Ga naar inhoud

PrepperSjors

Lid niveau 2
 • Aantal items

  50
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

PrepperSjors won de laatste dag op 9 mei

PrepperSjors had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

PrepperSjors's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

35

Community reputatie

 1. Zeer graag! Wanneer is dat event?
 2. Hoi @joris welkom op dit forum Een waterfilter is inderdaad een goeie om mee te starten maar simpelweg een sixpack 2L mineraalwaterflessen in je kelderkast zetten is goedkoper en voor situaties die jij schetst ook een prima oplossing.
 3. Ik heb al zo'n 3-4 jaar een rugzak van Miltec (kleur OD, maat small) als EDC en ik vind het een topding! Kost ook geen drol en alles past erin
 4. Tof filter, die Grayl filters! Het feit dat je eigenlijk maar 1 watercontainer bij je hoeft te hebben is wel handig. Al is dat zakje dat bij je Sawyer-filter zit erg klein en licht, het scheelt toch weer. Grayl claimt zo te zien ook een aantal virussen te kunnen tegenhouden. Ik dacht dat de Sawyer dit niet doet, maar daar moet ik me dan nog even extra op inlezen.
 5. My Self Reliance: https://www.youtube.com/channel/UCIMXKin1fXXCeq2UJePJEog/videos Journal of the Yurt: https://www.youtube.com/watch?v=e47NMAsvNag&list=PLB5380C2563119249
 6. En hoe zit het qua verkrijgbaarheid van onderdelen voor zulke bussen hier aan deze kant van de oceaan?
 7. Ik ben benieuwd Wat betreft Sprinters overigens; ik vind het hele mooie bussen en mijn eerste keuze ging daar ook naar uit. Vooral als je regelmatig vanlife-filmpjes op YouTube kijkt dan wordt je al snel bevooroordeeld. Maar Sprinters zijn ook duur qua aanschaf en qua onderhoud/onderdelen. Althans, dat is wat ik heb gelezen. Wat ik ook een nadeel van de Sprinter ten opzichte van een Renault Master vind is dat de Sprinter erg tabs toeloopt naar de bovenkant. Een Master heeft rechtere wanden, waardoor je bij je plafond meer ruimte overhoudt om bijvoorbeeld kastjes e.d. te maken.
 8. Ik vind het een topding! Ik vind vooral deze vorm erg fijn (zie foto hieronder). Hij ligt veel prettiger in de hand dan een decoupeerzaag met 't handvat aan de bovenkant. Bij dit model heb je 'm echt in je hand liggen, iets dat wat mij betreft veel meer controle geeft. Recht zagen ligt zoals al gezegd ook wel aan je zaagvaardigheden Maar oefening baart kunst, dus vooral niet opgeven zou ik zeggen Als je zaagje krom trekt dan kan dat door verschillende dingen komen; Het hout is te dik/hard. Je zet teveel kracht (laat de zaag het werk doen, zij mij opa altijd). Of het is echt gewoon een kutzaagje. Ik gebruik zelf nu toevallig zaagjes van de AC Tion en die bevallen prima. Ik zaag voornamelijk MDF, OSB en underlayment. Geen massief hout of hardhout.
 9. Hij wordt alleen om mee te kamperen en dus als BOV mocht dat nodig zijn. Dat er nog btw en bpm bij de aanschaf van een ex-zakelijke bus komt kijken was ik gelukkig al van op de hoogte. Op zich zie ik op Marktplaats ook regelmatig margewagens voorbij komen, dus daar mik ik op. Een hefdak zien we overigens niet zitten. Daarom kiezen we ook voor hoogte 2 (H2) bus, zodat je gewoon in de bus kunt staan, zonder iets te moeten ombouwen.
 10. Ja hier nog een Parkside-fanboi Ik heb 2 accutollen, decoupeerzaag, reciprozaag, invalzaag, afkortzaag, verstekzaag, kolomboor en compressor van Parkside
 11. Zoals een aantal van jullie al weten ben ik van plan een bestelbus om te gaan bouwen tot camperbus. Het idee is om hiermee te kunnen kamperen maar ook om als BOV te kunnen gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar een bus van na 2009 met Euro 5 goedkeuring, zodat we ook eventueel een milieuzone in kunnen rijden. Qua afmeting heb ik het liefst een L2H2, zodat ik gevoelsmatig nog onder de kleine campertjes val Ik zit zelf aan een Renault Master te denken. Graag zou ik van jullie horen of je dit een goed idee lijkt en zo niet, wat zou ik beter/anders kunnen doen? Ook als je 't wel eens bent zou ik graag ervaringen willen horen of dingen waar ik op moet letten.
 12. Ja ik heb ze net even zitten bekijken. Zo wat een klus zeg. Die hoek bij de voorruit en het hele dak eraf..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...