Met een gewone oven kun je ook ea drogen. Daar heb ik zelf niet zoveel ervaring mee. Wel heb ik noten op die wijze gedroogd en zadenrepen gemaakt. Dat ging ook goed. Ik weet werkelijk niet meer of ik de ovendeur open had. [?]
 11. Hallo mevr.Grijpstra, Dank voor uw reactie. Leuk om te horen dat u ook allerlei dingen droogt. Hoe doet u dat? Plaatst u de groenten buiten en laat u het drogen door de zon? De wind? Of droogt u dit ook gewoon in huis? Het drogen van groenten/ fruit is inderdaad heel leuk om te doen en de smaken worden alleen maar intenser. Wat u zegt...een potje Zwitserse kaas...ja dat is handig natuurlijk. Ik eet graag buffel of geitenkaas en die zou ik willen drogen om later te gebruiken op pasta’s en pizza’s etc.
 12. Hallo Petroman...Je naam zegt al heel wat. Dus jij hebt ervaring in het petroleum gebeuren begrijp ik? Er zit geen handleiding bij mijn -stelletje-
 13. Dank je Martin voor de link! En ik ga zeker niet aanrommelen met lonten etc... dat zou - spelen met vuur- zijn...:-)) Ook hartelijk dank voor jou advies en de meegezonden link Roel! Zelfs het artikelnummer...Top! Ik ga het vandaag bij hen bestellen.
 14. Zijn er ook mensen die werken met een droogoven? ikzelf droog al een paar jaar regelmatig allerlei groenten, fruit en noten. De (bio)groenten gebruik ik altijd zo vers mogelijk. Nu heb ik recentelijk ontdekt dat ik ook een pak diepvries groenten kan gebruiken om te drogen. Het scheelt me heel veel tijd om dit te doen. Ik heb sperziebonen, een mix van bloemkool, wortels, sperziebonen met succes gedroogd. Op dit moment probeer ik diepvries broccoli uit.... ik zou graag eens kaas willen drogen, heeft iemand van jullie hier ervaring mee?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...