Ga naar inhoud

Oma Miet

Lid
 • Aantal items

  20
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Oma Miet's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

29

Community reputatie

 1. Ik heb een droogoven en nog wel een luxe ook. Excalibur met 9 rekjes In het verleden heb ik er veel gebruik van gemaakt om snackjes voor mijn honden te drogen. Dat gaat perfect totdat het product dat je drogen wil te vet is, en laat dat bij kaas nu het geval zijn.... Daarom denk ik dat het drogen van kaas geen goed idee is. Je kunt kaas op een andere manier conserveren, daar vindt je hier meerdere topic over. Verse kruiden drogen met een droogoven gaat heel goed, alleen vindt je in Nederland. geen schone kruiden, alles is vervuild. Op YT indt je een aantal filmpjes waarin te zien is hoe met behulp van een oude ijskast een droogkast gebouwd kan worden.
 2. Zijn literspakken, waardoor de prijs per lier hoger ligt dan de gangbare 2ltrs pakken
 3. Reactie verwijderd ivm verkeerde topic
 4. Afgelopen weekend vond ik een pak Cracottes van het merk Lu in mijn voorraadkast, geen idee hoe lang deze er al stonden, maar wel al lang Ik ging er blindelings van uit dat ze qua smaak en textuur niet veel verschilden van een stuk karton De werkelijkheid was anders. De Cracottes waren nog knapperig en hadden qua smaak niet of nauwelijks in geboet, en dat met een tht datum van dec 2012. 🙈 Het pak Cracottes was na bijna 10 jr nog zeer goed eetbaar. Gewoon droog bewaard, zonder extra's. Door ' ouwe meuk niet meteen en klakkeloos weg te gooien, leer je nog eens wat.
 5. O ja sorry, ik was er de weg kwijt in t quoten. Om antwoord te geven op jouw vraag over Vit D gebruik: mijn broer gebruikt wel vit D3, helaas niet regelmatig. Mijn zoon, 37 jr, ziet geen heil in supplementeren, Is goed ziek geweest van Covid. Is weer een t werk, maar wel voor halve dagen, nu bijna 3 weken . Mijn zus, waar ik waarschijnlijk de besmetting van heb gekregen, gebruikt ook meerdere supplementen , waaronder vit D3. Ook zij, 69 jr en flink overgewicht, heeft weinig klachten ondervonden van haar besmetting. Daarmee is niks bewezen, maar het past wel allemaal binnen de kaders van dat wat met wetenschappelijk onderzoek is aangetoond.
 6. In januari liet ik mij testen nadat mijn keelpijnklachten " gezelschap " kregen van koorts. Tevens had ik pijnlijke sinussen. Zoals ik verwachtte viel de test positief uit. Al met al was ik een dag of 4 zo goed als van mijn klachten af. Wel ben ik nog een weekje vermoeid geweest en heb nauwelijks wat gedaan. Voor mij gelukkig een mild verloop van Covid 19. Ik zweer bij Vit D3, 4000 IU/dd, in combinatie met zink en wat selenium. Ook nam ik in die periode quercitine, dat neem ik u niet meer. Drie weken later zat ik met mijn oudste broer, 70 jr jong, in het zh vanwege een dubbele longontsteking tgv covid. Hij heeft het er redelijk goed vanaf gebracht.
 7. Al is het geen bar le duc maar bronwater van Italiaanse bodem: Ik heb een jerrycan met bronwater uit de 70tiger jaren van de vorige eeuw. Een paar maanden geleden heb ik daar een glas van gedronken. Het water was kraakhelder, smaakte neutraal en ik heb geen enkel nadelig effect ondervonden. Het water heeft al die jaren koel en donker gestaan in een kelder. En in case of..... ik heb daar meer vertrouwen in mijn bronwater dan in sloot- kanaal- of Maaswater wat hier op loopafstand beschikbaar is.
 8. https://www.dauerbrot.de/12x-gouda-kaese-200g Ik heb hier een aantal blikjes kaas gekocht. De houdbaarheid wordt gegarandeerd voor minimaal 10 jaar.
 9. Omdat het nooit te laat is om antwoord te geven: In een Belgische supermarkt, Colruyt of Delhaize, een van de 2 was het, heb ik kleine blikje appelcompote kunnen kopen. Merk: Materne Heel a-sociaal heb ik het schap leeggeruimd. 🤫 De compote is goed van smaak, voor mij geen punt dat er wat stukjes appel in zitten. Wel aan de prijs, een dikke euro voor een klein blikje. Verder heb ik bij de Duitse Rewe ook Apfelmarke gevonden. Qua structuur lijkt dit veel op onze appelmoes, maar de Duitse versie is wat donkerder van kleur en wat minder zoet. Nochtans ook wat blikken toegevoegd aan mijn prepvoorraad. Ook heb ik daar zuurkool in blik gevonden en zelfs jam in blik. Zowel de zuurkool en de jam hebben de smaaktest glansrijk doorstaan
 10. Morgen ga ik de grens over naar onze westerburen, dan maak ik deze kans waar. Bedankt voor de tip.
 11. Oma Miet

  Appelmoes in blik

  Wie kan mij vertellen waar appelmoes in blik verkrijgbaar is. Overal waar ik kijk is de appelmoes verpakt in glazen potten, Mijn voorkeur gaat uit naar blik. Wie o wie , of waar o waar? Ik zie nu dat deze post in het verkeerde subforum staat ?
 12. Hier kan ik een leuke aan toevoegen. Bronwater, getapt in 1974 en in een jerrycan bewaard gewoon in de kelder. Naar aanleiding van deze topic de kan opgedoken in de kelder en een glas ingeschonken. Gekeken , geroken en vergeleken met een glas kraanwater. Geen verschil te ontdekken. Ik heb het glas leeggedronken en ik kan bevestigen dat er óók geen smaakverandering heeft plaatsgevonden en ik heb geen buikklachten ondervonden.. De kan is weer terug verhuisd naar de kelder
×
×
 • Nieuwe aanmaken...